8.50
Viens no trijotnes ielidoja ligzdā ,bet tūlīt arī aizlidoja

Ir jau ir ģimene...es vienkārši domāju kāds ir ģimenes locekļu skaits, ko viņi var uztvert kā ģimeni.Vērotāja wrote:d.e. viņi taču visi trīs ir viena ģimene. Un kad nav kopā, tad taču saprot, ka kāda trūkst
Man interesē kā izveidojās šī ģimenīte. Kāpēc tēviņi nekāvās par teritoriju un mātīti...KĀ, KĀd.e. wrote:Ir jau ir ģimene...es vienkārši domāju kāds ir ģimenes locekļu skaits, ko viņi var uztvert kā ģimeni.Vērotāja wrote:d.e. viņi taču visi trīs ir viena ģimene. Un kad nav kopā, tad taču saprot, ka kāda trūkst![]()
Šis nu tiešām ir viens ļoti interesants pasākums dabā...bet proporcija pareizā !
Jā, šo aprakstu es lasīju, bet visas atbildes uz saviem jautājumiem vienalga neieguvu, uz tiem visticamāk neviens nevar atbildētVērotāja wrote:Projekta mājas lapā ir ligzdas pārskats pa gadiem.
http://stewardsumrr.org/webcams/bald-ea ... -cam-live/
Man liekas, ka atbilde slēpjas te:
• 2012 – Nest was rebuilt in old location, near Lock and Dam 13. Two eggs were laid and eventually hatched. Behavior of male (Valor) indicated that he was young and didn’t know exactly what to do. He had limited interest in incubation and feeding. Both eggs hatched, but each eaglet at 3 days old perished.
• 2013 – New nest location. Three adults were around nest. Behavior indicated that Valor I was replaced with Valor II. The pair successfully raised 2 eaglets.
2012.gadā mātīte ligzdoja ar vienu tēviņu, bet tas bija jauns, viņam nebija pieredzes un intereses un abi mazuļi aizgāja bojā 3 dienu vecumā.
2013.gadā ligzdošana sekmīga. Uzvedība liecināja, ka iepriekšējais tēviņš ir aizstāts ar citu. Taču pie ligzdas novēroti trīs ērgļi.
Sanāk, ka 2012.gada nesekmīgais tēviņš turpina uzturēt attiecības ar mātīti un 2013.gada sekmīgais tēviņš arī. Kāpēc pirmais netika padzīts? Nav atbildes laikam nevienam.
Te šo informāciju esmu iztulkojusi un ielikusi pirmajās tēmas lapāsVērotāja wrote:Projekta mājas lapā ir ligzdas pārskats pa gadiem.
http://stewardsumrr.org/webcams/bald-ea ... -cam-live/
Paldies, lianaliesmalianaliesma wrote: Te šo informāciju esmu iztulkojusi un ielikusi pirmajās tēmas lapās![]()
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... 122#p75122
Viky wrote: Ir jau ir ģimene...es vienkārši domāju kāds ir ģimenes locekļu skaits, ko viņi var uztvert kā ģimeni.![]()
Šis nu tiešām ir viens ļoti interesants pasākums dabā...bet proporcija pareizā !
Man interesē kā izveidojās šī ģimenīte. Kāpēc tēviņi nekāvās par teritoriju un mātīti...KĀ, KĀ![]()
Secinājums: šādas ģimenes nemaz nav sliktilianaliesma wrote:Viky wrote: Ir jau ir ģimene...es vienkārši domāju kāds ir ģimenes locekļu skaits, ko viņi var uztvert kā ģimeni.![]()
Man interesē kā izveidojās šī ģimenīte. Kāpēc tēviņi nekāvās par teritoriju un mātīti...KĀ, KĀ![]()
Mazliet palasīju...
http://stewardsumrr.org/wp-content/uplo ... deagle.pdf
Tādi gadījumi, kad ligzdā sadarbojas ne tikai 2, bet 3 putni, ir novēroti vairākām putnu sugām. Putnu pārim pievienojas palīgs. Palīgs var arī tieši nepiedalīties bērnu barošanā.
Zināms, ka ligzdošanā piedalās palīgi vismaz 222 putnu sugām, bet retāk pie plēsējputniem.
Dažām sugām, kurām palīgs ligzdā nav reta parādība, ligzdošanas produktivitāte ir lielāka ligzdās ar palīgu, salīdzinot ar ligzdām bez palīga.
Baltgalvas ērgļi ir monogāmi un ļoti teritoriāli. Tomēr ir novēroti gadījumi, kad baltgalvas ērgļu ģimeni veido 3 ērgļi. Ja palīgs ir mātīte, iespējams, ka viņu motivējis brīvu tēviņu trūkums dzīves teritorijā, ja apkārtne ir ierobežota, piemēram, sala. Vai vides pārapdzīvotības apstākļos. Paralēlas dzimumattiecības var novest pie kooperēšanās ligzdošanā.
Potenciālais ieguvums putniem var būt sava ģenētiskā materiāla max tālāka nodošana, kā arī ligzdošanas un mazuļu audzināšanas pieredzes gūšana, teritoriju apgūšana un aizsardzība.
Ja nu vienīgi katra mātīte izdēj pa olai, abas + papucis mainās perēšanā, un visi pamīšus arī piegādā medījumu.Vērotāja wrote:Kombinācijā - divi tēviņi + mātīte ir pat ļoti labi. Jo tāpat mātīte izdēs ne vairāk par 3 olām, bet barību nesīs divi papuči.
Kombinācijā - divas mātītes + tēviņš, man šķiet, ka nav labi. Jo katrai mātītei olas, katrai bērni, bet tēviņš nez vai varēs kvalitatīvi viņu gan aizvietot perējot, gan atnest pietiekoši daudz ēdamā.
Dify zivjērgļu teritorijā Montijs mēģināja ligzdot ar divām mātītēm, viens perējums tāpat rezultātā tika pamests, jo Montijs galveno uzmanību akcentēja uz pamatģimeni, bet otra palika novārtā.