Baltgalvas ērgļi, DR Florida, ASV, 2016/2017 (Harieta&M15)
Re: Baltgalvas ērgļi, DR Florida, ASV, 2016/2017 (Harieta&M1
12.21 Nupat M15 pavirpināja olu zem sevis un uzgūlās tai virsū. Mazais klusi čirpst. Zivs ir turpat kur agrāk un, protams, neskarta.

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Nez kāpēc šodien šai domai nemaz negribas piekrist,bet varbūt (noteikti)tās ir emocijasroosaluristaja wrote: Neesmu speciālists etoloģijā, bet nedomāju, ka neizšķīlusies ola var kaut ko nojaukt. Vanckari putni ligzdās ir bijuši vienmēr un pēc teorijas tie putnam nevar izraisīt nekādus krahus, jo atšķirībā no cilvēkiem par saviem nedzimušajiem bērniem viņi neskumst mēnešiem ilgi..

Vakarnakts aktīvā barošana uzvedināja uz domu, varbūt mazulis netiek dienā barots karstuma dēļ?
Mājas lapā redzams, ka gaisa temperatūra ir 84 grādi pēc Farenheita = 29 pēc Celsija.
Un, kā zināms, gaisa temp mēra ēnā, tur augšā, saulē noteikti ir par gādiem 10 vairāk.
Mājas lapā redzams, ka gaisa temperatūra ir 84 grādi pēc Farenheita = 29 pēc Celsija.
Un, kā zināms, gaisa temp mēra ēnā, tur augšā, saulē noteikti ir par gādiem 10 vairāk.
13:40 M15 beidzot baro sīci 

15.05 Ar mazo ligzdā M15. Redzamas divas zivis, acīmredzot tās sarkanās, ko redzēju barošanas laikā, varētu būt bijušas žaunas.

16.57 M15 izvandīja ligzdas pakaišus, uzkrāva mazulim virsū sienu un tad aizlidoja. Harieta uz to visu noskatījās.

Harieta ne tik sen atpakaļ ļoti bieži no rīta aizlidoja uzreiz pēc M15 ierašanās un atgriezās ar svaigu zivi..Feja wrote:13.49 Ja M15 baro, tad Harieta to procesu uzrauga, nevis baro pati vai gādā nākamo zivi.
Man liekas, mēs pēdējā laikā kaut kā sākam ļoti cilvēciskot un dalīt - "labā" Džuljeta un "sliktā" Harieta..

16:57
Abi ērgļi ligzdā, mazais smuki sasegts ar salmiem. Ligzdā arī svaiga zivtiņa un šodien, izskatās, bijušas gana daudz barošanas (četras).

Abi ērgļi ligzdā, mazais smuki sasegts ar salmiem. Ligzdā arī svaiga zivtiņa un šodien, izskatās, bijušas gana daudz barošanas (četras).

Nē, Sunhine, tas tā liekasSunshine wrote:
Man liekas, mēs pēdējā laikā kaut kā sākam ļoti cilvēciskot un dalīt - "labā" Džuljeta un "sliktā" Harieta..bet varbūt man tikai tā liekas.

Vērotāja wrote:Nē, Sunhine, tas tā liekasSunshine wrote:
Man liekas, mēs pēdējā laikā kaut kā sākam ļoti cilvēciskot un dalīt - "labā" Džuljeta un "sliktā" Harieta..bet varbūt man tikai tā liekas.
Putni jau nevar būt ne labi, ne slikti. Forumieši vienkārši cenšas saprast, kādu iemeslu dēļ mazais netiek barots, ja ligzdā ir pietiekoši daudz ēdamā. Un kurš no uzvedības modeļiem ir labāks mazuļiem turpmākajā dzīvē.
Labvakar!
Ja viņi nesen ēda cūkas taukus (tā bildēs izskatàs), tad nav brīnums, ka pazuda apetīte nākamajās dienās. Taukos taču ir tik daudz kaloriju, ka pietiek ilgam laikam. Es tā pie sevis filozofēju...
Gan jau ērgļi jūt, ko vajag un ko nē.

Ja viņi nesen ēda cūkas taukus (tā bildēs izskatàs), tad nav brīnums, ka pazuda apetīte nākamajās dienās. Taukos taču ir tik daudz kaloriju, ka pietiek ilgam laikam. Es tā pie sevis filozofēju...

- Lianaliesma
Interesanti, ka FB forumieši spriež, ka mazais ir ļoti labi paēdis...
Joellyn Jaeger
This Eaglet is better fed than the ones at NEFL. The age difference is weeks, and E9 has been stuffed since day two.
Roberto Darling
I agree. I have never seen a better fed eaglet than E9. The Decorah ones might be, but they have the advantage of living next to a "fish farm", lol.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.