Putnu un dzīvnieku barotavas pasaulē, 2016-2018

Aves et animal pastores - Bird and animal feeders
Locked
Vērotāja

Re: Putnu un dzīvnieku barotavas pasaulē, 2016

Post by Vērotāja »

Sunshine wrote: Raganiete, vai tā ir Tava barotava? Cik jauki! :) Un tāds smuks sniega jumtiņš. Es arī tik ļoti priecātos ko tādu vērot, ja dzīvotu ziemas laikā tuvāk dabai..

Kas tie par pirkumiem, Vērotāja? :lol: Izlasīju un kļuvu ziņkārīga :D
Arī ieraugot Raganietes barotavu ar jumtiņu, iedegos, ka tādu arī man gribētos. Raganiete pastāstīja, ka šo barotavu pirkusi interneta veikalā Select. Arī es pasūtīju tādu un tagad gaidu pirkumu.
Mums te ārpilsētā ļoti daudz putniņu un ar divām barotavām dārzā ir par maz, drīz būs vēl tāda kā Raganietei :D

Paskaties, te augšā ir Raganietes liktās bildes ar citiem barotavas viesiem un zem bildēm diskusija par barotavām
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... &start=340
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sunshine

Post by Sunshine »

Vērotāja wrote: Arī ieraugot Raganietes barotavu ar jumtiņu, iedegos, ka tādu arī man gribētos. Raganiete pastāstīja, ka šo barotavu pirkusi interneta veikalā Select. Arī es pasūtīju tādu un tagad gaidu pirkumu.
Mums te ārpilsētā ļoti daudz putniņu un ar divām barotavām dārzā ir par maz, drīz būs vēl tāda kā Raganietei :D
:D Cik jauki, Vērotāja! Tas ir tik brīnišķīgi, ka varat iekārtot tādas barotavas un pēc tam priecāties par skaistajiem viesiem.
Es tikai reizēm nolieku vārnām maizīti uz balkona :)

Ieliec kādas bildes, lūdzu, kad Tev būs jaunā barotava un putniņi ap to! :D

p.s. Paldies par saiti, šo biju palaidusi garām!
Sunshine

Post by Sunshine »

Īstenībā, kad tagad tā palasīju, arī iedegos.. Tādu simpātisku barotavu jau laikam var piestiprināt arī Rīgā pie balkona vai vienkārši ārpus loga! Un vēl jo vairāk tādu speķa tīkliņu.
Protams, tas nav tas, kas savs dārzs, bet ko lai dara, ja dārzs ziemas laikā nav pieejams.

Hmm, būs man arī jāpaeksperimentē ar šo! :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sunshine wrote:
Vērotāja wrote: Arī ieraugot Raganietes barotavu ar jumtiņu, iedegos, ka tādu arī man gribētos. Raganiete pastāstīja, ka šo barotavu pirkusi interneta veikalā Select. Arī es pasūtīju tādu un tagad gaidu pirkumu.
:D Cik jauki, Vērotāja! Tas ir tik brīnišķīgi, ka varat iekārtot tādas barotavas un pēc tam priecāties par skaistajiem viesiem.
Es tikai reizēm nolieku vārnām maizīti uz balkona :)

Ieliec kādas bildes, lūdzu, kad Tev būs jaunā barotava un putniņi ap to! :D

p.s. Paldies par saiti, šo biju palaidusi garām!
Jā, labi :D
Visu laiku iznāk tā, ka tad, kad barotavā interesanti putniņi vai interesanta situācija, fotoaparāts tālu. Jāaiznes un jānoliek uz palodzes, jo fotografēt sanāk tikai caur logu. Kad izeju ārā, tad tikai zīlītes lido pēc sēkliņām. Pārējie ir tramīgāki.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Sunshine wrote:Īstenībā, kad tagad tā palasīju, arī iedegos.. Tādu simpātisku barotavu jau laikam var piestiprināt arī Rīgā pie balkona vai vienkārši ārpus loga! Un vēl jo vairāk tādu speķa tīkliņu.
Protams, tas nav tas, kas savs dārzs, bet ko lai dara, ja dārzs ziemas laikā nav pieejams.

Hmm, būs man arī jāpaeksperimentē ar šo! :)
Nu jā, barotavai labs dizains, nesnieg uz sēkliņām. Un cena ir visai demokrātiska, lai varētu atļauties vienkārši paeksperimentēt :D
Sunshine

Post by Sunshine »

Vērotāja wrote:
Jā, labi :D
Visu laiku iznāk tā, ka tad, kad barotavā interesanti putniņi vai interesanta situācija, fotoaparāts tālu. Jāaiznes un jānoliek uz palodzes, jo fotografēt sanāk tikai caur logu. Kad izeju ārā, tad tikai zīlītes lido pēc sēkliņām. Pārējie ir tramīgāki.
Vērotāja, Tev jau pagājušajā ziemā bija bildes no Tavas barotavas - Tev tiešām viņa plaša un interesanta, un putniņu daudz.
Un jā, liekas, fotoaparātu tiešām vērts jau uz palodzes nostādīt :D
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Sunshine wrote: Raganiete, vai tā ir Tava barotava? Cik jauki! :) Un tāds smuks sniega jumtiņš. Es arī tik ļoti priecātos ko tādu vērot, ja dzīvotu ziemas laikā tuvāk dabai..
Jā,Sunshine,tikko izlasīju jūsu sarunu ar Vērotāju.Pavisam nejauši iegādājos šādu barotavu,jo putniņus baroju daudzus gadus.Tad arī mēģināju fotografēt caur logu ar mobilo telefonu. :) ,Tagad,kad varu nofotografēt mazliet kvalitatīvāk,eju ārā(kad ieraugu ko interesantu)Putniņi diezgan ātri pierod pie cilvēkiem. :) Man barotava ir darbā aiz loga(ceriņu krūmā) un cilvēki staigā diezgan bieži.
Mēģini ,Sunshine ,likt balkonā,domāju,ka putniņi nāks :) ,pilnīgi liekas,ka viņi paziņo par šo ēstuvīti viens otram. :)
Speķim man sameistaroja no metāla sieta(domāju ,ka labāks būtu plastmasas žoga siets),jo barotavā nāca un nāk arī kaķi,kuriem ļoti garšo speķis :)
Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Raganiete wrote: pilnīgi liekas,ka viņi paziņo par šo ēstuvīti viens otram. :)
Tā noteiki ir taisnība. Kad tikko uzliek barotavu, tiklīdz viens ir ieraudzījis, nepaiet ne stunda kad jau bars klāt :D
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

http://www.ustream.tv/channel/medveles
Labdien arī še!
izskatās ka pa nakti kāds no ķepaiņiem būs nodarbojies ar vandālismu :o :shock: vandāls atstājis lietišķos pierādījumus - pēdas sniegā :mrgreen:
Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Barotava, izskatās, ir auklā iesieta. Kāpēc lācis piebakstījis barotavai šajā pusē to koku? Nez laikam nav varējis aizsniegt, vai?
skarleta

Post by skarleta »

skarleta

Post by skarleta »

9.28
:)
Image
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

https://www.youtube.com/watch?v=zR-tsthwc2c
putniņi brokasto:
Image
sarkanās micītes :P un kura ta barotava bez ziņkārīgās garastes žagatiņas:
Image
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

Vērotāja wrote:Barotava, izskatās, ir auklā iesieta. Kāpēc lācis piebakstījis barotavai šajā pusē to koku? Nez laikam nav varējis aizsniegt, vai?
Vērotāj,kas to lai zin kas tur noticies,varbūt to lielāko koku sagāza gribēdams pakasīt muguru :D bet mazo pie putnu barotavas varēja arī putniņi sagāzt :roll:
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

https://www.youtube.com/watch?v=gj9Vq1iWtWI
saskaitīju sešas vāverastes :o un tiko vēl melnā kuplaste ar bij barotavā :roll:
Image
viena skaistule iepozē ar ;)
Image
8-)
Image
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

https://www.youtube.com/watch?v=yYTCk9JNFy0
pie kopgalda viens ēdājs maina otru:
Image
atrādās visi kam nau slinkums gan rūcošās kuplastes,gan garknābji :)
Image

Image
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Manās barotavās arī šodien viesojās sīļa kungs un dzilnas kundze :) (patumšs gan)
Image

Image

Bija arī dzenis, kurš kala šo desu.Tik, kamēr sameklēju pilnas baterijas fotoaparātam, bija aizlidojis.
Image
Šādas tauku desas 1 kg svarā nopērkamas Igaunijā. Garšo visvisādiem putniņiem :D
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Sandra L. wrote:Manās barotavās arī šodien viesojās sīļa kungs un dzilnas kundze :) (patumšs gan)
arī dzenis, kurš kala šo desu.Tik, kamēr sameklēju pilnas baterijas fotoaparātam, bija aizlidojis.
Šādas tauku desas 1 kg svarā nopērkamas Igaunijā. Garšo visvisādiem putniņiem :D
Ļoti labi var redzēt putniņus. :) Man vēl sīļi nav atrādījušies :) Gan jau dzenis tagad katru dienu nāks ciemos :) Tāda desa ļoti parocīga,bet galvenais,lai putniņiem garšo :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Tādas vai līdzīgas tauku desas mūsu veikalos neesmu redzējusi. Bet kā līdzīgu produktu varu ieteikt šīs te bumbiņas. Rakstīts, ka graudu, bet tur sastāvā nav graudi, bet gan divu veidu milti un tauki. Otrajā bildē var izlasīt sastāvu.
Nopērkamas Depo, iepakojumā ir divi tīkliņi, cena ir redzama bildē.
Ražots Igaunijā :P

Image

Image
Sunshine

Post by Sunshine »

http://www.ustream.tv/channel/medveles
Lāčumamma ar savu mazuli jau labu brīdi mielojas no labumiem :)

Image

Image
Locked

Return to “Putnu un dzīvnieku barotavas”