Un tomēr, visdrīzāk, ola vienkārši ir netīra.

Sunshine, man šķiet, tas saprotams, ka M15 neveica sarežģītus analītiskus slēdzienus, skatoties uz oliņu.Sunshine wrote: Man liekas, ka iemesls ir vienkāršs - ligzda ir uzbūvēta pavisam "svaigi", tā ir pilna sausas, irdenas zāles, un M15 ik dienas nesa jaunus kumšķus. Savā entuziasmā viņš vienkārši oliņu pārāk dziļi iekārpīja un tur arī tā palika.
Iespējams, nostrādāja arī pieredzes trūkums - M15 ir jauns tētis un perē tikai otro gadu.
Lianaliesma, piekrītu, pat ja putnam ir ilga pieredze, tas neizslēdz kļūdas procentu, un arī nepieredzējis putns var būt ļoti labs vecāks.lianaliesma wrote:
Par pieredzes trūkumu - nu nez, Irmiņai garu garā mammas pieredze, bet redz, oliņa pielipa pie spalvām un viņa nespēja racionāli no tā izvairīties, vai pat atripināt olu atpakaļ bedrītē. Citreiz putni parāda lielu gudrību, bet citviet ne.
Atbildes uz šo jautājumu iespējamas tikai divas:Feja wrote:Ik pa brīdim, cilvēkiem uzdodot jautājumu KĀPĒC?
Liekas, ka atkal iemesls ir jauna un irdena ligzda - tajā vietā, kur ērglis guļ un perē, viņš iegrimst. M15 tik nes sienu, lai iesegtu izveidojušos bedrīti.Feja wrote:Nesaprotu, M15 ziemai gatavojas, ka atkal sastiepis siena kaudzes, vai guļamvieta par cietu.![]()
Protams, šī versija ir daudz drošticamāka un zināmākaVērotāja wrote:17.46 Atlidoja Harieta un nosēdās uz zara. M15 pameta ligzdu un devās pie viņas. Tad Harieta pielietoja savu "firmas" paņēmienu, lai izaicinātu M15 uz pārošanos - t.i. spēra ar kāju pa sānu![]()
Sunshine wrote:Protams, šī versija ir daudz drošticamāka un zināmākaVērotāja wrote:17.46 Atlidoja Harieta un nosēdās uz zara. M15 pameta ligzdu un devās pie viņas. Tad Harieta pielietoja savu "firmas" paņēmienu, lai izaicinātu M15 uz pārošanos - t.i. spēra ar kāju pa sānu![]()
Un tomēr man šoreiz gribējās, ka Harieta ir dusmīga un sadod M15 sutu par ligzdas dzīlēs nozaudēto olu