Diskusijas

Sarmīte

Re: Diskusijas

Post by Sarmīte »

La Marie wrote:
Tālis wrote:Sveicu līdzvērotājus Lāčplēša dienā!

Jaunumi izdevnieniecībā Jumava (decembrī) :

Drīzumā apgādā Jumava tiks izdots stāsts par Durbertu un ērgļu ģimenes gaitām,
kuras varējām vērot Latvijā uzstādītajā dabas tiešraižu kamerā.
Sirsnīgs paldies, Tāli - Imant! :)
Ar pieku izlasīju arī abas iepriekšējās grāmatas. :)
"Ar saknēm savā zemē" vispār ir ļoti labs vēsturisko liecību apkopojums. Man ļoti patika arī, ka tā bija ar neitrālām emocijām pret tā laika varām, visvairāk koncentrējoties uz dabas ritumiem un ģimeni. Paldies Tev liels! :)
Es arī pateicībā Tālim pievienojos La Marie rakstītajam :) ,tagad tikai atliek gaidīt grāmatiņas par Durbertiņu parādīšanos. :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Lai skaista šī diena!

Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma, atkal tik skaista kustīgā bilde :D
Hmm..., nez kur Tu tik skaistas bildes atrod? Tavā FB joslā arī bieži ir šādas noskaņu bildītes. Man ļoti patīk :D
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāj, paldies. Nevaru nepadalīties ar kaut ko tik jauku...

Miruša albatrosa atliekās redzams, kas notiek, kad atkritumus izmet dabā. Dzīvnieks ir kā atkritumu konteiners.
15. Ein toter Albatros zeigt was passiert, wenn wir Abfall wegwerfen. Ein lebender Müllcontainer.
Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Jamsis

Post by Jamsis »

Tālis wrote:Sveicu līdzvērotājus Lāčplēša dienā!
Jaunumi izdevnieniecībā Jumava (decembrī) :
Drīzumā apgādā Jumava tiks izdots stāsts par Durbertu un ērgļu ģimenes gaitām,
kuras varējām vērot Latvijā uzstādītajā dabas tiešraižu kamerā.
Ai, Tāli, paldies :D :D :D
Dod ziņu kad un kur varēsim iegādāties šo izdevumu.

Un sveiciens mums visiem un Latvijai šajās svētku dienās.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Lai jauka nedēļas nogale visiem vērotājiem :D

Image
Sandra L.

Post by Sandra L. »

lianaliesma wrote:Lai jauka nedēļas nogale visiem vērotājiem :D
:lol: Paldies, lianaliesma, Tev arī!
Nevar ne acu novērst no zirdziņa :D
Hildina

Post by Hildina »

Paldies, lianaliesma,zirdziņš ir iespaidīgs ! :D
Made

Post by Made »

Tāds draudziņš, paldies, lianaliesma! :D
Sunshine

Post by Sunshine »

Lianaliesma, kur Tu TIK smuku, mīlīgu zirdziņu atradi! Nu kolosāli jauks :D
Sunshine

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote:Lai jauka nedēļas nogale visiem vērotājiem :D
Pie skaistā zirdziņa ir jāpievieno vēl arī jauks ierosinājums :D

Ar Vērotāju un lianuliesmu nospriedām, ka būtu vērtīgi uztaisīt visu vērotāju dzimšanas dienu sarakstiņu :)
Lai varam padarīt mazliet tuvāku un personiskāku mūsu forumu un biežāk pateikt viens otram kādu sirsnīgu vārdu. Mums liekas, ka neliels apsveikums sagādā prieku gan apsveicējiem, gan sveicienu saņēmējiem, un varētu to ieviest kā tādu jauku praksi.
Protams, noteikti nav obligāti visiem visus sveikt. Taču tiem, kuriem to vēlas, būtu jābūt tādai iespējai :)

Šobrīd visiem vērotājiem dzimšanas dienas datumus nezinām. Tādēļ būtu labi uztaisīt mazu sarakstiņu, kurš būs publicēts kā viena no tēmām.

Tad nu sirsnīgi aicinām ikvienu ierakstīt šajā sarakstiņā savu dzimšanas dienu:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

Tabuliņu jebkurš var rediģēt un labojumi uzreiz tiek saglabāti.
Paldies un lai mums tiešām visiem jauka nedēļas nogale!
Made

Post by Made »

Laba ideja! :roll:
Tie, kas sazinās sociālajos tīklos, par šīm dienām uzzina tur, un tad reizēm tas ienāk arī te forumā, bet man patiktu "uguņošana", kas sākas te :P
Sunshine, mīļum, rādi piemēru, ieraksties! :)
Sunshine

Post by Sunshine »

Tiešām aicinām pierakstīties arī tos, kurui tik bieži varbūt kaut ko nekomentē, bet ir piereģistrējušies un ik pa laikam ieskatās forumā :)
mega2

Post by mega2 »

Šodien,12.novembrī LNT 10:30 rādīja otro raidījumu''Starp putniem un cilvēkiem-2'',bet youtube atradu tikai treileri
https://www.youtube.com/watch?v=T8eLd-F262A
Raidījumu jau var apskatīties arī TV arhīvā,bet gan jau Vērotāja drīzumā ieliks filmiņu attiecīgajā sadaļā pie pārējiem raidījumiem :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

mega2, vēl nav Youtubē. Bet tiklīdz būs, uzreiz ielikšu.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Simba

Post by Simba »

Klau... Man kāpēcīša jautājums radās :)
Kas notiek ar gliemežiem, kad šos samin vai jebkādā citādā veidā traumē viņu čaulu? Vai tā atjaunojas? Visticamāk gliemezis izžūst, ja tas notiek karstā laikā, bet kad ir gana labi laikapstākļi? Izdzīvo vai tomēr beigas šim ir pēc tā riebīgā knikšķa zem kājām?

Īstās pārdomas ziemas sākumā - es zinu :lol:
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote:Klau... Man kāpēcīša jautājums radās :)
Kas notiek ar gliemežiem, kad šos samin vai jebkādā citādā veidā traumē viņu čaulu? Vai tā atjaunojas? Visticamāk gliemezis izžūst, ja tas notiek karstā laikā, bet kad ir gana labi laikapstākļi? Izdzīvo vai tomēr beigas šim ir pēc tā riebīgā knikšķa zem kājām?

Tu vasarā samini gliemezi ?! ;)
Piedod, sasmējos, kaut zinu kāds ir krakšķis, kad sanāk samīt tamlīdzīgu radību ! :| Bērnībā biju sporta nometnē Remtē, kur visiem katru dienu bija jāskrien kross cauri vecam parkam - kapiem...tur bija neiespējami kāju spert uz zemes, lai kādu nenomītu, tāpēc mēs ar māsu parasti krosā atvilkāmies pēdējās, jo negribējām samīt gliemežus. :D
Mums Garciemā dzīvoja daži, ko sanumurējām ar koši oranžiem punktiem - *, ** ,*** un tad priecājāmies, kad atkal atradām nākamajā gadā Nr. 2 vai nr 3 ! Kādus 4-5 gadus šie tur bija manāmi dobēs, mēs šos barojām ar samērcētu baltmaizi...vēl tagad atceros, ka viņiem ir bronzas krāsas "zobiņi" :mrgreen: Vēl (neatceros kāpēc) mums kādu laiku ar marli pārvilktā bļodā mitinājās dažas Spolītes, kas ēda salātus! :mrgreen:
Zinu, ka bruņurupuči ar traumētām bruņām pielāgojas, sadziedē tās, varbūt arī gliemeži kaut kā dzīvo tālāk, ja tik čaula traumēta :? Viņi aug lielāki un tad šķiet palielinās tas "vītņu" skaits, visticamāk gliemezis dzīvo tuvāk "izejai" :D
d.e.

Post by d.e. »

d.e. wrote:
Simba wrote:Klau... Man kāpēcīša jautājums radās :)

Tu vasarā samini gliemezi ?! ;)
Piedod, sasmējos, kaut zinu kāds ir krakšķis, kad sanāk samīt tamlīdzīgu radību ! :| Bērnībā biju sporta nometnē Remtē, kur visiem katru dienu bija jāskrien kross cauri vecam parkam - kapiem...tur bija neiespējami kāju spert uz zemes, lai kādu vīngliemezi nenomītu, tāpēc mēs ar māsu parasti krosā atvilkāmies pēdējās, jo negribējām samīt... :D
Mums Garciemā dzīvoja daži vīngliemži, ko sanumurējām ar koši oranžiem punktiem - *, ** ,*** un tad priecājāmies, kad atkal atradām nākamajā gadā Nr. 2 vai nr 3 ! Kādus 4-5 gadus šie tur bija manāmi dobēs, mēs šos barojām ar samērcētu baltmaizi...vēl tagad atceros, ka viņiem ir bronzas krāsas "zobiņi" :mrgreen: Vēl (neatceros kāpēc) mums kādu laiku ar marli pārvilktā bļodā mitinājās dažas mazās Spolītes, kas ēda salātus! :mrgreen:
Zinu, ka bruņurupuči ar traumētām bruņām pielāgojas, sadziedē tās, varbūt arī gliemeži kaut kā dzīvo tālāk, ja tik čaula traumēta :? Viņi aug lielāki un tad šķiet palielinās tas "vītņu" skaits, visticamāk gliemezis dzīvo tuvāk "izejai" :D
Simba

Post by Simba »

d.e. wrote: Tu vasarā samini gliemezi ?! ;)
Zin, man pa ceļam uz dārzu ir neiespējami aiziet, kādu nesaminot... Jo nereti man līdzi nāk kaķis Panters, kuram pa ceļiem nepatīk, tad nu jāpielāgojas un jāiet pa neceļiem... Bet jūra tur ar tiem gliemežiem visā apkaimē... Ik pa laikam kādu nokraukšķinot tik iedomājos - diez pavisam šim ir beigas vai tomēr nē? Šodien skatījos dokumentālo filmu pa TV1, tur par gliemežu čaulām arī bija runa, tad nu atcerējos. Vienu vēl pašā vēlā rudenī nominu, par to gan žēlums sametās - nu dumji nomīt gliemezi pirms pašas ziemas...

Bet redz - es nemaz nezināju, ka šie ir daudzgadnieki :D Tavs, d.e., eksperiments ar numerāciju ir iedvesmojošs :lol:
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote:
d.e. wrote: Tu vasarā samini gliemezi ?! ;)
Zin, man pa ceļam uz dārzu ir neiespējami aiziet, kādu nesaminot... Jo nereti man līdzi nāk kaķis Panters, kuram pa ceļiem nepatīk, tad nu jāpielāgojas un jāiet pa neceļiem... Bet jūra tur ar tiem gliemežiem visā apkaimē... Ik pa laikam kādu nokraukšķinot tik iedomājos - diez pavisam šim ir beigas vai tomēr nē? Šodien skatījos dokumentālo filmu pa TV1, tur par gliemežu čaulām arī bija runa, tad nu atcerējos. Vienu vēl pašā vēlā rudenī nominu, par to gan žēlums sametās - nu dumji nomīt gliemezi pirms pašas ziemas...

Bet redz - es nemaz nezināju, ka šie ir daudzgadnieki :D Tavs, d.e., eksperiments ar numerāciju ir iedvesmojošs :lol:
Mana exvīrene "spolītes" slīcināja burkā, jo dārzu noēd... kaimiņi met upē, lai noslīkst...man roka neceļas iemest burkā vai upē, es reizēm kādu iepidžinu pie kaimiņiem ! :D Tā teikt...daba nemīl tukšumu ! :mrgreen: (Bet to pie tiem kaimiņiem, ko es ne pārāk ieredzu, jo šie savam kaķim savulaik ļāva vāverēnu noēst un putniņus...) Laikam jau ir nereāli nesamīt kādu gliemezi vai skudru pat, ja cenšamies to nedarīt. Kas zin cik kukaiņus mēs saminam sēņojot vai ogojot mežā. Es sliecos domāt, ka šamējie ir daudz dzīvotspējīgāki, nekā mums liekas un dabā pastāv līdzsvars, jo lai ari kā cilvēki cenšas tikt vaļā no gliemežiem savos dārzos- viņi bija, ir un būs ! Image
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”