Mētras un Mačo ligzda 2013 (Mētra un Mačo/ Mārcis)
Re: Mētras un Mačo ligzda 2013
17:55 Jau labu brīdi Mētra sarunājas ar kādu putnu, kas netālu klaigā. Mētrai tas ļoti nepatīk 

18;05 mētra aizlido, mačo nomaina. 

18:36 Mačo prom.Ligzdā nav neviens.
18:42 Ja man nerēgojas, tad ir redzama OLA! Drusku redzama no zaru kaudzes. Abi mums ļau to drusciņ paskatīt, bet ne pilnībā. MM vēl nav. 

18:47 Mētra mājās, apskata ko Mačo pieperējis, pavalsta savu dārgumu un atkal tup.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sirsnīgs sveiciens visiem MM saimes draugiem no Uģa Bergmaņa!
Ola ir, bet izdēšanas laiks vēl kādu laiku mums būs noslēpums
Viņam mājas internetam "jauda" par mazu, nevar pavilkt un tikt klāt pie servera, kur glabājas ieraksti no ligzdas. Turklār šodien viņš aizdevās prom vairāku dienu ekspedīcijā pa mežiem (veic mazo ērgļu monitoringu) dažādās Latvijas vietās. Tā kā mums atliek gaidīt (..jo lielāka intriga, jo negaidītāks var būt iznākums.. - tas tā no manis). Mums ir uzdevums - būt modriem. Pēc Uģa aprēķiniem - rīt vai parīt Mētrai jāizdēj otra ola
. Varbūt to mēs nu garām nepalaidīsim??!??
Par tehniskās ķibelēm. Sistēmu nodrošina, kā es saku - 101 elements. Ja viens ķēdes posms pārtrūkst, jāpārstartē 100. Un tas vienmēr prasa laiku. Ja nu kādu brīdi bilde pārtrūkst, ziniet - IT puiši rosās.

Par tehniskās ķibelēm. Sistēmu nodrošina, kā es saku - 101 elements. Ja viens ķēdes posms pārtrūkst, jāpārstartē 100. Un tas vienmēr prasa laiku. Ja nu kādu brīdi bilde pārtrūkst, ziniet - IT puiši rosās.
Labvakar!
Ar visiem kopā priecājos par Mētru un Mačo. Šodien diemžēl netiku pie vērošanas. Ceru, ka rīt varēšu par viņiem priecāties.
Ar visiem kopā priecājos par Mētru un Mačo. Šodien diemžēl netiku pie vērošanas. Ceru, ka rīt varēšu par viņiem priecāties.
Pūka, otras olas izdēšanai šodien nevarēšu sekot, 11os jābrauc prom uz visu dienu, atpakaļ pie datora būšu tikai pievakarē 

9:55 man ir bail, ko teikt, bet izskatās, ka jau ir otra ola. Nupat atlidoja Mačo, atnesa egles zariņu. Abi to ieriktēja ligzdā. Mētra dodas brīvsolī. Mačo paliek pie ligdzas. Un vienā brīdī - samērā ilgi - labi redzams, ka ir divi izteikti baltumi. Abi vienviet. Bet, iespējams, ka tas ir acu māns. Viena ola, kurai pāri pārliecies tievs zariņš, radot ilūziju,ka ir divas olas. Bet sliecos uzskatīt, ka ir jau 2 olas. Mačo nu silda 

10:10 Mētra atpakaļ ar salmiņiem. Sardzes maiņa, uzreiz Mētra lieka perēt. Pievelk un sakārto žagarus ap guzu.
Pūka, man kamera ieslēgta no apm 8.oo, pēc šī laika viņa olu noteikti nav dējusi. Vakar kamera bija līdz tumsai un arī nedēja. Tātad, ja otrā ola ir, tad tas notika naktī.
Ir vai nav otrā ola parādīs šodiena, ja dienas laika viņa nesēdīsies dēt, tātad ir. Tikai, kā jau teicu, man 11os jābrauc prom, nevarēšu sekot. Un arī ierakstu tagad nevar uzlikt... Tā kā... varam to arī neuzzināt
Ir vai nav otrā ola parādīs šodiena, ja dienas laika viņa nesēdīsies dēt, tātad ir. Tikai, kā jau teicu, man 11os jābrauc prom, nevarēšu sekot. Un arī ierakstu tagad nevar uzlikt... Tā kā... varam to arī neuzzināt

Laba diena!
9:50 un 9:54 Mētra ligzdā bija piepacēlusies aizdomīgā pozā.
Tad ieradās Mačo. Abi ļoti ieinteresēti pailgi pētīja dējumu. Baltums ligzdā izskatījās par vienu olu lielāks!
Tas varētu būt noticis!
Mētra aizlido, bet Mačo, iekāpis ligzdā un dziļi iebāzis galvu, baidās pat notupties.
10:09 atgriežas Mētra, nomaina Mačo un rūpīgi pieveļ olu.
P.S Ligzda tik dziļa, ka olas tikko var pamanīt.

9:50 un 9:54 Mētra ligzdā bija piepacēlusies aizdomīgā pozā.
Tad ieradās Mačo. Abi ļoti ieinteresēti pailgi pētīja dējumu. Baltums ligzdā izskatījās par vienu olu lielāks!

Tas varētu būt noticis!

Mētra aizlido, bet Mačo, iekāpis ligzdā un dziļi iebāzis galvu, baidās pat notupties.
10:09 atgriežas Mētra, nomaina Mačo un rūpīgi pieveļ olu.
P.S Ligzda tik dziļa, ka olas tikko var pamanīt.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Sveiks, Tāli! Tas sakrīt ar to, ko novēroju arī es ap to pašu laiku. Baltais plankums bija paliels, nu gluži kā priekš 2 olām.
Vēl neesmu aizbraukusi. 10.20 Mētra kliegdama aizlidoja no ligzdas, tā palika tukša. Redzama VIENA ola, par to otro balto maliņu neesmu pārliecināta vai tā ir ola vai redzes māns.
Nu gan man jāskrien.

pap: 10.26 Mētra atlidoja
Nu gan man jāskrien.

pap: 10.26 Mētra atlidoja
Pašlaik oliņu pieskata Mačo. Man arī izskatās, ka vēl ir tikai 1 oliņa.
- Attachments
-
- MM 03.05.13 14.55.JPG (42.61 KiB) Viewed 3716 times
15:02 Mētra atgriezās.