INTERESANTI dabas fakti un sarunas par tiem, 2014-2023

Vērotāja

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

Harietas ligzda, 2015.gada 17.decembris
Komentāri lapas vidū - šis bruņurupucis, izskatās, ka izglābās
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... &start=880

Māra bilde
Image

Bet atnesa bruņurupuci viens no ērgļiem.
Viky bilde
Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Bruņrupucis pagājušajā gadā bija arī Austrālijas baltvēderu ērgļu ligzdā. Čaula vēl ilgu laiku mētājās. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:
woods wrote:Skatījos šo avīzi: http://imerrill.umd.edu/facultyvoice1/?p=3827
Kurā ir attēli ar baltgalvas ērgļiem: http://imerrill.umd.edu/facultyvoice1/?p=3775
Viens no pēdējiem attēliem ir ar bruņurupuču čaulām.
Jautājums tiem, kas ilgi un daudz ligzdas skatās - vai esat redzējuši, ka baltgalvas ērgļi uz ligzdu nes bruņurupučus?
Šķiet, ka jā.

Tūlīt mēģināšu padarbināt meklētāju.
Neatceros kādi putni (tolaik vēl nesekoju putnu dzīvei), bet sen atpakaļ redzēju TV sižetu, ka šamie atrod rupuci, paceļas spārnos lielā augstumā un tad met zemē rupuci, lai tas saplaisā un var tikt klāt kārotajai gaļai...apbrīnojama loģika un rīcība, bet es jau toreiz šausminājos, jo rupucis man jau bija ! :D Te tie rupuču karapaksi ir veseli, varbūt šie ir kādi ūdens bruņurupuči un ērgļi kaut kā citādāk tos ir iemanījušies izmakarēt no bruņām :?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Dienvidāfrikas Verro ērgļi ir vairākkārt nesuši
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... cis#p17738

Liekas, ka arī Džuljeta ir nesusi, bet meklētājs nez kādēļ neuzrāda rezultātu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

MĀRIS wrote:Bruņrupucis pagājušajā gadā bija arī Austrālijas baltvēderu ērgļu ligzdā. Čaula vēl ilgu laiku mētājās. :P
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... &start=660
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Bruņurupuči:

Harietas ligzda, 2015.gada 17.decembris
Komentāri lapas vidū - šis bruņurupucis, izskatās, ka izglābās
Šis man 99 % izskatās pēc ūdens bruņurupuča, kas šķiet visnotaļ loģiski...būs kāds no dzeltenausainajiem tortiļiem ;)
woods

Post by woods »

Paldies visiem, interesanti. Šim pārim, izskatās, tā iegaršojušies, ka bērnam ligzdā drīz nebūs vietas. Labi, ka vismaz tās bruņas glīti izkārto, sākot no vienas malas.
d.e. Varbūt Tortils var šo tēmu skatīties kā šausmu filmu - adrenalīnam? :oops:
I possess a device which is capable of accessing the entirety of information known to man. I use it to look at pictures of cats and get into arguments with strangers.
d.e.

Post by d.e. »

woods wrote: d.e. Varbūt Tortils var šo tēmu skatīties kā šausmu filmu - adrenalīnam? :oops:
Pelnījis jau būtu...vasarās viņš mums visiem adrenalīna devu regulāri nodrošina - pazūdot, slēpjoties dobēs, ierokoties zemē u.t.t. :lol:
Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

d.e., kāds mīļums! :P
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
woods

Post by woods »

d.e., baigais rupucis tas mīļums, ka tā slēpjās :D Izskatās samērā liels, cik viņš sver?
I possess a device which is capable of accessing the entirety of information known to man. I use it to look at pictures of cats and get into arguments with strangers.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e., nudien liels izskatās :o Kas tā par sugu un cik viņš vecs?
d.e.

Post by d.e. »

woods wrote:d.e., baigais rupucis tas mīļums, ka tā slēpjās :D Izskatās samērā liels, cik viņš sver?
hehe laba doma būs jānosver, rīt būšu mājās, nosvēršu ! Rupucim ir apmēram 20 gadi, pie manis 15 gadus dzīvo. Kad nopirkām bija apmēram 8 cm bruņas, tagad vismaz 2x lielāks :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote:
woods wrote:d.e., baigais rupucis tas mīļums, ka tā slēpjās :D Izskatās samērā liels, cik viņš sver?
hehe laba doma būs jānosver, rīt būšu mājās, nosvēršu ! Rupucim ir apmēram 20 gadi, pie manis 15 gadus dzīvo. Kad nopirkām bija apmēram 8 cm bruņas, tagad vismaz 2x lielāks :D
d.e. pastāsti, lūdzu, ko viņš ēd? Veģetārietis, vai ne?
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:d.e., nudien liels izskatās :o Kas tā par sugu un cik viņš vecs?
Nav tik liels, tas vienkārši tuvplāns :D Vidusāzijas stepes rupucis vai kas tamlīdzīgs. Kādreiz varēja pa 6 Ls nopirkt, tad aizliedza tirgot un pareizi darīja...daudzi paņem un laiž pa grīdu, bet viņiem siltumu vajag, terāriju u.t.t. Man Rīgā šim liels terārijs gan ar infrasarkano, gan 2 dažādām baltajām gaismām, kas sauli aizstāj. Tagad zooveikalos atkal tirgo, bet 5x mazākus un stipri pāri simtam maksā, tad vismaz domājams nepirks cilvēki tāpat vien...uz kādu bērna kaprīzi, ka - gribu...
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:
d.e. wrote: d.e. pastāsti, lūdzu, ko viņš ēd? Veģetārietis, vai ne?
Skaitās visēdājs. Varot arī gaļu dot, bet es nedodu.Ēd salātus, pieneņu lapas, burkānus, ķirbju ziedus, olu, biezpienu, baigi garšo baltmaize, bet man bail daudz dot...vēl ir veikalā pērkamas granulas, tās apmēram kā suņu/kaķu barība ož, tās baigi rij un pēc tam atsakās zaļbarību ēst, ja nav kāda granula smaržai piejaukta. Pagājušogad veikalos barība pazuda, jo maz pircēju, mans bada streiku bezmaz pieteica.Knapi pierunāju ēst..Rupucis patiesībā nav tāds bez emocijām kā izskatās. Kad grib ēst , nāk pie "loga"skatās , gaida, kad dos ēst un grib lai no rokas baro, nevis pašam ap bļodu jācīnās. :D
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

d.e., paldies, interesanti.

Palasījos... :|

http://m.apollo.tvnet.lv/zinas/cieniet- ... gos/334908
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Sunshine

Post by Sunshine »

d.e., dikti jauks Tev tas bruņurupucītis! :D
Paldies par raksturojumu, tiešām interesanti. Tas taču ir tas pats, kuru mēs vasarā piknikā pie Tevis redzējām?
Hildina

Post by Hildina »

Man šķita interesanti par tiem ķirbju ziediem -tos laikam rupucim laimējies nočiept ? :D
Last edited by Hildina on 23 Oct 2016 14:26, edited 1 time in total.
Made

Post by Made »

d.e., lieliska bildīte ar Tortilu! Lai viņam (varbūt viņa?) veselība un jaukas izpriecas, vienmēr atrodoties! :)
d.e.

Post by d.e. »

Mīļs paldies visiem par jauko tortildiskusiju ! :D
Lianaliesma, tajā rakstā ir 100% taisnība par rupuci - kā spēļmantiņu. Noteikumus noteikti vajag un tas būtu uz visiem dzīvnieciņiem attiecināms. Čeks gan man nav saglabājies, tomēr apstākļi šim ir ok, speciālās reptiļu terārija lampas un viss cits, kas pienākās ;)
Jā, Sunshine, tas ir tas pats rupucis, vasarā gan viņš tiek likts mazajā terārijā, no kura izaudzis, jo lielo grūti transportēt (baigi smags un vienreiz jau saplaisāja vadājot), bet es ceru, ka ikdienas pastaigas brīvā dabā kompensē šaurību.
Made, paldies par laba vēlējumiem, veselība viņiem mēdz klibot...biju savulaik nopirkusi "no rokām" šim draugu, bet tas izrādījās slims un izārstēt nevarēja pat Rīgas Zoo speciālisti. Par Tortilu gan speciālisti teica, ka ir varen brangs un ņiprs un es ceru, ka viņš vēl ilgi priecēs manu ģimeni ! :) Hehe, jā, Tortils it kā ir meitene, bet 100% nemācēja noteikt arī Zoo ;)
Woods, svars 948 grami , bet viņš šodien vēl nav ēdis un bija vannā(tad viņi iztīra no punča visu, kas sakrājies), tā ka ikdienā visticamāk sver apaļu kilogramu :lol:
Bildē Tortils savos Rīgas apartamentos, parasti uz terārija lampas guļ un sildās kaķis, bet šoreiz tas kaut kur citur nobāzējies. :D
Image
Last edited by d.e. on 23 Oct 2016 18:28, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Diskusijas”