Lielie piekūni Austrālijā, 2016-2017 (Ksavjērs&Daimonda)

Falcons
Lianaliesma

Re: Lielie piekūni Austrālijā, 2016 (Diamond un Xavier)

Post by Lianaliesma »

Jā, Ksavjērs un Daimonda skan tīri labi :)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Sunshine

Re: Lielie piekūni Austrālijā, 2016 (Diamond un Xavier)

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote:Jā, Ksavjērs un Daimonda skan tīri labi :)
Itin kā no kāda Meksikāņu seriāla :lol:
Ligzdas gariņš

Re: Lielie piekūni Austrālijā, 2016 (Ksavjērs un Daimonda)

Post by Ligzdas gariņš »

Daimonda ar bērneļiem var mierīgi gulēt un skatīt saldus sapnīšus,jo sardze savā vietā ;)
Image
Ksavjērs ik pa brīdim pamet skatu uz mammītes pusi,it kā gaidīdams aicinājumu lai varētu piebiedroties zem seģenes :D
Image
Sarmīte

Post by Sarmīte »

13.10.
06;22
Brokastis jau klāt :) Puisis izskatās tik nelaimīgs,stāv kaktiņā un noskatās bērnu barošanā :)
Image
06:26
Lieks,ka visas trīs mutītes dabū un savā starpā arī nekaro :)
Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Paldies, meitenes, par Jūsu ziņām, jo ar Jūsu acīm es arī sekoju līdzi notikumiem šajā saimē. Prieks, ka atrisinājies jautājums par tēviņu, kas nozīmē arī barību. Bet, kā jau šeit tika pieminēts, man visu laiku Ksavjērs izskatās apbižots, izņemot to vienu bildīti, kur viņi ir trīs stāvos! :lol: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
La Marie

Post by La Marie »

Raganiete wrote: Lieks,ka visas trīs mutītes dabū un savā starpā arī nekaro
Labrītiņ! :)
Man arī nav nācis novērot nevienu kautiņu cāļu starpā. Cik nu viņus tai stūrītī var redzēt. :) Cilvēciski priecājos.
Vietējie raksta, ka Ksavjēram acīmredzami šī ir pirmā ģimene un viņš neprot nodot ēdamo mammai. Nevarot zināt, vai tas būtu citādāk, ja cāļi būtu viņa bērni, vai kā... Diamond viņam mācot un audzinot par ģimenes tēvu. :D Medījumus tomēr viņš nododot, visticamākais, galvenokārt ārpus būra, par ko liecinot īsais laiks, ko Diamond pavada ārā, kad Ksavjērs viņu ir izaicinājis. Turklāt viņa atgriežas ar daļēji notīrītu medījumu.
Feja

Post by Feja »

17.12 Diamonda aizlidoja un tad kādu laiciņu būrītī cāļi bija vieni paši. Tā kā tiešraide ik pa brīdim iestrēgst, tad ir grūti novaktēt, kad un kurš ko atnes.
17.52 Nu jau mammīte baro trīs mazos knābīšus.
Image

17.54 Jaunais papiņš arī tepat, tad jau iespējams, ka viņš ir pacenties sagādāt vakariņas.
Image
Kameras pulkstenim rīta laiks ar vakara laiku neizmainās. Austrālijā ir vakars, tad rakstu reālo laiku. :)
La Marie

Post by La Marie »

Feja wrote: Kameras pulkstenim rīta laiks ar vakara laiku neizmainās. Austrālijā ir vakars, tad rakstu reālo laiku. :)
Jauki, ka Tu pamanīji barošanas! :)
Feja, kameras pulkstenis mainās gan: PM nozīmē pēpusdienu (no pusdienlaika līdz pusnaktij),
AM nozīmē rītu (no pusnakts līdz pusdienaikam.)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

La Marie wrote:
Feja wrote: Kameras pulkstenim rīta laiks ar vakara laiku neizmainās. Austrālijā ir vakars, tad rakstu reālo laiku. :)
Jauki, ka Tu pamanīji barošanas! :)
Feja, kameras pulkstenis mainās gan: PM nozīmē pēpusdienu (no pusdienlaika līdz pusnaktij),
AM nozīmē rītu (no pusnakts līdz pusdienaikam.)
Papildinot La Marie rakstīto par laika formātu
ante meridiem latīņu valodā "līdz dienas vidum, attiecīgi post meridiem "pēc dienas vidus" :D
Šo formātu lieto galvenokārt ASV un Austrālijā.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Feja

Post by Feja »

Paldies, ka izskaidrojāt. Es pat nepievērsu uzmanību tiem burtiem. Tad paskatoties uz bildi ir skaidrs - rīts vai vakars, AM vai PM. :)
Sunshine

Post by Sunshine »

Laba dieniņa! :)
Prieks lasīt, ka šai ģimenītei tomēr lietas iet uz augšu :D Un jā, man arī prieks par to, ka cāļi savā starpā nemaz nekaujas, un ka pēdējā laikā tiek paēdināti visi.

19:05
Un man tā patīk skats pa viņu būrīša logu! Tie kuplie, krāsainie koki ir tik skaisti..
Daimonda jau ilgāku laiku sēž uz būrīša malas, vēro apkārtni, pakasa galviņu un arī sauc Ksavjēru

Image

Image

Image

Vēl ievēroju, ka abām kamerām ir laika nobīde.. Tā kamera, kura rāda iekšskatu uz ligzdu, ir par trim minūtēm "ātrāka".. :roll:
Feja

Post by Feja »

Atradu arhīvā video, kas apliecina, ka Ksavjērs godam pilda savu jāunā tēva pienākumu un šodien 10.37 atnesis ģimenei medījumu. :) Pagaidām šajā ligzdā viss ir sakārtojies labi.
https://www.youtube.com/watch?v=hVTGubuvlCg
skarleta

Post by skarleta »

Es šo kameru skatos regulāri tikai ar jūsu acīm :P Paldies Dievam ,ka mazie ēdot nekaujas :) ,kad paliek vieni ,tad gan ar knābīšiem paknābojas ,bet tas neizskatās ļauni ,man to jauno papuci dažreiz paliek žēl :) stāv bieži galviņu nodūris :roll: ,bet galvenais ,ka viņš ir, un palīdz Diamondai audzināt sīčus ;)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

skarleta wrote:...man to jauno papuci dažreiz paliek žēl :) stāv bieži galviņu nodūris :roll: ,bet galvenais ,ka viņš ir, un palīdz Diamondai audzināt sīčus ;)
Tā kā viņi bērnu radīšanas laikā nebija pāris, Daimondai jāpieņem būtībā svešs džeks. Daimondai ir mazi bērniņi un ja viņai liksies, ka Ksavjērs viņus var apdraudēt, viņš dabūs pa pieri un tiks padzīts. Tāpēc Ksavjērs viņai demonstrē savu padevību un miermīlīgos nodomus.
Tā es redzu šo situāciju ;)
skarleta

Post by skarleta »

Vērotāja wrote:
skarleta wrote:...man to jauno papuci dažreiz paliek žēl :) stāv bieži galviņu nodūris :roll: ,bet galvenais ,ka viņš ir, un palīdz Diamondai audzināt sīčus ;)
Tā kā viņi bērnu radīšanas laikā nebija pāris, Daimondai jāpieņem būtībā svešs džeks. Daimondai ir mazi bērniņi un ja viņai liksies, ka Ksavjērs viņus var apdraudēt, viņš dabūs pa pieri un tiks padzīts. Tāpēc Ksavjērs viņai demonstrē savu padevību un miermīlīgos nodomus.
Jā, Vērotāja ,tā izskatās ,bet neizskatās ,ka viņam būtu ļauni nodomi .
Vērotāja

Post by Vērotāja »

skarleta wrote: Jā, Vērotāja ,tā izskatās ,bet neizskatās ,ka viņam būtu ļauni nodomi .
lianaliesma un Sunshine tēmas nosaukumā ierakstīja Daimonda.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote:
Paldies, Vērotāj, labs komentārs. Jo puikam jau tagad ir tas "puķu-konfekšu" periods, kad viņam dikti jāiepatīkas meitenei, kas plus ir arī mamma ar visu savu aizdomīgumu. Tā ka - jo zemāk noliekta galviņa padevības pozā, jo veiksmīgākas izredzes. :)
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja wrote:
skarleta wrote: Jā, Vērotāja ,tā izskatās ,bet neizskatās ,ka viņam būtu ļauni nodomi .
lianaliesma un Sunshine tēmas nosaukumā ierakstīja Daimonda.

diamonds - [d a i m o n d s] - dimanti

Izruna http://lv.forvo.com/word/diamonds/
Sunshine

Post by Sunshine »

lianaliesma wrote:
Vērotāja wrote:
Daimondai ir mazi bērniņi un ja viņai liksies, ka Ksavjērs viņus var apdraudēt, viņš dabūs pa pieri un tiks padzīts. Tāpēc Ksavjērs viņai demonstrē savu padevību un miermīlīgos nodomus.
;)
Paldies, Vērotāj, labs komentārs. Jo puikam jau tagad ir tas "puķu-konfekšu" periods, kad viņam dikti jāiepatīkas meitenei, kas plus ir arī mamma ar visu savu aizdomīgumu. Tā ka - jo zemāk noliekta galviņa padevības pozā, jo veiksmīgākas izredzes. :)
Tieši tā arī ir.. ja atceramies kā igauņu zivjērgļu ligzdās jauniņie tēviņi, kuri centās iekarot dāmu sirdis un gultas (ligzdas), ik reiz, dāmai parādoties, sastinga padevības pozās ar zemu nolaistām galvām..
Tāpat M15, ja atceramies viņa nodurto galvu pirmajā satuvināšanās laikā, kamēr Harieta blakus stāv un kliedz uz viņu un pat lec viņam mugurā.. :D
Vēlāk jau, kad paši kļūst par papučiem, šī uzvedība pazūd, bet iesākumā ir jāizrāda iecerētajai dziļa bijība, ja grib iemantot viņas labvēlību.

Tas tāds smalks taktisks gājens, bet varbūt Māris šo arī no vīriešu viedokļa šo gribēs pakomentēt :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sunshine wrote: Tas tāds smalks taktisks gājens, bet varbūt Māris šo arī no vīriešu viedokļa gribēs pakomentēt :lol:
Bet tā jau viņš ir ne tikai putnu, bet arī cilvēku starpā - "Nasiļno ļubim ņestaņeš"! Arī veči, kad cenšas iekarot kādas daiļavas sirdi ir saulītes, kas spīd pie šo daiļavu kājām. Pēc tam jau - atkarībā no tā, vai viņš ir vecis, vai ķeska. :P
Galu galā Ksavjērs savu ir panācis - saimē pieņemts, arī gultā /uz muguras/ ir ticis, atliek tikai pildīt veča pienākumu, nepalikt par ķesku! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Locked

Return to “Piekūni”