7.00 Abi ērgļi ir klāt un kārto ligzdu

Tāda doma man bija, ka kāds savējais iegriezies ligzdā, bet maz sanācis šo ligzdu agrāk skatīt, pat nezinu kā šie tās spalvas maina un kad...Tāds drošs izskatījās, diezgan ilgi tur dzīvojās.Vērotāja wrote:![]()
![]()
![]()
Varbūt kāds no iepriekšējo gadu bērniem?
Pārāk maziņš viņš vairs nav, galva sāk gaišāka krāsoties un aste arī.
Mjā...tiešām par laimi vēl nav ne olu, ne putnēnu ! Cerams lielie putni mācēs kaut sadzīvot ar vētru.Vērotāja wrote:d.e. paldies par ziņām. Par laimi pašlaik nav ne olu, ne mazuļu. Sliktākais kas var notikt, var nokrist tukša ligzda. Turēsim īkšķus, lai tā nenotiek.
nu jā, pareizi, arī šie taču ir Floridā...tiešām būs kārtīgs pārbaudījums arī jaunajai ligzdai. Pagaidām gan abās ligzdās salīdzinoši mierīga ainava, putni uz vietas un vētras nav.lianaliesma wrote:Harietas un M15 jaunajai ligzdai būs ugunskristības, bet nu arī vecajām ligzdām droši vien būs izturības pārbaudījumi
Tiešām arī es par to iedomājos, un, cerams, ka visām savvaļas radībām ir tāda laba intuīcija un māmiņa Daba palīdzēs.d.e. wrote:18:30 Viens sēž zarā un vēro apkārtni, brīžiem ir palielas vēja brāzmas, bet vismaz pagaidām nekāds orkāns vēl neplosās.
Vienu brīdi garām ligzdai nospurdza paliels baltu putnu bars. FB raksta, ka ērgļiem ir loti laba intuīcija un viņi tiks galā ar notiekošo pat labāk, nekā cilvēki. Varbūt balto putnu bars jau arī intuīcijas vadīts laicīgi dodas kaut kur tālāk uz drošāku vietu.![]()
Dabā viennozīmīgi visiem ir daudz labāka intuīcija, nekā lielumlielai daļai cilvēku, kas sen jau attālinājušies no tās un nemāk "iztulkot" un saskatīt zīmes par tuvojošos vētru vai citām tamlīdzīgām lietām. Gan viss būs labi !lianaliesma wrote: Tiešām arī es par to iedomājos, un, cerams, ka visām savvaļas radībām ir tāda laba intuīcija un māmiņa Daba palīdzēs.