Var jau būt, ka tas raidītājs visu laiku kustās...kādam vēderā, piemēram, vai kabatā. Vienalga interesanti.
UPD Papētīju vairāk...nu, jā, acīmredzami vienkārši raidītājs joprojām darbojas un kaut kas vai kāds to mēdz pakustināt turpu šurpu...tā piepešā garākā bultiņa citā virzienā un atpakaļ, man iedvesa cerību, bet, ieslēdzot loģiku - diemžēl, tā nav Kate. Varēja tas raidītājs izslēgties līdz ar putna dzīvību...savādāk tāds kā klīstošais holandietis
Last edited by Murkjelis on 19 May 2016 16:15, edited 1 time in total.
Sandra L. wrote:17.maijā tiešām raidītājs uzrāda vistālāk signālus, bet 18.maijā ir atpakaļ zigzagpuķītē.
Pusotrs kilometrs....un atpakaļ. Dīvaini. Bet, kas tur notiek, mēs nekad neuzzināsim. Vai varētu būt, ka vējš dzenā (un pēc tam tikpat akurāti atdzen atpakaļ...nde) ?
Sandra L. wrote:17.maijā tiešām raidītājs uzrāda vistālāk signālus, bet 18.maijā ir atpakaļ zigzagpuķītē.
Pusotrs kilometrs....un atpakaļ. Dīvaini. Bet, kas tur notiek, mēs nekad neuzzināsim. Vai varētu būt, ka vējš dzenā (un pēc tam tikpat akurāti atdzen atpakaļ...nde) ?
Fragments no Māra Strazda vēstules:
(pilna vēstule ir Melno stārķu tēmā)
Tiem, kas piekusuši gaidīt jebkādus jaunumus Gorī, variet darīt zināmu, ka Sarma ir parādījusies ēterā, jo izkustējusies (jau vakar) un jau atrodas Sudānā (Eritreju viņa jau ir šķērsojusi). Ja viss noritēs tā, kā vajadzētu būt, pēc 5-7 dienām viņai vajadzētu sasniegt Izraēlu. Tad jau skatīsiemies, kas notiks tālāk. Tas nozīmē, ka vēl nav pilnīgi pagalam cerība, ka var atrasties arī kāda no abām pārējām Āfrikas apceļotājām - Zuze vai, ticamāk ka Upene, bet nevar, protams, izslēgt to, ka mēs par viņām vairs neko neuzzināsim.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Arī tas var būt. Neomulīgi. Un vajadzēja man arī paskatīties tikai lieki sacēlu traci
Jā, es arī redzēju skumjo sveicienu 18.maijā. Nāves puķīte pulsē. Es to norakstu uz signāla izkropļojumiem, bet, kas tur patiesībā ir, nezinu. Neizsakāmi žēl Kates. Arī par citām gribētos redzēt grāmatu - nevis zinātnisku, bet stāstošu
Kates raidītājs nav izkustējies - stāv turpat, kur stāvēja. Tas viens izlecošais punkts (17.5.) ir gps gļuks. Ar gps tā gadās - es šodien mežā stāvēju uz vietas, bet koordinātas staigāja pa vairākiem kilometriem, turklāt vienā brīdī es atrados 1600 m zem jūras līmeņa...
Māris
Kates raidītājs nav izkustējies - stāv turpat, kur stāvēja. Tas viens izlecošais punkts (17.5.) ir gps gļuks. Ar gps tā gadās - es šodien mežā stāvēju uz vietas, bet koordinātas staigāja pa vairākiem kilometriem, turklāt vienā brīdī es atrados 1600 m zem jūras līmeņa...
Māris
Skaidrs.
Droši vien tas jautājums jau ir pieminēts, esmu piemirsusi, vai palaidusi gar ausīm, - cik ilgi vispār tie raidītāji spēj "nodzīvot"? Nu, teiksim šādā situācijā, kad atrodas kaut kur elles vidū, bet neviens tos neaiztiek un mehāniski neietekmē?
Ja precīzi, pirms dažām dienām Māris Strazds rakstīja tā:
Pie viena - Sarma vakar bija sasniegusi Hurgadu (t.i. jau gandrīz Suecas līci) un sagaidāms, ka jau šodien viņa varētu pamest Āfrikas kontinentu.
Abu pārēju meiteņu nerādīšanās diezgan nopietni samazina izredzes viņas jebkad ieraudzīt un par viņām kaut ko arī uzzināt.
Māris
Izskatās, ka Sarma jau divas dienas barojas tajā upītē. Nevarēju atrast tās nosaukumu. Pat nesapratu - vai tā ir Orontes pieteka vai varbūt tek pavisam kārtīgi uz dienvidiem, kā visas citas upes, izņemot dumpinieci Oronti - tā ir tā, kas veido Qattinah Lake ūdenskrātuvi un tek gar Homsu uz augšu uz ziemeļiem. Oronte baro tā reģiona lauksaimniecību un Sarma varētu tusēt starp olīvu, aprikožu vai ābeļu dārziem. Tiesa, kad meklēju kādas bildes no Al Qusayr apvidus, tad karošana un nemieri vien nāk, jau no Bībeles laikiem.
"Visrupjākajā" kartē ar sarkanu apvilkti tie Turcijas sālsūdens apvidi, kuros Sarma dzīvojās dikti ilgi turpceļā.
Pie vēstules par tehniskām problēmām bija šāda Māra Strazda piebilde:
Sarma ir izvēlējusies sliktāko iespējamo apstāšanās vietu, (kur viņa nepārprotami gatavojas kādu laiku ganīties) - Sīrijā netālu no Homsas. It kā tāpat jau nepietiktu par ko kreņķēties...