Diskusijas

Vērotāja

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

Simba wrote:Sliktāk būtu neko nedarīt vai nesaudzīgi aizsūtīt Vērotāju vienu pašu pamocīt tur.
Būs labi! :D

Simba, viena es neietu nekādā gadījumā, vienkārši atteiktos. Zinu ko varu un ko nevaru. Varu stundām rakties pa pierakstiem, salīdzināt, meklēt kaut kādus faktus. Bet runāt ar kameru fiziski nevaru.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Mīļie, ņemam to visu vieglāk. :) Tas ir tikai pāris minūšu sižets un no katra mums paņems tos labākos 30 sekunžu atklāsmju brīžus. ;)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Madara_Ozola wrote:Mīļie, ņemam to visu vieglāk. :) Tas ir tikai pāris minūšu sižets un no katra mums paņems tos labākos 30 sekunžu atklāsmju brīžus. ;)
Madara, Tu esi jauka :P Paldies par uzmundrinājumu :P
Būs jau labi!
Hildina

Post by Hildina »

Madara_Ozola wrote:Mīļie, ņemam to visu vieglāk. :) Tas ir tikai pāris minūšu sižets un no katra mums paņems tos labākos 30 sekunžu atklāsmju brīžus. ;)
Domāju, ka uztraukums lielāks nekā būs mirklī,kad jārunā- vienkārši jāaizmirst par kameru ,nevajadzīgo izgriezīs
d.e.

Post by d.e. »

Tieši tā ! ;)
Ejam satikties un papļāpāt pie rīta kafijas tases un filmē to vai nefilmē, kāda tur starpība. Galu galā, mēs esam tādi kādi esam, daram to, kas mums patīk un tas ir fantastiski, ka šis forums ir pāraudzis virtuālo komunikāciju un savedis mūs kopā arī reālajā pasaulē ! :)

P.S. Labi, ka putni nelasa šo diskusiju ! :mrgreen: Iedomājos kā par mums tagad smietos mūsu ērgļi, dumpji, vanagi, stārķi, ūpīši, zaļās vārnas un visi citi, kuri ik dienu kameras acs un mūsu stingrā uzraudzībā gan ēd, gan dēj olas, gan khmmm 18 + :lol:
Jamsis

Post by Jamsis »

"Ko man dod ligzdu vērošana caur kamerām?"
Divos vārdos - zināšanas un emocijas.
Zināšanas par putniem un viņu dzīvi ligzdā.
Zināšanas - nometnieks vai gājputns, kad atgriežas, kā būvē, atjauno ligzdu, pārošanās, kad būs oliņas, cik tās varētu būt, cik ilgi perēs, kurš no pāra perē, kad šķilsies cāļi utt. Tas nenozīmē, ka es visu perfekti atceros, nebūt nē, aizmirstu :P , bet paskatos pierakstus un atceros.
Emocijas - daba ir stipra un gudra, bet tajā pat laikā tik trausla. Ne visi atgriežas, ne visi izdzīvo..... Bet ir arī daudz prieka, skaties un brīnies kā putni viens ar otru satiekas pēc +/- 8 mēnešu ziemošanas, kā iekaro viens otru veidojot jaunu pāri un tur nav tikai instinkti, tā ir patika vai nepatika vienam pret otru, tālāk jau perēšanas process (mūsu vistu vanaga Mr.Y jau otro sezonu pārraksta vanagu dzimtas vēsturi), cālēnu šķilšanās, pirmā atrādīšanās kamerā, barošana, vecāku rūpes, augšana un izlidošana. To visu tu redzi kamerā, bez montāžas, bez izskaistinājumiem. Eleganti :D
Starp citu šī brīža Foruma kodolu veido "Durbertas kurss", kas savā veidā veidojies arī emociju iespaidā, jo paskatieties, kad tad šī brīža aktvie forumieši piereģistrējās, gandrīz visi 2015.gada martā - jūnijā un mūs Forumā laipni sagaidīja tā "seniori" (pozitīvi domāts :) ) - Vērotāja, Tālis, lianaliesma, Sunshine, fleur un mūsu profesionālie konsultanti Cerambyx un roosaluristaja.
Kameras dod zināšanas un papildus emocijas :D
Made

Post by Made »

Paldies, Jamsi!
To, kas paliks TV raidījumā jau mēs redzēsim :) Nešaubos, ka viss būs labi un tā kā tajā formātā vajag :)
Man patiesi gribējās pamudināt uz sarunu visus un ne jau kamerai - tas vienkārši bija iegansts, lai te visi sasveicinātos. Citādi aprīlī nav neviena jubilāra un gribas uguņošanu :P
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Esmu no tiem cilvēkiem, kas apskries Bastejkalnam pa otru pusi, lai tikai, Diespas, neuzskrietu kamerai. Da jebkādai foto, video, pat magnetafonam. Tā kā apbrīnoju katru, kas to dara labprātīgi un par brīvu :D

Bet par tēmu... Es arī esmu Durbertas kurss, kā Jamsis pieminēja. Nebūtu manā FB lentē pavīdējusi ziņa par mazo brīnumu tā arī, iespējams, vēl līdz šim brīdim nezinātu, ka ir tāds forums un pat to, ka vispār Latvijā ir tiešsaistes kameras. No ornitologiem zināju tikai vienu vārdu - Māris Strazds. Un varēju atšķirt zīlīti no zvirbuļa. Jā, reizi pa reizei http://explore.org paskatījos kādas kameras. Jā, visādi lidojoši, skrienoši, peldoši un rāpojoši radījumi vienmēr ir bijuši interešu lokā. Izņemot kukaiņus. Mēs nesaprotamies. Un izņemot tos, kas man garšo. Nedrīkst pārlieku mīlēt to, ko grib apēst. Bet tā, jā, Darels no bērnības mīļš. Heriots no pusaudža gadiem. Un Rinkules-Zemzares stāsti par zvēruļiem izlasīti visi. Ar to tad, līdz Durbertai, arī viss aprobežojās.
Tagad? Neteiksim, ka es zinu ļoti daudz vairāk. Tagad es saprotu, cik ļoti daudz es nezinu. Cik daudz vispār cilvēks nezina. Arī tas, kurš ir gājis augstās skolās, gadiem strādājis nozarē un kam jau varbūt liekas - nu gan es esmu redzējis visu! Nieki patiesībā. Neviens tā nekad neteiks, jo daba ir neaptverama vienas dzīves laikā. Tiešsaistes kameras atļauj būt lieciniekam tam, kas parasti ir slēpts. Tie, kas skatās caur šo burvju lupu, vairs nekad neredzēs skaistās bildēs vienkārši zivju ērgli vai vistu vanagu. Mēs ieraudzīsim labu paziņu glancētos žurnālos vai tur augstu debesīs planējam.
Kameras tas, pirmkārt, ir zināšanas. Otrkārt, tas vienkārši ir kā meditācija. Forums papildina šīs zināšanas uz pusi un ļauj par redzēto pačalot ar domubiedriem, vai vienkārši palasīt, ko kurš ir pamanījis. Jūs jau visu skaisti pateicāt iepriekš. Tur nav ko piebilst.
Atceros, kad pirmo reizi ienācu te, palasīju senākas tēmas, kur var teikt tikai Vērotāja un Lianaliesma. Patiesībā gandrīz apraudājos, kad meitenes tik skumji runāja par to, ka vai vispār kādam to vajag, ko viņas dara. Paldies, jums un pārējiem "dinozariem", ka toreiz neaizmukāt un esat šeit.
Savukārt Vides Faktiem būtu ļoti liels lūgums nevis tikai uzklausīt forumiešus, bet arī atvēlēt kādu stūrīti zilajā ekrānā, lai tur iespiestu dabas fonda ziedojumu kontus, melnā stārķa vai zaļās vārnas... nu vismaz kaut ko, kādu norādi. Redzošas acis un mīlošas sirdis - tas ir ļoti labi. Bet ar to vien nepietiek. Jo vairāk cilvēki zinās, jo vairāk ir iespēja atrast arī tos, kas var arī palīdzēt.
Jamsis

Post by Jamsis »

[quote="Made"
To, kas paliks TV raidījumā jau mēs redzēsim :) Nešaubos, ka viss būs labi un tā kā tajā formātā vajag :)[/quote]
Man pāris reizes ir bijusi pieredze ar TV3, tu vari runāt gari un plaši, skaidrot un rādīt, bet tad ziņās atrāda tikai labi ja mazu fragmentiņu :P . Pozitīvi, ja saputrojies, palūdz pārfilmēt un vis ir labi :D
Made

Post by Made »

Murkjelis wrote:Tiešsaistes kameras atļauj būt lieciniekam tam, kas parasti ir slēpts. Tie, kas skatās caur šo burvju lupu, vairs nekad neredzēs skaistās bildēs vienkārši zivju ērgli vai vistu vanagu. Mēs ieraudzīsim labu paziņu glancētos žurnālos vai tur augstu debesīs planējam.
Jā, Murķeli, labi pateici. Kad braucu pa Kurzemes lielceļu un liels putns pacēlās, nemaz apskatīt nepaguvu, bet tā baltā astīte zemapziņā jau atpazina jūrnieku. Tādas personiskas attiecības veidojas bezpersonisko vietā :P
Un par meditāciju un par "dinozauriem" (visu cieņu!) arī super! :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Par Mades iesākto tēmu - kāpēc?
Galvenais iemesls - putnu dzīves jaunatklāšana. Tādā nozīmē, ka nevis priekš sevis atklāšana, bet tas, ka redzu to, ko pirms mums neviens nav redzējis. Kameru ēra nav sena, 2007.gadā caur pirmajām kamerām redzējām tālu un miglaini. Ar katru gadu kvalitatīvāk, detalizētāk. Un nav neviena, kas varētu teikt - jā, jā, ir tāds pētījums un šāds pētījums. Nav! Mēs esam pirmie.

Pirmskameru ērā ornitologi no slēpņiem varēja ligzdošanu pētīt faktu līmenī - atlidoja, aizlidoja, atnesa. Tas ir tāpat kā sēžot pie dzīvokļa durvīm. Bet mūsu priekšrocība ir būt iekšā dzīvoklī (t.i. ligzdā), redzēt nianses, detaļas, galu galā tikai mēs redzam kā putni ligzdo, nevis kāda ir viņu pārvietošanās ligzdošanas laikā.

Tikai ir tā, ka jo vairāk iepazīsti, jo vairāk saproti, ka putnu dzīvi katras sugas ietvaros ir neiespējami standartizēt minūtēs, sekundēs un saucienu skaitā. Protams, ir fizioloģijas un uzvedības instinktu rāmis, taču rāmja ietvaros putnu dzīve ir bezgala daudzveidīga.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Sveiki, Mīlīši! Šajās dienās biku izkrītu no aprites, bet visu laiku esmu ar Jums. Šeit tagad izskan tik daudz forši domu graudi, patiešām lasu ar baudu! Prieks ar Jums kopā būt! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Labdien Otrajās Lieldienās!

Neesmu īsti pārliecināta- vai tas ir pelēkais strazds? Divi gabali iecienījuši vienu ābeli dārzā. Ligzdu taču tur nevīs?

Image
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Savukārt rītdienas pasākuma dalībniekiem- labu noskaņojumu un izturību!
Image
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ģeogrāfs wrote:Savukārt rītdienas pasākuma dalībniekiem- labu noskaņojumu un izturību!
Pievienojos! Būs labi! :P :P :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Madara_Ozola

Post by Madara_Ozola »

Ģeogrāfs wrote:Labdien Otrajās Lieldienās!

Neesmu īsti pārliecināta- vai tas ir pelēkais strazds? Divi gabali iecienījuši vienu ābeli dārzā. Ligzdu taču tur nevīs?

Image
Būs, būs pelēkais strazds - sila strazdam un dziedātājstrazdam cits krūšu krāsojums. :)
Sarmīte

Post by Sarmīte »

:D :D :D
Image
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Raganiete wrote::D :D :D
Kā Lieldienu olas iekārtas zaros, būtu tik krāsaini :lol:
Kur tas ir?
Hildina

Post by Hildina »

Vēlu veiksmi un stingru dūšu visiem rītdienas TV dalībniekiem !....īpaši tiem, kuri pulcēsies tieši pie manas mājas :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Liekas, ka Raganietei strazdi pūpolos :D Ļoti pavasarīgi :D
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”