Diskusijas

Lianaliesma

Re: Diskusijas

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote:Labdien! Visu laiku nerakstīju ne jau tāpēc ka nebūtu ko rakstīt, bet gan tāpēc, ka visu uzrakstīto izdzēšu, tiklīdz apskatu to no otras puses. Arī man gribētos klikšķināt, par vienu reizi mazāk, arī mani /pagaidām/ traucē uzraksti ārzemnieku valodā, un piederu Vērotājas stagnātu pulciņam. Pagaidām gribu tikai novēlēt Noriņai spēku un gudrību izpatikt mums. Veiksmi Tev! :P
Tā liekas, ka ir tāds pulciņš, man jāatvainojas par savu nesaprašanu, tāpēc ļoti labprāt nododu "moderatora rulli" atpakaļ, jo es laikam nevaru sevi attiecināt uz tādu pulciņu. Esmu parastais vērotājs. Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

MĀRIS wrote:... piederu Vērotājas stagnātu pulciņam.
Vērotāja wrote:Esmu vislielākais stagnāts pasaulē un man pārmaņas pagaidām traucē. Bet tas nu tā.
Un domāju ka tas ir tikai normāli - kā viss jaunais. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
d.e.

Post by d.e. »

lianaliesma wrote:
Piekrītu, specifiskās zinības protams iegaumēsies u.t.t., bet... manuprāt, cilvēks - "parastais" (kurš vēlas vienkārši pavērot putnu dzīvi bez zinātniskas pieejas), atver lapu un redz visus tos - Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle, Accipiter gentilis - Northern Goshawk, Botaurus stellaris - Eurasian Bittern u.t.t., tad iespējams informācijas daudzums, kas jāpārskata, lai nokļūtu līdz interesējošai tiešraidei vai diskusijai, drīzāk atbiedēs, nekā piesaistīs potenciālo vērotāju !
d.e., tā skumji palika...

Protams, jāpiekrīt, ka vērotāji ir dažādi, protams, var gadīties, ka ir arī kāds tāds, kurš, ieraugot zem latviskā putnu grupas nosaukuma 2 svešvārdus sīkā drukā, tālāk vairs nevēlēsies uzkavēties forumā un jutīsies informācijas daudzuma saguris.
Tiem varētu arī noderēt viena klikšķa tēma Aktualitātes.
Manas domas radušās vienkārši no tā, ka ir diezgan daudz nācies saskarties ar cilvēkiem, kuri ikdienā internetu lieto, bet nu tā... Googles meklētāja vai ziņu portālu lasīšanai, tikmēr viss ir ok ! Tomēr, kad jāsāk izmantot, VID DS, internetbanka vai forums, tad ir baigais stopsignāls ļoti daudziem, jo cilvēks nokļūstot svešā lapā un meklējot sev vajadzīgo informāciju, lasa bezmaz visu pēc kārtas. Es nezinu kāpēc tā ir, bet tā notiek ! :D Mēs protams redzam Vistu vanags , bet citi lasīs Vistu vanags Accipiter gentilis - Northern Goshawk
Tāpēc jau saku, ka tas viss subjektīvi...
Loģiski, ka ar latīnisko + svešvalodu vieglāk orientēties visiem, kas meklē info pēc citiem kritērijiem.
Es neesmu pret pārmaiņām un nekas no teiktā nav domāts kā kritika, drīzāk tā ir domu apmaiņa un paldies Norai un pārējiem, kuri cenšas forumu uzlabot ! :)
Vērotāja wrote:Sveiki.
d.e. wrote: Aktualitātes būtu interesants varinats. Tikai , ko par to saka - moderatori ? Vai tas ir reāli dažiem cilvēkiem nosegt 24 h aktualitātes :roll:
To ir reāli izdarīt vienam cilvēkam un pilnīgi sevi neapgrūtinot :D
Tikai šai sadaļai jābūt kaut kā atsevišķi sasniedzamai no galvenās lapas, jo ja tā būs blakus diskusijām, tad zūd jēga.

Jo biju to domājusi tā, ka steidzīgais ne vienmēr iziet visas sadaļas un nezin, ka kādā no tām ir aktuāli notikumi, kur jāiet ar steigu palasīties, Bet atkal kādā citā sadaļā diena pagājusi mierīgi un viņš paskatīsies bildītes tad, kad būs laiks. T.i viss tur īsi, kodolīgi un ar saiti uz tēmu, ja gribēsies lasīt sīkāk.
Vērotāj, pilnībā piekrītu Tevis teiktajam ! Šāda sadaļa būtu ļoti vērtīga ! :)
mega2

Post by mega2 »

Redz,kā ir-mūžu dzīvo,mūžu mācies! :roll:
Turpat jau gandrīz divus gadus esmu forumā un tikai tagad,kad palasu visu Jūsu komentārus,atrodu tādu sadaļu''Apskatīt aktīvās tēmas'' :o
Vakar par to izlasīju''Diskusijās''un mēģināju atrast-nikā(tā ir,ka skatās tikai taisni un pa sāniem neko neredz,kā zirgam klapes uz acēm) :lol: šorīt atradu beidzot!
Uzklikščināju un viss kārtībā-laba lieta-viss labi pārredzams,augošā secībā un nav lieki ''jāstaigā''pa vairākām lapām un jāklikščina-viss vienviet(līdz šim nekad šito nebiju izmantojusi) :P
Tagad nemaz tālāk neiešu,pilnībā pietiek ar šo :lol:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote:
Manas domas radušās vienkārši no tā, ka ir diezgan daudz nācies saskarties ar cilvēkiem, kuri ikdienā internetu lieto, bet nu tā... Googles meklētāja vai ziņu portālu lasīšanai, tikmēr viss ir ok ! Tomēr, kad jāsāk izmantot, VID DS, internetbanka vai forums, tad ir baigais stopsignāls ļoti daudziem, jo cilvēks nokļūstot svešā lapā un meklējot sev vajadzīgo informāciju, lasa bezmaz visu pēc kārtas. Es nezinu kāpēc tā ir, bet tā notiek ! :D Mēs protams redzam Vistu vanags , bet citi lasīs Vistu vanags Accipiter gentilis - Northern Goshawk
Vizuāli traucē tas, ka svešvalodu nosaukumi ir melnā krāsā un kļūst svarīgāki par latviešu valodā rakstīto, jo ir labāk redzami.
Emocionāli latīniskie nosaukumi šķiet attaisnojami, bet angļu nosaukumus uztveru kā iztapību, zaudējot pašcieņu savās mājās.
Ir pirmais komentārs, kur nosaukumi visās valodās būtu ļoti iederīgi un vietā.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

mega2 wrote:Redz,kā ir-mūžu dzīvo,mūžu mācies! :roll:
Turpat jau gandrīz divus gadus esmu forumā un tikai tagad,kad palasu visu Jūsu komentārus,atrodu tādu sadaļu''Apskatīt aktīvās tēmas'' :o
Vakar par to izlasīju''Diskusijās''un mēģināju atrast-nikā(tā ir,ka skatās tikai taisni un pa sāniem neko neredz,kā zirgam klapes uz acēm) :lol: šorīt atradu beidzot!
Uzklikščināju un viss kārtībā-laba lieta-viss labi pārredzams,augošā secībā un nav lieki ''jāstaigā''pa vairākām lapām un jāklikščina-viss vienviet(līdz šim nekad šito nebiju izmantojusi) :P
Aktīvās tēmas tāpat vienmēr iekrāsojas sarkanā krāsā un bez papildus iestatījumiem ir tāpat redzamas. Kad izlasi tēmu, tās virsraksts kļūst zaļš, parādās jauns komentārs, tēma atkal iekrāsojas sarkana.

(pirmo reizi visas krāsas var noņemt foruma galvenās lapas apakšā nospiežot - atzīmēt visas tēmas kā izlasītas. Tad viss kļūs zaļš)
Feja

Post by Feja »

mega2 wrote:Redz,kā ir-mūžu dzīvo,mūžu mācies! :roll:
Es tāda pati aita. Tikai izlasot Raganietes komentāru diskusijās, iegāju aktīvajās tēmās un sapratu, ka man tajās ir viegli orientēties un viss ir skaidrs. :P Par pārējo lai spriež spečuki, kā labāk. :)
La Marie

Post by La Marie »

Labdien!

Pēdējā laikā mazāk ir laiks vērot kameras, tāpēc arī mazāk komentāru no manas puses. :oops:
Jauno foruma grupējumu tomēr pamanīju. Sākotnēji jutos, ka ar to vienu klikšķi vairāk briesmīgi tērēju savu laiku. :D :D Bet tad pamanīju Raganietes ieteikumu - apskatīt aktīvās tēmas - un (paldies, Raganiete!), uzreiz sajutos kā agrāk. :)

Vārdu sakot - ir labi ar jauno kārtību! Tagad ir vieglāk ieraudzīt/atrast interesējošo tēmu, kas kādu laiku nav bijusi aktīva. Agrāk raibs metās gar acīm.
Paldies administratoriem un moderatoriem, kas to sistematizēja! :)

Es tikai rekomendētu, lai forumā "neiesūta" specaģentus jeb, kā tagad moderni saka, "troļļus", kuriem likt ziņas ir darba uzdevums. Pazūd reālais forums, reālie cilvēki un vēlme rakstīt par saviem novērojumiem...
Nerakstu te tagad par profesionāļiem - ornitalogiem, DD darbiniekiem, mūsu adminiem un moderatoriem - par viņu komentāriem tikai un vienīgi lielais PALDIES.
Ceru, ka spēju izteikties bez pārpratumiem. Varbūt kļūdos... bet kļūdīties ir cilvēciski. Image
d.e.

Post by d.e. »

lianaliesma wrote:
Piekrītu, specifiskās zinības protams iegaumēsies u.t.t., bet... manuprāt, cilvēks - "parastais" (kurš vēlas vienkārši pavērot putnu dzīvi bez zinātniskas pieejas), atver lapu un redz visus tos - Haliaeetus albicilla - White-tailed Eagle, Accipiter gentilis - Northern Goshawk, Botaurus stellaris - Eurasian Bittern u.t.t., tad iespējams informācijas daudzums, kas jāpārskata, lai nokļūtu līdz interesējošai tiešraidei vai diskusijai, drīzāk atbiedēs, nekā piesaistīs potenciālo vērotāju !
d.e., tā skumji palika...

Protams, jāpiekrīt, ka vērotāji ir dažādi, protams, var gadīties, ka ir arī kāds tāds, kurš, ieraugot zem latviskā putnu grupas nosaukuma 2 svešvārdus sīkā drukā, tālāk vairs nevēlēsies uzkavēties forumā un jutīsies informācijas daudzuma saguris.
Tiem varētu arī noderēt viena klikšķa tēma Aktualitātes.
Man viedoklis radies vienkārši no tā, ka ir diezgan daudz nācies saskarties ar cilvēkiem, kuri ikdienā internetu lieto, bet nu tā... Googles meklētāja vai ziņu portālu lasīšanai, tikmēr viss ir ok !
Tomēr, kad jāsāk izmantot, VID EDS, internetbanka vai kāds forums, tad ir baigais stopsignāls ļoti daudziem, jo cilvēks nokļūstot svešā lapā un meklējot sev vajadzīgo informāciju, lasa bezmaz visu pēc kārtas. Es nezinu kāpēc tā ir, bet tā notiek ! :D Mēs protams redzam Vistu vanags , bet citi lasīs Vistu vanags Accipiter gentilis - Northern Goshawk
Loģiski, ka ar latīnisko + svešvalodu vieglāk orientēties visiem, kas meklē info pēc citiem kritērijiem.
Es neesmu pret pārmaiņām un nekas no teiktā nav domāts kā kritika, drīzāk tā ir domu apmaiņa un paldies Norai un pārējiem, kuri cenšas forumu uzlabot ! :)
Vērotāja wrote:Sveiki.
d.e. wrote: Aktualitātes būtu interesants varinats. Tikai , ko par to saka - moderatori ? Vai tas ir reāli dažiem cilvēkiem nosegt 24 h aktualitātes :roll:
To ir reāli izdarīt vienam cilvēkam un pilnīgi sevi neapgrūtinot :D
Tikai šai sadaļai jābūt kaut kā atsevišķi sasniedzamai no galvenās lapas, jo ja tā būs blakus diskusijām, tad zūd jēga.

Jo biju to domājusi tā, ka steidzīgais ne vienmēr iziet visas sadaļas un nezin, ka kādā no tām ir aktuāli notikumi, kur jāiet ar steigu palasīties, Bet atkal kādā citā sadaļā diena pagājusi mierīgi un viņš paskatīsies bildītes tad, kad būs laiks. T.i viss tur īsi, kodolīgi un ar saiti uz tēmu, ja gribēsies lasīt sīkāk.
Vērotāj, pilnībā piekrītu Tevis teiktajam ! Šāda sadaļa būtu ļoti vērtīga ! :)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

La Marie wrote: Es tikai rekomendētu, lai forumā "neiesūta" specaģentus jeb, kā tagad moderni saka, "troļļus", kuriem likt ziņas ir darba uzdevums.
Varbūt pārpratu šo teikumu, bet ja runa par iespējamo Aktualitāšu sadaļu, tad šādu sadaļu ļoti vēlos jau sen un pati arī to vestu. Ne jau darba uzdevumā (jo šajā forumā esmu brīvprātīgi un bez kādām saistībām vai pienākumiem), bet tāpēc, ka jūtu tādu nepieciešamību. Un man pašai ļoti patiktu to darīt, jo patīk sistematizēt. Un cik reizes esmu stundām meklējusies pa forumu, jo vienkārši nav foruma kopsavilkuma - tā redzu šo sadaļu.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Manas parasta vērotāja pārdomas...

Tie argumenti par angļu un latīņu nosaukumiem tēmu satura lapā - ir nenopietni vidusmēra cilvēkam.

Šis - "angļu nosaukumus uztveru kā iztapību, zaudējot pašcieņu savās mājās" - ir tik tendenciozi.

Papildus tam, ka man kā vienam no forumiešiem tas personiski liekas svarīgi un ērti, tie liekas arī kā elementāras cieņas izpausme  pret citiem cilvēkiem pasaulē, ja vēlos, lai varu mūsu pašu forumā, latviešu valodā, ar viņiem dalīties priekā par mūsu Latvijas ligzdu vērošanu un piedzīvot tādu apskaužamu atdevi video materiālu sagatavošanā. 
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
La Marie

Post by La Marie »

Vērotāja wrote:
Varbūt pārpratu šo teikumu, bet ja runa par iespējamo Aktualitāšu sadaļu, tad šādu sadaļu ļoti vēlos jau sen un pati arī to vestu. Ne jau darba uzdevumā (jo šajā forumā esmu brīvprātīgi un bez kādām saistībām vai pienākumiem), bet tāpēc, ka jūtu tādu nepieciešamību. Un man pašai ļoti patiktu to darīt, jo patīk sistematizēt. Un cik reizes esmu stundām meklējusies pa forumu, jo vienkārši nav foruma kopsavilkuma - tā redzu šo sadaļu.
Vērotāj, paldies par Tavu darbu, idejām un laiku, ko Tu velti forumam. Nerakstīju par Tevi, lianuliesmu, NoraR vai kādu no ornitalogiem... Paldies jums visiem!
Es tiešām nemācēju izteikties tā, lai mani nepārprastu. Bet varbūt tas arī nav tik svarīgi. Varbūt kāds arī saprata. :)
Sunshine

Post by Sunshine »

Cik interesanta diskusija ir izvērtusies :) Man jāsaka tā - pārmaiņas vienmēr mums visiem ir grūti pieņemt. Taču pārmaiņas īpaši tad ja ilgstoši kaut kas nav mainījies, ir vienmēr nepieciešamas, atsvaidzinošas. Protams, ir rūpīgi jāapsver dažādi viedokļi par labākajiem variantiem.

Patiešām - pastāvēs, kas pārmainīsies :D

Šodien ieejot vēlreiz forumā, redzu dažas pārmaiņas kopš vakardienas - un, ja varu izteikt savu viedokli, man viss ļoti patīk!
Viss ir ērti, pārskatāmi, saprotami.

lianaliesma wrote: Papildus tam, ka man kā vienam no forumiešiem tas personiski liekas svarīgi un ērti, tie liekas arī kā elementāras cieņas izpausme  pret citiem cilvēkiem pasaulē, ja vēlos, lai varu mūsu pašu forumā, latviešu valodā, ar viņiem dalīties priekā par mūsu Latvijas ligzdu vērošanu un piedzīvot tādu apskaužamu atdevi video materiālu sagatavošanā. 
Man jāsaka, ka attiecībā uz šo 100% tomēr piekrītu lianailiesmai.
Arī man šķiet ļoti ērti, lietderīgi un vērtīgi, ka šobrīd apakšā ir gan latīniskais, gan angļu nosaukums. Latviskais tagad ir labi izcelts, man apakšējie uzraksti nemaz netraucē. Pati arī nereti izmantoju anglisko nosaukumu, meklējot kādu info angļu valodā.

Dzirdēju arī pārējo argumentus par to, ka teksta ir varbūt par daudz. Manuprāt, tomēr šobrīd ir ļoti labi izdevies izcelt latvisko nosaukumu. Savukārt latīnisko un angļu pamanīs tie, kuriem tas nepieciešams.

Neapšaubāmi, ārzemju viesiem angļu uzraksts būs noderīgs. Bet, pat atmetot argumentus par ārzemju viesiem, man tas šķiet lielisks jaunievedums.

Aktualitāšu sadaļa arī ir ļoti laba doma! :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mīlīši. Jau kuro reizi pārlasu šo mūsu pēdējo diskusiju, un saprotu tikai vienu - mēs vairāk negribam / nemākam diskutēt, bet tikai mēģinām uzspiest savu viedokli, un ja viņš netiek pieņemts, tad ieraujamies sevī! Līdz ar to mēs jau esam šeit pazaudējuši to māju sajūtu, kāda mums bija gadu atpakaļ, lai gan viņa sāka zust jau agrāk. Arī es esmu pa šo laiku izmainījies, nav vairāk manī tās degsmes, azarta, kāds viņš bija gadu pusotra atpakaļ, un arī vairāk nebūs, jo nekad vairs nebūs tas pirmreizīgums, degsme, kāds bija ar Durbertu, Zīļukiem, pudeļbirstēm, Raiskumu, Unguru, Amatu! Bet ir viena lieta, kas tomēr ir palikusi! Jūs man visi - Vērotāja, LL, mega2, Sunshine, La marie, d.e., Simba, Jamsis, Safri, Made,........, visi, visi esat mīļi, un es negribu Jūs pazaudēt! Ļoti labi sapratu pāris mēnešus atpakaļ Sunshini, tikai nemākot izteikties stāvēju klusi, gaidīju kad kāds cits varbūt mācēs. La Marie mēģināja, un pateica vismaz dažus man svarīgus vārdus - davai nepazaudēsim viens otru. Šajā mazajā pasaulītē ir 7 miljardi, kam ir jāsadzīvo. :roll:
Ticiet, man ļoti ļoti gribētos arī turpmāk justies šeit kā mājās. Un ne tikai man. Un nav visai pasaulei jābūt ar sirmu bārdu tikai tāpēc, ka man tāda ir. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, arī diskusijās ir jāprot laikus apstāties.

Bet cita lieta, ka kā jau reiz rakstīja Sunshine, varētu būt vairāk savstarpējas intereses. Kāds ieliek komentāru, rakstu, joku vai ko citu, visi klusē....
Ir intraverti, kam sociālā komunikācija vispār nav nepieciešama (piemēram, es), bet lielākajai daļai tā ir nepieciešama. Ir nepieciešama kaut kāda atbildes reakcija, uzmundrinājums, pateikts paldies. Sociāliem cilvēkiem ir grūti sarunāties ar tukšumu un viņi sāk just aizvainojumu, nevajadzību.
skarleta

Post by skarleta »

Vērotāja wrote:Sociāliem cilvēkiem ir grūti sarunāties ar tukšumu un viņi sāk just aizvainojumu, nevajadzību.
Vērotāja ! Zelta vārdi ! Bet nekad jau nebūs tā ,kā mēs katrs to vēlētos ...un ar to ir jāsamierinās :roll:
Vispār es ir slims un galva kā spainis :roll: tāpēc tālāk neturpināšu :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

skarleta wrote: Vispār es ir slims un galva kā spainis :roll: tāpēc tālāk neturpināšu :)
Spaini ar medu, kapzeķes kājās un karstu tējas krūzi! :P
Sunshine

Post by Sunshine »

skarleta wrote: Vispār es ir slims un galva kā spainis :roll: tāpēc tālāk neturpināšu :)
skarleta, veseļojies! Sūtām Tev uzmundrinošas domas un virtuālas ķiploku virtenes! :)

Image
Feja

Post by Feja »

Tējas krūzi nevis vienu, bet tilpumā lielas vismaz 5-6 un daudz, daudz C vitamīnu, un marš gultā lasīt grāmatu, vai skatīties skaistu filmu. Veseļojies! :)
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Māri, arī diskusijās ir jāprot laikus apstāties.
Bet cita lieta, ka kā jau reiz rakstīja Sunshine, varētu būt vairāk savstarpējas intereses. Kāds ieliek komentāru, rakstu, joku vai ko citu, visi klusē....
Ir intraverti, kam sociālā komunikācija vispār nav nepieciešama (piemēram, es), bet lielākajai daļai tā ir nepieciešama. Ir nepieciešama kaut kāda atbildes reakcija, uzmundrinājums, pateikts paldies. Sociāliem cilvēkiem ir grūti sarunāties ar tukšumu un viņi sāk just aizvainojumu, nevajadzību.
100% piekrītu un arī Māra iepriekš rakstītajam !
Mēs esam tik ļoti dažādi un tas patiesībā ir forši, vienkārši ir jācenšas sadzīvot un neierauties sevī, ja domas dalās. Jāsaka gan, ka es neierakstos ne vienā no iepriekš minētajām cilvēku grupām, jo esmu sociālii pat ļoti aktīva, tomēr vēsā mierā varu "sarunāties ar tukšumu" un nejusties ne lieka, ne aizvainota. Zinu, grēkoju...bieži vien sasmejos par humora pilnām diskusijām dažādās sadaļās, priecājos par skaistajām reportāžām un bildēm, bet neko par to nepasaku :oops: Ek, atkal jāsaka pietrūkst Like Image, ar ko varētu fiksi "ievērtēt" bildi, komentāru u.t.t. Diemžēl visur, kur kaut kas ir feins, pierakstīt komentāru, nesanāk laika, sevišķi, ja darba laikā brīvā pusminūtē skatos vai caur. tel. ..
Bet no manis tiešām vissirsnīgākais paldies visiem, kas raksta un liek bildes, ir tik labi brīvā brīdī uzzināt, kas notiek pie Pingucīšiem vai Baronu mājā un visur, visur citur !
Jūs visi esat forši, mīļi un ļoti vajadzīgi šeit tieši tādi - tik ļoti dažādi ! Image
Viss būs kārtībā, pieradīsim pie jebkuriem jaunumiem un visas pārmaiņas nāks tikai par labu !
Ļoti gribas šeit redzēt jauno Aktualitāšu sadaļu jau drīzāk !

P.S. Skarleta, veseļojies ! Image
Last edited by d.e. on 13 Jan 2017 18:01, edited 2 times in total.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”