Mīlīši
Es atvainojos visiem tiem, kurus es jau "dastala" ar savu cepšanos un iespringumu par ekoloģiju

Manī tā doma jau ir no saieta decembrī, beidzot, ar grūdienu no malas, ir tapis tāds kā uzsaukums, ko es esmu nopublicējusi draugos un fb, lai redz savējie un vietējie, ar galveno mērķi - informēt. Aizvien vairāk saskaros, ka cilvēki ne visi ir informēti par to pašu Raundapu, tādēļ ir vēlme informēt.
Ielieku savu uzsaukumu arī šeit, ja kādam no jums ir sajūta, ka gribas arī painformēt, šo var droši griezt, rediģēt, lipināt klāt, jebko, kas vajadzīgs, lai nav jāgudro jauns ritens, un izplatīt savos soc.tīklos
Vērotāj, ja šis ir lieki un tiešām esmu par daudz aizrāvusies - dzēs ārā bez žēlastības
Mēs esam tas, ko mēs ēdam
Neskatoties uz faktu, ka šo parunu ir dzirdējis ikviens cilvēks kaut reizi dzīvē, tai ir dziļa doma. Jautājumi par veselīgu dzīvesveidu, veselīgu emocionalitāti un saprātīgu rīcību mani ir interesējuši vienmēr. Mēs bieži nevaram saprast, kāpēc mūsu imunsistēma ir novājināta un jūtam spēku izsīkumu. Mūsu vesības stāvoklis ir atkarīgs no pārtikas, ko ikdienā lietojam.
Vai daudzi ir iedziļinājušies un domājuši, kā mūsdienās tiek audzēti graudi, dārzeņi un augļi? Lielākoties lielaudzētāji, lai pasargātu ražu no kaitēkļiem un slimībām, izmanto dažādu ķīmiju, apstrādājot ar to ražu. Piemēram, Latvijā ir ļoti plaši izplatīta tendence labību apstrādāt ar tādu ķīmisku reaģentu kā Raundup. Bēdīgākais, ka labību apsmidzina ne tikai tās augšanas procesā, bet dažas dienas (3-5 dienas) pirms kulšanas. Daudzi zemnieki tādējādi ietaupa izmaksas uz kaltēšanu, jo šī ķīmija palīdz graudam izžūt bez kaltes. Par to maz runā, un informācija par tās kaitīgumu tiek noklusēta. Taču rezultātā šīs ķīmijas paliekas negatīvi ietekmē mūsu organisma funkcionalitāti, hormonālo līmeni un kopējo veselības stāvokli. Diemžēl pēdējā laikā veiktie pētījumi rada pamatu bažām, ka gan sadzīves ķīmijas, gan tās, ar kuru palīdzību audzē pārtiku, ir viens no provocējošiem faktoriem pie audzēju veidošanās. Par Raundapa problēmu šobrīd brēku ceļ arī ornitologi, paredzot, ka pēc pieciem gadiem balto stārķu ligzdās vairs neattīstīsies mazuļi un nopietni tiks ietekmēta vesela ekosistēma (kukaiņi-abinieki-putni). Diemžēl mēs šajā laikmetā dzīvojam pārāk ķīmiski piesārņotā vidē, un tikai pamainot mūsu ieradumus un pieprasījumu, mēs varam sākt mainīt mūsu apkārtējo pasauli.
Atveriet acis un esiet modri. Svarīgi ir saprast pārtikas izcelsmi un kā tā tikusi izaudzēta vai saražota. Pieprasiet ražotājam informāciju par pārtikas audzēšanu, vai audzēšanas procesā tiek izmantota ķīmija. Izvēlieties bioloģisko pārtiku, kas dod garantiju, ka bioloģiskā pārtika ir tīra, garšīga un pilnvērtīga. Bioloģiskā pārtika tiek audzēta bez ķīmiskiem pesticīdiem pret kaitēkļiem, bez ķīmiskiem herbicīdiem nezāļu iztīrīšanai un bez ķīmiskiem līdzekļiem slimību apkarošanai. Bez toksiskā kokteiļa, kurš gadu gadiem uzkrājas vidē un mūsu organismā.
Interesējieties un iegādājieties pārtiku pie zemniekiem, kuri audzē mazos daudzumos priekš sevis un citiem.
(Gadījumā, ja kādam ir pārāk sarežģīts meklēšanas process, tad ar domubiedriem labprāt padalīsimies ar ekoloģiskajām auzām, ekoloģiskajiem kviešu miltiem un mājās ceptu dabīgo maizi.)
Lai mums visiem laba veselība!
Sīkāks info par nezāļu iznīcinātāju –
http://www.diena.lv/dienas-zurnali/sest ... m-14054219
http://www.lsm.lv/lv/raksts/vide-un-zin ... os.a81691/
http://www.zalabriviba.lv/par-genu-inze ... fosats-es/