Diskusijas

Locked
Made

Re: Diskusijas

Post by Made »

Ziluka nogāja visu sarakstu, papriecājāmies par pirmo vietu un "īslaicīgi" beidzās, atkal ir Lora ;)
Toties skatos, ka tagad uzradās Miljuka :D ai, un Zilukamiluka :D
Nevienam nekāda skāde ar to nenodarās, viss aiziet ziedojumos arī no dzēstajiem vārdiem, varam likt visādus mīļvārdiņus :lol:
Last edited by Made on 21 Jul 2015 22:33, edited 1 time in total.
Sandra L.

Post by Sandra L. »

Man patīk Bille. Nobalsoju.
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

Vērotāja wrote:
Ragana neparastā wrote:Labvakariņ.
Nu mīlīši,ko tik Jūs te neesat sadarījuši.Pietiek drusku nebūt ka jau vārdi tiek doti,tusiņš pārcelts.
Tusiņš nav pārcelts. Viss paliek pa vecam.[/quote
Jā,jā tā arī sapratu..tuvāk ezeram,kur tās lielās dēles peld. :lol: Man kā runa par ūdeni,tā viss kas apkārt peld. :lol: Bet lai peld,čab un smaržo.
d.e.

Post by d.e. »

Labvakar visiem !
Raganiņa "izņēma man vārdus" no mutes...tā ir...atliek mazliet pazust, kā notikumu gūzma nonstopā gāžas visās "ligzdās" ! Pasākums šķiet no neformāla vērotāju vasaras tusiņa, nemanot ir pāraudzis pamatīgā prof. ornitologu saietā ! Baltezers dabūs trūkties :shock: no putnumīļiem, suņumīļiem u.c. ļautiņiem :lol:
Vērotāja - riktīgs pasākumu organizatora talants :!: Kas plānojas ar "ēdienkarti"/groziņiem un dalības naudiņām ? Baltezerā kāds avanss nav jāiemaksā?
Zīļuka...lasu un brīnos, kāpēc vārdiņš Ziluka ir nocancelēts :evil: ...zinu cilvēkus, kas par to jau nobalsoja pat te aktīvi nediskutējot! Pati būdama traki neticīga atliku balsošanu uz piektdienu,tad būs pēdējā diena, kad man n-tākie kompji darbā pirms atvaļinājuma pieejami, ceru uz piemērotu "uzvārdu" Zīļukai ! 8-)
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Labvakar! Nu beidzot man ir puslīdz internets un varu vērot un video skatīties. Lūdzu, atgādiniet, kurā forumā ir Māra Strazda pēdējā intervija - šeit vai pie stārķiem?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Maz-ko-zinu wrote:Labvakar! Nu beidzot man ir puslīdz internets un varu vērot un video skatīties. Lūdzu, atgādiniet, kurā forumā ir Māra Strazda pēdējā intervija - šeit vai pie stārķiem?
Vai par indēm? Pie stārķiem http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=2840

Ja jautā par M.S. rakstiem Dabasdatos, uz tiemm visiem ir saites pirmajā lapā otrā komentāra lejā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =25&t=1686
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Viky

Post by Viky »

Jānis Ķuze wrote:Sveiki!
Māris Strazds lūdza noziņot vārda došanas sakarā: "Ziluka" nekvalificējas pēc noteikumiem, tāpēc no saraksta tiks izmesta ārā. Tā kā šim putnam vārds Zīļuka jau ir pielipis un ir aizgājis tautās, iesaku uz jaunā vārda došanas pasākumu skatīties kā uz "uzvārda" došanu. Tas būs visracionālāk:)
Vai atlikušie vārdu varianti paliks un mēs varam droši balsot?
Hildina

Post by Hildina »

Emotion wrote:
Vērotāja wrote:
Viky wrote:Lora notiekti nevar atstāt! Tas ir suņu vārds. Mums laukos Lora :D

Nu jau Zīļuka pacēlās uz 2. vietu :)
Kad vedu suni uz apmācībām, tur arī bija kucīte Lora. Par Ziluku nobalsoju 5x :D

Forši! man arī patīk Zīļuka. Ziluka...whatever...kāda starpība. Lai gan kāds LK forumā viņu regulāri pamanījās saukt arī par Zulika :lol: šis vārds viņai nes atpazīstamību vai visā pasaulē. Un arī pieaugušu stārķeni var saukt tikpat mīļi: Zīļuka.
PS. MIlda man asociējas tikai ar vecas tantes vārdu (piedodiet). Zīļuka nav veca tante :roll:
--------------
žēl gan, ka Zīļuku metīs ārā. man navcitu ideju, nepatīk neviens :?
Bet man ir zināma Milda, kam 16 gadu un šī "vecā tante " ar savu vārdu ir apmierināta un klasesbiedri arī !
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ja godīgi man joprojām nav saprotama šī "Zīļukas" - "Ziluka" vārda izsvītrošana no saraksta, jo viņus abus zem šiem vārdiem "Ziluka" un "Ziluks" jau mēnešiem pazīst visā pasaulē, un man bail, ka pie "Baltezera" nesanāk kašķis šī lēmuma dēļ! Sajūta tāda, kad kāds ar dubļainu zābaku uzkāpj uz tīri izmazgāta palaga! Pieļauju, ka arī no LK foruma piedalījās balsošanā par šo vārdu! :evil: :P
Un var jau piespiest saukt par Doru, Loru, Mildu, Billi, bet vai tas ir pareizi? Mani sauc Māris, un es nekad nebūšu Kārlis, un ne jau tāpēc, ka Kārlis ir slikts vārds, bet tāpēc, ka man ir vārds!!! :evil: :P
Last edited by MĀRIS on 22 Jul 2015 11:27, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Hildina

Post by Hildina »

MĀRIS wrote:Ja godīgi man joprojām nav saprotama šī "Zīļukas" - "Ziluka" vārda izsvītrošana no saraksta, jo viņus abus zem šiem vārdiem "Ziluka" un "Ziluks" jau mēnešiem pazīst visā pasaulē, un man bail, ka pie "Baltezera" nesanāk kašķis šī lēmuma dēļ! Sajūta tāda, kad kāds ar dubļainu zābaku uzkāpj uz tīri izmazgāta palaga! Pieļauju, ka arī no LK foruma piedalījās balsošanā par šo vārdu! :evil: :P
Saprātīgi cilvēki nesāks kašķēties dēļ vārda un - vai tas ir tik svarīgi ? Vai te kādam tas ir dzīvības jautājums jeb tikai principa ? Mēs esam dažādi un katram patīk vai nepatīk kaut kas savs. Aizlidos ar jebkuru vārdu ... :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, jā, tas lēmums tāds dīvains. Neviens taču nepretendēja uz rakstību ar mīksinājuma/garumzīmēm. Un pētījumos mierīgi varēja rakstīt Ziluka.
Toties vārds Vincenta, kas ir klaja reklāma, nav izņemts :evil: Lai gan noteikumos rakstīts, ka uzņēmumu nosaukumi nav atļauti.
:evil:
Zveeru_miile

Post by Zveeru_miile »

Sveiki!

Varbūt ne pa tēmu - bet kam īsti jāziņo par zināmajām ķimikāliju (arī DUSTA) norakšanas vietām? Vietējai vides pārvaldei vai kādam citam?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Zveeru_miile wrote:Sveiki!

Varbūt ne pa tēmu - bet kam īsti jāziņo par zināmajām ķimikāliju (arī DUSTA) norakšanas vietām? Vietējai vides pārvaldei vai kādam citam?
Noslēgumā Strazds aicināja ikvienu, kam ir zināms, kur padomju laikos noraka bīstamo ķimikāliju DDT, ziņot par to Latvijas Ornitoloģijas biedrībai, viņam personīgi vai medijiem.
http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dz ... z3gbiXi7Sd

Ornitoloģijas biedrības kontakti http://www.lob.lv/lv/kontakti.php

p.s. Zveeru_miile, vai tiešām ir zināms, ka raka?
Emotion

Post by Emotion »

Bet protams, ka vārds IR svarīgs un tiešām ir vienalga ar kādu aizlido, bet nav vienalga ar kādu nodzīvo garu un skaistu mūžu.
Zveeru_miile

Post by Zveeru_miile »

Vērotāja wrote:
Zveeru_miile wrote:Sveiki!

Noslēgumā Strazds aicināja ikvienu, kam ir zināms, kur padomju laikos noraka bīstamo ķimikāliju DDT, ziņot par to Latvijas Ornitoloģijas biedrībai, viņam personīgi vai medijiem.
http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dz ... z3gbiXi7Sd

Ornitoloģijas biedrības kontakti http://www.lob.lv/lv/kontakti.php

p.s. Zveeru_miile, vai tiešām ir zināms, ka raka?
PALDIES!

Kolēģe (kura strādāja toreiz kolhozā) stāstīja, ka laika posmā no 1980-1990. g. (precīzi neatceras) no visa Valmieras rajona teritorijas kolhoziem tika savāktas dažādas ķimikālijas ar veciem termiņiem un noraktas konkrētā īpašumā, ar betoniem izklātā bedrē. Zināja arī sacīt, ka tagadējais īpašnieks pirms pāris gadiem mēģinājis informēt kādu par to, lai aizvāc šīs vielas, bet nekādas reakcijas nav bijis. Domāju, tagad tāda publicitāte, varētu noinformēt īpašnieku, lai mēģina tagad!
d.e.

Post by d.e. »

Par Zīļuku runājot ...
Man sāk likties, ka kādam ir biznesa "plančiks"...izmet laukā vārdus par ko daudz balsots un rezultātā aktīvākie balsotāji sāk lauzīt galvas, kādu vārdiņu atkal izdomāt un sūta (pa maksu) jaunus ierosinājumus. Nekādu citu dižo pamatojumu nesaredzu...ja jau tiešām joprojām balsošanā ir Vincenta un Ozija... izteikti latvisks vārds ! Nevar tik saprast no kā atvasināti, no restorāna vai van Goga... Ozija...tā kāda Osborna fane. :roll: :twisted:
Kāds sakars ar Latvijas stārķiem ?
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mans dēls datorā spēlēdams vienu spēli dauzīja mašīnu. Vienkārši tā - klapēja! Uz manu jautājumu, kāpēc viņš to dara, skanēja atbilde: Tāpēc, ka es varu! Es biju uz d......! Piedodiet, bet šeit es redzu to pašu - mēs varam aizliegt, un atkal esmu uz d....! Bet šoreiz to nedara septiņgadīgs puišelis, ar kuru es varu pārrunāt to visu, bet...! :evil: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Jūs, protams, neticēsiet, bet Zīļukai ir pilnīgi pie kājas kādā vārdā kaut kāds dīvains divkāju bariņš viņu sauc - vienalga vai tas ir starptautiskos dokumentos, vai starp putnumīļiem ekrānā. Zīļukai galvenais būt veselai un stiprai. Un nodzīvot labu, garu stārķa mūžu. Par spīti visam - cilvēkiem, gredzeniem, raidītājiem, piesārņojumam un polemikām vārda došanas sakarā.
Man viņa būs Zīļuka...un tam klāt piestiprināsies vēl tas vārds, ko viņai iedos oficiāli un pēc tā es zināšu, ka viss ir labi, kad būs kādas vēstis. Un, ja godīgi, jau lielākā starpvalodu mērogā Ziluka nudien izklausās tā, ka neizklausās ne pēc kā. Šādus projektus jau netaisa par prieku forumiešiem.

Otrreiz nobalsoju par Billi. Bille - tas skan krietni un labi.

Es vispār šadā projektā nedotu cilvēkiem to prieku radoši izpausties. Būtu (ziedojumu iegūšanai) kādi četri vai pieci vārdi jau doti, par kuriem tad arī ļaudis varētu nobalsot un pie viena arī noziedot kādu eiro.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Murkjeli, ja to vērtē no zinātnes, nevis LNT televīzijas šova viedokļa, tad vispareizākais būtu putnus marķēt ar burtiem un cipariem. Tad uzreiz saproti, ka A5 ir pirmajā gadā ar raidītāju aprīkots putns, bet C5 ir trešajā.

Kas tos vārdus vispār var atcerēties. Vismaz es nevaru un kad kluasos TV Mellene to vai Kate šito, vismaz es to uztveru kā tukšu skaņu. Fiksēju tikai to KUR atrodas stārķi par kuriem stāsta un vai ir dzīvi vai gājuši bojā.
Zīļuka ir izņēmums, viņa uztveru personiski.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Lūk, lūk...arī cipari ar burtiem varēja palikt. Zinātniekiem. Mums Zīļuka, kurai īpaši advancētie spētu iegaumēt tos ciparus un burtus, lai pēc tam mazāk advancētiem pastāstītu, kā viņai klājas :) Ij nav ko te māžoties ar sedziņas stūru raustīšanu uz visām pusēm.
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”