Tas taču ir tik miermīlīgs rāpulītis! Man darbā pilna sēta ar viņiem!Ragana neparastā wrote:Zalktis.![]()
![]()

Tas taču ir tik miermīlīgs rāpulītis! Man darbā pilna sēta ar viņiem!Ragana neparastā wrote:Zalktis.![]()
![]()
To es zinu,ka Už,bet man tas izraisa Užasu.Pilna sēta?Užas. Viss,Māri,es ar tevi nedraudzējos,jo tev pilna sēta ar Užasiem.MĀRIS wrote:Tas taču ir tik miermīlīgs rāpulītis! Man darbā pilna sēta ar viņiem!Ragana neparastā wrote:Zalktis.![]()
![]()
Nabags beidzot ir atradis mierīgu vietiņu kur atpūsties un pačučēt!
Jā, tā arī viņu krieviski sauc - už, nevis "užas"/šausmas/.
Jūlija beigās vai augustā mātīte sameklē pietiekami mitru slēptuvi, kas spēj labi saglabāt siltumu. Tās ir grauzēju alas, lapu kaudzes, iepuvuši celmi un citas līdzīgas vietas, kur izdēj 6—35 baltas olas. Reizēm vairākas mātītes izmanto vienu un to pašu ligzdu.[1] Olas ir iegarenas un atgādina ozolzīles, ar ādainu, mīkstu apvalku, līdz 2,5 cm garas. Tās salipinātas kopā čemuros. Inkubācijas periods ilgst apmēram 60 dienas.[1] Mazuļi izšķiļoties ir ap 110—135 mm gari.
Bet viņš taču nav tikai melns!!! Ieskaties, kādi viņam simpātiski dzelteni pleķīši uz galviņas!Ragana neparastā wrote:19:23 nu skaisti,es tagad nevarēšu aizmigt,jo Dumpja ligzdā tas melnais ieperinājies.
Ragana neparastā wrote:19:50 vēl viņš tur,mans mīļais Zalktīts.
Šis bija vienkārši normāls zalktis, standartizmērā. 3 reizes esmu redzējusi, to, ko sauc par zalkšu ķēniņu vai karalieni... reāls pitons !Ragana neparastā wrote:21:09 Nav vairs Zalkša karaliene.
tad redz kā pamestas mājas kādam noder!!!Vērotāja wrote:Pagaidām šāda, pamēģināšu kaut ko labāku uztaisīt