Dažāda informācija par melnajiem stārķiem 2019-2025

Ciconia nigra - Black Stork
Made

Re: Aktivitātes melno stārķu aizsardzībai

Post by Made »

Simba, skatījos kartē, ka smuki pussalā tas namiņš :P Paldies! :D
d.e.

Post by d.e. »

Zupas mums bija lieliskas un vēl bija visādi citādi gardumi - Māra kūpinātie nēģi, visvisādi pīrāgi, žāvēta gaļa, konfektes, "upene", gurķi, sēnes u.t.t.+u.t.t. , bet tā kā apetīte bija zvērīga un piekusums arī, tad nolēmām visu gatavot uz parastās plīts, lai ātrāk, jo viesu namā bija virtuve ar visa veida plītīm !Image
Vakar bija ļoti garšīga tunča zupa un šodien lieliska pupiņu zupa ! :) Kaķene, kas vakar ienāca maza un tāda patieva, šodien reāli izskatījās pēc grūtnieces, apēda 4 bļodiņas ar tunča zupu + vēl speķi uzkoda. :lol:
Simba wrote: Mežirbes?? :shock:
Es tos vakardien ieziņoju, brīdī, kad pati no sava profila biju vēl dabasdatos un plunckarējot pa tiem pampaku pampakiem bakstīju to novērojumu pēc MS ieteikuma... Vakardien tak Tu manam telefonam nebiji tuvumā, vismaz es par to nezinu :P...
Man rāda, ka "es" esmu šodien ieziņojusi vakar novērotas mežirbes :lol: Es nezinu kāpēc, ne man koordinātes bija ne telefons strādāja :D Image
Labi, ka visas tās zvēru spiras un dzeltenās peļķes vēl neesmu ieziņojusi :mrgreen: Image
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Paldies,Simba ,par bildēm un stāstījumu :) Lasīju bilžu aprakstus(pirms skatīšanas)un domāju,kādus bārdainīšus varējāt satikt mežā :lol: ,bet pasakaini bārdainīši. Pirmā ligzda ir bezgala skaistā kokā. :) Paldies jums visiem par paveikto,par bildēm par stāstījumiem.Balta skaudība :oops: ,kā prasās šādas "pastaigas"pēc kurām tiešām gribas vēl vienu brīvdienu,d.e.,lai atgūtu spēkus,bet pēc tās brīvdienas var doties atkal.Bildēs mežs ļoti skaists,tikai pilnīgi skaidrs cik smagas (fiziski)ir bijušas šīs "pastaigas".Paldies visiem meža rūķīšiem. :)
Simba

Post by Simba »

lianaliesma wrote: Bildes foršas! Viena vaina - par maz! :lol:
Mīļā Liāna, visas mazuma piegaršas ir atrisināmas vienā un vislabākajā veidā - piedaloties klātienē! :P :P :P

Februārī plānojam pēdējās divas ekspotīcijas šajā ziemas sezonā - viena būs uz Viļaku, otrai Strazdu Māris vēl piegatavos atbilstošākās desas (vai nu pie Pļaviņām vai Ķemeros) :P
Orientējošie datumi - 10.vai 11.februāris un 24.vai 25.februārī. Es jau vairāk balsoju par braukšanu sestdienā. Kur tieši - tas būs atkarīgs no sala, jo Viļakā ir klusā elle un Indija un to pielāgosim laikam, tad būs tiešām bijis sasalis vēl vairāk kā šobrīd.
Uz abiem es pati arī braucu, līdz ar to var jau sākt skaitīties uz pašreizējajām 4 vietām :P
Simba

Post by Simba »

d.e. wrote: Man rāda, ka "es" esmu šodien ieziņojusi vakar novērotas mežirbes :lol: Es nezinu kāpēc, ne man koordinātes bija ne telefons strādāja :D
Nu diemžēl tad tas nozīmē to, ka dabasdatu aplikācija novērojumus sinhronizē ar telefonu nevis ielogoto profilu. Vai arī vakardien Tu esi nozagusi manu telefonu :lol: Jo manos novērojumos (mājās man dabasdati beidzot atdeva arī aizmirsto paroli) es joprojām redzu tikai savus gārņus. Ne smakas no mežirbes :roll:
Te nu bij viss mans prieks par mēsliem mežā :lol:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Simba wrote:
lianaliesma wrote: Bildes foršas! Viena vaina - par maz! :lol:
Mīļā Liāna, visas mazuma piegaršas ir atrisināmas vienā un vislabākajā veidā - piedaloties klātienē! :P :P :P

Februārī plānojam pēdējās divas ekspotīcijas šajā ziemas sezonā - viena būs uz Viļaku, otrai Strazdu Māris vēl piegatavos atbilstošākās desas (vai nu pie Pļaviņām vai Ķemeros) :P
Orientējošie datumi - 10.vai 11.februāris un 24.vai 25.februārī. Es jau vairāk balsoju par braukšanu sestdienā. Kur tieši - tas būs atkarīgs no sala, jo Viļakā ir klusā elle un Indija un to pielāgosim laikam, tad būs tiešām bijis sasalis vēl vairāk kā šobrīd.
Uz abiem es pati arī braucu, līdz ar to var jau sākt skaitīties uz pašreizējajām 4 vietām :P

Simba, to Tu labi pateici!
Un es pilnīgi piekrītu! Un sen jau vīkšos... tikai bailes tā kā bišku :lol: Lai gan nekas jau traks nevar notikt, kritušos atpakaļceļā var savākt, ja kas... :lol:
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
d.e.

Post by d.e. »

Simba wrote: Nu diemžēl tad tas nozīmē to, ka dabasdatu aplikācija novērojumus sinhronizē ar telefonu nevis ielogoto profilu. Vai arī vakardien Tu esi nozagusi manu telefonu :lol: Jo manos novērojumos (mājās man dabasdati beidzot atdeva arī aizmirsto paroli) es joprojām redzu tikai savus gārņus. Ne smakas no mežirbes :roll:
Te nu bij viss mans prieks par mēsliem mežā :lol:
Jā, tā izskatās, ka Tavs tel. dzīvo savu dzīvi un sinhronizē viskautko - uzmanies, ka šis ko nesavāra ! :lol: Tur šodien ir ieziņots par vakardienas novērojumu, bet vieta arī izrādās arī citā novadā, meklēšu opciju kā izdzēst to novērojumu. Tur pie tiem Daugavas torosiem būs bijusi kāda anomālā zona priekš mobilajiem :mrgreen:
Simba

Post by Simba »

d.e. wrote: Tur pie tiem Daugavas torosiem būs bijusi kāda anomālā zona priekš mobilajiem :mrgreen:
Šodien, braucot mājās, lasam ar d.e. jaunākās ziņas. Izlasam, ka pie Pļaviņām Daugavā ir torosi... Saskatamies, sabrīnamies, Strazdu Māris tikpat gudrs... Tā nu kūdījām mūsu Māri braukt lūkot torosus :lol:
Aizbraucām, un lūk viņi ir - Latvijas torosi :lol: Latīnisko nosaukumu uz sitiena diemžēl nepateikšu :mrgreen:

Image
Made

Post by Made »

Man gugle uz sitiena (tiešām - pirmajā ierakstā izlsasīju) pateica :lol:
Valsts valodas centrs
http://www.vvk.lv/index.php?sadala=222&id=717
Nebūtu vēlams reģionālas cilmes internacionālismu dēļ atteikties no labiem pašu valodas vārdiem, arī zinātniskajā terminoloģijā, īpaši ģeogrāfisko parādību apzīmēšanā, kas aktuāla ne tikai speciālistu, bet arī tautas lietojumam. Piemēram, līdztekus aizguvumiem aisbergs, orkāns, torosi ģeogrāfijas terminoloģijā vajadzētu paturēt arī latviskos darinājumus leduskalns, viesuļvētra, ledus krāvumi.
Jēkabpilī sāk applūst ielas; ūdens sūcas cauri dambim
http://nra.lv/latvija/234818-jekabpili- ... dambim.htm

Rakstā lietots cits termins :P "Vižņu sastrēguma dēļ turpinot kāpt ūdens līmenim Daugavā..."

Ahā, un vižņus skaidro Svešvārdu vārdnīca! :lol:
vižņi dsk., v.
Ļoti plāna ledus kārta, smalki ledus gabaliņi uz ūdens. Upe pārklājusies ar vižņiem. Krūzē ūdens pārvilkās ar vižņiem.
https://www.vardnica.lv/svesvardu-vardnica/v/vizni
Simba

Post by Simba »

Izskatās, ka vižņi nav tas pats, kas mītiskie torosi :D

http://www.delfi.lv/news/national/polit ... d=49662469
Pēc LVĢMC datiem, Latvijas teritorijā Daugavā no Piedrujas līdz Jersikai ūdens līmenis paaugstinājās par pāris centimetriem. Daugavas posmā no Polockas līdz Jēkabpilij novērojama reta līdz bieža vižņu iešana, savukārt Daugavā pie Pļaviņām ir ledus sega ar torosiem.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Torosi ir ledus sanesumi 10-20 m augstumā https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0 ... 1%81%D1%8B
Krustvārdu mīklās vēl parasti raksta vertikāli sanesumi.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Jā, Simba, tā laikam gan :) torosi ir ledus blāķi (internetā lasīju), sanesumi (kā saka Vērotāja ) jeb kā saka VVC - krāvumi (hmm... sanesumi ir labāk, jo kas gan šos krāvis... pie jūras tie mēdz būt iespaidīgi! iesaku vispār šo lapu - tā ir lieliska, tur ir arī slavenās sniegpārsliņu fotogrāfijas un arī putni https://dabasparadibufoto.wordpress.com ... s-kravumi/))

Uzgāju interesantu promocijas darba kopsavilkumu ar sadaļu 1.3.2. Ledus režīms (21.-24. lpp.) - kas to būtu iedomājies, cik viss tur ir smalki un sarežģīti :roll: te par vižņiem un - vai tur beigās oriģinālā nav torosi (Hicks, 2009)? :P
Rudenī, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra pazeminās zem 0 oC, tas ir signāls, ka tuvojas rudens ledus parādību sākums (Михайлов и.д., 2005; Hicks, 2009) un, ja ūdens plūsma ir lēna, vispirms veidojas virsas ledus jeb tā saucamais vizmas ledus – plāna ledus plēvīte, kas sastāv no ledus kristāliem sīku adatiņu veidā (Михайлов и.д., 2005; Shen, 2010).
Vizmas ledus parasti peld pa upi 3 – 8 dienas. Tajā pašā laikā pie krasta, kur ūdens plūsmas ātrums ir mazāks, veidojas piesalas – nekustīgas, plānas un šauras ledus josliņas (Михайлов и.д., 2005; Beltaos and Prowse, 2009; Hicks, 2009). Vietās, kur ūdens plūsma ir straujāka, virsas ledus uzreiz neveidojas, bet notiek ūdens pārsedze, t.i., ūdens temperatūras pazemināšanās zem 0 oC un veidojas ūdeņu iekšledus – parasti vižņi (Sarma, 1960; Shen, 2010). Vižņi ir necaurspīdīga, poraina ledus masa, kas sastāv no haotiski saaugušajiem ledus kristāliem (Beltaos and Prowse, 2009). Vižņu veidošanās notiek galvenokārt divu noteiktu apstākļu rezultātā – jānotiek upes ūdens slāņa pilnai atdzišanai un ūdenī ir jābūt ledus kristalizācijas kodoliem (sīkiem ledus kristāliņiem, suspendētām sīkām, cietām daļiņām u.c.) (Михайлов и.д., 2005). Savukārt iekšledu, kas veidojies uz upes gultnes negludumiem, piemēram, oļiem un laukakmeņiem, sauc par gultnes jeb piegultnes ledu (Михайлов и.д., 2005; Hicks, 2009).
Procesu, kad vižņi sasalst lielākos gabalos un pārvietojas pa teces virskārtu vai visā aktīvajā šķērsgriezumā, sauc par vižņu iešanu
(Beltaos and Prowse, 2009). Rudens ledus iešana lielās upēs ilgst 10 – 12 dienas, bet mazās līdz 7 dienām (Михайлов и.д., 2005). Ūdenim atdziestot un vižņiem apstājoties lēnākās upes vietās, noris strauja ledus segas veidošanās virzienā no krastiem uz upes vidu, kas parasti pārklāj visu upi (Sarma, 1960). Dažreiz vižņiem augšējos slāņos pievienojas ledus atlūzas no krasta un sniegs, kas tikko izkritis uz ūdens virsmas. Pieturoties negatīvām gaisa temperatūrām, upe agrāk vai vēlāk pārklājas ar ledus segu, iestājas ledstāve. Tikai atsevišķās upes vietās saglabājas lāsmeņi, kas neaizsalst visu gadu.
Dažkārt vižņu un citu ledus veidojumu masai, sastopot jau izveidojošos ledus segu, veidojas ledus sablīvējumi un ledus virsa veidojas nelīdzena, ar lielākiem vai mazākiem krāvumiem
(Hicks, 2009). Ja ūdens plūsma ir spēcīga un gaisa temperatūras pazemināšanās ir strauja, ledus sablīvējumi pieņem bīstamus apmērus, jo upes aktīvā šķērsgriezuma lielākā daļa sablīvējas ar ledus masu un ūdens līmenis strauji ceļas (Sarma, 1960).

Inese Latkovska PROMOCIJAS DARBS LATVIJAS UPJU HIDROLOĢISKĀ REŽĪMA ILGTERMIŅA UN SEZONĀLĀS IZMAIŅAS Doktora zinātniskā grāda iegūšanai ģeogrāfijā Apakšnozare: dabas ģeogrāfija
http://dspace.lu.lv/dspace/bitstream/ha ... sequence=1
Last edited by Made on 21 Jan 2018 23:46, edited 2 times in total.
Made

Post by Made »

Domāju, ka mums visiem ir skaidrs, ko šādai ziemas prieku izvēlnei varētu vēl pievienot :lol:

Image
Hildina

Post by Hildina »

Labrīt ! Lasu un pārlasu vairākas reizes . Mana brauktgribēšana nesakrīt ar brauktvarēsanu....Cik gan daudz garaspēka jūsos ir , lai pēc fiziski grūtām dienām vēl vakarā sēstos to visu aprakstīt - un tās ir rūpes, lai mēs, mājāspalicēji ātrāk uzzinātu atrasto,redzēto un uzzināto .Milzīgs p a l d i e s jums visiem un katram atsevišķi !
puke

Post by puke »

Simba wrote: Februārī plānojam pēdējās divas ekspotīcijas šajā ziemas sezonā - viena būs uz Viļaku, otrai Strazdu Māris vēl piegatavos atbilstošākās desas (vai nu pie Pļaviņām vai Ķemeros) :P
Paldies par bildēm un stāstījumu! Liels, liels prieks par atrastajām ligzdām un foršo pasākumu.

Stingi esmu apņēmusies februārī pievienoties meklējumiem (vismaz uz vienu no pasākumiem), bet vai Viļakas braucienam ar vienu dienu ir gana? Tomēr liels attālums, kā minimums 3h 30 min. viens virziens. Uzreiz zinu, ka 11.02 nevaru nu nekādi un Simbas teiktais par 6dienu kā braukšanas dienu, manuprāt, ir prātīgi, lai sanāk līdz nakamajai darba nedēļai vēl viena diena atpūtai...
Simba

Post by Simba »

puke wrote: Stingi esmu apņēmusies februārī pievienoties meklējumiem (vismaz uz vienu no pasākumiem), bet vai Viļakas braucienam ar vienu dienu ir gana? Tomēr liels attālums, kā minimums 3h 30 min. viens virziens. Uzreiz zinu, ka 11.02 nevaru nu nekādi un Simbas teiktais par 6dienu kā braukšanas dienu, manuprāt, ir prātīgi, lai sanāk līdz nakamajai darba nedēļai vēl viena diena atpūtai...
Cik es sapratu, Viļakai ar vienu dienu būs gana. Divas dienas drīzāk vajadzētu tam Sventes izteikti reljefainajam apgabalam, ko vakar fiziski nespējām vairs izstaigāt, bet to šosezon jau vairs nepagūsim.
Vienīgi mīnuss ar februāri ir tāds, ka visus braucienus pielāgosim Viļakai. Respektīvi - ja 10tajā it kā slieksimies uz Viļaku, bet laiks būs mīksts, tad brauksim uz citurieni. Vai otrādāk - ja lemsim, ka braucam uz Ķemeriem, piemēram, bet laiks ir sasalis perfektam elles un Indijas pārgājienam, tad brauksim uz Viļaku. Bet pieņemu, ka datumos, kas sākas 5.-6.februāri meteoroloģiskie apstākļi būs jau skaidrāki un gluži pēdējā naktī to lēmumu ticams, ka nemainīsim.
storkgirl

Post by storkgirl »

Paldies 101 respondentam par piedalīšanos stārķu aptaujā :) Ievietoju šeit un arī Melnā stārķa FB lapā M.Strazda komentārus:

Pirms neilga laika aicinājām jūs aizpildīt aptauju un šai ļoti vienkāršajai aptaujai bija divi mērķi. Pirmais - ar ļoti vienkāršu piemēru parādīt cik (maz)vērtīgas ir JEBKĀDAS t.s. socioloģiskās aptaujas, jeb pētījumi, kā tos mēdz saukt dažādos mēdijos. Pirms es rakstu tālāk, katrs var iztēloties sevis iecienītā izdevuma socioloģiskos pētījumus atspoguļojošā rakstītāja stilā gan virsrakstus gan saturu, kādus rezultātus konkrētais pētījums ir devis un kā atšķiras viedokļi dažādām iedzīvotāju grupām Rīgā un ārpus tās. Un tamlīdzīgi. Šīs aptaujas pluss ir tāds, ka pareizā atbilde ir zināma, līdz ar to var noteikt precīzi, cik atbilžu ir patiesas. Daudz mazāk, nekā es gaidīju - mazāk nekā 1/5 no visām…
Patiesībā papildjautājumiem "par sevi" mazliet bija tikai galvas jaukšanas funkcija, lai aptauja izskatītos solīdāka - ja tajā daļā, par kuru es zinu īsto atbildi, pareizas ir tikai 17 atbildes no 100, kāpēc man būtu jātic, ka atbildes uz tiem jautājumiem, kuru atbildes es nezinu, pareizas ir visas? It kā jau nevienam nav iemesla melot par savu dzīvesvietu, vecumu vai dzimumu, ja "pasi uzrādīt neprasa" un nauda par to nav jāmaksā (vai kādas citas neērtības), bet tikpat labi - nekas arī netraucē to darīt. Tas, ka nemelošana ir politkorektāka izvēle kā melošana nedod tai nekādas priekšrocības, salīdzinot divas nezināmas varbūtības. Abas ir vienādas.
Taču es nevienam aptaujas dalībniekam ne mazākajā mērā netaisos "uzbraukt" vai pārmest neobjektivitāti, vai, pasarg dievs - apzinātus melus. Gluži vienkārši tādas ir visas t.s. socioloģiskās aptaujas un iepriekšējā rindkopa ir vienkāršs jebkādu šādu aptauju kopējais novērtējums. Tā ir laba izklaide, bet nevajag no tās taisīt zinātni vai izdarīt kaut kādus secinājumus.
Aptaujai tomēr bija otrs, svarīgāks mērķis. Es gribēju ar konkrētu piemēru ilustrēt, ka daudzi cilvēki neatšķir faktus no to interpretācijas, pareizāk sakot, pasniedz savu interpretāciju kā faktus. Šī situācija attiecas arī uz datu vākšanu, kas tiek izmantoti dažādos pavisam taustāmos pētījumos un, piemēram, tieši tādas pašā kļūdas izdara daudzi novērojumu veicēji reālajā dzīvē. Pieļauju, ka aizejot uz reālu ligzdu un redzot ainu, kas redzama aptaujā izmantotajā attēlā, ļoti daudzi atbildētu tieši tāpat, kā uz šo aptauju arī bez kādas variantu piedāvāšanas. Es sagaidīju, ka liela daļa varētu atbildēt tā, kā atbildēts, bet, godīgi sakot, es negaidīju, ka tādu būs 72%. Parlamentāri izsakoties, kvalificētais vairākums, kas var mainīt konstitūciju. Par to arī ir stāsts un tagad par katru no atbildēm. Kopā uz aptauju ir atbildējuši 101 dalībnieks, bet tā kā viens no viņiem nav sniedzis informāciju par sevi, tad tie nedaudzie "socioloģiskie" salīdzinājumi, kurus es apskatīšu balstās tieši uz 100 atbildēm. Līdz ar to tik, cik dalībnieku, tikpat arī procentu.
Vienīgais priecīgais gadījums ir tas, ka neviens nav atzīmējis "mani tas neinteresē", jo aptaujas preambulā jau tika aicināti piedalīties tikai tie, kam tas interesē. Taču tieši tāpat tur melns uz balta ir uzrakstīts, ka attēlā IR visa informācija, kas vajadzīga, lai atbildētu uz šo jautājumu. Tas tomēr nav traucējis 11 respondentiem rakstīt, ka viņiem informācijas nepietiek. Šī ir vienīgā atbilde, kur parādās kaut kāda atšķirība starp vecumiem - cilvēki gados visi ir izlasījuši ievadteikumu līdz galam un vai nu tādēļ, vai no pašpietiekamības, kas pieaug līdz ar gadiem, neviens nav teicis, ka viņam trūktu informācijas. bet tiem, kas izvēlējās šo atbildi, es tikai varu ieteikt - instrukcijas ir vērts izlasīt. Pirms sāk lietot jaunu ierīci (vai aptauju).
Aptaujas jautājums bija "kas ir REDZAMS attēlā". Attēlā ir redzams, ka ligzdā guļ viens melnais stārķis, ja skatītājs pazīst šo sugu. Principā kļūdaina atbilde var izrietēt no sliktas valodas pārzināšanas, ja atbildētājs nesaprot, ko īsti nozīmē vārds "perē" un domā, ka tas ir sinonīms vārdam "guļ", vai, teiksim, nozīmē "guļ" attiecībā uz putniem. Taču es nedomāju, ka šis faktors ir būtiski ietekmējis kopējo rezultātu. Vārdiem ir konkrēta nozīme un to der atcerēties gan rakstītājiem, gan lasītājiem. "Perē" ar citiem vārdiem var pateikt - "sēž uz olām", taču to, vai zem putna ir olas vai nav, attēlā NEVAR REDZĒT. Tāpēc visi, kas atbildējuši par perējošu putnu, raksta to, kam viņuprāt tur vajadzētu būt, nevis to, kas tur ir redzams. To var saukt par „vēlmju domāšanu”. No blakus attēliem mēs zinām, ka olu tur nav. Vēl vairāk - šim putnam, lai gan sezona jau ir krietni tālu, nav arī pāra un patiesībā tas ir vientuļš tēviņš, kas atpūšas ligzdā. Faktiski šī atbilde būtu visprecīzākā (tādu izvēlējušies 3 respondenti), taču no aptaujas uzstādījuma viedokļa arī tā atbilde ir nepareiza. Pat ja atbildētāji zina, kā var atšķirt stārķa tēviņu no mātītes, nevienu no svarīgajām pazīmēm attēlā nevar redzēt un nevar redzēt arī to, ka putns ir vientuļš, t.i., ka viņam nav pāra.
Nobeigumā vēlreiz pašu galveno. Starp faktu un tā interpretāciju ir ļoti liela atšķirība. Fakti ir nosacīti neitrāli, interpretācija tāda nav nekad. Pamatošu ar variantiem no piedāvātajām atbildēm - 100 perējoši putni (kam iedomātais rezultāts ir ~300 izperētu jauno stārķēnu) un 100 vientuļi tēviņi (kam rezultāts ir stārķu populācijas izzušana pēc tam, kad šie putni beigs savu dzīvi - jo tēviņi vieni vairoties nevar, pat ja būtu 10000), ir ĻOOOOOOOTI atšķirīgs stāvoklis. Interpretācija ir smalks vārds. Tikpat labi var teikt "izdomāta realitāte". Tikpat labi - "meli". Šajā (un daudzos citos) gadījumā tie ir sinonīmi.
M. Strazds
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Paldies MS par komentāriem. :) Par interpretāciju pilnībā jāpiekrīt, visi un bieži vien ar to grēkojam, varbūt tāpēc, ka skolā nemāca loģiku :roll:
Patīkami lasīt loģiskas domas sakarīgu un detalizētu izklāstu, kas nav pārāk bieži sastopama parādība sabiedrībā :D
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Made

Post by Made »

Es uzķēros uz vēlamo :lol: :oops: :P paskatījos datumu un vairs neko citu nedomāju..
Super pētījums!
Made

Post by Made »

storkgirl, vai vari man atsūtīt aptaujas veidlapu - vēlos parādīt kolēģiem līdz ar secinājumiem.. varbūt to var te ielikt kā bildi (1 vai 2 daļās, kā nu sanāk..)?
Post Reply

Return to “Melnais stārķis”