Melnie stārķi Zemgalē, 2016 (Zīle un Ozols)

Ciconia nigra - Black Stork
Locked
Feja

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2016 (Zīle un Ozols)

Post by Feja »

18.15 Zīle mājās, sasveicināšanās.( bildi nav jēga likt)
Simba

Post by Simba »

18:47 Zīle mēģināja pabarot bērnus, bet tā arī nekas neizbira :roll:
Šobrīd bužina abus.

Man šķiet, ka sīkie viens pret otru agresīvāki palikuši, tas, kurš netrāpīja Zīles knābī, ik pa laikam iedod sukas (ieknābj) otrajam... Apbrīnojami, kā var mainīties noskaņa ligzdā vienā mirklī..
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Ir pilnmēness laiks. Varbūt putnus tas ietekmē tāpat kā ļaudis?
Simba

Post by Simba »

Murkjelis wrote:Ir pilnmēness laiks. Varbūt putnus tas ietekmē tāpat kā ļaudis?
Zini... Tad jau man vajadzētu katru mēnesi savus kaķus uz pannas likt :D
Domāju, ka cilvēkus mēness vairāk ietekmē, putni tomēr gribētos domāt, ka ir saprātīgāki un visas magnētiskās padarīšanas un mēness padarīšanas izmanto sev par labu nevis ļaunu... Racionālāks tomēr varētu būt barības jautājums :roll:
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Simba wrote: Zini... Tad jau man vajadzētu katru mēnei savus kaķus uz pannas likt :D
Domāju, ka cilvēkus mēness vairāk ietekmē, putni tomēr gribētos domāt, ka ir saprātīgāki un visas magnētiskās padarīšanas un mēness padarīšanas izmanto sev par labu nevis ļaunu... Racionālāks tomēr varētu būt barības jautājums :roll:
:lol:
Nē, man ar gribētos tam ticēt :) Vienkārši šodien izdarības stārķu ligzdā man atgādināja ainiņu no doktora Džekila un Haida (labs, slikts, atkal labs) :D, tad aizgāju uz bodi, kur katrā stūrī cilvēki par kaut ko plēsās, un atcerējos, ka rīt pilnmēness, tāpēc tā iedomājos :D
Patiesībā mani vairāk izbrīnīja tieši tas, ka mazo tomēr neizmeta no tās ligzdas, nevis tas, ka centās izmest. Es, protams, priecājos, bet tomēr nesapratu. Varbūt tas bija kaut kas cits nevis "slepkavības" mēģinājums? Tiesa, mazais pirms tam rimti gulēja un neizskatījās, ka būtu glābjams no kaut kā kaklā iesprūduša...tak, arī nevarētu būt piepešs vecāka "Ak Kungs - viņā iemiesojies sātans!!! Izdzīt! Izdzīt!" (pagrābj aiz kakla, murminot buramvārdus, izvazā pa ligzdu, paskatās, kā aizlido neredzams gars un nomierinās) Nē, nudien, man ir jāpārtrauc skatīties šausmenes...
skarleta

Post by skarleta »

20 00
:P Cerams ,ka tas radījums uz kameras kaut kad pazudīs ,grūti kaut ko saskatīt :?

Image
Simba

Post by Simba »

Sīkie ik pa laikam zem spārniem taisa disenes... It kā nezinātu, ka māti šodien nedrīkst kaitināt :D

Image

Bildes šausmīgas, bet galviņa tur ir apmēram tur, kur labais spārns :mrgreen:
Simba

Post by Simba »

20.13 Sekmīga barošana, Zīle divreiz izbirdināja barību :)
Malacīte, meitene :)
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

Šīs (brr... )izskatas pēc spāres kāpura.Jā tas ir tas ,tad uz vienas vietas var nosedēt līdz aizlidošanas brīdim.Cerēsim ka vejš aiznesīs,vai drīz nobriedīs un lidos prom!Jo sež visu dienu un netaisās nekur rāpot.
VIKTORYja

Post by VIKTORYja »

Simba wrote:20.13 Sekmīga barošana, Zīle divreiz izbirdināja barību :)
Malacīte, meitene :)
Tiešam labi sanāca!
Simba

Post by Simba »

Murkjelis wrote:
Ak Kungs - viņā iemiesojies sātans!!! Izdzīt! Izdzīt!" (pagrābj aiz kakla, murminot buramvārdus, izvazā pa ligzdu, paskatās, kā aizlido neredzams gars un nomierinās)
Murķeli, izskatās, ka Tu arī piederi pie tiem, kas ar stresu tiek galā caur melno humoru :lol: :lol: :lol:
Šausmenes neesmu skatījusies padsmit gadus, bet šis mani vēl joprojām ir nošokējis un vēl joprojām ar šausmām klausos, kā tie sīkie dīdās zem mātes un kaitina šo... Ja pagājušajā gadā užas bija par to zalktēnu, tad šis užas nudien ir par kārtu pārāks užas, un man vēl padsmit gadus pēc šī nevajadzēs šausmenes :D
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Murkjelis wrote:Varbūt tas bija kaut kas cits nevis "slepkavības" mēģinājums? Tiesa, mazais pirms tam rimti gulēja un neizskatījās, ka būtu glābjams no kaut kā kaklā iesprūduša...tak, arī nevarētu būt piepešs vecāka "Ak Kungs - viņā iemiesojies sātans!!! Izdzīt! Izdzīt!" (pagrābj aiz kakla, murminot buramvārdus, izvazā pa ligzdu, paskatās, kā aizlido neredzams gars un nomierinās) Nē, nudien, man ir jāpārtrauc skatīties šausmenes...
Tieši pēc notikuma uzrakstīju Mārim Strazdam lūgumu nokomentēt.
Bet nu ir vasara, ornitologi brīvdienās noteikti ir dabā un atbildi mēs saņemsim labākajā gadījumā vēlu vakarā, sliktākajā pirmdienas rītā.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Vērotāja wrote:
Tieši pēc notikuma uzrakstīju Mārim Strazdam lūgumu nokomentēt.
Bet nu ir vasara, ornitologi brīvdienās noteikti ir dabā un atbildi mēs saņemsim labākajā gadījumā vēlu vakarā, sliktākajā pirmdienas rītā.
Dabasdatos pirmajā lapā ir ziņa, ka nedēļas nogalē ir Torņu cīņas, iespējams, ka daļa ornitologu tur arī piedalās.
Lielā_skudra

Post by Lielā_skudra »

M.Strazds piedalās!
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Lielā_skudra wrote:M.Strazds piedalās!
Nu re! Tad gaidīsim ziņu stipri vēlāk. Lai viņam un pārējiem tur veicas!
sils

Post by sils »

VIKTORYja wrote:Šīs (brr... )izskatas pēc spāres kāpura.Jā tas ir tas ,tad uz vienas vietas var nosedēt līdz aizlidošanas brīdim.Cerēsim ka vejš aiznesīs,vai drīz nobriedīs un lidos prom!Jo sež visu dienu un netaisās nekur rāpot.
Kāpurs tas nav, drīzāk zirneklis. Vienu brīdi varēja labi izšķirt tievas garas kājas, trīs uz labo pusi, trīs uz kreiso, kas uz attēla redzamas kā mazliet pelēcīgākas un miglainākas joslas. Tās aiziet no objekta centrā līdz pat malām. Kad šis sakustas, tad pārvietojas arī tās joslas.
Feja

Post by Feja »

22.12. Urrā, kukainis pazudis no kameras.

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

22.10.36 kukainis pēkšņi sakustējās un žigli aizrāpoja pa diogonāli uz augšējo kreiso stūri.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
d.e.

Post by d.e. »

Vakar lasīju par notikumiem stārķu ligzdā sadaļā "Beleef de lente", šodien ieraugot pļavā balto stārķi nodomāju, ka cerams melnie tomēr ir citādi...bet nu še tev...
Tas video ir reāla šausmene un kaut arī viss šķiet diezgan loģiski, jo tā ir daba, tomēr baigi skarbi !
Vēl iedomājos par to vai tik retus un saudzējamus putnus tomēr nevajadzētu kaut kā mēģināt glābt, ja ir vēl glābjami, kad no ligzdas izmet. Var jau spriest ka dabā viss notiek kā tam jānotiek, bet ēglēnu E8 taču glābj un ārstē neskatoties uz to, ka nav skaidrs kā un kur tas tālāk varēs dzīvot.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

22.maijs
Labrīt!

6.11 Ozols atgriežas mājās, pabaro bērnus
Video no Liz, LK =6h11m melnais starkis Male came home Female out, liznm

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Gc5MoDh8GBc

Video: https://www.youtube.com/watch?v=MyLANnUa5i8

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Locked

Return to “Melnais stārķis”