14.03 Viens no jauniešiem ligzdas vidū starp pārējiem trenē palēcienus. Izdevās augstu uzlekt.

14.07

Video/liznm -Melnais stārķis~High jumps & tandem jumps~ 14h04 2018/07/20
Es sapratu no Māra Strazda, ka "normāls vecums, kad stārķiem jāsāk lidot ārā no ligzdas, ir 78-85 dienu vecumā. Ja ātrāk pamet ligzdu, tad tas jau ir nedabīgi (pie nosacījuma, ja neizdzen no ligzdas). Var protams liderēties pa zariem apkārt, bet svarīgi, lai līdz tam vecumam atgriežas ligzdā kā pieturvietā."Feja wrote: ↑15 Jul 2018 10:25 10.09 Vēl nedaudz vairāk par nedēļu visi 4 būs kopā. Tālāk, kā nu sanāks, jo divi vecākie, kuriem šodien ir 59 dienas dosies pirmajā lidojumā. Rasa un Raivis 2016. gadā pirmo reizi izlidoja ~69-70 dienu vecumā. Stārķi (jaunie putni) pirmo reizi pamet ligzdu pēc 65 dienu vecuma -https://lv.wikipedia.org/wiki/Melnais_st%C4%81r%C4%B7is
Pēc 65 dienu vecuma jaunie stārķi pirmo reizi izlido no ligzdas un atgriežas, nevis to pamet ( tā vismaz ir novērots).
Nesaprotu.. Māris Strazds jau tieši raksta, ka 65 dienas ir par agru, ka dabiski ir 78 dienas. Un 75 ir tuvāk 78 nevis 65...
Labrīt!Made wrote: ↑21 Jul 2018 03:05 Nesaprotu.. Māris Strazds jau tieši raksta, ka 65 dienas ir par agru, ka dabiski ir 78 dienas. Un 75 ir tuvāk 78 nevis 65...tātad tieši tuvāk pareizajam vecumam.. šajā piemērā es vairāk domāju par Billi, kurai arī kādas 74 dienas varēja būt, bet liktenis pretējs..
Tāpēc jau es saku , ka nezinu MS statistiku, bet pieļauju, ka viņam ir gan vairāk datu un novērojumu sakrājies.
Vai tiešām es kādu no 4 stārķiem esmu spējīga izdzīt no ligzdas? Arī domās. Šī jau ir piesiešanās maniem iepriekš rakstītiem komentāriem. Piedod, Made - kā māku, tā uztveru vēroto, rakstu un spriežu. Varbūt reizēm nepareizi, bet šī tēma reti vairs kuru no foruma piesaista. Mani vēl tā drusciņ interesē. Pavisam ideāli būtu, ja pa reizei pats M.S. šeit ieskatītos un uzrakstītu savu profesināļa viedokli par šiem četrīšiem, kas laikam nav tik bieži sastopams.Made wrote: ↑21 Jul 2018 09:22 Mēs jau nezinām, ko tie teicēji ir domājuši ar ligzdas pamešanu un atrašanos ligzdā (es to atzīstu, ka nezinu, bet Tu sakies zinām). Konkrēti es pieļauju "došanos migrācijā". Tas, kāpēc es to vispār gribēju pateikt - ka mums domās nevajadzētu steidzināt dabiskos procesus vai skriet tiem priekšā. Tas ir viss.