Ak, nu...un tad cilvēks aiziet uz zoodārzu, kur veci lauvas ar piestumtām māgām, laiski guļ saulītē, un cilvēks atkal raud par viņu dzīvi nebrīvē. Bet emocijām ir jābūt. Cilvēka parastā pārspīlētās emocijas, sasummējot ar cilvēku racionālo, veido labu dabas pētnieku. Jāatrod tikai vidējais aritmētiskaisVējš vītolos wrote:Nu tik skumji piemiga ar zivs asti zem vaidziņa, nu gluži kā bērns...
Jā, jā, zinu, nevajag cilvēciskot:) Bet...
Tāpēc jau mums te tik daudz emociju.
Es nevaru skatīties, piemēram, Discovery, kad bezkaislīgi rāda, kā vecs lauva vairs neko nespēj nomedīt un nomirst badā.
🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Ar ligzdas piekārtošanu nodarbojās Durbe.Vējš vītolos wrote:Nu bet vai ta nevarēja veco aiznest un jauno atstāt vietāViky wrote:Laikam Robis paskatījās, ka Durbertam jau tā pilna māja ar zivīm un negribēja vēl lielāku bardaku taisīt
Roberts ir ēdamā sagādnieks.
Var paskatīties uz Durbertu nevis cauri savām domām, bet objektīvi. Un tad pasaule liksies savādāka.Vējš vītolos wrote:Nu tik skumji piemiga ar zivs asti zem vaidziņa, nu gluži kā bērns...
Es nevaru skatīties, piemēram, Discovery, kad bezkaislīgi rāda, kā vecs lauva vairs neko nespēj nomedīt un nomirst badā.
Ligzdu vērotāju forumā ir svarīgi būt objektīvam.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
-
Vējš vītolos
Last edited by Vējš vītolos on 01 Jun 2015 14:07, edited 1 time in total.
-
Vējš vītolos
Last edited by Vējš vītolos on 01 Jun 2015 14:26, edited 1 time in total.
Tā jau tiešām var pārāk tālu aizdomāties. Tas "lauķis"Vējš vītolos wrote:Nu tik skumji piemiga ar zivs asti zem vaidziņa, nu gluži kā bērns...
Nu ļoti smuka bilde sanākusi,kā uz pasūtījuma abi pozēVērotāja wrote:12.22 Abi skatās debesīs
Nu kāpēc uzreiz tā?Vējš vītolos wrote: OK, nokaunos un vairāk neko nerakstu.![]()
P.S. Un noteikumos vajag iekļaut.
Es tikai aicinu būt objektīvam.
p.s. papildināju noteikumu 9.punktu.
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =15&t=2386
13.56 Durberts parādīja , ka prot lēkāt
Last edited by Made on 01 Jun 2015 15:25, edited 1 time in total.
-
Vecais jūrnieks
14:21
vai ozolā sēž? No stumbra labajā pusē
Es arī ne lai kasītos, bet ja mēs gribam pilnībā aizliegt cilvēcisko faktoru, tad, domāju, tāds forums nevar pastāvēt. Galu galā mums visiem, arī Tev, Vērotāja, paretam ieskanas cilvēciska nots, jo mēs taču esam Cilvēki.Vērotāja wrote:Nu kāpēc uzreiz tā?Vējš vītolos wrote: OK, nokaunos un vairāk neko nerakstu.![]()
P.S. Un noteikumos vajag iekļaut.
Es tikai aicinu būt objektīvam.
p.s. papildināju noteikumu 9.punktu.
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =15&t=2386
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Nevaru saskatīt.....iecienītā vieta ir pa kreisi , tur plikāki zariVecais jūrnieks wrote:14:21
Varbūt ir nepieciešams izveidot jaunu tēmu par noteikumiem? Un par gredzenošanu?
Savādāk šobrīd šeit notiek diskusijas par foruma noteikumiem, gredzenošanu, cilvēka iejaukšanos dabas procesos un par to kā cilvēks interpretē apkārt notiekošo. Rezultātā dažu brīdi Roberta un Durbes ligzda paliek otrajā plānā.
Savādāk šobrīd šeit notiek diskusijas par foruma noteikumiem, gredzenošanu, cilvēka iejaukšanos dabas procesos un par to kā cilvēks interpretē apkārt notiekošo. Rezultātā dažu brīdi Roberta un Durbes ligzda paliek otrajā plānā.
-
Vecais jūrnieks
jā grūti, kad vējš nopūš lapas nost, tad tik redz. Ja skatās tad taisni starp vientuļo čiekuru uz zara un murčkuli labajā pusē (tie čiekuri ir aptaisīti).Hildiņa wrote:Nevaru saskatīt.....iecienītā vieta ir pa kreisi , tur plikāki zariVecais jūrnieks wrote:14:21
Mīļie, neesmu pret emocijām, neesmu pret spriedumiem un personiskām domām.
Taču aicinu tomēr nepārvērst putnu vērošanu par Cāli Nr.2 un tomēr mazliet pieturēties pie tā ko redzam ekrānā.
Taču aicinu tomēr nepārvērst putnu vērošanu par Cāli Nr.2 un tomēr mazliet pieturēties pie tā ko redzam ekrānā.
Paldies Elīna. Absolūti piekrītu, ka bieži novēršamies no Durberta un ligzdas.Elina wrote:Varbūt ir nepieciešams izveidot jaunu tēmu par noteikumiem? Un par gredzenošanu?
Ja gribās parunāt, lūdzu te http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =25&t=2389
-
Ragana neparastā
Piekrītu Mārim.Es ar neprotu un pat negribu rakstīt bez sajūtām.Jo ja jau te nespeciālistiem ļauts runāt,tad lai arī ir nespeciālistu komenti.Ja ir vajadzīgi sausi fakti,nu tad trakums .Interesantu šo forumu padara ne tikai plika putnu vērošana.Ja neesi bijis ilgāk,palasi,un pilnīgi viss nostājas acu priekšā.Un pateicoties kam?Tiem,kas raksta.Pie tam daudzi te ir pirmo reizi,es arī.MĀRIS wrote:
Es arī ne lai kasītos, bet ja mēs gribam pilnībā aizliegt cilvēcisko faktoru, tad, domāju, tāds forums nevar pastāvēt. Galu galā mums visiem, arī Tev, Vērotāja, paretam ieskanas cilvēciska nots, jo mēs taču esam Cilvēki.
15.06 Durberts piecēlās un sāka cilāt sakaltušu zivs galvu

Tad ķert to ar nagiem, imitējot medības

Tad ķert to ar nagiem, imitējot medības

mīļā raganiņa... Nedomāju, ka Vērotāja aicināja mums rakstīt vispār bez emocijām, taču tieši tā nekonkrētība un aizpeldēšana no tēmas ( Durberts + ligzdā notiekošais).. pēdējās dienās bija pat ļoti izteikta.Ragana neparastā wrote: Piekrītu Mārim.Es ar neprotu un pat negribu rakstīt bez sajūtām.Jo ja jau te nespeciālistiem ļauts runāt,tad lai arī ir nespeciālistu komenti.Ja ir vajadzīgi sausi fakti,nu tad trakums .Interesantu šo forumu padara ne tikai plika putnu vērošana.Ja neesi bijis ilgāk,palasi,un pilnīgi viss nostājas acu priekšā.Un pateicoties kam?Tiem,kas raksta.Pie tam daudzi te ir pirmo reizi,es arī.
Un nemaz tik vienkārši vairs nav.. palasi forumu un viss acu priekšā nostājas. Jau izbaudīju šo fenomenu..
Es nevēlos nevienu aizvainot un nevienam neko nepārmetu, katrs mēs esam citādāks un citādāk to visu redzam, uztveram... taču man šķiet, ka forums ir savā ziņā kā vieta , kur mums virtuāli visiem satikties un dalīties tādos neprofesionāļu iespaidos.. atbalstot, pamācot vienam otru....
Man laikam panesās tā rakstīšana