🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
paldies, Viku, par video! Labi, ka sēžu.. domāju, kā nu nez Robis tad paņems to pīli, knābī vai? nē, takš...uzstutējās uz tās un mierīgi pacēlās gaisā. Mdāa.a.. ko tik neuzzini. Loģiski būtu domāt, ka paņem knābī un lido prom,
Nu ja tagad viņš ir kaut kur citur, tas nozīmē, ka viņš pārvietojas, un tad rodas jautājums, kāpēc viņš nelidoja uz ligzdu pusdienāsEmotion wrote:Viky wrote:
Durberts noteikti ir virs ligzdas līmeņa, jo pretējā gadījumā viņš neredzētu to, kas notiek ligzdā. Bet vakar viņš noteikti redzēja Robertu plosamies pa ligzdu
bet tas bija vakar. Ja viņš redzētu ligzdu (precīzāk - to, kas tajā iekšā) šobrīd no augšas, tad domāju, ka mēģinātu ietaranēt ligzdu

Vai tagad, kad Roberts bija ligzdā, kāds dzirdēja Durbertu??
Tāds vējš bija, ka neko vairāk par vēja brāzmām es nedzirdēju.
Ar zivi viņš tā ir darījis, ka paņem knābī un aizlido.Emotion wrote:paldies, Viku, par video! Labi, ka sēžu.. domāju, kā nu nez Robis tad paņems to pīli, knābī vai? nē, takš...uzstutējās uz tās un mierīgi pacēlās gaisā. Mdāa.a.. ko tik neuzzini. Loģiski būtu domāt, ka paņem knābī un lido prom,
Bet tad bija izbrīns par to, jo paraksti ērgļi visu ņem ķepās.
NagosViky wrote: jo paraksti ērgļi visu ņem ķepās.

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Ok, nagosVērotāja wrote:NagosViky wrote: jo paraksti ērgļi visu ņem ķepās.

Bet nagi no kurienes aug?!

15:15 Skatoties uz ligzdu un klausoties vēju, man metas klāt jūras slimība... 

Man arī, bet cerams vismaz, ka jūras ērgļiem jūras slimībai nevajadzētu mesties. 

Last edited by woods on 07 Jul 2015 15:27, edited 1 time in total.
I possess a device which is capable of accessing the entirety of information known to man. I use it to look at pictures of cats and get into arguments with strangers.
Ja nopietni - kad izlasīju Tavu komentāru, sākumā sasmējos iedomājoties Robertu ar kaķēna ķepām. Pēc tam aizdomājos un tā arī līdz galam neizdomāju. Liekas, ka putniem kājas sauc par kājām, nevis ķepām? Vai kā?Viky wrote:Ok, nagosVērotāja wrote:NagosViky wrote: jo paraksti ērgļi visu ņem ķepās.
Bet nagi no kurienes aug?!
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja, Tev gan laba iztēle
Es nezinu, es personīgi esmu pieradusi, ka kājas ir tikai cilvēkiem, bet dzīvniekiem ir ķepas. ( vismaz savam papagailim savulaik uzskatīju, ka ir ķepiņas nevis kājas
)
Japaprasa kādam ornitologam, kā tad īsti ir tām ķepām-kājām-nagiem

Es nezinu, es personīgi esmu pieradusi, ka kājas ir tikai cilvēkiem, bet dzīvniekiem ir ķepas. ( vismaz savam papagailim savulaik uzskatīju, ka ir ķepiņas nevis kājas

Es vairāk sliecos domāt, ka putnam ir kājas, bet tas jāprasa kādam spečukam tajā lietā.Viky wrote:Vērotāja, Tev gan laba iztēle![]()
Es nezinu, es personīgi esmu pieradusi, ka kājas ir tikai cilvēkiem, bet dzīvniekiem ir ķepas. ( vismaz savam papagailim savulaik uzskatīju, ka ir ķepiņas nevis kājas)

-
Māja uz vistas kājas
Kāpēc tikai ornitologam?

Kāpēc tikai ornitologam?

Vēl joprojām gaidām Durbertu, bet ligzdā labāk neskatīties, ļoti šūpo
PS OFT: veikalā neesmu redzējusi vistu ķepiņas
Bet, ja putns ko satver nagos, tad ir nagi, ne kājiņas. Vēl var teik, ka, piemēram, Durbertam ir pamatīgas ķetnas.

PS OFT: veikalā neesmu redzējusi vistu ķepiņas

Bet, ja putns ko satver nagos, tad ir nagi, ne kājiņas. Vēl var teik, ka, piemēram, Durbertam ir pamatīgas ķetnas.

Vēl var Latviešu valodas zinātājam, vai pašam putnam?Maz-ko-zinu wrote:
Kāpēc tikai ornitologam?

''Māja uz vistas kājas'' tās jau pasakas līmenī, bet okMaz-ko-zinu wrote:Māja uz vistas kājas![]()
Kāpēc tikai ornitologam?

Labi, šī ir diskutabla tēma

Pameklēju internetā, izskatās, ka izsakās gan tā, gan tā, bet vairāk laikam tomēr sauc par kāju.
Man ķepa iespējams piesējās no krievu valodas, jo krieviski pārsvarā saka ķepas par dzīvniekiem

Last edited by Viky on 07 Jul 2015 16:02, edited 1 time in total.
Putnam ir kājas, jā 
Ķepas ir pēdas, kuras klāj apmatojums
Šeit ir putna skeleta uzbūve izklāstīta - http://visiputni.lv/putna-uzbuve/skelets/

Ķepas ir pēdas, kuras klāj apmatojums

Šeit ir putna skeleta uzbūve izklāstīta - http://visiputni.lv/putna-uzbuve/skelets/
Vikipēdija
Kājas ir dzīvnieku un cilvēka ķermeņa daļas, kas nodrošina to pārvietošanos. Daudziem dzīvniekiem, kā arī cilvēkiem kājas galā ir pēda (ķepa), kas nodrošina ķermeņa stabilitāti, kā arī līdzsvaro ķermeņa spiedienu uz zemes. Divkājainiem mugurkaulniekiem par kājām sauc apakšējiem locekļiem, savukārt augšējos locekļus sauc par rokām vai spārniem.
Ligzdu pamatīgi šūpo, Durberts noteikti baidās lidot.
Jānovēl Durbertam lidojumam labvēlīgs laiks !
Kājas ir dzīvnieku un cilvēka ķermeņa daļas, kas nodrošina to pārvietošanos. Daudziem dzīvniekiem, kā arī cilvēkiem kājas galā ir pēda (ķepa), kas nodrošina ķermeņa stabilitāti, kā arī līdzsvaro ķermeņa spiedienu uz zemes. Divkājainiem mugurkaulniekiem par kājām sauc apakšējiem locekļiem, savukārt augšējos locekļus sauc par rokām vai spārniem.
Ligzdu pamatīgi šūpo, Durberts noteikti baidās lidot.
Jānovēl Durbertam lidojumam labvēlīgs laiks !

Jā, šeit arī runā par kājām
http://www.latvijasdaba.lv/putni/haliae ... bicilla-l/
Forši, tātad kopsaucējs ir atrasts
kājas
Forši, tātad kopsaucējs ir atrasts

Kājas ar ļoti asiem un gariem nagiemViky wrote:Jā, šeit arī runā par kājām
Forši, tātad kopsaucējs ir atrastskājas

Jā, pēc latv. val. vārdnīcas ķepa ir dzīvnieka pēda, ko klāj apmatojums.Murkjelis wrote:Putnam ir kājas, jā
Ķepas ir pēdas, kuras klāj apmatojums![]()
16. 41. Tikai - krokodila ķepas???
Putniem būtu kājas, pēdas (23.58. putniem stulmi -no pēdas kauliem), pirksti, nagi, arī pieļautu šādu sinonīmu (kā summerkid minēja) - ērglis sagrāba ķetnās (nu kā nāve, bads, šausmas sagrābj ķetnās

Last edited by sanda on 08 Jul 2015 00:03, edited 1 time in total.
-
Viņš tiešām, nabadziņš, trīs dienas bez ēšanas... ?