Melnie stārķi Zemgalē, 2016 (Zīle un Ozols)
Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2016
18+ 07-04-2016 18:45:48-18:46:06
18:42
Saposa ancuku

.. un atkal samīļoja sieviņu

Saposa ancuku

.. un atkal samīļoja sieviņu

18:53
Apčubina savu partneri, kura iegūlusies ligzdā

19:02
Atkal iegūlās un atkal čubinās

Apčubina savu partneri, kura iegūlusies ligzdā

19:02
Atkal iegūlās un atkal čubinās

Last edited by Sunshine on 07 Apr 2016 19:03, edited 1 time in total.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Hmm, tad iznāk, ka teorētiski šie var nemaz nebūt Ozols ar Zīli?Vērotāja wrote:Mums ziņu ir atsūtījis Māris Strazds!
Tā kā putnus droši atšķirt nevar (tiem nav gredzenu), vārdus nelietošu, jo turpinu uzskatīt, ka vārdu došana neatpazīstamiem putniem nav sevišķi gudra rīcība, bet tātad, "Zīle16" izmeta tētuka ("Ozola16") jauno draudzeni ārā (...)
Katrā ziņā Zīles nešaubīgā un mērķtiecīgā pārrašanās, liekas, neatstāj šaubas par to, ka viņa sevi uzskata par ligzdas SAIMNIECI.
Sunshine, domāju, ka par īstās Zīles pārliecinošo uzvedību nešaubās arī MS. Ievēro vietu, kur viņš raksta - atlido pa ierasto ceļu...Sunshine wrote: Hmm, tad iznāk, ka teorētiski šie var nemaz nebūt Ozols ar Zīli?
Katrā ziņā Zīles nešaubīgā un mērķtiecīgā pārrašanās, liekas, neatstāj šaubas par to, ka viņa sevi uzskata par ligzdas SAIMNIECI.
Bet Māris Strazds ir zinātnieks, viņš nedrīkst bez pierādījumiem (kuru nekad nebūs, jo nav gredzenu) publicēt apgalvojumus kā faktu. Jo viena lieta ir kad mēs rakstam, ka Zīle ir Zīle, bet cita lieta, ja to raksta zinātnieks.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja, vai apmēram tā? Jaunus datus ieliek, citējot visu sarakstu.
Pārošanās saraksts (papildina un labo hronoloģiskā kārtībā)
Sākums ir tad, kad T pieiet mammai no kreisās puses un pārliek galvu pāri viņas kaklam, beigas - kad nolec ligzdā.
07-04-2016 14:50
07-04-2016 15:13
07-04-2016 16:43:27-16:43:42
07-04-2016 18:31
07-04-2016 18:45:48-18:46:03
Tāpat kā Ozola ierašanās, tūlītēja ligzdas kārtošana liecina par saimnieka rīcību, bet...! Teorētiski pastāv visādas varbūtības, un M. Strazds kā zinātnieks, ornitologs nevar bez gredzeniem būt par 100% pārliecināts par šo putnu identitāti, tāpēc sauc viņus savā leksikā, bet mēs taču esam pārliecināti, un mūs šie "zinātniskie groži" neierobežo.Sunshine wrote: Katrā ziņā Zīles nešaubīgā un mērķtiecīgā pārrašanās, liekas, neatstāj šaubas par to, ka viņa sevi uzskata par ligzdas SAIMNIECI.

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made, kā es sapratu no Māra vēstules, jā.Made wrote:Vērotāja, vai apmēram tā? Jaunus datus ieliek, citējot visu sarakstu.
Pārošanās saraksts (papildina un labo hronoloģiskā kārtībā)
Sākums ir tad, kad T pieiet mammai no kreisās puses un pārliek galvu pāri viņas kaklam, beigas - kad nolec ligzdā.
07-04-2016 14:50
07-04-2016 15:13
07-04-2016 16:43:27-16:43:42
07-04-2016 18:31
07-04-2016 18:45:48-18:46:03
Kad Baltgalvīte kāpa lejas zarā ("uz skatuves" - man uzreiz jāatceras, cik lepni Zīle kāpa pa to lejā bērnus barot), viņai kājiņa slīdēja un man likās - kā nu tā, tik pierastam taču jābūt...
Izskatās, ka Zīle jau kādu laiciņu Ozolu atstājusi vienu.
Mēs taču tik ļoti Zīli gaidījām, ka bijām jebkam gatavi noticētMade wrote:Kad Baltgalvīte kāpa lejas zarā ("uz skatuves" - man uzreiz jāatceras, cik lepni Zīle kāpa pa to lejā bērnus barot), viņai kājiņa slīdēja un man likās - kā nu tā, tik pierastam taču jābūt...

Man savukārt tā skumīgi palika, kad ienākot redzēju 2 stārķus un sapratu, ka esmu palaidusi garām Zīles un Ozola tikšanos, ka viņš tā gaidīja un es to palaidu garām... Līdz brīdim, kad atlidoja īstā Zīle, un es sapratu, ka es neko neesmu palaidusi garām

Interesants komentārs. Vai ir zināms, pa kādu ceļu ligzdā (vai uz zara pie tās) ieradās pirmā stārķenīte?Vērotāja wrote:Sunshine, domāju, ka par īstās Zīles pārliecinošo uzvedību nešaubās arī MS. Ievēro vietu, kur viņš raksta - atlido pa ierasto ceļu...
I possess a device which is capable of accessing the entirety of information known to man. I use it to look at pictures of cats and get into arguments with strangers.
Dažas lapas iepriekš bija gan Ligzdas gariņa, gan Mades dienas video apkopojums, tur būs plašāks ieskats.woods wrote:Interesants komentārs. Vai ir zināms, pa kādu ceļu ligzdā (vai uz zara pie tās) ieradās pirmā stārķenīte?Vērotāja wrote:Sunshine, domāju, ka par īstās Zīles pārliecinošo uzvedību nešaubās arī MS. Ievēro vietu, kur viņš raksta - atlido pa ierasto ceļu...
Šis Ligzdas gariņa video ir par pirmo ierašanos
Video: https://www.youtube.com/watch?v=eJZUAN4z46M
Redzu ,kamēr šodien biju prom ,noticis liels notikums !!!!! Zīle atldojusi
urrā !!!! Braucot mājās no Skrundas ,pļavā redzēju melno stārķi ,lēni staigāja pa pļavu ,gandrīz izlecu no braucošas mašīnas 

20.14 ieradās otrs (Zīle vai Ozols)
. Viens pīpis, ka tik abi kopā.
Atvēru forumu un tāds prieks!!!!!! Pagāja kāds brīdis kamēr visas šodienas lapas izlasīju. Man tāds PRIEKS!

Atvēru forumu un tāds prieks!!!!!! Pagāja kāds brīdis kamēr visas šodienas lapas izlasīju. Man tāds PRIEKS!
20:21:19 beidzās pārošanās