LoģiskiVērotāja wrote: Šajā bildē https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 37#p130937 redzams, ka pēc pirmo divu izšķilšanās mētājas viena pusīte un vesela ola. Pārējo mamma apēda.
Pusīte arī Māra bildē mētājas tuvāk kokam. Bet zem mammuka, vienam no mazuļiem zem zoda, ir pilnīgi skaidri redzama pāršķēlusies ola.
Ūpji Kurzemē, 2017
Re: Ūpji Kurzemē, 2017
-
Pēteris Daknis
21:08:06 redzama gan čaumala gan ola (papildinājums - redzams aptuveni 60% no olas, mātītei aiz muguras, stumbra pusē, pastāv iespēja, ka liela čaumala). Vairāk sildīta tiek (priekšējā) čaumala.
Last edited by Pēteris Daknis on 25 Apr 2017 22:09, edited 1 time in total.
Pirms jebkura mana ieraksta pārpublicēšanas medijos lūdzu sazināties ar mani. Ziņas, izraujot no konteksta, mēdz nebūt pilnīgas.
Man arī tā šķita, bet tad Vērotāja vērsa uzmanību uz Māra bildi (18.44 kameras laiks), kur tā kā izskatās, ka zem viena cāļa zoda ir kāda dibens....Pēteris Daknis wrote:21:08:06 redzama gan čaumala gan ola. Vairāk sildīta tiek čaumala.
Vai man tikai tā šķiet vai tā ir - vecāki, kopš izsķīlās cāļi mazāk savstarpēji "sarunājas". Bo kundze barošanas laikā tik komunicē ar mazajiem, klusiņām kurkst.
Manuprāt tur bija redzamas divas čaumalas, zem mammas vajadzētu būt vēl trešajai pusītei (viena jau bija + 2 no šodienas cāļa) un viņa jau nesilda, vienkārši nav aizvākusi.
Man liekas, ka trešais ir izšķīlies, jo barošanas laikā, 21.02 visas minūtes laikā mazo var redzēt reizes trīs vai četras. Tūlīt piezīmēšu bultu kurā vietā viņu var redzēt.
Man liekas, ka trešais ir izšķīlies, jo barošanas laikā, 21.02 visas minūtes laikā mazo var redzēt reizes trīs vai četras. Tūlīt piezīmēšu bultu kurā vietā viņu var redzēt.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
-
Pēteris Daknis
Jā, Māra bildē šķiet tiešām ir redzama pāršķelta ola.
21:02 gan man neizdevās jaunpienācēju saskatīt.
Jau kuro reizi pārliecinos, ka redzamo notikumu analīze jāatstāj foruma profesionāļu ziņā
21:02 gan man neizdevās jaunpienācēju saskatīt.
Jau kuro reizi pārliecinos, ka redzamo notikumu analīze jāatstāj foruma profesionāļu ziņā
Pirms jebkura mana ieraksta pārpublicēšanas medijos lūdzu sazināties ar mani. Ziņas, izraujot no konteksta, mēdz nebūt pilnīgas.
Ar sarkanajām bultām sazīmēju kur barošanas laikā atrodas divi vecākie mazuļi. Tur, kur piezīmēju zaļo bultu, tur barošanas laikā 21.02 vairākkārt pavīdēja kaut kas gaišs, kas nekustējās sinhroni ar vidējo cāli, tātad nez vai bija kāda viņa ķermeņa daļa.
Nu ja tas nav trešais, tad nesaprotu kas tur bāzās ārā?
(jāskatās ļoti uzmanīgi, jo tas, kas tur lien ārā ir ļoti mazs)

Nu ja tas nav trešais, tad nesaprotu kas tur bāzās ārā?
(jāskatās ļoti uzmanīgi, jo tas, kas tur lien ārā ir ļoti mazs)

Feeding 21:01-21:05
21:08 two chicken and empty egg-shell
21:08 two chicken and empty egg-shell
26.APRĪLIS
Labrīt!
5:00 vēlu palika gaišs un tikai nesen kļuva kaut kas redzams-Bo kundze līdz šim brīdim nav izkustējusies no vietas un atrādījusi knipucīšus

cerams,ka drīz dosies savā rīta pastaigā,tad jau varēs redzēt,kas tur apakšā darās
5:05 -sagribējāt gan redzēt,bet nikā-nekustēšos no vietas un jums atliek vien minēt!

Labrīt!
5:00 vēlu palika gaišs un tikai nesen kļuva kaut kas redzams-Bo kundze līdz šim brīdim nav izkustējusies no vietas un atrādījusi knipucīšus

cerams,ka drīz dosies savā rīta pastaigā,tad jau varēs redzēt,kas tur apakšā darās
5:05 -sagribējāt gan redzēt,bet nikā-nekustēšos no vietas un jums atliek vien minēt!

Labrīt!
Lēnām skatoties fleur otro video :08:11 labajā pusē (no labā cālēna pa labi) var redzēt izbāztu cālēna kājiņu, kura ir par tālu lai piederētu vidū esošajiem.
(Ceru, ka var saprast rīta murgojumu.)
Vērotājas bildē vietā ar zaļo bultu vairākas reizes parādās kreisā cāļa garā kāja.
Liekā kāja beigās parādās pa labi no labās sarkanās bultas.
Bet gaidam trešo knābīti bildītē!
Lēnām skatoties fleur otro video :08:11 labajā pusē (no labā cālēna pa labi) var redzēt izbāztu cālēna kājiņu, kura ir par tālu lai piederētu vidū esošajiem.
(Ceru, ka var saprast rīta murgojumu.)
Vērotājas bildē vietā ar zaļo bultu vairākas reizes parādās kreisā cāļa garā kāja.
Liekā kāja beigās parādās pa labi no labās sarkanās bultas.
Bet gaidam trešo knābīti bildītē!
Vakar patinu vēl mazliet atpakaļ un 20.54-20.55 varēja redzēt kā čaumaliņa noveļas tieši tai vietā ko vēlāk Vērotāja iezīmēja ar zaļo bultu.
Labrīt.
Viens ir skaidrs, ka tur redzamas čaumalas, tātad kaut kur zem mammas ir jābūt paslēptam vēl vienam ūpēnam
Gan jau kādreiz piecelsies un parādīs.
Viens ir skaidrs, ka tur redzamas čaumalas, tātad kaut kur zem mammas ir jābūt paslēptam vēl vienam ūpēnam
Gan jau kādreiz piecelsies un parādīs.
Labrīt
11:00 Ms. Bo call
11:00 Ms. Bo call
Izskatās,ka šodien nekādas pārmaiņas gulēšanas virzienam nebūs un būs jāsamierinās ar ''astes-muguras pozu'',ja nu vienīgi pamainīs sānus,bet priekšpusi mēs varētu ieraudzīt rītdien
vēroju Bo kundzi no 5 rītā un viņa praktiski nav izkustējusies no vietas,neskaitot staipīšanos,pietupienus,spalvu tīrīšanu un galvas grozīšanu
13:05 knābim kaut kas pielipis

13:17 spalvu spodrināšana

vēroju Bo kundzi no 5 rītā un viņa praktiski nav izkustējusies no vietas,neskaitot staipīšanos,pietupienus,spalvu tīrīšanu un galvas grozīšanu
13:05 knābim kaut kas pielipis

13:17 spalvu spodrināšana

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
17.32 Bo kundze parunājās, Bu kunga atbildi nedzirdēju.
Cik var redzēt, svaiga barības piegāde nav notikusi, vismaz nav fiksēta, arī žrkucis tikai viens palicis.
Cik var redzēt, svaiga barības piegāde nav notikusi, vismaz nav fiksēta, arī žrkucis tikai viens palicis.