Mazie ērgļi 2016, ligzda apsē (Trīne un Trīzelnieks)
Re: Mazie ērgļi 2016, ligzda apsē (Trīne un Trīzelnieks)
16:12 klusētājs joprojām ligzdā
16:25 Ola viena
19.55 Trīzelnieks ligzdā
20.50 Ligzdā tikai ola
Varbūt ola vienkārši izjuks - sažuvusi vai sapuvusi......zagļi nav manīti
Diez vai izjuks, es kādreiz malkas šķūnī atradu sakaltušu meža pīles olu, laikam kāda cauna bija nospērusi un aizmirsusi, čaumala olām ir pietiekami cieta, visdrīzāk sakaltīs arī šī, ja tiešām neviens nenozags. Labāk tomēr, ka kāds aizstieptu, bēdīgi skatīties, ka viņi palaikam turpina to sildīt...Hildiņa wrote:Varbūt ola vienkārši izjuks - sažuvusi vai sapuvusi......zagļi nav manīti
Nuja, man arī žēl skatīties uz censoni.......nu jau trešais gads, kā atkal nesanāk - gan krauklis nofenderē, gan barības par maz 

21.40 Viens atkal tup ligzdā
22.00 Ar 4 acīm vēl var redzēt - viens ir ligzdā. Arlabunakt !
Mētra perēja iebojātas olas vairāk kā 40 dienas. Kad Uģis uzkāpa augšā, viņš teica, ka bojājumi bija vizuāli redzami.d.e. wrote: 20:42 vēl bija ligzdā un nopētīja olu...kādā brīdī jau sapratīs, ka nav vairs jāsilda vai arī tik tad, kad kāds to olu tomēr nofenderēs...
Ir ola, izdalās hormoni un liek perēt.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Es arī domāju, ka putniem perēt liek tieši hormoni u.c. instinkti, nevis nez kāda cerība, ka "varbūt tomēr izšķilsies" ar pēc tam sekojošām bēdām, ka - neizšķīlās. Protams kaut kādas emocijas jau par visu notiekošo ir arī putniem un dzīvniekiem, bet ne tādā veidā kā mums.Vērotāja wrote:d.e. wrote: Mētra perēja iebojātas olas vairāk kā 40 dienas. Kad Uģis uzkāpa augšā, viņš teica, ka bojājumi bija vizuāli redzami.
Ir ola, izdalās hormoni un liek perēt.
Mums gan būtu vieglāk, ka ola pazustu... Ērgļiem vienkārši nepaveicās, ka tādi apstākļi sagadījušies dabā, bet pēc "bada gadiem" noteikti nāk citādāks periods un es ticu, ka mums būs iespēja vērot arī veiksmīgas ligzdošanas sezonas mazo ērgļu ligzdās, pilnīgi noteikti !

4.maijs 5.40 Labrīt , oliņa !
Varbūt, ka nejauši izkrīt otra oliņa? 

Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
Skumji, ka šogad neveicas ne mazajiem ērģļiem, ne jūras ērgļiem. Jācer vismaz zivjērglim izdosies!
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns