Melnie stārķi Latvijā, 2015 (Zīle un Ozols)

Ciconia nigra - Black Stork
MĀRIS

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2015 (Zīle un Ozols)

Post by MĀRIS »

08.16. Abi knosās pa mājām! Zīļuka pa ligzdu, bet brālis pa augšējo zaru! :P

08.27. Notiek paslēpju spēlēšana- nolīduši skapjos! Tikai paretam redzama daļa bālās kājiņas uz augšējā zara un- nezin, vai LK būs piefiksējuši, bet uz ozola lapām kreisajā pusē no ēnas ļoti bieži veidojās stārķa siluets!

09.19. Abi izlīduši no skapja! Pucējās ligzdā! Pļurkš, un brāļa vairs nav- Zīļuka viena ligzdā! :P
9.38. Brālis atpakaļ ligzdā! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Smolyanka

Post by Smolyanka »

Good morning! I'm glad they are with us! together they will fly South or separately?
Viky

Post by Viky »

Labrīt.
Tieši gribēju prasīt vai mūsu Zīļuki kaut kur vispār lido, jo kā ieslēdzu kameru tā abi ligzdā vislaik tup, jau ļoti ilgi neesmu manījusi, ka viņi kaut kur lidotu.

Bet nu izrādās, ka tomēr lido :)
Sunshine

Post by Sunshine »

11:04
Vecāks atnesa vēlo brokastiņu, kārtīgu vardīšu porciju

Image
Made

Post by Made »

Smolyanka wrote:Good morning! I'm glad they are with us! together they will fly South or separately?
Labrīt! Esmu priecīga, ka tie ir ar mums! Vai uz dienvidiem tie lido kopā vai atsevišķi?
Smolyanka, filmā par melno stārķu "Dzīvības lidojumu" ir teikts, ka stārķi baros nelido un katram pašam jāiemācās ceļš. Māris Strazds stāsta, ka viņi vienā dienā iemācoties lietot "termiku" - augšupceļošās siltās gaisa strāvas, es priekš sevis to saucu par liftu :) Vietās, kur tādas strāvas ir, pulcējas daudz putnu un tad viens no otra var noskatīties - viņi paceļas daudz augstāk par parasto lidojuma augstumu un tad planē tālu lejā... un tad atkal :)

Image
Smolyanka

Post by Smolyanka »

Made wrote:
Smolyanka wrote:Good morning! I'm glad they are with us! together they will fly South or separately?
Labrīt! Esmu priecīga, ka tie ir ar mums! Vai uz dienvidiem tie lido kopā vai atsevišķi?
Smolyanka, filmā par melno stārķu "Dzīvības lidojumu" ir teikts, ka stārķi baros nelido un katram pašam jāiemācās ceļš. Māris Strazds stāsta, ka viņi vienā dienā iemācoties lietot "termiku" - augšupceļošās siltās gaisa strāvas, es priekš sevis to saucu par liftu :) Vietās, kur tādas strāvas ir, pulcējas daudz putnu un tad viens no otra var noskatīties - viņi paceļas daudz augstāk par parasto lidojuma augstumu un tad planē tālu lejā... un tad atkal :)
paldies, bet es esmu domājusi bērniem), iespējams, ka brālis ar māsu kopā lidot, vai tomēr atsevišķi???
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Smolyanka, atsevišķi.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Sunshine

Post by Sunshine »

Smolyanka, bet Made jau atbildēja - melnie stārķi baros nelido, brālis un māsa arī kopā nelidos.
Te minēts, ka melnie stārķi pamatā dzīvojas un barojas vienatnē:
http://www.lob.lv/lv/g_putns/2008.php

Šeit gan sacīts, ka melnie stārķi migrācijas laikā var ceļot nelielās grupās. Taču tas tad nebūs ar brāli/māsu, bet gan nejauši sastaptiem ceļabiedriem..
http://www.arkive.org/black-stork/cicon ... eo-06.html
"Although it may travel in small groups during migration, and may form groups of up to 30 individuals on its wintering grounds, the black stork is a solitary nester"
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

12;37 te arī tādas skaņas,tādas skaņas....Abi Zīļuki aizgūtnēm klanās.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Kolēģi, Smolyanka mūs lasa no Krievijas un lieto google tulkotāju, tāpēc ne vienmēr sarežģīti veidoti teikumi saprotami pārtulkojās.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Ragana neparastā

Post by Ragana neparastā »

13:14 zīļukām diendusa.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

14.56. Zīļukiem ēdienreize. Nekas ļoti dižs, bet katram pa 3-4 vardītēm sanāk. :P
Emotion

Post by Emotion »

15.38 abi čuč knābīšus kopā sabāzuši :)
Emotion

Post by Emotion »

Vērotāja wrote:
MĀRIS wrote:
Smolyanka wrote:Observation of black storks + video. It is clear that natural selection occurs, but it's so painful to watch as it happens...
Mums tādus skatus kā video 6.minūtē aiztaupīja jūras ērglis.
....nesapratu kas tas bija....vai mazo stārķis vēlējās izmest no ligzdas, bet viņš nepadevās??
mega2

Post by mega2 »

15:54 Cik mīļi--kā bērnībā sagūluši abi ligzdiņā :lol:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Emotion wrote:....nesapratu kas tas bija....vai mazo stārķis vēlējās izmest no ligzdas, bet viņš nepadevās??
Tur vecāks "atbrīvojās" no liekā, vārgākā bērna, lai pārējiem būtu vairāk ēdiena. Turpinājumā redz tikai trīs bērnus. Video tas notika 10.dienā, kad cālēns vēl ir pavisam mazs. Turpretī aprakstā tas notiek 21.-27. dienā, kad pats aprakstītājs saka, ka cālēniem jau ir melnās spalvas parādījušās! Atceries, cik viņi tad jau ir lieli, smuki...! Tāpēc es saku, Dievs mūs mīl, viņš sūtīja ērgli, lai mums, jaunajiem, tas nav jāredz! Daba ir skarba! :P
sanda

Post by sanda »

MĀRIS wrote:
Vērotāja wrote:Mums tādus skatus kā video 6.minūtē aiztaupīja jūras ērglis.
Par ko es varbūt esmu viņam pateicīgs. :P
Tomēr - nav zināms, cik bērnus stārķi būtu izaudzējuši bez jūras ērgļa iejaukšanās, objektīvi ir tā :!: .
Iespējama bērnu izmešana vērotājiem idilli izjauktu gan.
Labi, ka ērglis neatgriezās stārķu ligzdā atkārtoti.
Māris Strazds ērgļa ierašanos komentēja kā sliktu zīmi, ja pareizi atceros.
Smolyanka

Post by Smolyanka »

Vērotāja wrote:Kolēģi, Smolyanka mūs lasa no Krievijas un lieto google tulkotāju, tāpēc ne vienmēr sarežģīti veidoti teikumi saprotami pārtulkojās.
paldies par sapratni. Es šogad pirmo reizi mierīgi vēroju ligzdas melno stārķi. Pārskatīju arhīvu, redzēju, ka viņi aizlido pa vienam. Bet mūsu птахи tik draudzīgi, tāpēc domājusi, ka ir iespējams tos lidojums kooperatīvs (vai drīzāk man gribētos, lai tā būtu)
Emotion

Post by Emotion »

MĀRIS wrote:
Emotion wrote:....nesapratu kas tas bija....vai mazo stārķis vēlējās izmest no ligzdas, bet viņš nepadevās??
Tur vecāks "atbrīvojās" no liekā, vārgākā bērna, lai pārējiem būtu vairāk ēdiena. Turpinājumā redz tikai trīs bērnus. Video tas notika 10.dienā, kad cālēns vēl ir pavisam mazs. Turpretī aprakstā tas notiek 21.-27. dienā, kad pats aprakstītājs saka, ka cālēniem jau ir melnās spalvas parādījušās! Atceries, cik viņi tad jau ir lieli, smuki...! Tāpēc es saku, Dievs mūs mīl, viņš sūtīja ērgli, lai mums, jaunajiem, tas nav jāredz! Daba ir skarba! :P
viņi tālāk turpina būt četri, paskaties kārtīgāk. (es par to 6.minūti)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Emotion wrote:viņi tālāk turpina būt četri, paskaties kārtīgāk. (es par to 6.minūti)
Atvaino, kļūdījos! :oops: Pats pavirši esmu skatījies un lasījis! Patiesi viņi tālāk ir visi četri līdz 21. dienai. Šajā /21./ dienā /filmā 12. min./ var redzēt, ka vecāks pirms barošanas izstumj vienu bērnu no ligzdas vidus, un baro tikai trīs mazuļus. Ceturtais paliek ligzdas aizmugurē neēdis! 27. diena sākas ar mirušo cāli ārpus ligzdas, tāpēc pieļauju, ka apraksts ir par to pašu filmu. Lasot caur tulkotāju saprast var daudz ko! ;) :P
Vēl vienu reizi paskatījos - jā, apraksts ir par to pašu filmu! Apraksta beigās ir arī saite uz to filmu! :P

18.58.Abi Zīļuki ligzdā. :P
Locked

Return to “Melnais stārķis”