Lielie dumpji Latvijā 2015
Re: Lielie dumpji Latvijā 2015
Nu tā, Durberts bijis arī pie L.dumpja ligzdas! 

Nav tik traki, dumpju kamerā vienkārši līst lietus
16.55

16.55

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Tur jau ir tās "auzas"!Vērotāja wrote:Var, var rastiesAP2You wrote:Tā var rasties (varbūt jau radusies) atkarība!Un kā vēl.
![]()
![]()
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
-
Super.Viņš tā kā sēne tagad.
Mani neliek mierā viens jautājums.
Kādā veidā bija iespējams uzstādīt kameru pie ligzdas, kurā jau ir olas, neiztraucējot perētāju?
Kādā veidā bija iespējams uzstādīt kameru pie ligzdas, kurā jau ir olas, neiztraucējot perētāju?
Apskatījos youtube filmiņu par to, kā dumpis baro bērnus. Mazie dumpīši tik smieklīgi, kaut gan dažbrīd viņu sejas, acis, galvas poza līdzinās hameleoniem. Un tā pūka uz galvas! 
Man jautājums - cik šodien pavēroju, uz īsu brīdi ligzda bija atstāta. Vai perētāja ir tikai mamma, jeb perē uz maiņām abi vecāki? Un vēlāk mazuļu barošana?
Tikko novēroju, ka tiek pielabota ligzda, no ūdens izvelkot mazākās niedres.

Man jautājums - cik šodien pavēroju, uz īsu brīdi ligzda bija atstāta. Vai perētāja ir tikai mamma, jeb perē uz maiņām abi vecāki? Un vēlāk mazuļu barošana?
- Lianaliesma
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

19:18
Dumpis noskurināja spalvas, sakārtoja pāris niedres ap sevi.

Dumpis noskurināja spalvas, sakārtoja pāris niedres ap sevi.

Nācu apskatīt lielo dumpi Latvijā, bet man joprojām rāda tukšu ligzdu kaut kur Rīgā, nav ne liela, ne maza dumpja. To, ka esmu kaut kur ūdeņu tuvumā,dzirdu pēc varžu kurkstēšanas,bet acs redz ligzdu krietni virs zemes apsē vai papelē. Varbūt tas arī ir stereo ?
Leo, pirmajā komentārā ir visas adreses, lai skatītos dumpiLeo wrote:Nācu apskatīt lielo dumpi Latvijā, bet man joprojām rāda tukšu ligzdu kaut kur Rīgā, nav ne liela, ne maza dumpja. To, ka esmu kaut kur ūdeņu tuvumā,dzirdu pēc varžu kurkstēšanas,bet acs redz ligzdu krietni virs zemes apsē vai papelē. Varbūt tas arī ir stereo ?

Paskatījos Wikipēdijā http://lv.wikipedia.org/wiki/Lielais_dumpisAP2You wrote:Apskatījos youtube filmiņu par to, kā dumpis baro bērnus. Mazie dumpīši tik smieklīgi, kaut gan dažbrīd viņu sejas, acis, galvas poza līdzinās hameleoniem. Un tā pūka uz galvas!
Raksta, ka perē tikai mātīte. Un vēl raksta, ka dumpju tēviņam ir 5 sievas

Par bērnu barošanu nekas nav minēts.
Dabas datu lapā, kur ir visu četru kameru apraksti, saites dažādām ierīcēm, forums , kā ceturtā ir jaunākā kamera Engurē. Iphone ierīču saite aizved uz veco Rīgas tukšo ligzdu, kur kamera joprojām strādā tiešraidē, bet skaņa nāk no Engures ligzdas. Divi vienā. Video ir no vienas ligzdas, bet audio ir no citas ligzdas.
Šīs ligzdas pirmajā lapā nav saites Iphone ierīcēm. Caur android adresi iet tikai skaņa.
Šīs ligzdas pirmajā lapā nav saites Iphone ierīcēm. Caur android adresi iet tikai skaņa.
Interesants putns, ieslēdzu kameru, domāju nestrādā, nekādu kustību, ieskatījos, bet ūdens vibrē, tātad kamera darbojas
Tik nekustīgi tup uz olām....., laikam maskējas, bet pl. 19.59 sapratu, viņš dara divus darbus vienlaicīgi - perē un zvejo, turpat no ligzdas noķēra zivteli

Tik nekustīgi tup uz olām....., laikam maskējas, bet pl. 19.59 sapratu, viņš dara divus darbus vienlaicīgi - perē un zvejo, turpat no ligzdas noķēra zivteli

-
Sveicināti arī šeit!
Kas par jaunumiem portālā!
Piekrītu, ka tā var veselām dienām sēdēt un skatīties - no vienas kameras pārejot uz citu.
Skaistas bildes un pamācoši komentāri.
Pat es vakar atbraukušai ciemos māsai, daudz jauna pavēstīju:)
Kas par jaunumiem portālā!
Piekrītu, ka tā var veselām dienām sēdēt un skatīties - no vienas kameras pārejot uz citu.
Skaistas bildes un pamācoši komentāri.
Pat es vakar atbraukušai ciemos māsai, daudz jauna pavēstīju:)
Leo, vai šī adrese iet? DD vēl nav, bet pēc analoģijas uzrakstīju
http://193.40.133.138/live/lielais-dumpis/playlist.m3u8
Pārbaudīju ar Android, it kā strādā.
http://193.40.133.138/live/lielais-dumpis/playlist.m3u8
Pārbaudīju ar Android, it kā strādā.
Lielais paldies. Viss darbojas.
20.44 Dumpis kādu brīdi nekustīgi skatījās ūdenī, tad aši nomedīja nelielu zivtiņu

Es arī nupat, dažas minūtes atpakaļ (pl.20:45) šo triku redzēju. Vienkārši super!Jamsis wrote:
Darbības šadas:
1) ar acīm copē;
2) ar knābi piecērt;
3) zivs mutē;

- Brūnā Lācene
Nu ja- Tu taču pa ezeru niedrājiem nebradā?Viky wrote:Super
Nekad tādu sugu neesmu redzējusi![]()