foto: Anja EdelmanLa Marie wrote:Šodien pl. 16:29 apmēram E8 veica savu pirmo lidojumu no ligzdas koka līdz nokaltušajam vecajam kameras kokam. Beidzot!!!!
La Marie, man izskatās, tas varētu būt zināms stress abiem, jo, ligzdai brūkot, vairākkārt zivis ir nokritušas un mazie faktiski ir pusbadā. Un E8 izlidojot, E7 varēja domāt, ka viņš ir atgriezies ar zivi, un tā kā ligzdas nav, kur izcīnīties, tad jālec mugurā...La Marie wrote:Hmmm... atkal interesanta uzvedība no E7 puses pret E8, kas vismaz man liek domāt, ka E7 ir pataloģiski kauslīgs ērglēns, neskatoties uz vispārējo sugas agresivitāti.
Informācija nedaudz no Donnas ieraksta: Pēc izlidošanas E8 atgriezās uz ligzdas koku un nosēdās uz zemākā zara. Pasēdēja, padraiskojās. Tad izlidoja otriez uz to koku, kur vārnām ir ligzda. Izturēja vārnu uzbrukumus un lidoja atpakaļ uz ligzdas koku, palidojot garām E7, kurš sēdēja augšējos zaros un brēca, kad E8 viņam palidoja garām. E8 apmetās uz ārējā vainaga zara, bet E7 ātri pievienojās un turpināja dusmīgi brēkt uz E8. E8 pārvietojās uz citu zaru, bet E7 sekoja un pēkšņi uzlēca E8 mugurā un palika uz tās kādu mirkli.E8 tomēr nebija par to laimīgs uz sākās spārnu vēcināšana un grūstīšanās, līdz viņš dabūja māsu/brāli nost no savas muguras. E7 pēc brīža uzlidoja augstākā zarā, atstājot E8 lejā.
Donna raksta, ka tas varētu būt E7 mēģinājums pierādīt/uzkundzēties ligzdā, ka tā ir viņa ligzda. Bet ligzda šobrīd nozīmē arī - barība.
Lianaliesma, vai nevarētu būt tā, ka nākotnē lielie baros ērglēnus uz zemes kaut kur pie ūdens krātuvēm vai citur, kur tiek ķerti medījumi?lianaliesma wrote:La Marie, man izskatās, tas varētu būt zināms stress abiem, jo, ligzdai brūkot, vairākkārt zivis ir nokritušas un mazie faktiski ir pusbadā. Un E8 izlidojot, E7 varēja domāt, ka viņš ir atgriezies ar zivi, un tā kā ligzdas nav, kur izcīnīties, tad jālec mugurā...
Domāju, ka noteikti viņi dosies uz dīķi un tur arī paēdīs. Tagad jau labi, abi bērni lidoLa Marie wrote: Lianaliesma, vai nevarētu būt tā, ka nākotnē lielie baros ērglēnus uz zemes kaut kur pie ūdens krātuvēm vai citur, kur tiek ķerti medījumi?
Mēs pagājušajā gadā tādu teoriju apspriedām pie Durbes ligzdas.
Te arī izskatās, ka lielie ir pieraduši laisties zemē vismaz tajā vietā pie ezera, kur viņi iet dzert un peldēties.
Bads, protams, ir ... Vakar Herieta arī pazaudēja pirmo uz ligzdas paliekām atnesto zivi... Bet vēlāk bija arī sekmīgas piegādes pirms tam, kad E8 izlidoja. Pēc tam nezinu, aizgāju gulēt pati.
Apsveikumi mazajam E8 ar izlidošanu! BEIDZOT!La Marie wrote:Hmmm... atkal interesanta uzvedība no E7 puses pret E8, kas vismaz man liek domāt, ka E7 ir pataloģiski kauslīgs ērglēns, neskatoties uz vispārējo sugas agresivitāti.
E7 sekoja un pēkšņi uzlēca E8 mugurā un palika uz tās kādu mirkli.E8 tomēr nebija par to laimīgs uz sākās spārnu vēcināšana un grūstīšanās, līdz viņš dabūja māsu/brāli nost no savas muguras. E7 pēc brīža uzlidoja augstākā zarā, atstājot E8 lejā.
Donna raksta, ka tas varētu būt E7 mēģinājums pierādīt/uzkundzēties ligzdā, ka tā ir viņa ligzda. Bet ligzda šobrīd nozīmē arī - barība.
https://www.facebook.com/photosbydonnal ... 4177262565
Tā nu nemaz nav cilvēciskošana, tikai nonākšana pie apziņas, ka putni tāpat kā cilvēki atšķiras pēc rakstura, tempermenta,...! Katrs īpatnis ir savādāks.Feja wrote: Šo sauc par cilvēciskošanu, bet saku kā to redzu un saprotu
Tā nekādā gadījumā nav cilvēciskošana, jo putni tiešām vienas sugas ietvaros ir ļoti dažādi. Mierīgāki vai histēriskāki, mātišķi vai vēsāki, medīgi un slinki medītāji, ļoti, ļoti dažādi.Feja wrote: Līdz šim man bija priekšstats, kas tur, savvaļas putni paliek putni, visi vienādi. Tikai tagad vērojot viņus, es saprotu, ka arī vienas sugas putniem ir savs temperaments un raksturs, uzvedība. Šo sauc par cilvēciskošanu, bet saku kā to redzu un saprotu