Melnie stārķi Zemgalē, 2016 (Zīle un Ozols)

Ciconia nigra - Black Stork
Locked
User avatar
Vērotāja
Posts: 46690
Joined: 14 Apr 2011 10:48
Location: Carnikavas novads

Melnie stārķi Zemgalē, 2016 (Zīle un Ozols)

Post by Vērotāja »

(Ciconia nigra)

Latvijas dabas fonda tiešraides https://www.youtube.com/channel/UCIcQwg ... hMBclDJENw





Tiešraide http://pontu.eenet.ee/player/melnais-starkis.html

VLC/Android rtsp://193.40.133.138/live/melnais-starkis

Minūtbilžu un tiešraižu (pontu) arhīvs http://193.40.124.24/2016-melnais-starkis/

Dabasdatu saite http://dabasdati.lv/lv/kameras2016



Brīdinājums!
Šī ir tiešraide un tas, ko jūs redzēsiet, ir savvaļas putnu dzīve bez izskaistinājumiem. Ligzdā redzētais jums ne vienmēr var būt patīkams.





Melnais stārķis (Ciconia nigra)

Melnā stārķa ligzda atrodas Zemgalē (reģionā starp Jaunjelgavu, Jēkabpili un Ērberģi), tā ir būvēta nelielas upītes krastā augošā vecā ozolā. Lai gan ligzda ir atrasta 2013. gadā, par tās iemītniekiem mēs vairāk uzzinājām tikai gadu vēlāk, kad ligzdā tika izaudzināti divi mazuļi. Novērojumi pie ligzdas liecināja, ka abi pieaugušie putni bija bez gredzeniem, tātad par to izcelsmi nekas nebija zināms. 2015. gadā putni ligzdā atgriezās jau marta beigās, kad sāka tās atjaunošanas darbus, veidojot ligzdas vainagu, kā arī šai sugai raksturīgo ligzdas izklājumu no sūnām. Abi putni bija negredzenoti, tomēr apgalvot to, ka tie ir tie paši stārķi, kas ligzdu apdzīvoja gadu iepriekš, mēs nevaram.

2015. gadā stārķi ligzdoja sekmīgi – lai gan olu perēšanas laikā tie piedzīvoja jūras ērgļa uzbrukumu, kura laikā divas olas tika izmestas no ligzdas, atlikušās divas no izdētajām četrām olām izšķīlās un abi stārķēni izauga un sekmīgi atstāja ligzdu. Viens no jaunuļiem – stārķu meitene Zīļuka tika aprīkots ar satelītraidītāju un tā pārvietošanās ceļiem var sekot līdzi interneta vietnē http://www.goris.lv, kur tai dots vārds Upene. Vairāk par norisēm ligzdā 2015. gadā var izlasīt šeit.

Novērošanas sistēmu pie šīs ligzdas izvietot palīdzēja Jānis Rudzītis (SIA „Rewind”, sistēmas konfigurēšana), Jānis Kažotnieks, Māris Strazds un Torbens Langers (Torben Langer). Datu pārraidi 4G tīklā nodrošina LMT, serveri nodrošina EENET Igaunijā.

Ligzdā notiekošo iespējams komentēt Dabasdati.lv forumā latviešu valodā un Looduskalender.ee forumā angļu valodā.

Teksts: Jānis Ķuze

Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
User avatar
Vērotāja
Posts: 46690
Joined: 14 Apr 2011 10:48
Location: Carnikavas novads

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Vērotāja »

Informācijas vākšana par ligzdojošo pāri/ Māris Srazds

7.aprīlis
[b]MS 16:34 [/b] wrote: (paraugs 07-04-2016 16:03:48-16:04:07)
Kāds, kam ir laiks un iekāriens kaut ko nopietnu darīt, skatoties bildes, varētu precīzi reģistrēt katras pārošanās reizes sākumu un beigas.
Sākums ir tad, kad T pieet mammai no kreisās puses un pārliek galvu pāri viņas kaklam, beigas - kad nolec ligzdā. Ja kāda reize pa starpu izkrīt, arī nekas, svarīgi, lai piefiksētais laiks ir precīzs (kai var ierēķināt vidējo laiku no daudzām reizēm) - tā kā pirms pārošanās T vienmēr sāk svilpt, to var pamanīt savlaicīgi, ja tikai bilde ir uz ekrāna un laika zīmogs ir redzams. Ja izdodas atzīmēt tikai vienu galu (bilde pazūd vai cits iemesls), arī labi, jo tad, kad nonāks līdz uzvedības analīzei, tas ļoti noderēs. Kaut vai tam, lai caurskatot visu ierakstīto, varētu atrast visus momentus, kad tas notiek un laikus pārbaudīt. Vēl - ja turpināsies "mīlas trīsstūris", vēršu uzmanību uz to, ka pret katru partneri T izturas drusku citādi. Atšķirības ir niansēs, bet ir.
MS 17:16 wrote:-par video (tie skaitļi iekavās acīmredzot ir laiks no LG garā video).
Noskatījos konfliktu - ir tieši tā, kā domāju - kad T sāk svilpt (142819), viņš acīmredzot jau "redz" / dzird tuvojošos otru putnu gaisā ; uz zara stāvošā M iespējams, saprot, ka ir ziepes, jo ligzdā viņa nāk (2832), bet pārošanās nesākas, 2901 gaisā (debesīs) jau var redzēt tuvojošos ("Zīli16") un viņa lido pa ierastu maršrutu pa taisno uz ligzdu, uzreiz savāc svešinieci un izmet to ārā; tā gan ir spekulācija, bet es neizslēdzu, ka T viņai jau "atzinās un pateica, ka es tā negribēju, nezināju, ka Tu tomēr atgriezīsies" savā komunikācijā, jo putns uzvedās tā, it kā zinātu, kas viņai uzreiz būs jāizdara - jāizmet svešiniece; arī jaunā mamma nemaz pat nemēģināja cīnīties par savu vietu "zem saules"... 2920 otrais putns jau ir prom; konflikts, ja tā to var nosaukt, ilga dažas sekundes.
11.aprīlis
MS10:44 wrote: Ja grib sev dzīvi apgrūtināt vēl vairāk, tad var visu papildināt ar gadījumiem, kad T grib, bet mamma "izvairās" - abi apiet aplīti un nekas nenotiek - tad ir tikai sākums un beigu nav. Bet, tas, kas ir pats galvenais - kā jau te ir darīts, atzīmēt reizes, kad viens vai otrs gals nav precīzi piefiksēts!
Vēl kāda lieta, ja cilvēkiem ir laiks, iespēja un iekāriens darīt nopietnas lietas - tas nenotiek tik bieži, kā pārošanās, bet šad tad tagad un vēlāk epizodiski diezgan intensīvi, kad viens no putniem perēs, otrs lido pēc zariem vai sūnām. Tieši tāpat varētu reģistrēt šo lidojumu ilgumu un ko katru reizi atnes. Parasti lidotājs ir T, taču NE VIENMĒR, tāpēc izņēmuma gadījumus būtu vērts atzīmēt. Runa ir par reizēm, kad putns speciāli aizlido pēc zara vai sūnām un drīz atgriežas, nevis par tiem gadījumiem, kad pēc ilgas prombūtnes atlido ar kaut ko knābī.
Šai statistikai ir ne tikai pliki zinātniska nozīme, paskaidrošu kāpēc - jo tas attiecas uz stārķu ligzdu apkārtnēm vispār, ne tikai šo. Vairums šo lidojumu ir ļoti īsi - mazāk par 2 minūtēm, kas nozīmē, ka derīgiem zariem lielā daudzumā ir jābūt ligzdas tuvumā! Latvijā ir daudz vietu, kur tā varētu būt problēma, un iespējams, pat iemesls, kādēļ stārķis nevar uzbūvēt ligzdu, jo, nevis nav kur, bet nav no kā... Jo vairāk būs šādu datu, jo solīdāks pamatojums apstāklim, ka tā var būt problēma. Pašlaik no treilkamerām man ir ~40 lidojumu. Tas nav maz, bet ļoti vajadzētu pārsniegt 100, lai datu masa patiešām ir solīda.
Paldies jau avansā! Māris
MS 10:46 wrote: Pirmā apsēdās M, tad uzreiz ieradās T, un viņu nomainīja. Prognozēšana ir ellīgi slidena lieta, bet ja es nekļūdos, un viņi tiešām sāks perēt jau tūlīt, tad olām nevajadzētu būt vairāk par 3, un gads diez ko labs nav gaidāms...

Vēl kāda vēlme, saistībā ar izdēto olu. Būtu vērts atzīmēt laikus, kad pie tās nebūs neviens no putniem, jo pēc pirmās olas tā vajadzētu būt - ja dējums sagaidāms liels, perēt sāks, ātrākais, pēc otrās (kam būtu jābūt parīt, ja mamma tā pati). Ja sāks perēt pēc šīs, tad olu būs ne vairāk par 3; vēl vērts atzīmēt arī kurš sāk perēt (vajadzētu būt T, pretēji viedoklim, ka tā ir M) un cik ilgas ir pirmās sēdēšanas epizodes - tie ir īsāki laika sprīži, tad ilgāki utt, tāpēc nosaukt vienu laika punktu, kad "sāk perēt", nav iespējams. Kopumā to, ka shēma ir šāda, mēs zinām, bet iesaistītie intervāli, pauzes un risks, ka olu kāds var savākt, kamēr neviens nav klāt, nav zināms...
Un vēlreiz - paldies jau avansā! Māris
19.maijs
MS, 19.maijs wrote: Tiem, kas piekusuši gaidīt jebkādus jaunumus Gorī, variet darīt zināmu, ka Sarma ir parādījusies ēterā, jo izkustējusies (jau vakar) un jau atrodas Sudānā (Eritreju viņa jau ir šķērsojusi). Ja viss noritēs tā, kā vajadzētu būt, pēc 5-7 dienām viņai vajadzētu sasniegt Izraēlu. Tad jau skatīsiemies, kas notiks tālāk. Tas nozīmē, ka vēl nav pilnīgi pagalam cerība, ka var atrasties arī kāda no abām pārējām Āfrikas apceļotājām - Zuze vai, ticamāk ka Upene, bet nevar, protams, izslēgt to, ka mēs par viņām vairs neko neuzzināsim.
Pie viena lūgums / piedāvājums brīvprātīgajiem pētniekiem, kamēr tas ir iespējams (kad cāļi paaugsies, tas vairs noteikti nebūs iespējams) - reģistrēt (palaižot ierakstu palēnināti, vismaz mans dators tādu iespēju piedāvā) cik kurš no cāļiem un ko (vismaz līmenī - zivtiņa, vardīte vai kukainis - brūnie plācenīši ir ūdensvaboles, bet brūnas "ķeskiņas" var būt spāru kāpuri, savukārt pavisam mazās zivtiņas (kā mazuļu knābji tagad - ir stagari, mazās baltas slaidās - auslejas vai kas tamlīdzīgs, dzeltenīgās apaļās var būt karūsiņas)) katrā barošanas reizē apēd un, tikpat svarīgi - ko apēd atkārtoti vecais putns. Tas uz ko vēršu uzmanību, ir fakts, ka zivis, vai (lielās) vardes, kuras pēc sašķirošanas ligzdā vecais apēd (jo cāļiem par lielu), otrreiz vairs netiek atrītas. Tas nozīmē, ka atnestā barība visa putnam stāv guzā un tad, kad putns to norij otrreiz, viņš kaut kā dabū šos atsevišķos objektus garām visam tam, kas ir guzā uz kuņģi. Šis fakts ir tikai dažus gadus kā zināms un vajadzētu par to savākt iespējami vairāk precīzu materiālu - tas ir izdarāms, skatoties uz katru no iesaistītajiem putniem atsevišķi - tas nozīmē, katra no barošanās reizēm ir jānoskatās vismaz trīs reizes, kontrolei pat var būt, ka vairāk un palēnināti tas aizņem 15-20 minūtes. Nav tik daudz runa par to, ka Jums būtu vairāk laika nekā man, bet man tagad diezgan daudz nāksies nebūt pie datora vispār un pa visiem kopā var būt, ka var šādu pētījumu veikt jau "darba gaitā"? Tas, ko varētu izskaitļot, ir, zinot objektu skaitu un lieluma klasi (man ir daudz datu, cik caurmērā šādi objekti sver), cik barības cālis dienā uzņem. Zivis varētu grupēt trīs kategorijās - "stagari", "auslejas" un pārējās. Ja pārējās var klasificēt, kas tās ir - ticu, ka tas ir iespējams, it īpaši, ja cilvēks ir makšķernieks, tad - cik smalki var. Šodien, piemēram, vecais putns apēda zivtiņu, kas gandrīz droši bija ņurņiks vai strauta nēģis. Vardes varētu dalīt trīs lieluma klasēs - sīkas (kā stārķēnu knābji, tādu pagaidām nav, jo tās būs šīgada) - vispār var būt, ka melnā masa, kas ir dažos barības paraugos, ir kurkuļi - vairums ir vidējas un dažas ir lielas. Lielas ir tās, kas ir ~puse no pieaugušā putna knābja garuma (tādu droši esmu redzējis tikai vienu, bet es diezgan maz barošanas reizes semu redzējis).
Vēl lūgtu piefiksēt iespējami precīzi 4. olas šķilšanos, ja tāda būs. Par 3. esmu visai pārliecināts, ka tā ir vanckars, var būt tā arī ar ceturto, bet tā vēl var arī šķilties (tuvākajās pāris dienās).
Liels paldies par pūlēm jau iepriekš!
Māris
23.jūlijs
Informācija, ko var "palaist pasaulē", kamēr man pašam nav laika neko rakstīt (jaunnedēļas sākumā taisos uz Ukrainu pie Sarmas), ir šāda - visi sekmīgie jaunie putni (kas sasnieguši vismaz 1 gada vecumu) ligzdu ir atstājuši vēlāk par 85 dienu vecumu - Mellene 2013.g. 92 dienu vecumā, Kate 2014.g. 85,4 dienu bet Sarma 2015.g. 85,3 dienu vecumā. Vidēji tās būtu 87,7 dienas. Attiecīgi, raidītāja putnam šogad, lai "ieliktos" šajā ainā, ligzdu vajadzētu pamest ne ātrāk par 8. augusta dienas vidu (Kate un Sarma), bet labāk vēlāk - 11. augustā (vidējā vērtība) vai līdz 15. augustam (Mellene). Visi pārējie putni kas, ligzdu ir atstājuši jaunāki, neviens nav sasniedzis gada vecumu. Atšķirība ir tik noteikta, ka tā diez vai ir nejauša sakritība, jo kopējais skaits ir jau diezgan liels. Skaidrībai - runa nav par pirmo lidojumu, bet par datumu, kad ligzdu atstāj uz neatgriešanos.
25.augusts
Vērotāja wrote:Mārim Strazdam pēc vakar Margo sniegtās ziņas par melno stārķi Lietuvā, kurš barojās ar sliekām, ir radušās idejas, kuras vajag pārbaudīt un apstiprināt vai noliegt. Viņš lūdz palīdzību idejās:

Citēju:
Starp citu - to es iedomājos pēc atbildes nosūtīšanas - tieši sliekas, iespējams, ir veids, kā stārķi saķīmiķojas, jo ir zināms, ka sliekas akumulē DDT no augsnes. "Mūsu" slieku ķimizācijas pakāpi neviens nav pētījis.

Bet kontekstā ar to un ar sarunām Engurē, gribēju lūgt foruma tīkla palīdzību. Vai Jūs izmantojot sakarus un zināšanas ļoti dažādās sfērās nevarētu palīdzēt noskaidrot, cik Latvijā oficiāli lieto Roundup-u - saskaņā ar oficiāli pieejamiem statistikas pārkatiem par pārdošanu vai tml. Vajadzīgi dati, kurus neviens negrasītos apšaubīt, lai kādi tie arī nebūtu. Es vienkārši nevaru iedomāties, kur tādus meklēt - man pat pietiktu ar norādi uz konkrētu avotu, ja tāds ir zināms. Varbūt kāds to zina jau tāpat. Lūdzu, aptaujājiet!
Māris
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
User avatar
Vērotāja
Posts: 46690
Joined: 14 Apr 2011 10:48
Location: Carnikavas novads

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Vērotāja »

Svarīgākie notikumi ligzdā

18.marts - uzsākta tiešraide

26.marts - pirmais no pāra atgriezās Ozols.
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... 0&start=40

7.aprīlis 12:48 - atgriezās Zīle ; 14:29- atgriezās jaunā Zīle, kas uzvarēja un izmeta pirmo no ligzdas.
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... &start=580

11.aprīlis vēl tumsiņā - izdēta 1.ola
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... &start=960
13.aprīlis vēl tumsiņā - izdēta 2.ola
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=1080
15.aprīlis vēl tumsiņā - izdēta 3.ola
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=1120
17.aprīlis vēl tumsiņā - izdēta 4.ola
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=1140

18.aprīlis pl. 17.42 - svešs stārķis, iespējams pirmā Zīle, ielido ligzdā, saimniece to izgrūž.

21.aprīlis tiešraides straumēšana caur Youtube. Pontu arhīvā attēli vairs netiek uzkrāti.

3.maijs pl. 13.00 - svešs stārķis ielido ligzdā, notiek cīņa, saimniece atgriežas pēc 10 min.
https://www.youtube.com/watch?v=X4Zhjisimzg

8.maijs pl.11.39 - jūras ērglis ligzdā, Ozols varonīgi manevrē, lai aizbaidītu ērgli.
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=1480

14.maijs vēlu naktī, pl.4:39 - izšķīlās 1.mazulis
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=1660
15.maijs pl.9:33 - izšķīlās 2.mazulis
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=1680

21.maijs pl. 12.17 - mamma Zīle mēģināja "izlikt no ligzdas" vienu mazuli :shock:
Komentāri un foto forumā http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... start=1860

5.jūlijs pl. 19.15 - stārķēni tika gredzenoti un mazākajam arī uzlikts raidītājs. Ozols pirmo reizi atlidoja pabarot mazos 6.jūlijā 14.45, tūlīt pēc viņa atlidoja arī Zīle.
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=2980

Gredzenu numuri:
1) stārķim ar raidītāju (Rasai/Raitim) gredzens Nr. 0FAA; 2) otram (Raivim) - 0C9M.

6.jūlijs - Aktīvākie forumieši šajā tēmā tika pagodināti ar iespēju izvēlēties stārķēniem vārdus.
Liz izvēlējās vecākajam stārķēnam vārdu Raivis, bet Feja jaunākajam - vārdu Rasa. Domājams, tā ir meitenīte, bet precīzi zināsim pēc DNS analīzes veikšanas.
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=3000

22.jūlijs pl. 06.24 - Raivis pirmoreiz izlidoja, un otrā dienā atgriezās /23.jūlijā pl. 10.40.
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=3400
24.jūlijs pl. 07:18 - Rasa/Raitis pirmo reizi izlidoja, un atgriezās pēc stundas, pl. 08.02.
Komentāri un foto forumā http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=3500

5.augusts pl. 15:21 - Raivis aizlidoja; pl. 20:27 - Rasa/Raitis aizlidoja.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
User avatar
Vērotāja
Posts: 46690
Joined: 14 Apr 2011 10:48
Location: Carnikavas novads

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Vērotāja »

Publikācijas

Raksts Delfi - Māra Strazda komentārs par atlidojušo stārķi (30.03.2016)
http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dz ... te-cilveks

Publikācija lsm.lv - Video par trešā stārķa izmešanu no ligzdas un īstās Zīles atgriešanos (08.04.2016)
http://www.lsm.lv/lv/raksts/vide-un-dzi ... a.a177288/

Raksts Delfi - mātītes cīņa par ligzdu perēšanas laikā (19.04.2016)
http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dz ... avu-ligzdu

Raksts Delfi - jūras ērgļa iebrukums ligzdā (08.04.2016)
http://www.delfi.lv/mansdraugs/zveru-dz ... rku-ligzda
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
User avatar
MĀRIS
Posts: 15171
Joined: 29 Apr 2015 16:32
Location: Kuldīga

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by MĀRIS »

19.05. Tā taču nevar - palikt bez pirmās dienas bildītes! :P

Image
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
User avatar
Ligzdas gariņš
Posts: 7716
Joined: 01 Jun 2015 06:39
Location: Ligzda:-)

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Ligzdas gariņš »

18.52 kautčkāds pūčveidīgais bļaustījās un fonā upīte burbuļo...18.53 skaņa tāda ka pa upi kāds bristu :?
Emotion
Posts: 1438
Joined: 21 May 2015 18:14

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Emotion »

:shock: :lol: ta nu ceram uz veiksmīgu lūrēšanu arī šogad!
VIKTORYja
Posts: 603
Joined: 03 Aug 2015 14:49

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by VIKTORYja »

19 MARTS 8:47 Ekrāns melns :?: /хорошего помаленьку :lol: /
Knābis
Posts: 86
Joined: 07 Apr 2015 15:56

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Knābis »

Kamera strādā! Lēni snieg.
User avatar
Vērotāja
Posts: 46690
Joined: 14 Apr 2011 10:48
Location: Carnikavas novads

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Vērotāja »

13.50

Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made
Posts: 9304
Joined: 07 Apr 2015 10:32

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Made »

Laikam, ja nebūtu sniega, upīti tāpat (arī bez zara) laikam būtu grūti ieraudzīt.. lieliski, ka vismaz tagad pēc gada tā var arī vizuāli iekļauties ligzdas ainavā.. agrāk tikai "kaut kur tuvumā" saklausāma - nu, kas pērn pašā pirmajā pontu bildē nezinādams varēja iedomāties, ka te var saskatīt upītes krastus? tik ļoti saplūst krāsas..

Image
2015.gada foto
User avatar
MĀRIS
Posts: 15171
Joined: 29 Apr 2015 16:32
Location: Kuldīga

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by MĀRIS »

20.03.
10.35. Labs rīts Zīļuku mājās! :P

Image
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
User avatar
Vērotāja
Posts: 46690
Joined: 14 Apr 2011 10:48
Location: Carnikavas novads

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Vērotāja »

Interesanti, vai citas kameras arī tiks translētas caur Youtubi? Milzīgs mīnuss ir tas, ka nav pontu arhīva un nav iespējas skatīties caur VLC.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
VIKTORYja
Posts: 603
Joined: 03 Aug 2015 14:49

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by VIKTORYja »

21 marts
Vērotāja wrote:Interesanti, vai citas kameras arī tiks translētas caur Youtubi? Milzīgs mīnuss ir tas, ka nav pontu arhīva un nav iespējas skatīties caur VLC.
LABRĪT! :roll: Branchux ,noteikti,zin :!:
brachux
Posts: 61
Joined: 27 Jun 2013 14:01

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by brachux »

Visa youtube padarīšana vēl ir testa režīmā, var redzēt ka ir pārrāvumi straumēšanā.
Melnais stārķis visticamāk vēl šogad straumēsies caur igauņu pontu.

Ja tiks izmanots Youtube, būs pieejams gan arhīvs gan minūtes bildes, tas vienkārši vēl nav gatavs.

Kā arī VLC prot atskaņot youtube.
User avatar
Vērotāja
Posts: 46690
Joined: 14 Apr 2011 10:48
Location: Carnikavas novads

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Vērotāja »

brachux wrote:Visa youtube padarīšana vēl ir testa režīmā, var redzēt ka ir pārrāvumi straumēšanā.
Melnais stārķis visticamāk vēl šogad straumēsies caur igauņu pontu.

Ja tiks izmanots Youtube, būs pieejams gan arhīvs gan minūtes bildes, tas vienkārši vēl nav gatavs.

Kā arī VLC prot atskaņot youtube.
Paldies, liels :P Tās ir labas ziņas.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
User avatar
Liz01
Posts: 1317
Joined: 14 Mar 2015 06:26

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Liz01 »

brachux wrote:Visa youtube padarīšana vēl ir testa režīmā, var redzēt ka ir pārrāvumi straumēšanā.
Melnais stārķis visticamāk vēl šogad straumēsies caur igauņu pontu.

Ja tiks izmanots Youtube, būs pieejams gan arhīvs gan minūtes bildes, tas vienkārši vēl nav gatavs.

Kā arī VLC prot atskaņot youtube.
sveiki :D palidies, Brachux
in VLC the video quality is very bad /VLC video kvalitāte ir ļoti slikta :?
will there this year a melnais starkis camera again in Looduskalender? būs tur šogad Melnais stārķis kamera atkal Looduskalender?
Emotion
Posts: 1438
Joined: 21 May 2015 18:14

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Emotion »

User avatar
Ligzdas gariņš
Posts: 7716
Joined: 01 Jun 2015 06:39
Location: Ligzda:-)

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Ligzdas gariņš »

22.marts.
8.56 mazais dzilnītis dziedādams izlēkājās pa Zīļukas zaru/to pašu no kura brālis šo nogrūda/
vispār datumu un laiku gribētos biškucīti lielākiem cipariem/pagrūti saskatīt/
User avatar
Lianaliesma
Posts: 48277
Joined: 02 Jun 2013 16:41

Re: Melnie stārķi Latvijā, 2016

Post by Lianaliesma »

Liz01 wrote: sveiki :D palidies, Brachux
in VLC the video quality is very bad /VLC video kvalitāte ir ļoti slikta :?
will there this year a melnais starkis camera again in Looduskalender? būs tur šogad Melnais stārķis kamera atkal Looduskalender?
Hi, Liz! :)

Brachux is saying that this stream now is in test mode. Most probably this year all will be in the old way.
But whether the stream will go through Looduskalender or youtube, there will be archive scaps every minute.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Locked

Return to “Melnais stārķis”