🔒Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
-
Re: Jūras ērgļi Latvijā, 2015 (Durbe un Roberts)
Vērotāja!
Un kā tu noraksturosi bildēs gulošā ērgļa pozu? Tur tas rakurss no augšas. Visādi var iztēloties.
Māra bildē izskatās, ka tup, nestāv
Un kā tu noraksturosi bildēs gulošā ērgļa pozu? Tur tas rakurss no augšas. Visādi var iztēloties.
Māra bildē izskatās, ka tup, nestāv
-
Neviens neatnesa. Viņš jau bija ligzdā. Pirms pāris dienām Durbe atnesa. Ciemiņš ar nagiem izkašņāja no sniega apakšas.Viky wrote:16:38 Kas atnesa to zāles kušķi![]()
![]()
To kumšķi jau senāk atnesa Durbe, bet šodienas ciemiņš to izķesēja no sniega ne tikai ar knābi, bet arī ar savu labo kājiņu
)
Vērotāja - man liekas, ka ērglis Tavā bildē tup, ne?

Vērotāja - man liekas, ka ērglis Tavā bildē tup, ne?
Last edited by Made on 30 Dec 2015 16:57, edited 3 times in total.
Ak tā
Ciemiņi varētu vēl zariņus nest, tad D&R būtu mazāk darbiņa

-
Labāk nevajag. Vēl pēc tam pieteiks tiesības uz ligzduViky wrote:Ak tā![]()

Zini - mēs te daudz darba ielikām, būvējām

Jā, laikam tup. Paņēmu vēl vienu Māra bildi no citas ligzdasMade wrote: Vērotāja - man liekas, ka ērglis tajā bildē tup, ne?
Mara komentārs 9.decembrī http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... &start=800
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
I bildē,i datorā 16:45--tagad viss štokos---laikam,kad atlido svešie--laika skaitīšana bremzējas (pulkstenis apstājas)

Paldies, Vērotāja, par izpētes darbiem
Lai gan - varbūt arī par šo ērgli nevar teikt, ka tup--- varbūt man tikai tā liekas, ka pietupies, bet īstenībā atgāzies vairāk nekā "stāvus" bildē

Lai gan - varbūt arī par šo ērgli nevar teikt, ka tup--- varbūt man tikai tā liekas, ka pietupies, bet īstenībā atgāzies vairāk nekā "stāvus" bildē

-
Labi, ka tu šeit ieliki bildes, Made.
Iepriekšējā lapā tos bija grūti atrast. Bet atradu.
Tagad jautājums - vai vienmēr, kad ērgļi tup, viņi guļ?
Iepriekšējā lapā tos bija grūti atrast. Bet atradu.

Tagad jautājums - vai vienmēr, kad ērgļi tup, viņi guļ?
Made, paskatījos pontu, vispār nevar saprast no kurienes tā zāle uzradāsMade wrote:To kumšķi jau senāk atnesa Durbe, bet šodienas ciemiņš to izķesēja no sniega ne tikai ar knābi, bet arī ar savu labo kājiņu)

http://193.40.124.24/2015-juras-erglis/2015-12-30/
bilde minūti pirms ērgļa ielidošanas 15.49

ērglis ligzdā, bet zāles nav 15.52

15.56 ligzdā ir zāle. Viņs laikam izraka no ligzdas dziļumiem?

15.57

Maz-ko-saprotu: kas tie slipīgie nāpšļi ?Maz-ko-zinu wrote:Tāli, skaisti cilvēcīgi, bet man, kā sāk krēslot, tā slipīgie nāpšļi prātā.![]()
![]()

Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
-
Luiss Kerols "Alise Aizspogulijā". Tas ir dzejolis, ko es Ziemassvētkos skaitu, nesen biju atsvaidzinājusi atmiņā.Tālis wrote:Maz-ko-saprotu: kas tie slipīgie nāpšļi ?Maz-ko-zinu wrote:Tālis skaisti cilvēcīgi, bet man, kā sāk krēslot, tā slipīgie nāpšļi prātā.![]()
![]()
![]()
![]()
http://you-books.com/book/L-Kerols/ALISE-AIZSPOGULIJA
Pirmās nodaļas beigās.
Ar to frāzi sākās dzejolis:
"Krēslojās. Slipigie nāpšļi
Stirinājās pa zāli."
Jā, izraka no sniega apakšas, te ir bilde, kad tikai ar knābi pavilcis, pēc tam lika lietā kājiņu un atkal knābi.. viņš vairākus zarus arī vilka ārāVērotāja wrote:Made, paskatījos pontu, vispār nevar saprast no kurienes tā zāle uzradāsMade wrote:To kumšķi jau senāk atnesa Durbe, bet šodienas ciemiņš to izķesēja no sniega ne tikai ar knābi, bet arī ar savu labo kājiņu)
![]()
15.56 ligzdā ir zāle. Viņs laikam izraka no ligzdas dziļumiem?

Kumšķi atnes Durbe 22.decembrī - 715.lapa http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... tart=14280
27.decembra vakarā tas kumšķis sāka apsnigt http://193.40.124.24/2015-juras-erglis/ ... -16-22.JPG
Last edited by Made on 30 Dec 2015 17:22, edited 2 times in total.
Maz-ko zinu, paldies par tādu domu gājienu!
Ceru, ka man no tā izdosies izvairīties arī vēl pēc pārlasīšanas.
Ceru, ka man no tā izdosies izvairīties arī vēl pēc pārlasīšanas.
Putnu dzīves iepazīšana un mīlestība uz tiem vieno cilvēkus.
-
Made, ļoti precīzi un izsmeļoši.
-
Vērotāja, vari izdzēst dialogu pat slipīgiem nāpšļiem? Lūdzu 

Vajag? Lai nu paliekMaz-ko-zinu wrote:Vērotāja, vari izdzēst dialogu pat slipīgiem nāpšļiem? Lūdzu

ame, atvaino, es tikai tagad ieraudzīju šo Tavu komentāruame wrote:thank you Made for the pictures! / paldies Made bildes!Made wrote:Paldies par spalvu komentāriem! Paskrēju pa 30 pirmajām lapām un mazliet pa pēdējām, bet nav laika rūpīgi izpētīt - gribējās salikt astes apmēram šitā, bet kārtīgāk salīdzināšanai - vai tās astes ir mainījušās vai nav, vai var pateikt, kam kura vai nē, vai var redzēt pusaugu spalvas vai nē... utt.augšējā rindā bildes no sākuma, apakšējā - no beigām
![]()
i am not quite sure if i understood correct: are these pictures of Durbe's tail except the one on the top right? that looks like Robert's tail and all others like Durbe's./
Es neesmu pilnīgi pārliecināts, vai es sapratu pareizi: ir šīs bildes no Durbes astes izņemot vienu augšējā labajā stūrī? kas izskatās kā Roberta astes un visiem citiem, piemēram, Durbe.
if the other pictures are of Durbe then they show quite well how different the tail may look on different pictures on different days. /ja pārējās bildes ir no Durbes tad viņi parādīs diezgan labi, cik dažādi aste var izskatīties uz dažādiem attēliem dažādās dienās.
if there is a mix of the tails of both of them then the picture demonstrates how bad i am in 'reading' the tails. /
ja ir sajaukums astēm viņiem abiem, tad aina parāda, cik slikti es esmu "lasīšana" astes.

Ielieku atsauces uz datumiem un foruma lapām, kur ņēmu bildes

- Lianaliesma
Video no LK, Ame - Jaunā ērgļa mēģinājumi ligzdas pārkārtojumiem, pl. 15.49.
Šim nav gredzenu. Knābis gandrīz gaišs, vēl aste jāpabalina. Tiešām šai vecumā ērgļu interese par ligzdām ir nopietnāka.
2015 12 30 15h49m56s juras erglis StrangeYoungEagleVisits, MSanmaelo
Šim nav gredzenu. Knābis gandrīz gaišs, vēl aste jāpabalina. Tiešām šai vecumā ērgļu interese par ligzdām ir nopietnāka.
2015 12 30 15h49m56s juras erglis StrangeYoungEagleVisits, MSanmaelo
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.