Neuztvert nopietni, esmu nejēga, rakstu, lai kāds zinātājs varētu piefiksēt brīdi, kad sāk iet greizi, jo loģikai nav zināšanu pamata.
Domāju par to - lidoja vai nelidoja Feja naktī (cik romantiski - naktī pār jūru gandrīz pilnmēnesī)
Un ja vēl atceramies, ka stārķiem vajag "termikas". Lasīju, ka gaiss sāk celties uz augšu, kad saule no rīta sāk sildīt. Varbūt uz jūras ir otrādi?
Skaidrs ir divi: 1) no 26.oktobra pēdējā punkta līdz 27.oktobra pirmajam jūra ir pārvarēta un 2) acīmredzot vienīgā iespējamā nakšņošanas vieta ir Krētas sala vai labāk (jo mazāk paliek līdz otram krastam) - tai tuvās Gavdopoula un Gavdos salas (bildē ar baltu aplīti apvilktas).
Tuvākā Āfrikas pilsēta, kuras pareizo laiku man iedeva Laika portāls, ir Tobruka (
http://www.timeanddate.com/worldclock/libya/tobruk), ar kuru esam vienā zonā un vienā laikā, tikai saule tur lec agrāk un noriet vēlāk, diena ir garāka par pusotru stundu.
Nav man skaidrības par Movebank laiku, tāpēc sākumā uzzīmēju skalu, kuros laikos tiek fiksēti dienas pieci punkti Movebank datos, bet pēc tam kopiju pārbīdīju laikā par divām stundām uz priekšu (jo mums 15:30 iekrīt kartē dati, pieņemu, ka tas ir tomēr automātiski un notiek tajā pat pēdējā punkta fiksēšanas un īsziņas brīdī, bet paliek tomēr rezervē variants, ka nav jāpārbīda un tās divas stundas ir "datu ceļš līdz skatuvei").
Nu vienalga, ir redzams, ka pieci punkti aizņem minūtes 80`+100`+80`+90`=350` jeb nepilnas 6 stundas. No dienas ilguma (11 stundas) paliek vēl 5 dienas stundas un pārējās 13 stundas ir nakts (dienvidos tumsa uznāk strauji).
Vienā variantā man no 5 stundām 2 ir vakarā un 3 no rīta (liekas, ka tā vajag būt), otrā variantā (ja Movebank laiks nav jānobīda), vakaram ir 4 stundas un rītam paliek 1 stunda.
Otrajā variantā rīta stundas lidojuma laikam vairs nav nozīmes, jo nu jau 4 stundu vakara lidojums ir jāpabeidz - ir jāaizlido līdz krastam vienalga kā. Bet tas nudien nozīmētu to, ka viņa ir lidojusi vismaz 10 stundas no vietas (jo skaits taču sākās 26.oktobrī no rīta Peloponesas pussalas mežos) un varbūt pat vairāk - plus pēdējās nakts stundas...
Pirmajā variantā viņai ir pāris stundas laika aizlidot līdz salām, veicot labākajā gadījumā 1/3 ceļa un tad no rīta atlikušās 2/3 ar jauniem spēkiem un, iespējams, labvēlīgu termiku, veikt rekordtempā 3 stundās.
Patiešām būs interesanti, kad dati tiks lejuplādēti
Āfrikā esot vieglāk lidot, lai nu tikai izdodas atrast vietas atpūtai un spēku uzkrāšanai