Diskusijas

Locked
Murkjelis

Re: Diskusijas

Post by Murkjelis »

lianaliesma wrote:Murkjeli, Māri, forši tak! nāk atbildes, katram savas un katram savā laikā, bet nāk... man vienu laiku bij tā, ka likās - nu nevar būt, ka viss ir tik triviāli, vienkārši tik sarežģītā pasaulē ar tik smalku un neizdibināmu uzbūvi. bet ja ir, tad man nav prieka te būt. tagad, kad uzzinām, ka augsti attīstītas civilizācijas pastāvējušas daudz senāk nekā domājām, man kļūst arvien interesantāk. un tas netraucē saskatīt skaistumu arī burkānu dobes ravēšanā... :lol:
Skaidrs,ka forši. Man burkāni nekad nav traucējuši domāt, filozofēt un atrast ar vien jaunus jautājumus un reizēm pat atbildes :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Noskatījos La Marie filmiņu. Daba, kāda nu viņa ir, nežēlīga, un mūsu Durberts ir tajā barā iekšā. Ne jau par velti viņi saucas plēsīgie putni! :P
Un katrs jau mēs atrodam savu borkaņdobi, kur pafilozofēt, sakārtot domas. Es to daru uz ūdens, makšķerējot. :P

20.35. Nupat pie Floridas baltgalvjiem Džuljeta pusdienās noflocēja tādu smuku, pūkainu šorkveidīgu radījumu. Tīri žēl palika, tāds samtains kažociņš ar akotu! A kas to zin, vai viņš nav kāds sesks, un savukārt savās pusdienās labprāt apēstu Džuljetas mazuli! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Emotion

Post by Emotion »

Made wrote:Tik ļoti skaista un braša savā pēdējā cīņā.
kas kuram šķiet skaists.. nāve un tās elpa nekad nav skaista. vismaz man. nekad un nemūžam.
Emotion

Post by Emotion »

Murkjelis wrote:Patiesībā jau ārstam ir taisnība. Tā ir dabiskā atlase. Arī cilvēku pasaulē izdzīvo stiprākie. Dzīve garantiju dod tikai vienu, arī cilvēkam - tā ir garantija, ka mirsim. Viss. Citu garantiju nav. Par spīti visiem progresiem un visām tehnoloģijām. Reizēm tieši pateicoties tām dabiskā atlase notiek ātrāk. Tā kā, ja gribas sabēdāties un saskumt, pat mūsu mīļajās ligzdās nav jāskatās.
nepiekrītu, ka izdzīvo stiprākie. Dzīvo un izdzīvo visādi. Kautvai paskatamies cik daudz slimu bērniņu pasaulē dzīvo. Grūti tādu sdefinēt par "stiprākajiem".
Emotion

Post by Emotion »

Vērotāja wrote:
MĀRIS wrote:Nu ziniet! Kāpēc man ir labprātīgi jāizvēlas sāpes?! :?: :?: :?:
https://www.youtube.com/watch?t=1&v=_loCsbfo7is
Mēs paši sevi nevaram saprast, bet gribam izprast putnus!
Māri, es arī nupat pati palasīju ko rakstījām 2012.g. Stefītes tēmā un asaras sāka birt it kā tas būtu noticis nupat. Tas ir vissāpīgākais mirklis visā putnu vērošanā.
Vispār tajā ligzdā no sākta gala tajā kaut kas nebija kā vajag. Tūle (māte) tāda dīvaina un atšķirībā no citām mazajām ērglenēm, ļoti maz uzmanības pievērsa savam bērnam. Rezultātā Stefīte maza tika zem auksta lietus un pēc tam slimoja. Mazās plaušiņas sēca un zāģēja, kad Stefīte elpoja. Beigās jau likās, ka viss normalizējas, viņa jau lidoja zaros un viss tik skumji beidzās....
Cik saprotu - tajā video redzama Stefīte...viņa izkrita no ligzdas... kas notiek tālāk? vai viņa vēl nelidoja? nevarēja lidot un aizbēgt? Jeb kā krita, tā nositās/sasitās un tas vanags viņu uz zemes pieveica??? kur tādiem vanagiem ienāk prātā uzbrukt upurim, kas ir tikpat kā viņa augumā? tā viņi dara parasti?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Situācija acīmredzot ir visai parasta, jo atkārtojās gan mūsu Mika ligzdā, gan igauņu Stefītes. Stefīte tikko sāka lidot zaros, tajā dienā, kad viņa gāja bojā, gaidījām, ka izlidos.
Te ir raksts LK angļiski. Izlasi. Man negribās vēlreiz raudāt, tāpēc šeit nepārrakstīšu un pat nelasīšu

http://www.looduskalender.ee/en/node/14158
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Emotion wrote:
Murkjelis wrote:Patiesībā jau ārstam ir taisnība. Tā ir dabiskā atlase. Arī cilvēku pasaulē izdzīvo stiprākie. Dzīve garantiju dod tikai vienu, arī cilvēkam - tā ir garantija, ka mirsim. Viss. Citu garantiju nav. Par spīti visiem progresiem un visām tehnoloģijām. Reizēm tieši pateicoties tām dabiskā atlase notiek ātrāk. Tā kā, ja gribas sabēdāties un saskumt, pat mūsu mīļajās ligzdās nav jāskatās.
nepiekrītu, ka izdzīvo stiprākie. Dzīvo un izdzīvo visādi. Kautvai paskatamies cik daudz slimu bērniņu pasaulē dzīvo. Grūti tādu sdefinēt par "stiprākajiem".

Skatoties no apstākļiem, kas nereti ir neviennozīmīgi, var arī veidot "to stiprāko" dalījumu. Reizēm tā ir veiksme, kas nebūt nenozīmē, ka esi stiprākais, vai varbūt sagadīšanās, tehnoloģiju vara, dabas likumi, liktenis, beigās viss kopā.
Piekrītu MĀRIM - Mēs paši sevi nevaram saprast, bet gribam izprast putnus!
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Emotion wrote:
Cilvēki nav pakļauti dabas likumiem. Cilvēkus ārstē, saudzē, palīdz. Savvaļas dabā tas nenotiek.
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Vērotāja wrote:
Emotion wrote:
Cilvēki nav pakļauti dabas likumiem. Cilvēkus ārstē, saudzē, palīdz. Savvaļas dabā tas nenotiek.

Cilvēku izdarības ir daudz skarbākas par likumiem, kas valda dabā, jo dabā ir iemesli kāpēc notiek tā vai citādi, kaut arī varbūt mēs šo iemeslu neizprotam (iespējams).
Visskarbāk ir tad, kad cilvēka vainas, mantkārības, stulbuma, nežēlības u.tt. dēļ cieš daba un tās radības.

Cilvēks jau arī it kā ir dabas sastāvdaļa, tikai nereti pavisam atsvešinājies.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Emotion, slimie bērniņi nedzīvo ilgi. Un atkarībā no slimības pakāpes drīzāk eksistē nekā dzīvo. Ir, protams, veiksmes stāsti un vieglākas kaites, ar kurām vismaz pašiem ir viegli un smaidīgi dzīvot. Daba tādu iespēju izslēdz. Brāķus daba nepieļauj. Tie iet bojā. Kā Vērotāja teica, mēs esam cilvēki, mēs rūpēsimies arī par vājākajiem. Tā tam vismaz vajadzētu būt.
Bet es ar to"izdzīvo stiprākie" vairāk pat domāju nevis veselību, bet vispār. Izdzīvo stipākie. Pārējie kaut kā velk savu dzīvi. Vai paši sevi aizlaiž postā.
Emotion

Post by Emotion »

Vērotāja wrote:Situācija acīmredzot ir visai parasta, jo atkārtojās gan mūsu Mika ligzdā, gan igauņu Stefītes. Stefīte tikko sāka lidot zaros, tajā dienā, kad viņa gāja bojā, gaidījām, ka izlidos.
Te ir raksts LK angļiski. Izlasi. Man negribās vēlreiz raudāt, tāpēc šeit nepārrakstīšu un pat nelasīšu

Sanjemos un izlasiju. Nesapratu uzbruceja motivu. Izklaidejas? Neizskatas, ka tam vanagam vajadzeja erglites naavi, lai "izdzivotu".
Made

Post by Made »

Emotion wrote:
Made wrote:Tik ļoti skaista un braša savā pēdējā cīņā.
kas kuram šķiet skaists.. nāve un tās elpa nekad nav skaista. vismaz man. nekad un nemūžam.
Tu tagad zini, ka tā bija nāve. Bet tajā brīdī, kad viņa izpleta savus rakstītos spārnus, kad vairākas reizes atvairīja uzbrucēju, tā bija uzvara - mazs putnabērns pret pieaugušu plēsoņu. Skaista un braša. Tie bija viņas dzīvības mirkļi, nevajag jau noniecināt tāpēc, ka mums sāp, jo zinām rezultātu. Un tikai pēdējā raundā vanags viņu ar viltīgu paņēmienu paķēra un novilka no ligzdas un tur patiešām vairs nebija skaisti.

Plēsīgie putni ķerot arī mazāku sugu pieaugušos plēsīgos putnus, es reiz redzēju filmiņu par to. Aizmirsu galveno varoņu sugu, tikai atceros, ka viņiem ligzda bija netālu no lielāka plēšputna ligzdas un vislaik bija jāuzmanās, bet sieviņu tomēr apēda, tad viņš meklēja jaunu.
Hildina

Post by Hildina »

Vērotāja wrote:Situācija acīmredzot ir visai parasta, jo atkārtojās gan mūsu Mika ligzdā, gan igauņu Stefītes. Stefīte tikko sāka lidot zaros, tajā dienā, kad viņa gāja bojā, gaidījām, ka izlidos.

Nelaime ar Stefīti bija briesmīga , arī pirms tam bija nelāga situācija pēc gredzenošanas un rezultātā man mazie ērgļi joprojām ir vismīļākie....pinkšķēt vien gribas,atceroties..........
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Hildiņa wrote: Nelaime ar Stefīti bija briesmīga , arī pirms tam bija nelāga situācija pēc gredzenošanas un rezultātā man mazie ērgļi joprojām ir vismīļākie....pinkšķēt vien gribas,atceroties..........
Bet tad taču jāmūk no šī foruma, kā velnam no krusta!!! Arī man, Vērotājai....visiem :!: :!: :!: Sāp taču :!: :!: :!: Neizprotu to sugu, kurai piederu pats - cilvēks. Kas, mēs kaut kādi dvēselisko mazohistu pulciņš! :roll:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

MĀRIS wrote:
Hildiņa wrote: Nelaime ar Stefīti bija briesmīga , arī pirms tam bija nelāga situācija pēc gredzenošanas un rezultātā man mazie ērgļi joprojām ir vismīļākie....pinkšķēt vien gribas,atceroties..........
Bet tad taču jāmūk no šī foruma, kā velnam no krusta!!! Arī man, Vērotājai....visiem :!: :!: :!: Sāp taču :!: :!: :!: Neizprotu to sugu, kurai piederu pats - cilvēks. :roll:
Bet tā ir noticis un ne reizi vien. Bija cilvēki, kas pēc mazo ērgļu kainisma "paraugstundas" 2013.gadā aizgāja tā arī uzrakstot, ka tas ir pārāk nežēlīgi.
No foruma un tā ko mēs redzam jau nekas nav atkarīgs. Dabā šie procesi notiks tik un tā.

Man ļoti patīk lianasliesmas attieksme, kuru viņa rakstīja tepat mazliet augstāk. Ja pirmajam cilvēcisku sāpju mirklim tiec pāri, turpmāk sāc uztvert, ka dabas procesi ir viens liels mehānisms, kurā viss notiek tā, kā tam ir jānotiek. Kā ir iecerējusi VIŅA, t.i. DABA. Un mums ir tas gods un privilēģija redzēt kā tas notiek un ar katru dzimušu vai mirušu radībiņu tikai tuvoties sapratnei par to.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Piebilde - par mazohismu gan to neuzskatu. Tad jau nevajag veidot attiecības ar vīrieti/sievieti, jo otrs var sāpināt (aizvainot, pamest, saslimt, nomirt), to pašu iemeslu dēļ nevajag dzemdēt, nevajag turēt mājdzīvnieciņus. Visa dzīve sastāv gan no patīkamiem brīžiem, gan dažreiz ne pārāk. Tā ir DZĪVE, nevis mazohisms.
Diāna Janušone

Post by Diāna Janušone »

Tas ir tik neviennozīmīgi. Mums visiem sāp un būtu savādi, ja mēs te būtu sadistu pulciņš, kuri priecātos, ka kads kādu nogalina.
Man sāp arī tad, kad skatos uz suni, kurš piesiets pie 1 m ķēdes un nolemts mūža ieslodzījumam. Sāp arī no bezspēcības, ka nevari ietekmēt situāciju, kad notiek skarbas lietas, sāp kad neizproti, kā cits var nesaprast un darīt to ko dara. Tā viņš ir.
La Marie

Post by La Marie »

Vērotāja wrote:Piebilde - par mazohismu gan to neuzskatu. Tad jau nevajag veidot attiecības ar vīrieti/sievieti, jo otrs var sāpināt (aizvainot, pamest, saslimt, nomirt), to pašu iemeslu dēļ nevajag dzemdēt, nevajag turēt mājdzīvnieciņus. Visa dzīve sastāv gan no patīkamiem brīžiem, gan dažreiz ne pārāk. Tā ir DZĪVE, nevis mazohisms.
...un te mēs nonākam pie Lielā Nezināmā, jeb tā, ko daudzas filozofijas un reliģijas, piemēram, budisms, apgalvo - nāve ir visskaistākā pieredze/piedzīvojums mūsu mūžā. Vienīgā nelaime, ka dzīvajiem to nevar pastāstīt. Tas arī paliek noslēpums.
Vai tā ir - nezinu, jo arī man tas ir noslēpums. Pagaidām. :)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Bet es taču te nenācu meklēt lielās dzīves patiesības! Es šeit nācu paskatīties uz putniņiem! :roll: :P
Last edited by MĀRIS on 13 Sep 2015 21:41, edited 2 times in total.
La Marie

Post by La Marie »

MĀRIS wrote:Bet es taču te nenācu meklēt lielās dzīves patiesības! Es šeit nācu paskatīties uz putniņiem! :roll: :P
Dzīve ar putniem: manas vīramātes mājā virs galvenajām durvīm šamajs ligzdu ierīkojis un nu perē. :o
Vienreiz pamuka nost, kad es tā sparīgāk durvis piecirtu. Tagad cenšos uzvesties diskrētāk. :D
Attachments
rsz_dscf9438.jpg
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”