Diskusijas
-
Re: Diskusijas
Gaidīsim! Pacietība jau krietni norūdīta vērojot norises ligzdās 

Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
- Lianaliesma
Vērotāj, paldies, tiešām interesanti. 

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

Interesanti, vai viņi tiks galā! Vai būs kaut kāda iespēja uzzināt par šo ligzdu vēlāk - kā viņai sokas?Vērotāja wrote:Šī ziņa arī ir izlasīšanas vērta![]()
http://www.dabasdati.lv/lv/article/meln ... pere-olas/

Tie ir jautājumi, kas risināmi visu ziemu, un jāpiesaista arī ornitologi jau pašā diskusiju sākumā, lai mēs pašos pamatos nesabrauktu auzās. Varbūt pat atkal ir iemesls randiņam ar mūsu viedajiem prātiem - nezinu, jālemj tomēr forumam. Pieļauju arī, ka organizējas kāda atsevišķa grupa, jo ne jau visiem forumā ir pilnīgi vienādas nostādnes par dzimumiem, ekonomiku..., bet tas jau nenozīmē ka esam labāki vai sliktāki. Mēs vienkārši tādi esam.lianaliesma wrote:Jāni, paldies par informāciju. Man kā tiešraides ligzdu aktīvai vērotājai gribētos zināt tieši vērojamo mazuļu dzimumu, citas nianses, un, protams, tālākās viņu gaitas. Tāpēc manuprāt, arī būtu bijis lietderīgi, piemēram, uzlikt raidītāju ne tikai vienam mazulim no ligzdas (kā mūsu melnajam stārķēnam Zīļukai), bet gan abiem/visiem. Tā paplašinātos izpētāmo jautājumu loks - vai un cik ilgi mazuļi turās kopā, uzsākot migrāciju, utt...

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vai kādam gadījumā nav informācijas par nākamā gada plāniem saistībā ar mazajiem ērgļiem?

Laikam jāatceras, ko salidojumā teica Uģis Bergmanis tiešajā vadā - manuprāt, ja tā ligzda būtu putnu izvēlēta, jau šogad būtu tiešraide un nav pamata domāt, ka nākamgad nebūs gatavības no cilvēku puses. Ka tikai tie ērgļi to saprastu 

Interesanti, vai ligzdu tiešraidēs ir bijuši tādi novērojumi par citiem putniem, ko būtu vērts fiksēt dabasdatu vai putnu portālos? Teiksim, jauki putnu dziesmu paraugi, kas "pārspļauj" jau esošos. 

Par to es Made nešaubos. Jautājums man radās palasot šā gada Mētras un Mačo ierakstus. Vai Uģis ir apsekojis to rajonu.? Vai ir atklāta kāda jauna ligzda, kur viņi šogad ir ligzdojuši, un vai vispār ir ligzdojuši, jo tur ir tikai jautājumi, nevienas atbildes. Vienkārši info nākotnei. Un arī salidojumā, ja godīgi, tad informācijas bija tik daudz, ka dulls varēja palikt, un Uģa teikto es vienkārši neatceros. Protams, ar to pavasaris ātrāk nepienāks, bet...Made wrote:Laikam jāatceras, ko salidojumā teica Uģis Bergmanis tiešajā vadā - manuprāt, ja tā ligzda būtu putnu izvēlēta, jau šogad būtu tiešraide un nav pamata domāt, ka nākamgad nebūs gatavības no cilvēku puses. Ka tikai tie ērgļi to saprastu

Māri, zinot Uģi, var apgalvot, ka tiešraide būs. Jācer, ka arī Mētra un Mačo nolems ligzdot, jo divi gadi jau neveiksmīgi. Tā kā nākošajam tā tīri teorētiski jābūt sekmīgamMĀRIS wrote:Vai kādam gadījumā nav informācijas par nākamā gada plāniem saistībā ar mazajiem ērgļiem?![]()

kas bij Mētrai un Mačo?Vērotāja wrote:Māri, zinot Uģi, var apgalvot, ka tiešraide būs. Jācer, ka arī Mētra un Mačo nolems ligzdot, jo divi gadi jau neveiksmīgi. Tā kā nākošajam tā tīri teorētiski jābūt sekmīgamMĀRIS wrote:Vai kādam gadījumā nav informācijas par nākamā gada plāniem saistībā ar mazajiem ērgļiem?![]()
Viņi joprojām ir. Tie ir mazie ērgļi.Emotion wrote:
kas bij Mētrai un Mačo?
Mazo ērgļu tēmas ir blakus sadaļā http://www.dabasdati.lv/forums/viewforum.php?f=19
Savā youtube atradu klipu, kuru taisīju pēc 2012.gada Mētras un Mačo ligzdošanas. Skaistas atmiņas

Vērotāja, vai Tu atceries, kas šī bija par ligzdu 2008.gadā?
Tik vien man ir bildīšu kā šai gifā. Kameras lodziņš bija mazs. Bet tie zīmējumi nāk laikam no foruma - ja nemaldos, tad bija iespēja zem kameras loga rakstīt komentārus (vai tur būtu tās zīmējumu bildītes liktas?)
pašas bildes ar Printscreen un Paint, nesen apgriezu, kad kārtoju vietu jaunajiem skrīniem

Un es arī nezinu, kāpēc tas logo dažās bildēs ir otrā pusē, un kāpēc krasas izmaiņas ligzdā pēc pārtraukuma (cālis kad jau lielāks) - vai nu tie ir dažādi gadi, vai tas bija gads, kad vējš nolauza koku/nogāza ligzdu.
Tik vien man ir bildīšu kā šai gifā. Kameras lodziņš bija mazs. Bet tie zīmējumi nāk laikam no foruma - ja nemaldos, tad bija iespēja zem kameras loga rakstīt komentārus (vai tur būtu tās zīmējumu bildītes liktas?)

Un es arī nezinu, kāpēc tas logo dažās bildēs ir otrā pusē, un kāpēc krasas izmaiņas ligzdā pēc pārtraukuma (cālis kad jau lielāks) - vai nu tie ir dažādi gadi, vai tas bija gads, kad vējš nolauza koku/nogāza ligzdu.
Last edited by Made on 11 Sep 2015 22:28, edited 2 times in total.
Made, protams atcerosMade wrote:Vērotāja, vai Tu atceries, kas šī bija par ligzdu 2008.gadā?
Tik vien man ir bildīšu kā šai gifā. Kameras lodziņš bija mazs. Bet tie zīmējumi nāk laikam no foruma - ja nemaldos, tad bija iespēja zem kameras loga rakstīt komentārus (vai tur būtu tās bildītes liktas?)![]()

Mūsu forumā ir atskaņas par Grietas un Ginta 2010.gada ligzdošanu. Bet 2008.g. Grietai bija cits partneris, Gints paradījās 2009.
Par logo - varbūt biju caur citu vietni gājusi iekšā (kad uzraksts angliski)..Made wrote:Un es arī nezinu, kāpēc tas logo dažās bildēs ir otrā pusē, un kāpēc krasas izmaiņas ligzdā pēc pārtraukuma (cālis kad jau lielāks) - vai nu tie ir dažādi gadi, vai tas bija gads, kad vējš nolauza koku/nogāza ligzdu.
Kā sauca mazuli?

Par 2008.gada vētru var palasīt te. Pirmajā komentārā. Drusku zemak ir atsauce uz rakstu LDF, bet mēģinot atvērt izrādās, ka tas no LDF majaslapas ir dzēsts
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =19&t=1077
http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... =19&t=1077
Reku atradu dažas mazo ērgļu bildes - rakstīts, ka 2008.gada, bet uz bildēm es saskatu 2009.gadu
http://www.daba.gov.lv/public/lat/aktua ... 2008_gads/
Vāvere dažās bildēs un - kas tā ir, vai cauna, 13. un 14. bildē?
http://www.daba.gov.lv/public/lat/aktua ... 2008_gads/
Vāvere dažās bildēs un - kas tā ir, vai cauna, 13. un 14. bildē?
Paldies, Vērotāja, paceļoju pa tiem ierakstiem. Žēl, ka šis "mazulis nomira 2008.g. septembra beigās Ukrainā" 

Made, 2008.gada mazulim nebija vārda, jo vēl nebija ne forumu, ne kaut jel kādu komentāru.
2009.gadā mazos ērgļu arī raidīja Tvnet, bet nu jau zem tiešraides sākās komentēšana. Tur iepazinos ar Uģi Bergmani (viņš bija ielicis meilu, es aizrakstīju). Tajā gadā mēs Grietai un Gintam (viņš pārī bija pirmo gadu) devām vārdus. Bet barības trūkuma dēļ Grieta atstāja olas, tās saknāba dzenis un mazuļu nebija.
2010.gadā komentējām Dabas aizsardzības pārvaldes lapā. Grieta un Gints izaudzināja meitu Gusti. Sezonas noslēgumā tikamies Dabas muzejā un iepazināmies realitātē.
2011.gadā pie dabasdatiem piekabināja šo forumu un mēs pārnācām uz šejieni. Pārrakstījām dažas atmiņas par 2010.gadu.
Vēlāko jau tepat var palasīt, ja ir interese.
Visdramatiskakā sezona bija 2011.gadā, kad ligzdā mēģināja likt mazuli http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=1540
(komentētājis imis ir mūsu Tālis, viņam tehnisku iemeslu dēļ vēlak nācās nomainīt vārdu)
2009.gadā mazos ērgļu arī raidīja Tvnet, bet nu jau zem tiešraides sākās komentēšana. Tur iepazinos ar Uģi Bergmani (viņš bija ielicis meilu, es aizrakstīju). Tajā gadā mēs Grietai un Gintam (viņš pārī bija pirmo gadu) devām vārdus. Bet barības trūkuma dēļ Grieta atstāja olas, tās saknāba dzenis un mazuļu nebija.
2010.gadā komentējām Dabas aizsardzības pārvaldes lapā. Grieta un Gints izaudzināja meitu Gusti. Sezonas noslēgumā tikamies Dabas muzejā un iepazināmies realitātē.
2011.gadā pie dabasdatiem piekabināja šo forumu un mēs pārnācām uz šejieni. Pārrakstījām dažas atmiņas par 2010.gadu.
Vēlāko jau tepat var palasīt, ja ir interese.
Visdramatiskakā sezona bija 2011.gadā, kad ligzdā mēģināja likt mazuli http://www.dabasdati.lv/forums/viewtopi ... start=1540
(komentētājis imis ir mūsu Tālis, viņam tehnisku iemeslu dēļ vēlak nācās nomainīt vārdu)