24:00 Neviens no vecākiem vairs ligzdā neparādījās.
22.42

Labdien!lianaliesma wrote: ↑11 Jun 2018 10:25 P.S. Man ir aizdomas, ka iepriekš ligzdā nav bijusi vis Cilla, bet Osis. Diez vai mamma tagad vairs nenāktu, ja būtu jau uzdrošinājusies pēc gredzenošanas parādīties ligzdā.
Tas ir normāls process, kā jau gadiem vērojam Floridas ligzdā, ka vecāki sāk atstāt bērniem zivi, lai mācās to sadalīt paši. Kā arī- ērglēni mācās sargāt savu medījumu, sākumā, protams, no vecākiem un viens no otra.
Jā, par vecāka atrašanos ligzdā, nogaidīšanu un pēc tam pabarošanu, nevis zivs atstāšanu un projām aizlidošanu...To es zinu, kā notiek Floridas ligzdā, tāpēc tagad ir grūti pateikt, kā būtu bez traucējuma. Iespējams, ka savādāk. Es tikai gribēju teikt, ka Cilla nav pazudusi kā Suvi, kas jau ir labi manuprāt šajā situācijā.lianaliesma wrote: ↑11 Jun 2018 10:57 Tas ir normāls process, kā jau gadiem vērojam Floridas ligzdā, ka vecāki sāk atstāt bērniem zivi, lai mācās to sadalīt paši. Kā arī- ērglēni mācās sargāt savu medījumu, sākumā, protams, no vecākiem un viens no otra.
Bet šajā laikaposmā reizi pa reizei vecāks ielido un beigu galā palīdz tiem paēst.
Ligzdas gariņ, negribu vairs atkārtoties, bet īsumā - gadiem (no 2013.) jau vērojam Floridas baltgalvas ērgļu izturēšanos , kurus negredzeno un kuru izturēšanās ir līdzīga jūrasērgļiem, - ligzdošanas sezonas beigu posmā skaidri redzams, ka:Ligzdas gariņš wrote: ↑11 Jun 2018 11:08 labdien!
gribētos palūgt lai tādu informāciju kā to kad vecāks neguļ vairs ligzdā arī liktu pirmajā koment.,
lai katru reiz nav jāmeklē,fiksi pārskŗēju lapām - no 21.maija jau mazie nakšņo vieni,
kas ar gredzenošanu nu nekādi nevar būt saistīta:
viewtopic.php?p=184611#p184611
lianaliesma,pēc gredzenošanas Cilla ir redzama vairāk ligzdā kā Osis,
...
šorīt Durbertvillā bez visas gredzenošanas redzam,ka ir tas vecums kad lielākie bērni rauj zivis vecākiem no nagiem,
cits jautājums vai vecāks atgriežas barot vai nē...
man ir nesaprotami,kāpēc jūs visu laiku salīdzinat ar Floridas ligzdu,saprastu vēl ja tiktu salīdzināts ar kādu tik pat no civilizācijas tālu prom kā šī ligzda,tur ir ērgļi pieraduši pie trokšņiem,cilvēkiem un fanu pulkiemlianaliesma wrote: ↑11 Jun 2018 10:57Tas ir normāls process, kā jau gadiem vērojam Floridas ligzdā, ka vecāki sāk atstāt bērniem zivi, lai mācās to sadalīt paši. Kā arī- ērglēni mācās sargāt savu medījumu, sākumā, protams, no vecākiem un viens no otra.
Bet šajā laikaposmā reizi pa reizei vecāks ielido un beigu galā palīdz tiem paēst.
Tā nav, ka Amerikā visas ērgļu ligzdas atrodas stacijas laukumā. Kaut Floridas ērgļi ir tuvāk civilizācijai, tur tāpat ir norobežota teritorija ar brīdinājuma uzrakstiem, ka traucēt ērgļus nedrīkst un nevienam nenāk prātā ligzdošanas laikā apciemot ērgļus tieši ligzdā. Izņēmumi, ja ir cilvēku bezatbildības radītas problēmas cāļiem - vecāku ar zivīm atnestas zvejas auklas, āķi, tad palīdz un arī trīsreiz apsver visus par un pret.Ligzdas gariņš wrote: ↑11 Jun 2018 11:20 man ir nesaprotami,kāpēc jūs visu laiku salīdzinat ar Floridas ligzdu,saprastu vēl ja tiktu salīdzināts ar kādu tik pat no civilizācijas tālu prom kā šī ligzda,tur ir ērgļi pieraduši pie trokšņiem,cilvēkiem un fanu pulkiem![]()
Komentārs dzēsts!
Bez ironijas, lūdzu! Vari turpināt un reiz izteikt sakarīgu, citus neaizvainojošu viedokli, nevis tupēt kā partizānis un no malas lasīt, lai pēc tam paironizētu. Vispār labāk būtu, ja ieslēgtu kādu tiešraidi un padalītos forumā, ko tajā redzi.
Ligzdas gariņš wrote: ↑11 Jun 2018 11:20
man ir nesaprotami,kāpēc jūs visu laiku salīdzinat ar Floridas ligzdu,saprastu vēl ja tiktu salīdzināts ar kādu tik pat no civilizācijas tālu prom kā šī ligzda,tur ir ērgļi pieraduši pie trokšņiem,cilvēkiem un fanu pulkiem![]()