Murkjeli
Te var palasīties. Autortiesību likuma interpretācija varētu būt diezgan sarežģīta
http://www.lvportals.lv/visi/skaidrojum ... -subjekti/
Man nav saprotams, kā tas nākas, ka ar šādu moto dažs labs publiski izteiktais ierosinājums vai lūgums ticis uztverts kā pārmetums, pretenzija, netīrās veļas mazgāšana, uztverts ar apvainošanos un sarkastiskām piezīmēm. Līdz pat mutes aizvēršanai, un slēdzot diskusiju.
Vai nevarētu būt tā, ka tie, kas neuzdrošinājās savu sāpi un lūgumu izteikt publiski, bet paturot sevī, varbūt pasūdzoties kādam personiski PM ziņā, un tomēr nespējot tai rast risinājumu, ir iekrājuši azotē rūgtumu?
Murkjeļa stāstītais ir dzirdēts aizkulisēs, bet publiski izskan tikai tagad, bet - tas ir risināms jautājums, neuzveļot vainu tiem, kam tāda problēma ir sveša. LK forumieši izveidojuši atsevišķas tēmas dažādām vajadzībām, tostarp fotoattēliem, kas nav piesaistīti ligzdas laikam un tekošajiem notikumiem, bet varbūt attēlo kādu īpaši skaistu ainavu, vai ir veidoti kā kolāža ar humora noti, vai vēl kā citādi.
La Marie vairākkārt atklāti (gan diskusijās, gan tikšanos reizēs) izteica sirsnīgu lūgumu samazināt nebūtiskās informācijas daudzumu, atstājot (tostarp arī ornitologu skatījumā) svarīgos notikumus, vai citādi jocīgos/interesantos/neparastos vērojumus. Viņai tas bija īpaši būtiski, lai spētu apskatīt visu ligzdās pa dienu notikušo, bet tas svarīgi arī daudziem citiem.
Man ir bijis svarīgi pieturēties pie secīguma, kādā notikumi notikuši ligzdā, lai saglabātu kopainu un atsevišķo forumiešu komentāri saplūstu vienotā notikumu plūsmā, ko ērti pārskatīt vēlāk un atrast vajadzīgo. Nekad neesmu izmantojusi PM, lai kādam par kādu pasūdzētos, bet publiski izteicu savu sāpi.
Pamazām esmu jau labu laiku atgājusi no Latvijas tēmām, līdzīgi kā
La Marie. Un nemaz par to daudz neskumstot. Tik dažu reizi iemetot pa komentāram un bildei, un pievēršoties ārzemju ligzdām. Ļaujot arī citiem izjust prieku par vērošanu un komentēšanu, un saprotot arī fotoattēlu rediģēšanas grūtības.
Tie ir divi mums abām svarīgie lūgumi, kas forumā tika izteikti publiski un sirsnīgi, bez nodoma kādu diskriminēt, domājot par "visu augstāko labumu" arī no ornitologu skatu punkta, kā ierosinājumi. Pilnīgā Labas Gribas Manifesta
https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 95#p165895 tradīcijā. Un to nozīmīgumu priekš daudziem
storkkgirl savā komentārā vēlreiz apstiprināja.
Reakcija - pilnīgi neizprotama. Bez labvēlības, bez risinājumu meklēšanas, pārspriešanas. Interpretējot ar pārspīlējumiem un nievājoši.
Un- esmu saņēmusi dusmīgas PM no viena cilvēka, ka nevaru likties mierā, ka esmu visās tēmās, arī citi tā domājot, tika pateikts arī, kuri tie ir. Pilnīgi jumtiņš aizbrauca no tā, ka kāds var šādi redzēt situāciju, turēt akmeni azotē un aizmuguriski burkšķēt, tā vietā lai cilvēciski vienotos. Kas cilvēkiem liedzis korekti publiski ierosināt, sak, vēlos uzņemties kādas konkrētas ligzdas dokumentēšanu. Protams, aplam neiedomājoties, ka neviens cits vairs tēmā nedrīkstētu pievienot savus vērojumus un komentārus.
Arī vakardienas situācija ar
megu2 pavisam triviāla un viegli risināma. Nespējot izburties ātri cauri daudzajām ielekšanām/izlidošanām/uz labā/kreisā zara būšanām/zīlītes an-fas vai sīļa profilbildēm, bieži neskatos forumu, izskrienu cauri video. Bet vakar, redzot, cik Raimis kļuvis meistarīgs pārojoties un cik Mildiņa atsaucīga, un cik abi fotogēniski, aši iešāvu apzināti visas procesu atainojošās raksturīgākās - 9 bilžas, kam jēga bij tikai secīgi, lai izbaudītu Raimja pacelto kāju un interesanto ģīmīša izteiksmi... un tūlīt pat aiz manis seko kārtējā iepriekš notikusī ielekšanas ligzdā bilde... Tikai publiski, ne aiz muguras kādam trešajam, palūdzu megai2, vai varbūt varētu nelikt tās bildes. Bij 2 risinājumi -
mega2 atbild "ok, nav problēmu, izņemšu" vai arī "man tās bildes ir svarīgas un es negribu tās izņemt". Viss. Vienkārša komunikācija. Jo tiešām tā darīt nav aizliegts. Tā vietā viss tika nevajadzīgi uzšūmēts.
Kur te ir vēlme pieņemt citādi domājošos?
P.S. Tas tiešām izskatās kā ilustrācija Murkjeļa teiktajam ...
Man sāp par to, ka
La Marie bija tik satriekta, lai izšķirtos par tādu "dvēseles kliedzienu". Samīļojums no manis,
La Marie.
Tiešraides ir un tas ir galvenais. Var vērot un priecāties par to, cik Daba ir vieda.
12.03.2019.
P.S.
Vērotāj, pašlaik nejūtos komfortabli kā moderators, tā kā mans priekšstats par atklātību un labvēlīgu attieksmi forumā disonē ar valdošo, un pat vienu otru kaitina, gribu atteikties no moderatora pienākumiem un arī nedaudz atkāpties no pārāk ciešas manas klātbūtnes forumā. Paldies par sapratni.