Diskusijas

Ģeogrāfs

Re: Diskusijas

Post by Ģeogrāfs »

Ou! Tad jau jāuzlādē fotoaparāts! Tādas skaistules nav izdevies "nomedīt" līdz šim...
puke

Post by puke »

Ģeogrāfs wrote:Ou! Tad jau jāuzlādē fotoaparāts! Tādas skaistules nav izdevies "nomedīt" līdz šim...
Jā, glītas bezgala. Pēdējās nedēļas laikā dabasdatos ziņoti 11 novērojumi no dažādām vietām Latvijā.
Lote

Post by Lote »

Labvakar!
Gribēju uzjautāt, vai šogad būs iespējams vērot jūras ērgļu tiešraides kameru Igaunijā... Varbūt Annas un Uku?
Būtu jauki par jeb kādu informāciju.
Paldies :roll:
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Labrīt!
Uzaicinu uz sestdienas rīta mazu izklaidi... fūūū, galva sareiba ne pa jokam... :lol:

Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

TasPatsFans wrote:Labvakar!
Gribēju uzjautāt, vai šogad būs iespējams vērot jūras ērgļu tiešraides kameru Igaunijā... Varbūt Annas un Uku?
lianaliesma Tavu jautājumu ielika LK forumā, gaidīsim atbildi :P
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote:Labrīt!
Uzaicinu uz sestdienas rīta mazu izklaidi... fūūū, galva sareiba ne pa jokam... :lol:
Sareiba gan ;) Bet interesanti!
Lote

Post by Lote »

Vērotāja wrote:
lianaliesma Tavu jautājumu ielika LK forumā, gaidīsim atbildi :P
Paldies, Vērotāj :roll: Un arī Lianailiesmai :roll:
Last edited by Lote on 27 Jan 2018 19:08, edited 1 time in total.
Lote

Post by Lote »

Vērotāja wrote:
Nu nē...mani tur iekšā nedabūs pat par miljons naudām :o
d.e.

Post by d.e. »

TasPatsFans wrote:
Vērotāja wrote:
Nu nē...mani tur iekšā nedabūs pat par miljons naudām :o
Es vienreiz bik mazākā briesmeklī ierausos ar domu, ka 1 x dzīvē jāpamēģina :D
Nav tik traki, galvenais, lai piefiksē kārtīgi pie tiem beņķiem. Mani un neliela auguma meiteni man blakus pieklēbēja ar palieku atstarpi līdz pleciem, labi, ka laicīgi pamanījām un sākām brēkt, ka pārāk vaļīgi, citādi būtu zilumainas galā nobraukušas nesoties līkumos un ar galvu uz leju. Citādi nekas traks, tauta spiedz un kliedz, ir daži cilvēki, kam galva pēc tam reibst, bet principā tās dažas minūtes ir drīzāk jautras, nekā bailīgas ! :lol: :mrgreen:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Atkal paceļas balsis par mežu likumu :(
Delfi
Māris Liopa: Somija var! Bet Latvija nedrīkst?
http://www.delfi.lv/news/comment/commen ... d=49685849
Simba

Post by Simba »

Vērotāja wrote:Atkal paceļas balsis par mežu likumu :(
Delfi
Ir diezgan paredzams, ka tas pūķis ar nocirsto vienu galvu modīsies augšā ar vietā ataugušām trim galvām. Nav tikai skaidrs, kā šīs galvas izpaudīsies. Nav šaubu, ka mežistrādātāju rīcībā ir ļoti labi sabiedrisko attiecību speciālisti (un viņi var to atļauties), kuri drillē šāda veida rakstus, tādējādi ar maziem pilieniņiem pilinot sabiedrības kopējā domā. Kur, kā pierādīja nesenais eksperiments melno stārķu kontekstā, tas nav sevišķi grūti izdarāms uz masu.

Tas, kas ir mūsu puses mīnuss - mums pietrūkst mūsu sabiedrisko attiecību speciālisti, kas uz katru šādu rakstu gudrā veidā iedod pilienu pretī. Jo šobrīd ar šāda veida rakstiem tiek panākts tas, ka viena daļa sabiedrības tiek iemidzināta. Ticams, ka ar mērķi, lai tās trīs jaundzimušās galvas sekmīgāk var savu transformāciju pēc iespējas plašākos mērogos izpaust.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

TasPatsFans, vai pamanīji lianasliesmas komentāru? https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 27#p168927
Mīce

Post by Mīce »

Simba wrote:
Vērotāja wrote:Atkal paceļas balsis par mežu likumu :(
Delfi
Ir diezgan paredzams, ka tas pūķis ar nocirsto vienu galvu modīsies augšā ar vietā ataugušām trim galvām. Nav tikai skaidrs, kā šīs galvas izpaudīsies. Nav šaubu, ka mežistrādātāju rīcībā ir ļoti labi sabiedrisko attiecību speciālisti (un viņi var to atļauties), kuri drillē šāda veida rakstus, tādējādi ar maziem pilieniņiem pilinot sabiedrības kopējā domā. Kur, kā pierādīja nesenais eksperiments melno stārķu kontekstā, tas nav sevišķi grūti izdarāms uz masu.

Tas, kas ir mūsu puses mīnuss - mums pietrūkst mūsu sabiedrisko attiecību speciālisti, kas uz katru šādu rakstu gudrā veidā iedod pilienu pretī. Jo šobrīd ar šāda veida rakstiem tiek panākts tas, ka viena daļa sabiedrības tiek iemidzināta. Ticams, ka ar mērķi, lai tās trīs jaundzimušās galvas sekmīgāk var savu transformāciju pēc iespējas plašākos mērogos izpaust.
Jā , par šito es arī padomāju tāpat! Pirms Jaunā gada, kad jau bija izskanējusi doma par atkāpšanos no grozījumu izsludināšanas, TV24 ar Didzi Šmitu bija raidījums, kurā piedalījās 3 viesi, pie tam visi no mūsu pretiniekiem. Izklausījās pēc kārtīgas mežu īpašnieku lobēšanas. Viens kārtīgs secinājums šiem bija, ka mēs, kas esam pret (par mežu un dabas sargāšanu), esot ieinteresētās personas un organizācijas, kas tādā veidā pelnot !Tādu murgu nebiju dzirdējusi!Kā var uztaisīt diskusiju raidījumu, neiesaistot pretējas puses!!!
Lote

Post by Lote »

Vērotāja wrote:
TasPatsFans, vai pamanīji lianasliesmas komentāru? https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.p ... 27#p168927
Verotāj, liels paldies par info....Žēl....Bet cerams,ka būs iespēja vērot kādu citu ērgļu pāri:)
Paldies Lianaliesma par info:)
Made

Post by Made »

Daudzus gadus (kopš bija jāpērk dekoderi) es TV vairs neskatos, retu reizi internetā, avīzes nelasu un ziņas ļoti reti.
Šorīt uzķēros FB uz LSM sižetu par ļauno vāveri, kas radies no sižeta par pļavu tilbīti.. da nu, ziņas vēl 100 gadus nelasīšu.. :roll:

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija ... m.a265988/

https://sputniknewslv.com/Latvia/201801 ... tviju.html
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made, jā, par Raundapu tas piemērs bija neveiksmīgs.
Bet kopumā raidījums bija labs, vāvere un tilbīte nebija stāsta varones, bet tikai piemēri ar kuriem ilustrēt viltus ziņu tapšanas manieri.

(Dekoders jau vajadzīgs tikai lauku iedzīvotājiem, kas skatās virszemes tv. Rīgā katrā mājā ir vairāki kabeļtelevīzijas operatori, kuri piedāvā vairākus simtus kanālu par ļoti zemām naudiņām. Var jau par politiku neskatīties, ja negribas nervus bojāt, bet dabas, ģeogrāfijas raidījumi, laba mūzika, labas filmas - tas mūsu dzīvi tikai bagātina.)
Made

Post by Made »

Vērotāja, man tāda sajūta, ka te galvenie varoņi nav ne raundaps (viena ASV firma), ne pat tilbītes un vāveres - te ir attieksme pret ASV un nopietni raksti par dabu ir tikai iemesls to attieksmi demonstrēt - vieni tos izmanto, lai radītu pretamerikānisku virsrakstu, otri - proamerikānisku atbildes pozīciju. :roll:

(par TV Tev taisnība, bet man nepatika zaudēt savu brīvību un piesaistīties ikmēneša saistībām)
Simba

Post by Simba »

Made wrote:Daudzus gadus (kopš bija jāpērk dekoderi) es TV vairs neskatos, retu reizi internetā, avīzes nelasu un ziņas ļoti reti.
Šorīt uzķēros FB uz LSM sižetu par ļauno vāveri, kas radies no sižeta par pļavu tilbīti.. da nu, ziņas vēl 100 gadus nelasīšu.. :roll:
Pašu sižetu neskatījos, pārlaidu pa diagonāli aci sižetam. Bet īstenībā - cepuri nost tiem sižetu gatavotājiem, kas atspoguļo veidu, kā var manipulēt ar informāciju. Kā nereti top ziņas :D
Kontekstā ar sabiedriskās domas manipulēšanu, šādi raidījumi manuprāt ir vērtīgi no izglītošanas aspekta. Dod tik Dievs, ka lielākā daļa sabiedrības par šo aizdomātos - līdzīgi kā ar Strazda eksperimentu :P

Man gan ir TV, par ko maksāju, bet skatos reti - lielākoties, kad galīgi apskrienas dūša vai nav, ko darīt :D Man ir Lattelekom, kas man patīk dēļ tā, ka varu pa TV1 vai TV7 patīt atpakaļ raidījumus, ko tai brīdī gribas paskatīties vai fonā palaist. Diezgan bieži gan ar viņiem lamājos par internetu, reiz pat teicu - da nu nafig jūs! Un tad šie mani nošantažēja, ka nebūs arī fantastiskais tv ar atpakaļ patīšanas iespēju un es, nokaulējot cenu, tā i paliku pie ratiem :lol:
Simba

Post by Simba »

Vakardien biju izstaigāties savā vietējā apkaimē - nemaz nezināju, ka mums ir tik skaistas ozolu audzes. Pie sevis domāju - ja cilvēks pazustu no šejienes, pēc gadiem 50-100 stārķim varētu būt ideāla mājvieta :P
Bet! Atradu ligzdu! :lol:
Nebiju telefonu paņēmusi līdzi, tad nu nācās kalnu vest pie Muhameda :D
Ligzda bija uzvīta trīs pīcku galā, kur kārtīgā klajumā vējā tā ligzda ar visām pīckām tiktu nolocīta gar zemi :shock: Ligzda man apmēram līdz jostasvietai - tādā augstumā, pīckas varbūt līdz padusei augumā :lol:
Ir kādas idejas, kam šī varētu būt piederējusi? :D

Image

Ak jā - tā kamuflāža fonā vēl nepazīst putnu garšu :mrgreen:
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”