Diskusijas

La Marie

Re: Diskusijas

Post by La Marie »

Mīļie draugi - putnu vērotāji!
Nu diemžēl ir tā, ka jau atkal nekādi netieku uz otro pēc kārtas tikšanos, pie tam tik interesantā vietā un sabiedrībā! :(
Ļoti priecāšos, ja k-kādas vairāk atskaņas par šo pasākumu tiks forumā atainotas - ne tikai bildes, bet arī tēzes par apspriesto un atskaites par labi padarīto darbiņu, ja tāds būs plānā. ;) :)
Sirsnīgi sveicieni jums visiem un lai labi veicas! Image
Biker

Post by Biker »

Von mir auch: Daudz prieka šajā pasākumā! I look forward to reports. :D
Esmu mazliet skaudīgs : :|
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Biker wrote:Von mir auch: Daudz prieka šajā pasākumā! I look forward to reports. :D
Esmu mazliet skaudīgs : :|
:lol: Biker, Brauc pie mums! :D
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Biker

Post by Biker »

Tas būtu loti jauki lianaliesma, bet tas nav iespējams. Diemžēl!
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Lūdzu pieteikties pasākumam 16. un 17.septembrī - brauciens uz Madonas novada Mētrienas pagasta "Medņuriestu" pie mazo ērgļu pētnieka Dr. Uģa Bergmaņa. Pasākumā piedalīsies arī Jānis Ķuze. [/size]

Karte https://www.google.lv/maps/place/M%C4%9 ... 26.3232422

Uģis raksta:

Forumiešu saietam piedāvāju savu meža māju Teiču purva malā, adresē "Medņuriests", Mētrienas pagasts, Madonas novads. Tā ir no citām apdzīvotām vietām attālināta veco laiku mežsarga māja ar nepieciešamajām ērtībām kā tualete, siltais/aukstais ūdens, duša, virtuvē malkas plīts, II stāvā kamīnzāle, 4 divvietīgas gultas, 2 vienvietīgas gultas un 2 saliekamās gultas, kā arī daudz brīvas vietas gulēšanai uz grīdas. Ārā ir ugunskura vieta, dīķis peldēšanai un pirts. Māja netiek regulāri apdzīvota, tajā periodiski uzturas biologi, mednieki, dabas fotogrāfi, šeit jau 15 gadus organizēju starptautisku ornitologu saietu 3B+B (3 Baltijas valstis + Baltkrievija) par tēmu "Plēsīgo putnu un melno stārķu izpēte un aizsardzība Baltijas reģionā".

Ap 6'iem vakarā pastāstīšu par savām vebkamerām un darbu mazo ērgļu izpētē un putnu aizsardzību "Latvijas valsts mežos", kā arī padalīties ar nākotnes pētījumu iecerēm. Šis ir briežu baura laiks, vakarā pie ugunskura sēžot noteikti dzirdēsim briežus, varbūt arī aļņus un vilkus.

Pieteikušies:
1. MĀRIS
2. d.e.
3. Vērotāja
4. Raganiete
5. Feja
6. Pūka
7. Jamsis
8. Mīce
9. lianaliesma
10. Ligzdas gariņš
11. Zinta
12. Aivars

Groziņu saturu un auto ceļabiedru lietas apspriedīsim tuvāk braukšanai. Pagaidām tikai pieteikšanās.
Līdzi jāņem ēdamais un guļamlietas, dvielis. Trauki ir uz vietas.

Image
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Ligzdas gariņš wrote:Labdien!
labprāt piesakos uz šo tikšanos,tikai ja kāds labs cilvēks paķers pa ceļam no Rīgas ;)
Man jau "uz brieža" vēl vietas daudz! Vienu vietiņu gan gribētos aizsist - Madei. Viņa pati jau vēl nezin vai brauks vai nē, bet es gan zinu. :roll: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Māri, būtu labi, ja Tu arī Pūku paņemtu pa ceļam no Jelgavas, varbūt atceries, Tu viņu jau esi vedis :D
Toreiz Pūka ar Tavu mašīnu man rozes stādu atveda, kurš joprojām zied dārzā.
Made

Post by Made »

Māri, viltnieks tāds! Protams, ka es te siekalojos - tāds pasākums, tādi lauku ceļi (Googlē pabraukāju), tādi cilvēki, pats septembris - vai tiešām palaidīšu garām.. un tikai piesardzība par to, ka nekad neko nevar zināt par tik tālu laiku nākotnē (kā saskries darbi un vai nebūs citu problēmu) liedz man pieteikties par visiem 100% :P
Tā kā paturi gan man vēl to vietiņu, kamēr nav kāds 100% gribētājs pieteicies vai varbūt Simba izdomā, ka nevajag viņai tos kursus! :) (bet Simbai uz to pusi gan Rīga nav pa ceļam un viņai jābūt maksimāli brīvai sava laika sabīdīšanā, ļoti ceru, ka pavisam bez viņas tas pasākums nepaliks)
Made

Post by Made »

skarleta, vai šoreiz esi uz brieža? :P
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Vērotāja wrote:Māri, būtu labi, ja Tu arī Pūku paņemtu pa ceļam no Jelgavas, varbūt atceries, Tu viņu jau esi vedis :D
Toreiz Pūka ar Tavu mašīnu man rozes stādu atveda, kurš joprojām zied dārzā.
Sakārtosim visu, tikai ar noteikumu ka mājās braucam otrajā dienā, jo gribu pasēdēt pie ugunskura. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote:... gribu pasēdēt pie ugunskura. :P

Mūsu daudzu zilais sapnis jau kādu laiku ;) :P
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Simba

Post by Simba »

Ai, Made, nekārdini te mani :D
Diemžēl necik netikšu - man tās gudrās padarīšanas ir no 10:00 līdz apaļiem 18:00. Ja vēl nebūtu svētdienā, tad nospļautos un brauktu pie ugunskura sēdēt, bet pie šāda razklada man tur tik tāda muļķošanās sanāk, ne braukšana :lol:
Ja jau brauktu, tad nekāda kreņķa arī līdz Rīgai aizbraukt, bet te nu es Tevi Māra drošajās rokās nododu :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

PASĀKUMA PROGRAMMA

16.septembris

Ierodamies ap 14-15;
Apskatām apkārtni, pastaigājamies, papļāpājam, klājam galdu;
18.oo ierodas Uģis Bergmanis un abi ar Jāni Ķuzi pastāsta par pētījumiem, plāniem; iespējams, ka būs arī Aigars Kalvāns;
Paēdam;
Iekurinām ugunskuru, ejam pirtī;
Tusējam kaut visu nakti :P

17.septembris

Ar gaismu ceļamies un klusi, klusi ejam uz torni. Ir cerības redzēt zvērus un putnus, varbūt būs aizkavējies vēl kāds mazais ērglis;
Atgriežamies un pabrokastojam;
Braucam uz Uģa Bergmaņa mājām;
Apskatām savvaļas putnu rehabilitācijas staciju;
Talkojam - palīdzam Uģim nolasīt un sašķirot kartupeļus (tie iepriekš būs jau norakti). Katram dos līdzi spaini kartupeļu;
Vāram talkas zupu, cepam pelnos kartupeļus;
Paēdam;
Braucam uz mājām.
skarleta

Post by skarleta »

Made wrote:skarleta, vai šoreiz esi uz brieža? :P
Man vēl vajag drusku pamocīties :D ,lai saprastu vai braukšu :roll: bet TĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ GRIBAS !!! Pagaidām nesaku neko ,ne jā ,ne nē ,vēl takš laiks ir izdomāt :) Vērotāja ! Kāda superīga programma ,bet tad jārēķinās 100% uz divām dienām ,kas man gandrīz neiespējami ( gandrīz :D ).
Vērotāja

Post by Vērotāja »

skarleta, ja nu nekā, arī uz vienu dienu taču var. Tomēr labāk nekā nepiedalīties vispār :D
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:skarleta, ja nu nekā, arī uz vienu dienu taču var. Tomēr labāk nekā nepiedalīties vispār :D
Lielisks pasākuma plāns ! Image :D
Skarleta, loģiski, ka labāk kaut uz 1 dienu, nekā nemaz un Simba piemēram uz 1 nakti pie ugunskura ! :D
skarleta

Post by skarleta »

Vērotāja wrote:skarleta, ja nu nekā, arī uz vienu dienu taču var. Tomēr labāk nekā nepiedalīties vispār :D
Ieslēgtas visas smadzeņu šūniņas ,domāju :D Image
d.e.

Re: Tiešraides kameru dienasgrāmata 2017.gada septembris

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:KATALOGS
(spiest uz datuma)

1.septembris
Vērotāj, te kaut kas man tagad šilierējas par 2011.gada ērgļiem ! ;) Būs kāds "gļuks" laikam ieviesies :?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

d.e. wrote:
Vērotāja wrote:KATALOGS
(spiest uz datuma)

1.septembris
Vērotāj, te kaut kas man tagad šilierējas par 2011.gada ērgļiem ! ;) Būs kāds "gļuks" laikam ieviesies :?
d.e., jā es zinu.
Vispirms ielieku dienas datumu katalogā ar gadījuma adresi un tad sāku rakstīt dienas notikumus.
Katalogā pareizu adresi varu ielikt tikai pēc komentāra publicēšanas, tāpēc kamēr rakstu, esošās dienas adrese vienmēr ir nepareiza.
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote: d.e., jā es zinu.
Vispirms ielieku dienas datumu katalogā ar gadījuma adresi un tad sāku rakstīt dienas notikumus.
Katalogā pareizu adresi varu ielikt tikai pēc komentāra publicēšanas, tāpēc kamēr rakstu, esošās dienas adrese vienmēr ir nepareiza.
Jēziņ, cik tas viss sarežģīti, kā Tu vispār spēj šito padarīšanu pavilkt ! Image
Paldies Tev ! :) Citkārt zināšu, ka jāpagaida, tā sadaļa ir tik ļoti vilinoša ik vakaru ! :)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”