Aktivitātes melno stārķu aizsardzībai, 2017-2021

Ciconia nigra - Black Stork
Post Reply
User avatar
Lianaliesma
Posts: 48277
Joined: 02 Jun 2013 16:41

Aktivitātes melno stārķu aizsardzībai, 2017-2021

Post by Lianaliesma »

Activities for the protection of black storks

2021.

Ornitologu komentāri un
Aktualitātes sakarā ar nepieciešamību izveidot barotavas goru piebarošanai

Igaunijā tiek izveidoti "Zivju grozi", kur stārķi var papildināt savus lomus, ja sausā laikā galīgi nav atrodama barība.
Tādas vietas ir vairākas. Tām līdzās ir uzstādītas treilkameras. https://forums.dabasdati.lv/viewtopic.p ... 65#p244165
Tā ir iespēja arī brīvprātīgajiem praktiski palīdzēt goriem.
Simba wrote: 07 Jul 2021 22:55 Labdien!
Māris Strazds palūdza ielikt viņa komentāru par ligzdā notiekošo:
Stārķi savus bērnus pietiekami bieži nebaro nevis tāpēc, ka būtu slikti vecāki, bet tāpēc, ka pavasarī noskatītās barošanās vietas (kas šai ligzdai lielā mērā bija grāvjos) cita pēc citas pazūd – izžūst. Tas nozīmē tagad meklēt citas, kas, savukārt, nozīmē arvien tālākus lidojumus, kas prasa daudz vairāk laika. Šādam laikam turpinoties, ir ļoti liela varbūtība, ka viņu iespējas izbarot jaunos putnus vienā brīdī beigsies un tas var notikt ļoti pēkšņi. Atkarībā no temperamenta un individuāla putnu rakstura viņi var rīkoties dažādi, bet parastākais variants ir barošanas pārtraukšana. Pieaugušajiem putniem daudz svarīgāk ir saglabāt pašiem labu kondīciju, lai viņi varētu sekmīgi veikt pārlidojumu uz Āfriku un atpakaļ un „cerēt”, ka nākamgad būs labāk. No 20 ligzdām, pie kurām šogad bija fotoslazdi, divās (=10%) vecāki paši daļu bērnu izmeta no ligzdas (vai apēda) un pēc tam palikušos „nokopa” krauklis un/vai vistu vanags. Lai gan kopumā līdz šim pārbaudītajās ligzdās jauno putnu kondīcija kopumā ir bijusi laba un ļoti laba, putniem ligzdā ir jāpavada vismaz mēnesis (šajā ligzdā daudz vairāk) un stāvoklis var pasliktināties ļoti ātri. Lai gan es to nekādi nevēlos, iesaku sākt pierast pie domas, ka šīs ligzdas stāsts šogad var beigties tā. Ja tas tā nenotiks, tas būs labi, bet šo cāļu izredzes uz regulāru barību samazinās ar katru karsto dienu. Uzreiz piesaku arī to, ka nekādus „glābšanas darbus” es neorganizēšu. Cilvēks var ligzdā sakrāmēt zivju kalnu, bet neviens cilvēks nevar iemācīt cāļiem pēc tam barību ķert (ko vecie putni māca), kā jābūvē ligzda (ko viņi arī māca) un arī ne „pateikt, kurp jālido”. Vienīgais variants, ko ar šādiem putniem var darīt, ir nogādāt viņus uz Zoo uz visiem laikiem. Ja tas webkameras skatītājus nomierina, tad paši var mēģināt sazināties ar Zoo un to risināt (ja LDF/Jānis Ķuze parakstās uz to), taču tā būtu liekulība PR vārdā. Šī ne tuvu nav vienīgā ligzda, kas atrodas melioratoru pārcentības radītajos ekoloģiskajos slazdos – tā atšķiras no citām tikai ar to, ka „ir redzama”. Tāpēc visus varbūtējos protestus lūdzu vērst pret (mežu) melioratoriem un atbilstošās valsts politikas uzturētājiem un finansētājiem.
MĀRIS wrote: 14 Aug 2021 14:11 Labdien!
Jānis Ķuze sazinājies ar Māri Strazdu un nonākuši pie secinājuma, ka vienīgais kā šīs ligzdas iemītniekiem var vēl palīdzēt, tas ir barotavas ierīkošana. Esot kaut kur netālu viens grāvis, kurā tas ir reāli izdarāms. Māris Strazds dodas uz Rumāniju "pārķert" Mari, lai nolasītu viņas raidītāja datus, tāpēc vienīgais izpildītājs paliek Jānis Ķ., un no Viņa puses ir divi lūgumi, lai šo misiju mēģinātu realizēt.
1- Vai Siguldas pusē neatrastos kāds cilvēks Viņam palīgos barotavas ierīkošanā;
2- Vai Siguldas pusē atrastos kāds cilvēks, kurš būtu ar mieru ziedot, saķert, .... mazas DZĪVAS zivtiņas, kuras varētu ielaist barotavā, un ja tomēr šis pasākums izdotos, tad jābūt iespējai šo zivtiņu krājumu papildināt.
Ja kādam ir iespēja palīdzēt/ pievienoties šajā pasākumā, tad lūdzu ierakstieties šeit forumā vai padodiet ziņu Jānim Ķ. e-pastā
janis.kuze@ldf.lv
--- Šis ir vienīgais reālais pasākums, kā palīdzēt dotajā situācijā, bet cerības esot 0,1%, jo nav paredzams vai vecie putni atradīs barotavu, ....
Jānis Ķuze wrote: 15 Aug 2021 14:50 Sveiki!
Varu ziņot, ka barotava netālu no melno stārķu ligzdas šorīt ir iekārtota, ir pieteikušies vairāki palīgi, kas solījās sagādāt zivis. Ja viss ies, kā plānots dienas otrā pusē barotavā nonāks pirmā zivju porcija.
Paldies visiem, kas ir piedāvājuši savu atbalstu!
Jānis Ķuze
Jānis Ķuze wrote: 15 Aug 2021 15:02 Iespējams, ka būs nepieciešams atbalsts barotavas darbības nodrošināšanā - regulāri (reizi dienā vai divās) nogādāt uz turieni dzīvas zivis. Par to tad rakstīšu tuvākajās dienās.
Jānis Ķuze wrote: 16 Aug 2021 08:04 Sveiki!
Varu ziņot, ka vakar pievakarē barotavā tika ielaistas zivis, vieta atrodas dažu simtu metru attālumā no ligzdas un no gaisa ir labi ieraugāma, tomēr putnam tā joprojām ir jāatrod.
Paldies visiem, kas ir snieguši atbalstu!

Jānis Ķuze
Jānis Ķuze wrote: 17 Aug 2021 19:35 Labvakar!
Melnā stārķa modelis šodien tika uzstādīts barotavā, atliek cerēt, ka putns to novērtēs. Paldies par sagādāšanu!
Ja ir vēlme redzēt, kā šī vieta izskatās, rīt no rīta par šo tēmu būs neliels sižets TV3 raidījumā "900 sekundes".
Jānis Ķuze
Jānis Ķuze wrote: 17 Aug 2021 20:18
lianaliesma wrote: 17 Aug 2021 20:14 Paldies liels! Vai zivju grozam tiks pielikta arī treilkamera?
Jā, kamera ir pielikta.




________________________________________________________________________________________________________

Ziedot varat uz LOB kontu, ar norādi "Zivju grozu izveidei melno stārķu piebarošanai".
("Zivju grozu izveidei melno stārķu piebarošanai Siguldas novadā", ja ziedot gribat tiešraidē vērotajiem stārķu bērniem.)

Latvijas Ornitoloģijas biedrība
Reģ. nr.: 40008002230
Banka: AS “Swedbank”
Bankas kods: HABALV22
Konts: LV34HABA000140J035491
MĀRIS wrote: 18 Aug 2021 09:06 "Barotava" ir norobežots neliels grāvja posms. Pats grāvis stiepjas ap 200 m. garumā.
Un zivtiņas, kuras tika ielaistas barotavā. Kaut nu tas Putnu Dieviņš liktu Grāfam ieraudzīt .....
Image
MĀRIS wrote: 18 Aug 2021 09:01 Labrīt!
Sveiciens visiem no Jāņa Ķuzes! Viņš atsūtīja dažus bilžukus no barotavas ar Grāfieni II
Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Simba
Posts: 1627
Joined: 02 May 2015 18:46

Aktivitātes melno stārķu aizsardzībai, 2017-2021

Post by Simba »

Šī sadaļa ir par dažādām atbalsta aktivitātēm melno stārķu aizsardzībai.

Aktivitātēs tiek atainoti tādi temati kā:
- Māra Strazda komentāri un raksti,
- lūgumi pēc dažāda veida palīdzības,
- ziedojumu vākšanas aktivitātes,
- ligzdu meklējumu organizēšana,
- diskusijas par saistītajām tēmām,
- u.c. temati, kas nav tieši saistīti ar tiešraides kamerām.

Šeit minētās visas atbalsta aktivitātes notiek ciešā sadarbībā ar mūsu ornitologu Māri Strazdu.

Tālākā tekstā 2017.gada 5 augusta vēstule no Māra Strazda:
Tā kā no manis ilgi nav bijis nekādu ziņu un arī publiskajā telpā nekā nav, īsa informācija visiem atbalstītājiem un interesentiem par stāvokli.

No Bior esmu saņēmis pirmos atzinumus (ne par visu), bet teikšu godīgi – pats neesmu tos pat apskatījis (lai nebojātu sev nervus priekšlaicīgi) – kad būs viss, tad skatīšos (nav glifosāta analīžu, jo to taisa Vācijā). Pa starpu biju Rumānijā lejuplādēt Mares datus, kas arī izdevās – to gan jau labu laiku var redzēt Goris mājaslapā. Pateicoties pilno datu lejuplādei, Mares paveiktais attālums no 15912 km pārvērtās par 27964 km. Tagad viņas raidītājs ir iztīrīts un strādā, atliek tikai sekot tam, kas notiek.

Vispār varu informēt, ka šogad 30. jūnijā tika uzlikts raidītājs vienam pieaugušajam putnam (7gadīgam T, vārds dots Aivo), taču viņa rosīšanās netika publiskota, lai neatklātu ligzdas atrašanās vietu. Pirms trim dienām viņš jau devās ceļā un vakar vakarā bija sasniedzis jau gandrīz Baltkrievijas-Ukrainas robežu (apmēram 500 km no ligzdas). Migrācijas trase kaut kad būs pieejama Gorī, taču pagaidām šī putna dati ir pieejami tikai man un to publiskošana prasīs drusku darba gan LV gan Vācijas pusē (un tagad drusku nav laika) – es rīt dodos uz Konferenci Somijā, kur viens no ziņojumiem ir par plēsēju un mežzstrādes ietekmi uz melno stārķi. Pateicoties datiem, kurus deva Aivo (barošanās teritorija viņam sniedzās 10-23 km no ligzdas), un citām jaunām zināšanām, pārskatīju šī gada stāvokli Latvijā – un diemžēl jāsaka, ka ligzdojošo pāru skaits šogad atrodas kaut kur starp 90 un 140. Tikai. Vēl ir kādas 100 ligzdas, kurās dzīvojas nenoteikts skaits (1-3+ katrā) neligzdojošu putnu, kas neobligāti visi ir tēviņi – dažās ligzdās ir arī liekas mammas, bet ligzdošana nenotiek vienalga. Kāpēc, pagaidām ir grūti teikt ar pārliecību, viena no (ticamām) iespējām ir ķīmija.

Šodien uz BIOR aizvedu pirmās 19 olas – visu 2015.gadu, tostarp abas no webkameras ligzdas izmestās olas. BIOR vadība solīja labāko iespējamo cenu, taču kopējā paraugu skaita dēļ (ieskaitot 2016. gadu un 2017., kas vēl jāsagatavo, varētu būt drusku vairāk kā otrtik – precīzi nezinu, cik no pērnajiem paraugiem būs saglabājušies izmantojamā stāvoklī). Tāpēc ir skaidrs, ka naudas analīzēm nepietiks, un ja nu drīkst lūgt, tad nododiet šo ziņu eventuālajiem atbalstītājiem. Ja kādam ir „gali”, tad visvairāk interesētu varbūtēji institucionāli atbalstītāji arī darbam turpmāk kā tādam. Pārskats par vajadzīgo summu būs augusta pašās beigās, kad aizvedīšu visus paraugus uz Bior un kad saņemšu rēķinu.

Māris Strazds
Last edited by Simba on 23 Dec 2017 20:26, edited 4 times in total.
Made
Posts: 9304
Joined: 07 Apr 2015 10:32

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Made »

Papildus informācija




.
Simba
Posts: 1627
Joined: 02 May 2015 18:46

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Simba »

Made wrote: 15 Aug 2017 22:03 Paldies, Simba, karstā meitene :)

Es ieliku šo ziņu arī LK forumā http://www.looduskalender.ee/forum/view ... 89#p547689 (ja kādam ir ideja, kā palabot, es palabošu)

uzņemoties atbildību un atvainojoties, ja gadījumā tulkojot kaut kas nogājis greizi (bet viņi tāpat paņemtu un ieliktu vienkārši GT rezultātu)
un ar atsauci uz latvisko oriģinālu šeit.
Ļoti labi, Made, mīļš paldies :P
Simba
Posts: 1627
Joined: 02 May 2015 18:46

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Simba »

Es arī rītdien sagatavošu uzsaukumu facebookam, ielikšu tad vēlreiz te arī lūgumu :)
Šodien kaut kāda vate galvā :D
Made
Posts: 9304
Joined: 07 Apr 2015 10:32

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Made »

Iedomājies, ka tā ir cukurvate un izbaudi to saldos sapnīšos! :P
Simba
Posts: 1627
Joined: 02 May 2015 18:46

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Simba »

Sabirdināji man te prieka asaras acīs un nekas man neatliek cits, kā iet lūkot cukurvati mūsu saieta bildēs, kur tad vēl to sirdssiltumu :P :P :P
User avatar
Vērotāja
Posts: 46683
Joined: 14 Apr 2011 10:48
Location: Carnikavas novads

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Vērotāja »

Simba wrote:Sabirdināji man te prieka asaras acīs un nekas man neatliek cits, kā iet lūkot cukurvati mūsu saieta bildēs, kur tad vēl to sirdssiltumu :P :P :P
ImageImage
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Simba
Posts: 1627
Joined: 02 May 2015 18:46

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Simba »

Sveiki mīlīši :P

Pirms palaižu šo tautās facebookā, lūdzu pēc dabasdatu vērotāju kritiskās acs vērtējuma - vai ir kaut ko nepieciešams palabot?
Last edited by Simba on 16 Aug 2017 17:58, edited 1 time in total.
Made
Posts: 9304
Joined: 07 Apr 2015 10:32

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Made »

Simba wrote:Vienas olas pilna analīze kopā ar glifosāta analīzēm maksā ap 100 EUR. Rēķins par jau nodotajām olām vēl nav saņemts, taču ir vairāk kā skaidrs, ka arī tā apmaksai nepieciešama ziedotāju palīdzība.
Aha, jau gatavs :) Es par tiem 100 neesmu īsti pārliecināta, turklāt, cik saprotu, glifosātu taisa atsevišķi citā vietā. Varbūt neminēt summas? :roll: Ja nezinām, tad nevajag, BIOR arī brīnīsies.. Var pateikt, ka par olu analīzēm konkrēta summa būs zināma augusta beigās, bet lielu naudu vajag arī citām analīzēm, ko pašreiz nevar atļauties (jāizlasa vēlreiz arī MS agrākie komentāri, bet man tagad nav laika)...

Jā, un bija arī bēdīgais citāts par to, ka glifosāta dēļ drīz ar baltajiem stārķiem būs tāpat kā tagad ar melnajiem..
Simba
Posts: 1627
Joined: 02 May 2015 18:46

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Simba »

Pats Māris vakardien minēja: "skaidrs, ka trūkst (ja pilnā cena par glifosātu ir 100+ eiro par analīzi tad 40 analīzes ir 4000 no tā vien). Es gan ļoti ceru, ka summa būs mazāka", tā ka gauži melojusi neesmu.
Es saprotu Tavu sajūtu, ka nevajag summu, tomēr uz dullo - ziedojiet kaut ko, nezin ko - aktivitāte tomēr būs mazāka (ja būs) nekā tad, ja tiek minēta summa, kura pat ja nav 100% korekta, bet tomēr vismaz ir kaut kāda skaidrība, par ko man jāziedo...
Made
Posts: 9304
Joined: 07 Apr 2015 10:32

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Made »

Un ja glifosātu taisa atsevišķi un olas atsevišķi? Pilnīgi noteikti nevajadzētu rakstīt tā, kā uzrakstīji, jo MS tā nav teicis. Viņš teica, ka BIOR ir piedāvājis zemāko iespējamo summu, bet, neminēja šo summu. Nevajag kā labāk, vajag kā precīzāk, citādi dabūsi no MS piparus, ja greizi uzrakstīsi :lol:

Pagaidi MS un saskaņo ar viņu! Varbūt viņš tur lasa e-pastus?

Un vēl - tā kā tagad ir uzrakstīts, ir anonīmi, bet vairāk velk uz to, ka LOB būtu rakstījusi, jo uzreiz konts. Vajadzētu tā, lai nav pārprotams, no kurienes informācija/aicinājums nāk.
Simba
Posts: 1627
Joined: 02 May 2015 18:46

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Simba »

Labi, ka nav, ta nav :P

Atceļam un gaidam Māra akceptu ;)
VIKTORYja
Posts: 603
Joined: 03 Aug 2015 14:49

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by VIKTORYja »

Jā kāds grib palīdzet un ziedot,viņam vienalga cik tās maksa,viņš ziedos cik varēs,galvenais pareizājā vietā nosutīt!Paldies tev Simba! ;)
Simba
Posts: 1627
Joined: 02 May 2015 18:46

Melno stārķu atbalsta grupas aktivitātes

Post by Simba »

Ievietoju arī šeit palīdzības saucienu no Māra Strazda.
Varu vien piebilst, ka mēs visi tiksim informēti par progresu - cik ir saziedots, cik vēl nepieciešams un brīdī, kad saņemsim rēķinu, cik tad precīzas ir olas analīzes izmaksas.
Made vai jebkurš cits - ja uzskatat par nepieciešamu, lūdzu pārpublicējiet arī looduskalenderā :)
Lūgums atbalstīt melno stārķu izzušanas pētniecības darbu!
Iepriekš tika publicēts aicinājums ziedot melno stārķu ķīmiskajām analīzēm un divu bojāgājušo putnu sekcijai, kā rezultātā 592 EUR vērts rēķins ar Jūsu palīdzību tika apmaksāts, paldies Jums!
Šobrīd pietrūkst finansējuma melno stārķu neizšķīlušos (vanckaru) olu ķīmiskajai analīzei. Pašreiz laboratorijā ir nodotas 19 olas, bet kopā ir nepieciešams veikt analīzes ap 30-40 olām (atkarīgs, cik paraugu ir derīgi). Vienas olas pilna analīze kopā ar glifosāta analīzēm maksā ap 100 EUR. Rēķins par jau nodotajām olām vēl nav saņemts, taču ir vairāk kā skaidrs, ka arī tā apmaksai nepieciešama ziedotāju palīdzība.
Tādēļ milzīgs lūgums visiem, kuri to spēj, lūdzu palīdziet ar savu atbalstu, lai mēs visi kopā spētu noskaidrot melno stārķu izmiršanas iemeslus Latvijā.
Pašreiz Latvijā ligzdojoši melno stārķu pāri ir robežās no 90 līdz 140 (tikai). Vēl ir kopā ap 100 ligzdu, kuras apmeklē 1 – 3 neligzdojoši stārķi. Neligzdošanas iemesli šobrīd nav zināmi, bet kā viens no tiem var būt arī ķīmiskais piesārņojums . Šie ir jaunākie dati par 2017.gadu. Tādēļ ir ļoti svarīgi pēc iespējas ātrāk noskaidrot, kā mēs šos putnus varam pasargāt. Un kā kopā ar melno stārķi mēs varam pasargāt arī savu zemi no piesārņojuma, jo viss taču ir savstarpēji saistīts.
Lūdzam šai atbalsta akcijā iesaistīties arī uzņēmumus, kuriem ir svarīga melno stārķu aizsardzība un Latvijas ekoloģija. Latvijas Ornitoloģijas biedrība ir sabiedriskā labuma organizācija, kur par tai veiktajiem ziedojumiem nav jāmaksā ienākuma nodoklis.
Kopā mēs varam palīdzēt melnajam stārķim izdzīvot :)
Ziedojumu rekvizīti -
Latvijas Ornitoloģijas biedrība
Reģ. nr.: 40008002230
Banka: AS “Swedbank”
Bankas kods: HABALV22
Konts: LV34HABA000140J035491
Ziedojuma mērķis: Melnais stārķis
Made
Posts: 9304
Joined: 07 Apr 2015 10:32

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Made »

Tātad Simba ir sazinājusies ar MS un tā tiešām ir taisnība - glifosātu olās pārbaudīs BIOR (hm, kāpēc tad bojāgājušajiem putniem to nevarēja Latvijā taisīt.. :roll:) un viss kopā par 100 EUR vienai olai. Nu labi. :D

Bet es tiešām negribētu vairs LK likt - es jau uzreiz toreiz ieliku, un sarunas turpinājuma nebija (varbūt nauda tomēr aizgāja). Ja nu vienīgi tur viņiem ir speciāla ziedojumu tēma un tajā ielikt... lianaliesma, kā Tu domā?

Toreiz es ieliku te http://www.looduskalender.ee/forum/view ... 89#p547689

Vai mums būs arī Mares bildes (vai nu LK forumā vai te lasīju priecīgu komentāru, ka gribas redzēt tikšanos)? :P
User avatar
Lianaliesma
Posts: 48277
Joined: 02 Jun 2013 16:41

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Lianaliesma »

Made, domāju, ka Tevis ievietotā informācija ir izlasīta un tie forumieši, kam rūp melno stārķu jautājums un kas var ziedot, to arī izdarīs bez īpašām sarunām par to. Tomēr, liekas, aktīvo vērotāju nav visai daudz. Diez vai ir vērts vēlreiz ievietot detalizētu informāciju. Taču, ja liek - tad informācijai jābūt īsai, kodolīgai. un nepieciešama ātra atgriezeniskā saite par akcijas norisi un rezultātiem.

Man pašai ir sekojošas pārdomas MS izklāsta sakarā...
Olas sakrātas pat no 2015.gada, pat ir šaubas, vai visas būs derīgas analīžu veikšanai - droši vien ziedotājiem var rasties jautājumi, kāpēc tās tiek tik ilgi glabātas. Piemēram, pagājušajā gadā Zīles&Ozola 2 izņemtās olas tika solītas pārbaudīt uzreiz un par to, liekas, arī cilvēki ziedoja, arī no LK foruma, un gaidīja rezultātus, tomēr tās netika nodotas.
Protams, tagad ap 40 olu analīžu veikšanai nepieciešami krietni lieli līdzekļi un tik lielu summu tie samērā nedaudzie aktīvie DD un LK forumieši diez vai spēs saziedot. Te droši vien nepieciešams domāt arī par valsts finansiālu atbalstu kāda projekta veidā varbūt, par cik ir aizdomas uz ķīmiska piesārņojuma klātbūtni putnos un tātad tā var būt svarīga informācija visai Latvijas sabiedrībai un personiskai drošībai. Tāpat būtu svarīgi izmantot FB saitu https://www.facebook.com/DzivibasLidojums/ un tur ievietot aicinājumu ziedot, tur būtu vairāk publikas. Tomēr, izskatās, ka tā lappusīte pavisam nedzīva...
Vispār, ziedojumu vākšana ir nopietns darbs, droši vien LOB taču ir kāds cilvēks šādā "fundraiser" amatā, jo tas ir nopietns stratēģiju izstrādes process.

Cik sapratu no LK forumiešu diskusijas par ziedojumiem raidītāja uzlikšanai Igaunijas ligzdas mazuļiem - viņi vēlas ziedot tieši šim mērķim un tāpēc diskutē par veidu, kā šāda veida ziedošanu vislabāk organizēt. To var saprast - tad akcijas apjoms ir samērīgs un rezultāti uzreiz visiem redzami raidītāja izskatā.
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
User avatar
Vērotāja
Posts: 46683
Joined: 14 Apr 2011 10:48
Location: Carnikavas novads

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote:Tāpat būtu svarīgi izmantot FB saitu https://www.facebook.com/DzivibasLidojums/ un tur ievietot aicinājumu ziedot, tur būtu vairāk publikas. Tomēr, izskatās, ka tā lappusīte pavisam nedzīva...
Projekts Dzīvības lidojums ir telekompānijas LNT projekts. Projekts beidzās un attiecīgi FB lapa apstājās.
Māris Strazds ir izpaudies tikai savā lapā goris.lv.
lianaliesma wrote: Vispār, ziedojumu vākšana ir nopietns darbs, droši vien LOB taču ir kāds cilvēks šādā "fundraiser" amatā, jo tas ir nopietns stratēģiju izstrādes process.
Noteikti tāda nav.
Intereses pēc lejuplādēju LOB gada pārskatu. Pagājušā gada ziedojumi sastāda 10582 euro, tai skaitā Latvijas fizikās personas ziedojušas 5084 euro, ārvalstu fiziskās personas 22 euro. No ziedojumiem administratīviem mērķiem izlietots 650 euro.
Tiesa, LOB ienākumi ir krietni lielāki, tur ir ieņēmumi no mērķdotācijām un saimnieciskās darbības, taču tā ir "cita opera".
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Simba
Posts: 1627
Joined: 02 May 2015 18:46

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Simba »

lianaliesma, paldies par dzīvības lidojuma facebook lapas eksistences pacelšanu :) Šī ir laba ideja, mēģināšu lapas reanimācijas ideju celt priekšā arī Mārim Strazdam :)
User avatar
Lianaliesma
Posts: 48277
Joined: 02 Jun 2013 16:41

Re: Melnie stārķi Zemgalē, 2017 (Zīle un Ozols)

Post by Lianaliesma »

Simba Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Post Reply

Return to “Melnais stārķis”