Sākas makšķerēšanas sezona!lianaliesma wrote: rtmp://193.40.132.138/live/kala

Sākas makšķerēšanas sezona!lianaliesma wrote: rtmp://193.40.132.138/live/kala
Vispār jau kopš oktobra sākuma forelēm ir liegums...vismaz mums šeit Latvijā. Pieļauju, ka Igaunijā tas pat ātrāk sākas.MĀRIS wrote:Sākas makšķerēšanas sezona!lianaliesma wrote: rtmp://193.40.132.138/live/kala
Sezona sākusies ! Es 2 gab. nupat nocopēju !uldis wrote:Vispār jau kopš oktobra sākuma forelēm ir liegums...vismaz mums šeit Latvijā. Pieļauju, ka Igaunijā tas pat ātrāk sākas.MĀRIS wrote:Sākas makšķerēšanas sezona!lianaliesma wrote: rtmp://193.40.132.138/live/kala
d.e. Nu jāmaksā soda nauda foruma kasītē!d.e. wrote:Sezona sākusies ! Es 2 gab. nupat nocopēju !uldis wrote:Vispār jau kopš oktobra sākuma forelēm ir liegums...vismaz mums šeit Latvijā. Pieļauju, ka Igaunijā tas pat ātrāk sākas.MĀRIS wrote:Sākas makšķerēšanas sezona!![]()
Nu, šito copi mums pat inspektors Uldis nevar aizliegt!d.e. wrote: lianaliesma, kā tā... Tu pati ierādīji vietu, kur jācopē !Tu esi līdzdalībniece un MĀRIS arī !
![]()
Ek, jālaiž fiksi vaļā, kamēr inspektors uldis nav parādījies !![]()
Šādā veidā viņas veido tā saucamo ligzdas bedrīti, un pēc tam arī nārsto, bet tad ir blakus vēl vismaz viens vai vairāki tēviņi.skarleta wrote:15.20
Kā interesanti ,viņas apveļas uz sāna un ar asti uzrušina zemi![]()
d.e., esmu jau esmu līdzvainīga
Prieks redzēt jaunas "sejas" Forumā !ufologs wrote:Ļoti meditatīvi skatoties uz zivtelēm.
Bet pamaniju ko neredzētu. Zivs nostājās uz sānu un ar asti sit pa grunts akmeņiem.
Kāpēc viņas tā dara?
Lai gan uz kadra datums neparādās, VLC bildītei paraksts ir ar šīsdienas datumu vlcsnap-2016-10-25-19h52m28s031Vērotāja wrote:Vai tiešām oktobra beigās zīlītes ir ligzdā? Vai tas nav ieraksts?
Man liekas, ka mēs arī akmeņiem varētu emocijas piedēvēt, ne tikai zivīm !Made wrote:27.oktobris
Nez, vai, zivis vērojot, mēs tām arī spēsim piedēvēt emocijas?
He he, ej nu sazini, īstās lietas darot tā kā tajā video no kameras pieteikšanas rakstaMade wrote:Pa dienu laikam taču notika ikru nēršana? Visticamāk, sitoties pret akmeņiem, ir vieglāk nērst? Man gan likās, ka tēviņam vajadzētu tos apaugļot, bet viņš tikai skatās. Nedomāju, ka viņi taisa tikai tikai bedrīti tādos lielos akmeņos - cita lieta smiltīs, grantī, sīkos oļos... vai varbūt viņas tikai "cerējas"? izrādās?
Kā mēs zinām, mātīte rok nārsta ligzdu. Tēviņš apaugļo olas un dzen prom konkurentus. Šajā video mēs redzam abu rīcību un atšķirības starp tām.
Strauta forele
Nārsto septembrī-martā, Latvijā oktobrī-novembrī (ūdens t° 2-8°C) 15-70 cm dziļumā. Raksturīgs vienlaicīgs nārsts, kas ilgst līdz 2 mēnešiem. Mātīte veido ligzdu, ierokot ikrus oļos, grantī, to attīstība ilgst 50-260 dienas (350-480 grāddienas). Latvijas upēs kāpuri izšķiļas pavasarī.
Varavīksnes forele
Nārsto septembrī-jūnijā (ūdens t° 0-15°C) 0,1-1,5 m dziļumā. Ir rudenī un pavasarī nārstojošas ekoloģiskās rases. Raksturīgs vienlaicīgs nārsts, kas ilgst 10-15 dienas. Parasti ar vienu mātīti nārsto vairāki tēviņi. Mātīte veido ligzdu, ierokot ikrus oļos vai grantī, to attīstība ilgst 24-111 dienas (300-430 grāddienas).
portāls Latvijas Daba