Bebri Igaunijā, 2017-2019

Locked
Made

Re: Bebri Igaunijā, 2017

Post by Made »

Interesanti, no GT iznāca ārā it kā otrādi vērsts tulkojums: Spēks ir mierīgs.
Un uzreiz jādomā, kāda ir bezspēcība - jā, no vienas puses haotiska, uzbudināta, no otras - inerta, depresīva, arī it kā mierīga. Bet laikam atliek tikai to pieņemt, kad rodas spēks... :roll: oi, sajuku :P

15:22 kāda spēcīga ēna.. nez, vai no milzu koka stumbra vai lapotnes? :P
Image
Made

Post by Made »

Paldies, aita, lielisks video! :P

Bebri atstiepj tādu bomi un noliek tik nepiemērotā vietā :roll:
Made

Post by Made »

Nu jā, ko nu es vispār saprotu no gudriem inženiertehniskiem apsvērumiem :D :D :D
Skaists video ar citiem igauņu bebriem!
d.e.

Post by d.e. »

Labvakar !
Lieliski video, paldies visiem, skatos un priecājos ! :)
Bomis tiešām pamatīgs atstiepts, man arī liekas, ka ne tā uzkrāmēja, bet viņš 100% tā arī bija domājis, jo viņiem savs funktieris, viss ir atstrādāts. :mrgreen:
skarleta

Post by skarleta »

15.AUGUSTS.
00.16
Čaklais strādnieciņš :)
Image
izkāpa ,nopurinājās ,pakasījās un aizčāpoja :)
Image

Image
Made

Post by Made »

Man kameras logs gan vaļā, bet zem citām programmām, viss tiek palaists garām. Tā arī tagad - nez, kur tā spuldzīte parādījās un kur palika.. pa īsu brīdi, kamēr novērsos..
00:36 mēnestiņš laikam, ja?
Image
Made

Post by Made »

Šovakar sevišķi bieži ievēroju viņa asti - kā baltu lāpstu :P re, pat vienlaikus galva un aste ir ārā..

Image

Ja kādam būs video, varētu būt labi kadri ar abiem mbebriem. Izskatījās, ka dēlēnu mājās nevarēja atstāt un nācās ņemt uz darbu, lai mācās.
Biker

Post by Biker »

Sveiki!
skarleta un Made, liels paldies par skaisti fotogrāfijas. Nē, man nav video bebru špakteļlāpstiņu.
bet cīņas spēles no 21:23
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Paldies bižukiem un video, nu dikti čakli viņi ir un darbīgi, taisni žēl, kad viņu darbiņu atkal izjauc... ;)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

15.AUGUSTS

14.00
Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Made

Post by Made »

Made wrote:Ja kādam būs video, varētu būt labi kadri ar abiem bebriem. Izskatījās, ka dēlēnu mājās nevarēja atstāt un nācās ņemt uz darbu, lai mācās.
Super! Šis ir tas moments, ko es dzirdēju, bet neredzēju! Tikai kā sekas to kuplo zaru :P Paldies, aita, par visas ģimenes kopēju video! :D (nu, es tā domāju, ka tikai viens bērniņš viņiem ir)
Made

Post by Made »

16:19 nu jā, papriecājās un pietiek :|

Image
Made

Post by Made »

17:07 trīs pīļuki devās lejup savās darīšanās :P

Image
Made

Post by Made »

22:40 jau sākusies naktsmaiņa.. es domāju - kā viņi pārziemos? ir taču vajadzīgs kāds nekāds ūdens līmenis, lai ieeja/izeja būtu nesasalušā ūdenī, bet upīte ir sekla..

novilku līnijas salīdzināšanai, izrādās, ūdens līmenis turpinājis kristies vēl pat vakara stundās, re, tumsā labi izceļas stabiņš, kas dienā laikam bijis knapi tikai virs ūdens
Image
Made

Post by Made »

23:30
nu, tā bebru naktsmaiņa izčākstēja, laikam bija tikai izlūkgājiens :lol:
toties izskatās, ka zirneklis auž tīklu priekšā kamerai :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made wrote: ir taču vajadzīgs kāds nekāds ūdens līmenis, lai ieeja/izeja būtu nesasalušā ūdenī, bet upīte ir sekla..
Nez vai bebri tur dzīvo pirmo gadu, droši vien ir piemērojušies situācijai.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:
Made wrote: ir taču vajadzīgs kāds nekāds ūdens līmenis, lai ieeja/izeja būtu nesasalušā ūdenī, bet upīte ir sekla..
Nez vai bebri tur dzīvo pirmo gadu, droši vien ir piemērojušies situācijai.
Labvakar ! Lasu šo foruma sadaļu ar divējām izjūtām....jā, man arī reizēm paliek viņus žēl, kad nopostu bebru dambi un viss viņu darbs vējā. :( Bet, ko darīt ? ! Agrāk viņi bija mežā, nevis pagalmos...Mierinu sevi ar domu, ka populācijai tas netraucē. Tak nav pazuduši, vairojas uz nebēdu un kaut kā ir pielāgojušies.Varbūt saprot, ka vēlāk rudenī tas Homo sapiens atslābst un neko vairs nejauc un tad pāris dienās uzpludina sev vajadzīgo ūdens līmeni. :) Man tagad jau 4 dienas upe stāv, neko nejaucu un citi arī nav bijuši. Šamējie var priecāties. Bet man sevi reizēm arī žēl, tie sakņu mudžekļi ūdenī ir spaiņa lielumā...kamēr izķeksē, mugura beigta...Tā mēs cenšamies sadzīvot, slazdus neliekam, nost nešaujam, bet dambi gan palaikam atjaucam. :mrgreen: 02:33 Upīte burbuļo, abi lielie bebri pārlūko teritoriju, nopēta dambi un paspēj arī sabučoties! :P Image
Made

Post by Made »

16.augusts

Salīdzinot 0:52 un 6:07 izskatās, ka ūdenslīmenis ir cēlies, lai gan nemanīju strādājam :P
Naktī tajā brīdī tur bija 3 bebri, turklāt viens pārrāpās ūdenī no šīs puses.

Image

d.e., es skatījos, ka vakar tam stiprajam vīram arī vajadzēja vairākas reizes atpūsties.. ;)
Biker

Post by Biker »

Labrit!
viņi ir strādājuši tikai laiku pa laikam

3:27 - 3:30
d.e.

Post by d.e. »

Made wrote:
d.e., es skatījos, ka vakar tam stiprajam vīram arī vajadzēja vairākas reizes atpūsties.. ;)
Nu par to jau ir runa...bebri kaut kā tik labi māk to visu samudžināt kopā, ka izjaukt ir baigi grūti. Tā no malas skatoties man arī liekas, ka atpeld un iekrāmē kādu zaru bezmaz uz dullo, bet patiesībā tur vesela sistēma gan kādus zarus nes, gan uz kuru pusi pret straumi sabaksta u.t.t. Pirmie zari ir lapainie - žuburainie ar gariem kātiem un pret straumi un tajos tad sabaksta iekšā krustu šķērsu noasinātos mietus, dūņas, sakņu pikučus, bluķus atvelk nez no kurienes un akmeņus. Visu laiku domāju cik labi būtu šos nolīgt darbā tur kur vajag kaut ko izrakt vai aizrakt vai nostiprināt, būve stāvētu mūžīgi mūžos ! ;) Nu kaut vai to krastu, ko man noārdīja varētu aizmūrēt atpakaļ, tad es viņus pat pabarotu tad 3x dienā (naktī)! :lol:
Locked

Return to “Dzīvnieku kameras un barotavas”