Nu kur Maru lido?! Flomingo, protams, ir ļoti skaisti, bet Maru ir jāgriežas uz dienvidu pusi!
Vērotāja, Maru Tevi paklausīja, nosoļoja kādus 10 km pa purvu uz dienvidiem līdz atrada labu "lāsmeni"
Kaimiņiene, Tava darba ilustrācijai atnesu no LK arī bildes, kas uz šo datu pamata Anne7 bija izveidojusi par šo lidojumu pāri jūraiKaimiņiene wrote: ↑30 Oct 2018 13:14 www.looduskalender.ee/forum
Urmas, atbildot uz jautājumu par Maru lidojumu pār Vidusjūru, iedevis interesantus pārsteidzošus datus.
Jā, tas ir labi, ka Maru tajā vietā pietika tikai ar atpūtu mežā. Tiesa, tālākais lidojums līdz Shokeda ir stipri uz jūras pusi nost no vismaz visu Latvijas melno stārķu zināmajiem maršrutiem ceļā uz Āfriku (tikai Kate bija tur pēdojusi pavasara ceļā un Lote uz brīdi ieskrējusi) un es biju nedaudz nobažījusies, kad tad viņa pagriezīsies. Bet re, pēc 30.oktobra datiem ir gan atkal uz ceļa, tikai pāri jūrai uzreiz nemetās - novilka gandrīz līdz pēdējam, kamēr tomēr pagriezās līča šķēršošanaiKaimiņiene wrote: ↑30 Oct 2018 13:14 www.looduskalender.ee/forum
29.10. Maru pēc atpūtas mežā (paldies Made par video!) lidojis +48 km DR netālu no Shokeda Izraēlā.
Man šķiet, ka viņš ir labi iekļāvies kādā lielā vai mazā stārķu barā, kur priekšgalā ir veci zinoši putni. Jo es nevaru iedomāties, ka sešu (!) mēnešu vecs stārķēns tik labi zinātu gan labās barošanās vietas Turcijas lagūnās, gan tieši šo aizsargāto mežu Izraēlā, kur var atpūsties. Gudrs jaunulis.
Labrīt.