Melno stārķu migrācija 2015-2021

Made

Re: Melno stārķu migrācija

Post by Made »

O, un pat latviski aprakstīts :) Man gadījās angliski - par krāteri un ekskursijām ap to šķiet ļoti interesanti te http://www.explore-il.com/ (es tikai paskatījos to bildīti ar 800 gadīgo pistācijas koku Negevas kalnos).

Krāteris, kas LL bildēs, laikam Zīļukai tagad pa labi, otrā pusē upe Nahal Nitsana un degungalā tās pieteka bez vārda, bet ceļa līkumā Bor Hamat, kur tuvumā ir tāds te dīķītis, pie kura ekskursanti citās bildēs aplipuši (nesapratu – vai tiešām tāds te vienīgais, varbūt kaut kas saistīts ar to).

Bet priekšā ir tāda plankumaina mēle, kuras galā divi aplīši – atzīmēts Negev mountains (tiem Negevas kalniem daudz bilžu internetā) un arī piemineklis Memorial Monument to Seven Colombia Fallens (bildi neatradu) ASV kosmosa kuģa Columbia katastrofā bojāgājušajai apkalpei, jo viens no 7 bija pirmais izraēliešu astronauts Ilans Ramons.

Te vairāk par lidojumu http://www.diena.lv/arhivs/asv-sero-par ... m-11578374

Un te var viņus NASA bildē paskatīties http://www.nasa.gov/columbia/home/

Image

Zīļuka lido kā vajag – kā vairums lido, viņai ir bijis pavisam neliels ceļavējš, kas pastiprinās, cerams, ka Sarkanajā jūrā neiepūtīs :P

Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Made wrote:O, un pat latviski aprakstīts :) Man gadījās angliski - par krāteri un ekskursijām ap to šķiet ļoti interesanti te http://www.explore-il.com/ (es tikai paskatījos to bildīti ar 800 gadīgo pistācijas koku Negevas kalnos).
800 years old Pistacia atlantica in the high Negev mountains - Fantastisks! :P
Image
Made wrote: Krāteris, kas LL bildēs, laikam Zīļukai tagad pa labi, otrā pusē upe Nahal Nitsana un degungalā tās pieteka bez vārda, bet ceļa līkumā Bor Hamat, kur tuvumā ir tāds te dīķītis, pie kura ekskursanti citās bildēs aplipuši (nesapratu – vai tiešām tāds te vienīgais, varbūt kaut kas saistīts ar to).
Bor H̱emet is a water tank in Israel - Ūdenskrātuve... tur arī tā mēdz izskatīties... skaisti..
Image
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Te ir pieminēts http://botinok.co.il/node/87467

Похоже на лунный ландшафт. Наверное поэтому жена первого израильского космонавтра Илана Рамона (тут же сказывается аналогия махтеш Рамон - Илан Рамон) попросила создать центр памяти мужа именно здесь, в информационном центре Рамон. А возле смотровой площадки Хар Рамон семь холмов будут названы «Карнеи Рамон» - они будут напоминать о семи погибших астронавтах шаттла Колумбия.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Ļoti interesanti... it kā tuksnešaina vide...
http://www.explore-il.com/
Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Made

Post by Made »

Vērotāja wrote:Te ir pieminēts http://botinok.co.il/node/87467

Похоже на лунный ландшафт. Наверное поэтому жена первого израильского космонавтра Илана Рамона (тут же сказывается аналогия махтеш Рамон - Илан Рамон) попросила создать центр памяти мужа именно здесь, в информационном центре Рамон. А возле смотровой площадки Хар Рамон семь холмов будут названы «Карнеи Рамон» - они будут напоминать о семи погибших астронавтах шаттла Колумбия.
Jā, interesants apraksts. Bet analoģija ir tieša. Ilana vecāki (tēva ģimene ir no Vācijas, māte un vecāmāte ir no Polijas un izdzīvojušas Aušvicas nāves nometnē) ieceļoja Izraēlā 1949.gadā, piecus gadus pirms viņa dzimšanas. Ilans uzauga Beršebā (Beersheba), kas ir Negevas tuksneša neoficiāla galvaspilsēta pusceļā starp Mitzpe Ramonu un Jeruzalemi (vai Telavivu). Viņš nomainīja uzvārdu Volfermans, kad iestājās Izraēlas gaisa spēkos (daudzi tā esot darījuši). Ramona krāteris viņam bija vissaistošākā Negevas tuksneša daļa. "Mēness ainava" viņam bija līdzi arī kosmosā - nāves nometnē bojā gājuša 16 gadus veca zēna zīmējums (es gan nezinu, vai fantāzijas tēls, vai varbūt zēns Ramona krātera iespaidus zīmējis). Un jā, netālu no tās vietas gāja bojā vecākais no Ilana četriem dēliem, kurš zaudēja tēvu 15 gadu vecumā un viņam par godu kļuva arī par lidotāju.
Made

Post by Made »

No lietuviešu stārķiem 15011 un 15012 joprojām jaunu datu nav (11. un 20.okt.), no Raivo arī nē (18.okt.), bet ir parādījies Eedi maršruts ar pēdējo datumu 30.oktobris. Viņa garākais pīķis kopš 26.okt. ir ap 3 km un var redzēt, ka lidojis uz upi. :P

Image

Nezinu, kādi ūdeņi ir Eedi “sēdeklī”, bet šie te ir apmēram 5 km attāla upīte, kas steidz uz ūdenskrātuvi, tiesa tā ir tik žirgta aprīļa mēnesī.

Image
Emotion

Post by Emotion »

lianaliesma wrote:
Made wrote:O, un pat latviski aprakstīts :) Man gadījās angliski - par krāteri un ekskursijām ap to šķiet ļoti interesanti te http://www.explore-il.com/ (es tikai paskatījos to bildīti ar 800 gadīgo pistācijas koku Negevas kalnos).
800 years old Pistacia atlantica in the high Negev mountains - Fantastisks! :P [/url]
Made wrote: Krāteris, kas LL bildēs, laikam Zīļukai tagad pa labi, otrā pusē upe Nahal Nitsana un degungalā tās pieteka bez vārda, bet ceļa līkumā Bor Hamat, kur tuvumā ir tāds te dīķītis, pie kura ekskursanti citās bildēs aplipuši (nesapratu – vai tiešām tāds te vienīgais, varbūt kaut kas saistīts ar to).
Bor H̱emet is a water tank in Israel - Ūdenskrātuve... tur arī tā mēdz izskatīties... skaisti..
cik idilliski. iedomājos kā Zīļuka zem koka uzgrauž riekstiņus un pēctam iet uzlasīt puķītes un mēs te tikmēr ar sirmiem matiem pie PCs.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Emotion! :D
Made

Post by Made »

lianaliesma wrote:Ļoti interesanti... it kā tuksnešaina vide...
Te ar mūsu stārķiem nav sakara, vienkārši veltījums LL :P

http://www.la.lv/neticams-krasnums-uzzi ... tuksnesis/
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Made wrote:
lianaliesma wrote:Ļoti interesanti... it kā tuksnešaina vide...
Te ar mūsu stārķiem nav sakara, vienkārši veltījums LL :P

http://www.la.lv/neticams-krasnums-uzzi ... tuksnesis/
Paldies, Made! Image Vai nav pasakains brīnums?

Image
Prizhs

Post by Prizhs »

Saistībā ar Kates apvidu...

Jānis Trallis ‏@meteozinas 39 minutes ago View translation
Jemenas dienvidu pilsētā Mukallā gada laikā parasti ir 45 mm nokrišņu. 2.-5.novembrī ciklons var atnest 500 mm jeb vairāk nekā 10 gadu normu
Simba

Post by Simba »

Kate šodien atrādījusies savos piecos kvadātmetros, tik zigzagu vairāk :)
Zuze, peciņa, atrādījusies :D Šodien atrodas Sudānas tālākajā vidusdaļā, pietuvinot izskatās pēc savannas ar kokiem.
Sarma izmetusi cilpu līdz blakus miestam un atgriezusies savā barošanās vietā.
Upene ir nezonā, ceļā visticamāk? Un par Feju datu arī nav.
Smolyanka

Post by Smolyanka »

par Kate mani neatstāj bažas, 30.10-11743км, šodien 1.11-11743км. Es nezinu, kā precīzāk noteikt savu atrašanās vietu, vai tur ir dīķis vai kas cits, ka viņas tur tur viņam izbraukt.
Sarmīte

Post by Sarmīte »

Nez kāpēc sirds galīgi nemierīga par Kati ,Zīļuku un Feju.Feja pēc tā lielā lidojuma ir pazudusi,diez vai pēc tik gara ceļa,atkal devusies vēl garākā celā,ja no 28.oktobra ziņu nav.
Simba

Post by Simba »

Raganiete wrote:Nez kāpēc sirds galīgi nemierīga par Kati ,Zīļuku un Feju.Feja pēc tā lielā lidojuma ir pazudusi,diez vai pēc tik gara ceļa,atkal devusies vēl garākā celā,ja no 28.oktobra ziņu nav.
Domāju, ka par Zīļuku šeit vismazāk jāuztraucas, viņas vakardienas dati rādīja, ka pacēlusies ceļā. Zuze drīz pēc ielidošanas Āfrikā arī pazuda, un arī par viņu tobrīd varēja uztraukties, bet šodien viņa atrādās Āfrikas vidienē gandrīz :)
Par Feju un Kati, protams, ir kreņķis, bet labākais, ko varam darīt, ir sūtīt viņām un visām gaišas un labas domas. Gan jau kāds viedāks prāts papildinās mani :)
Made

Post by Made »

Domāju - ja jau MS par 30.oktobra Kates datiem teica, ka bažām nav pamata, tad šodien ir mazliet labāk. (31.okt. datu nav)

Image
skarleta

Post by skarleta »

Es tieši par to pašu padomāju ,kaut kāda virzība tur tomēr notiek :roll:
skarleta

Post by skarleta »

skarleta wrote:Es tieši par to pašu padomāju ,kaut kāda virzība tur tomēr notiek :roll:
Varbūt viņa ir badā ,tāpēc tāda lēna kustība ,neizskatās tā apkārtne tāda auglīga :|
Made

Post by Made »

Es tādās reizēs iedomājos, ka īsziņa fiksē tikai piecus mirkļus sešu stundu periodā. Ja stārķis nav ceļā, ko viņš tās sešas stundas dara? Zīļuka un citi tajā video vienkārši stāvēja. Ja barības ir pietiekami, nevar taču nepārtraukti ēst vai meklēt ēdamo. Paēdi un knosies, guli, sildies saulē :) Ja barība ir jāmeklē, tad gan vari tikt pieķerta vienā vietā, citā vietā.. Bet nu jā, man arī liekas pārāk maz to metru.
Made

Post by Made »

Simba wrote: Zuze, peciņa, atrādījusies :D Šodien atrodas Sudānas tālākajā vidusdaļā, pietuvinot izskatās pēc savannas ar kokiem.
Zuze lido apmēram tā, kā lidoja Lote, pa šo apvidu sekmīgi (Lote pazuda daudz zemāk - Dienvidsudānas dienvidos), tiesa, pieturējās vairāk pie upes gultnes un reku lejā pie Muglad viņai bija apmetne. Kad es gribēju sameklēt skaistus skatus ar tiem ūdeņiem, uzgāju tikai rakstu par “zemes plaisām, kurās sakrājies daudz ogļūdeņražu” – t.i., šeit atrodas lielākā daļa Sudānas naftas rezervju (The Muglad Basin is a large rift basin in Northern Africa).
Arī tā pilsēta, kas Zuzei netālu blakus Umm Badr, ir ievērojams centrs, kas atrodas pie liela sezonāla ezera, sezonālām upēm (wadis) sarkanu smilšu tuksnesī ar sezonālu veģetāciju un pastāvīgiem kalniem, kā arī minerālu, tostarp, zelta, krājumiem.

Skat, cik interesanti tuksnesī izkaisītas sētas – gan cieši kopā daudz, gan arī pa kādai šur tur. Kreisajā augšējā stūrī balts mākonis ēnu met. Izskatās, ka šodienas ceļa galā viņa meklē atpūtas vietu.

Image
Post Reply

Return to “Putnu migrācijas”