Melno stārķu migrācija 2015-2021
Re: Melno stārķu migrācija
Sveiki! Laikam rudens tuvojas - Meija un Sarma izkustējušās no vietas
Sarma vismaz D virzienā lido, bet kur Meija 
Meija kaut kur pa kreisi
Tas ir dodas aplūkot Vidzemi

-
Maz-ko-zinu
Izskatās, ka grib mani apciemot.skarleta wrote:Labdien ! Uj ,kur tad Meija "aizspērusies",viņa vispār lido pareizā virzienā ?
No vakardienas nolidojusi 150km
P.S. Ja kādam ir sakari, sakiet, ka man ir vardes pagalmā. Lai nāk. Pāri nedarīšu.
- Lianaliesma
Vai kāds atceras, kur/kad Māris Strazds stāstīja, ka goris.lv vietnes kartē attēloto signālu nolasīšanas punktu laiks ir par 2 stundā priekšā Movebank kartē attēlotajiem punktu laikiem?
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Jauns M. Strazda raksts. Pareizāk - vakardienas.
http://www.goris.lv/vai-meija-sekos-masas-pedas/
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
4.sept. Pārdomāja Meija, griež kaut kur atpakaļ

Ps: M.Starzds minēja, ka Movebank laiks ir UTC/GMT , tātad ne 13:30, bet 16:30 pēc mūsējā laika.

Ps: M.Starzds minēja, ka Movebank laiks ir UTC/GMT , tātad ne 13:30, bet 16:30 pēc mūsējā laika.
Mazāk pie datora, vairāk pa āru, lai zemes kažokam nobraukt gar sānu.
Sarma vairs māņu cilpas neveica un tiešām dodas tālāk uz Dienvidiem.
4.septembrī pusdienoja kādā Baltkrievijas pļavā:

4.septembrī pusdienoja kādā Baltkrievijas pļavā:

-
Maz-ko-zinu
Tur viņš otrās rindkopas pirmajā teikumā Meiju nosauca par Sarmu, kad par politiķiem iedomājās.MĀRIS wrote:Jauns M. Strazda raksts. Pareizāk - vakardienas.http://www.goris.lv/vai-meija-sekos-masas-pedas/
Meitenes joprojām atpūšas un uzkrāj spēkus, izņemot Sarmu. Tā nomaskējusies grāvī, ka viņu pat radars neņem! 
6. septembris.
Goris.lv apskatījos sekošanā, kur mūsu spārnotās meitenes atrodas, palasījos vēlreiz M. Strazda 3. septembra rakstu, un nosmējos, ka Viņš to ir uzrakstījis par šodienu! Precīzi! Sarma dodas palēnām uz dienvidiem, un nu jau sasniegusi Baltkrievijas dienvidus, bet Meija klejo pa Latvijas austrumiem. Pārējās meitenes uzņem kalorijas bez izmaiņām!
Goris.lv apskatījos sekošanā, kur mūsu spārnotās meitenes atrodas, palasījos vēlreiz M. Strazda 3. septembra rakstu, un nosmējos, ka Viņš to ir uzrakstījis par šodienu! Precīzi! Sarma dodas palēnām uz dienvidiem, un nu jau sasniegusi Baltkrievijas dienvidus, bet Meija klejo pa Latvijas austrumiem. Pārējās meitenes uzņem kalorijas bez izmaiņām!
Last edited by MĀRIS on 07 Sep 2015 21:03, edited 1 time in total.
-
Maz-ko-zinu
Es jau sapriecājos, ka pie manis dodas. Aizgāju skatīties - kā tad, "austrumi!" Kas tev deva! Gar Rīgas jūras līča piekrastiMĀRIS wrote:6. septembris.
Goris.lv apskatījos sekošanā,... bet Meija klejo pa Latvijas austrumiem.
Maz-ko-zinu wrote: Es jau sapriecājos, ka pie manis dodas. Aizgāju skatīties - kā tad, "austrumi!" Kas tev deva! Gar Rīgas jūras līča piekrasti
-
Maz-ko-zinu
Tā jau arī sapratuMĀRIS wrote:Maz-ko-zinu wrote: Es jau sapriecājos, ka pie manis dodas. Aizgāju skatīties - kā tad, "austrumi!" Kas tev deva! Gar Rīgas jūras līča piekrastiPiedod, bet man kā kurzemniekam, tie paši Latvijas austrumi, platais gals vien ir!
Bet tu saproti, kādu "drausmīgu" vilšanos tu man sagādāji? Vainīgs jūties?
Františeks Pojers atbildējaMade wrote:Aizrakstīju gredzenotājam un palūdzu, lai apstiprina, ka tas ir viņa stārķiscerams, ka nebūšu pārāk apgrūtinājusi
Laikam pats fotogrāfs jau ir par gredzenu paziņojis, viņi tur Čehijā varbūt pazīst viens otru.
Es viņam biju rakstījusi, ka būtu ļoti pateicīga, ja viņš atpazītu bildē redzamo stārķi kā savējo. Tas būtu apliecinājums, ka mēs izprotam, kā darbojas ECRB portāls. Rakstīju, ka man patīk šis dabas datu forums (ieliku saiti uz šīs tēmas 12.lapu, kur viņa stārķis bildītē redzams) un mēs sekojam mūsu mīļajai ar raidītāju aprīkotajai Upenei (Movebankā atrodama) ar gredzena numuru 0C4R, kurai ļoti patīk Olšes upe un mēs redzam bildes ar viņu.
Un ka tādējādi mēs ievērojām Silvestra Szabo fotogrāfijā šo melno stārķi un runājām, vai ir iespējams uzzināt ko vairāk par šo putnu - cik vecs viņš/viņa ir, no kuras vietas utt.
Františeks Pojers pateicās par informāciju, tas ir viņu stārķis, šī gada jaunais putns no ligzdas Centrālajā Bohēmijā. Un solīja vēlāk atsūtīt vēl kādas detaļas.
Nez, vai Zīļukai viņš (stārķis) patiktu (ja ir puika)?
Paldies, Made, ka publicēji atbildi
Un kāpēc lai Zīļukai nepatiktu čehu puisis? Vienīgi līdz tai "patikšanai" vēl pāris gadi jāaug
Un kāpēc lai Zīļukai nepatiktu čehu puisis? Vienīgi līdz tai "patikšanai" vēl pāris gadi jāaug
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
7.septembris
Meija negrasās vēl pamest Latviju un ganās starp Aģes upes pietekām - Toru un Mazupīti.

Meija negrasās vēl pamest Latviju un ganās starp Aģes upes pietekām - Toru un Mazupīti.

Zuze, Kate, Feja un Zīļuka-Upene 7.sept. - turpat, kur iepriekš.
Sarma nolēmusi 7.septembrī uztaisīt pauzi lidojumam uz dienvidiem un ir palikusi Baltkrievijā.

Izskatās kaut kādi zivjsaimniecības dīķi:

Sarma nolēmusi 7.septembrī uztaisīt pauzi lidojumam uz dienvidiem un ir palikusi Baltkrievijā.

Izskatās kaut kādi zivjsaimniecības dīķi:

MĀRIS wrote:http://www.goris.lv/riga-lvova/
-
Lielā_skudra
Labrīt!Jamsis wrote:MĀRIS wrote:http://www.goris.lv/riga-lvova/jau gaidu turpinājumu stāstam "Kā viņi brauca Kati lūkoties"
Facebook Indras Valenieces stāstam jau ir trīs turpinājumi.