Arī cilvēkiem - kad svešu ļaužu pūlī ierauga tuvinieku savu.. tāda īpaša atpazīšanas sajūta ar citām maņām, nekā parastu krējuma sabiedrības cilvēku. vai varbūt mehānisms tas pats, tikai sajūtu bagāža cita...
Varbūt tiešām pirmo reizi lido līdzi kādiem nejaušiem ceļabiedriem? Globāli klausot instinktam, bet konkrētus gabalus skatoties uz kādu citu putnu?Made wrote:Interesnati, ar kādām sajūtām notiek viņiem tas klikšķis - tā ir mana vieta,. tas ir mans ceļš![]()
Ir diezgan ierasti, ka rudeņos meitenes pazūd nezonā uz pat visiem ziemas mēnešiem. Par Mari tāpēc man šķiet būtu maz, ko uztraukties. Bet par Sarmu gan dīvaini - pēc ieceļošanas Sahārā kaut kur jau nu viņai vajadzēja "izpeldēt" ārā. Bet kas zina - iespējams ielidoja no Sahāras kaut kādos pakalnos, kur starp pakalniem torņi neķer to signālu. CeramsFeja wrote:30.oktobris
Mūsu ceļotājas ir pavisam aizmirstas..... Vienīgā, kas šodien atrādījusies ir Rasa. No Sarmas nav ne ziņas, ne miņas jau 8 dienas.Pēdējie dati ir 22. oktobrī. Ceru, ka nezonā ganās. Arī Mare nepiesakās kopš 26. oktobra.
Rasa no tā paša apgabala signālu deva arī 02.11.2016., bet pārējās meitenes gan joprojām nezonā.Made wrote:
Eh, Sarma joprojām pēdējo reizi redzēta 22.okt. un Mare - 26.okt.
Iespējams tas tikai ornitologiem pieejams izsekošanas projektsVērotāja wrote: raksts Kasjauns.lv. Par melnajiem stārķiem skaidrs, bet kur seko lielajiem dumpjiem?
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/235365/ ... ajam-zemem
Es jau pirms rakstīšanas paskatījos Movebank, tur lielos dumpjus neatraduVērotāja wrote:Varbūt jāiet uz Movebank pameklēt?
Tajā lapā redzams, ka Somijai ir gulbis un Francijai ir miera balodis. Taisni vai prasās Diskusijās papētīt putnus uz naudas zīmēm un monētām vai markām
2 euro Latvija.
Emisijas apjoms: 1 010 000 monētu.
Motīvs: Apdraudēta daba - melnais stārķis.
Apraksts. Zīmējumā redzams melnais stārķis (Ciconia nigra), ko uzskata par vienu no svarīgākajām aizsargājamām sugām Eiropā. 2005. gadā Latvijā tika pieņemts Melnā stārķa aizsardzības pasākumu plāns. Zīmējuma apakšējā daļā ir redzams emitējošās valsts nosaukums "LATVIJA" un zem tā - emisijas gads "2015".
Monētas ārējā gredzenā izvietotas 12 Eiropas Savienības zvaigznes.
Emisijas datums: 2015. gada decembris.
http://www.eurocoins.lv/commemorative_2015lv.html