Putnu barotava "Zābakos", Krimuldas novadā, 2016/2017

Avis pastores - Bird feeders
mega2

Re: Dabas, putnu un dzīvnieku kameras Latvijā, 2016/2017

Post by mega2 »

8:11 sīļuki un žagatiņi plivinās ap barotavu un liekas,ka arī meklē riekstus :lol:
Image

Image

Image
mega2

Post by mega2 »

8:16 atlido arī melnā mežastrazda tēviņš un žagatiņš joprojām pie speķīša :lol:
Image

Image

Image
mega2

Post by mega2 »

8:28 kamēr lielie putni plivinās ap barotavu,mazie netiek klāt-sīlis slidinās pa barotavas jumtu un arī vidējais dzenis turpina baroties :lol:
Image

Image

Image
Made

Post by Made »

mega2 wrote:Tiem,kas ikdienā neseko līdzi darbībai pie barotavas viegli nosodīt,tos,kas kaut ko dara lietas labā,bet nu viens ir skaidrs-atbildībai ir jābūt par tiem,ko esam pieradinājuši! :shock:
Nu nu, kāpēc pagriezi tik nepareizi? Konkrēti es esmu izteikusi tikai savu nepatiku pret to, ka mēs vispār nosodām citus. Abas reizes šajās diskusijās. Mana klusēšana būtu piekrišana. Un šo cilvēku nosodoša iztirzāšana forumā galu galā neatrisina problēmu - tā, kā jau lianaliesma teica, ir jārisina atbilstoši un labticīgā veidā, pieņemot, ka varēja būt arī otrai pusei kādi motīvi, iemesli, viedokļi, zināšana vai nezināšana un atbilstoši tam tad arī jālieto līdzekļi, lai rastu atrisinājumu.
mega2

Post by mega2 »

8:31 un atkal jau divi svilpja tēviņi pie barotavas :P
Image

Image

Image
La Marie

Post by La Marie »

Vērotāja wrote:Barošana vēl jāturpina kādas 4 nedēļas. Kamēr "aizies" līdz vadībai, tikmēr jau var pārtraukt barošanu.
Man liekas, ka tomēr būtu jāinformē gan Finiera vadība, gan vēlreiz sabiedrība kopumā par atbildību, kas saistās ar putnu barošanu, ja reiz to ir iesākts darīt. Tas lai būtu arī priekš nākamājām sezonām, lai ir vismaz kāds % varbūtības, ka kāds kaut ko sapratīs un paturēs galvā. Šo situāciju vajag izmantot kā mācībstundu sabiedrībai kopumā.
... šosezon līdz pavasarim jāiztur un jāpalīdz noteikti. Es diemžēl fiziski neko nevaru palīdzēt ar braukšanu un darīšanu, bet varbūt kādu mazumiņu priekš sēkliņām varu meitenēm pārskaitīt uz kontu?
mega2

Post by mega2 »

Made wrote:
mega2 wrote:Tiem,kas ikdienā neseko līdzi darbībai pie barotavas viegli nosodīt,tos,kas kaut ko dara lietas labā,bet nu viens ir skaidrs-atbildībai ir jābūt par tiem,ko esam pieradinājuši! :shock:
Nu nu, kāpēc pagriezi tik nepareizi? Konkrēti es esmu izteikusi tikai savu nepatiku pret to, ka mēs vispār nosodām citus. Abas reizes šajās diskusijās. Mana klusēšana būtu piekrišana. Un šo cilvēku nosodoša iztirzāšana forumā galu galā neatrisina problēmu - tā, kā jau lianaliesma teica, ir jārisina atbilstoši un labticīgā veidā, pieņemot, ka varēja būt arī otrai pusei kādi motīvi, iemesli, viedokļi, zināšana vai nezināšana un atbilstoši tam tad arī jālieto līdzekļi, lai rastu atrisinājumu.
Made! vienkārši sanāca škrobe,ka bišku neizproti situāciju! :roll: Mēs jau forumā visas savas darbības neaprakstām-ko kurš dara,lai atrisinātu šo izveidojušos situāciju :o Tika zvanīts vismaz 3x(es un Feja) un aprunāta situācija ļoti laipnā un labticīgā veidā,tika atstātas meiteņu vestās sēklu rezerves un lūgts tikai un vienīgi papildināt barotavu,bet diemžēl čuš-pilnīgi vienaldzīga attieksme un tas biedē un kaitina-tāpēc arī tāda reakcija no mūsu puses(varbūt paasa,bet sirds sāp par putniņu likteņiem) :o
Nu,kaut kā tā! :roll: un atrisinājums ir rasts-Raganiete tērē savu brīvo laiku un līdzekļus,lai papildinātu barotavu! :shock: un liels paldies viņai un Fejai par to!būtu tas viss tuvāk,arī es tur būtu,bet tā nu sanācis,ka Raganietei tas ir netālu! :P
mega2

Post by mega2 »

8:41 kāds krāšņums-nu kā tu tādus smukulīšus nebarosi? :P
Image

Image
Made

Post by Made »

Mīļās meitenes, es to visu lasu un zinu un arī esmu pateicīga. Bet varam taču būt labas bez šūmēšanās par to, ka citi nav tik labi :) Pieņemt kā faktu nenosodot, nezinot iespējamos cēloņus.. Galu galā mēs jau darām labu ne jau tāpēc, lai kādu ar saviem labajiem darbiem noliktu. Darām tad, ja nevaram nedarīt. Dzīsim to škrobi prom, ej nu sazini, kāpēc viņi tā dara, tā ir viņu pašu dvēseles lieta. Mūsu lieta ir nekultivēt sevī škrobi (es zinu, kā tas ir, pati arī mēdzu škrobēties - ne sev prieka ne citiem).
mega2

Post by mega2 »

9:07 smukumiņi-zaļžubītes,ķivuļi un svilpja tēviņi(3) :lol:
Image

Image

Image
mega2

Post by mega2 »

9:49 arī lielie smukulīši-sīlīši vēlreiz atrādās :lol:
Image

Image

Image
ko nozīmē-pilns galds!pilna māja ciemiņu,pilni puņči un visiem labs prāts! :lol:
šorīt daudz dažādu putniņu,spraigu notikumu un tas viss tikai pāris stundās!!! :lol:
mega2

Post by mega2 »

10:13 šoreiz dižraibais dzenis atlidojis un mielojās ar speķīti sīļa kompānijā,kurš meklējot,laikam jau riekstus,izmētā sēkliņas :shock:
Image

Image
Feja

Post by Feja »

Made, Tu kā viesulis ienāc forumā, ar pāris teikumiem sacel vētru, pamāci, ko darām labi, ko ne tik labi, izsaki savu viedokli, bet neredzu nevienu konkrētu darbību no Tavas puses. Varbūt vari sakontaktētes ar LF un forumiešu vārdā izrunāt šo lietu. Mums nesanāk.
Made

Post by Made »

Nē, Feja, es neesmu neko darījusi. Te nav pienākumu, katrs dara to, ko viņš vēlas un ir gatavs uzņemties. Es varu pārskaitīt naudiņu, kā jau te tika ierosināts. Es varu piemaksāt kādam vietējam (ja reiz šī sieviete nav sarunājama), teiksim 100 EUR martā un 100 EUR aprīlī, lai papildina barotavu.
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Mīlīši, mīlīši. Lūdzu, ļoti lūdzu mēģināsim saprast viens otru. Made, ja pareizi saprotu, ir pietiekami "dabūjusi pa galvu" pārsteidzīgu lēmumu dēļ, un tāpēc visam pieiet ļoti piesardzīgi. LL piemīt veselais saprāts, un Viņa māk meklēt risinājumus. Es, kad aizdegos, tad "jūra līdz ceļiem", /tas nekas, ka pēc tam bieži vien "peļķe līdz mutei"/. Katrs mēs esam savādāki, un mēģinam sadzīvot šeit, DD forumā, mūsu mājās, tāpēc cienīsim viens otru. :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Made

Post by Made »

Māri, es nesatraucos. Katru reizi pēc maniem pāris teikumiem darbi ir pagriezušās pareizajā virzienā :)
Raganiete bija pirmā, kas citēja manus vārdus un kopā ar Feju pievērsās darbiem, nevis nosodīšanai. Tagad lianaliesma un La Marie turpina virzienu, kas man patīk.

Nu jā, un tā nav piesardzība. Tās ir gudrās mācības, kurām cenšos sekot (cik nu es veiksmīgi, cik nē, bet aicinu arī citus), jo tas rada dvēselē mieru - neskaties uz citu trūkumiem, skaties uz saviem; nepieķeries sava darba augļiem; nenosodi, ja nezini visu stāstu; arī pats vari justies nesaprasts; proti būt pateicīgs; paskatītīties savas škrobes cēloņos: "Katrs savu olekti liekam otra dzīvei klāt Un tad dusmīgi tiekam, ka nav vis tā, bet ir citādāk" :D
Last edited by Made on 07 Mar 2017 11:16, edited 3 times in total.
mega2

Post by mega2 »

10:40 vidējais dzenis nu nekādi nevar izlemt,kur labāk baroties-speķādiņa-sēklas-bumbiņas un uztaisīja fikso degustāciju :lol:
Image

Image

Image
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

MĀRIS wrote: Neredzu iemeslu šeit slavēt LF par to, kas šajā barotavā ir sanācis! Kāpēc nesaukt lietas savos vārdos?! Vai tāpēc, ka mēs, latvieši, jau esam pie tā pieraduši - mums uztaisa - labi, pasmirdam, noskurināmies un dzīvojam klusītiņām tālāk, bet vieni lūk izskatīsies labi. Un nākotnē viņi tā arī turpina darīt! Nedrīkst darīt nesmukas lietas, un plus pie visa gaidīt lai Tevi slavē! :evil:
Raganiete wrote:Paldies, Māri , Vērotāja, lianaliesma un protams Feja. Sāp sirds par putniņiem un par attieksmi,bet vakar vakarā likās,ka vajadzēja februāra vidū aiztaisīt acis un ausis,izlikties neko neredzot un nedzirdot,lai pēc tam nav jājūtas vainīgai par to,ka gribēji labu. :cry: Bet ja varētu tā izdarīt,tad nebūtu man nekas meklējams šajā forumā.
La Marie wrote:Man liekas, ka tomēr būtu jāinformē gan Finiera vadība, gan vēlreiz sabiedrība kopumā par atbildību, kas saistās ar putnu barošanu, ja reiz to ir iesākts darīt. Tas lai būtu arī priekš nākamājām sezonām, lai ir vismaz kāds % varbūtības, ka kāds kaut ko sapratīs un paturēs galvā. Šo situāciju vajag izmantot kā mācībstundu sabiedrībai kopumā.
... šosezon līdz pavasarim jāiztur un jāpalīdz noteikti. Es diemžēl fiziski neko nevaru palīdzēt ar braukšanu un darīšanu, bet varbūt kādu mazumiņu priekš sēkliņām varu meitenēm pārskaitīt uz kontu?
Made wrote:Mīļās meitenes, es to visu lasu un zinu un arī esmu pateicīga. Bet varam taču būt labas bez šūmēšanās par to, ka citi nav tik labi :) Pieņemt kā faktu nenosodot, nezinot iespējamos cēloņus.. Galu galā mēs jau darām labu ne jau tāpēc, lai kādu ar saviem labajiem darbiem noliktu. Darām tad, ja nevaram nedarīt. Dzīsim to škrobi prom, ej nu sazini, kāpēc viņi tā dara, tā ir viņu pašu dvēseles lieta. Mūsu lieta ir nekultivēt sevī škrobi (es zinu, kā tas ir, pati arī mēdzu škrobēties - ne sev prieka ne citiem).
Mīlīši, cik jūs visi esat forši! Piekrītu visiem...
Padomāsim, vai mums Latvijā ir daudz tādu tiešraides kameru bez LDF liktajām? Vai gribam, lai pazūd arī šīs? Taču nē... Paši zinām, cik viegli saskumt par virtuālajā vidē pateikto attiecībā uz mums pašiem....
Vērotāja ik pa laikam bijusi norūpējusies:-Tas apvainosies, šis apvainosies, nevienu negribas zaudēt... . Tā tas ir. Paralēli jūtīgai attieksmei pret savvaļas dabu dažreiz esam pārjūtīgi pret sevi, bet nu tad nekacināsim arī citus, kas tomēr ir pūlējušies.
Ja ir problēmas, varam palīdzēt tās risināt. Protams, ka nav prātīgi uzkraut visu Raganietei.
Kam varam pārskaitīt savu artavu, kurš LABPRĀTĪGI GRIB uzņemties papildināt barotavu - to visu var izrunāt.
Man liekas, ka LDF varētu kurēt saziņu ar LF un sabiedrību kopumā - kā organizācija ar vārdu, no kuras pārējie ņem piemēru. :)
Jā, tas nav tik ātrs process, tikmēr piebarosim šos sīcīšus ar Raganietes un Fejas mīļu gādību, vai vēl kāda, kurš ir tuvumā. Raganiet, saki, kur lai pārskaita savu olekti? :D
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
mega2

Post by mega2 »

11:17 sīlis vēl joprojām tepat un barojas :P
Image
te var redzēt kreisās puses zaros sēž viens lauku zvirbulis(parasti vienā un tajā pašā vietā,nezinu vai zvirbulis arī ir viens un tas pats,bet bieži viņu neizdodas redzēt šeit) :lol:
Image

Image
mega2

Post by mega2 »

11:22 nu,redz,esam tikuši arī pie lauku zvirbuļiem-izdevās saskaitīt 3 ,kamēr raibs gar acīm sametās-2 barotavā,1 uz zara kreisajā pusē :lol:
Image

Image

Image
Post Reply

Return to “Putnu barotavas”