Vērotāja wrote:Labrīt.
d.e., ja ieskaties, lūdzu padalies ar savu marinēto sēņu recepti
Tusā pagaršoju, ļoti patika. Mana recepte ir asāka.
Vakar piesēņoju divus spaiņus
Jēziņ, ar to recepti es esmu "iegrābusies", daudzi prasa, bet konkrētas receptes nav nezinu neko ne gramos, ne karotēs, jo visu pēc garšas gatavoju.
Varu padalīties vien ar procesu un sastāvdaļām.
Sēnes notīru, lielās sagriežu gabaliņos, mazās veselas un uzvāru. Vāru apmēram 10 min.
Tad noskaloju un apleju ar aukstu ūdeni un lieku atkal vārīties.
Klāt beru : sāli, cukuru, smaržīgos piparus, melnos piparus, (pipari veseli, nemalti) lauru lapas, dažreiz sinepju graudiņus un pāris krustnagliņas(bet tās pavisam nedaudz, uz lielu katlu 2-3) + protams arī etiķi.
Kad viss sāk vārīties pagaršoju kas sanācis un piešauju klāt to, kas pēc garšas prasās. Tai marinādei katlā jābūt mazlietiņ stiprākai un kreptīgākai, nekā gribās gala rezultātu, jo vēlāk stāvot paliek drusku maigāka garša. Ā uz beigām dažreiz, ja mājā tobrīd ir, pielieku kādu sagrieztu ķiploku daiviņu.
Doma tāda, ka vismaz 3 x pagaršoju un kaut ko pieberu klāt, etiķi parasti pamazām tik pieleju pa vairākām reizēm un gandrīz vienmēr brīnos, ka diezgan daudz cukuru saberu, lai dabūtu vēlamo garšu. Ziemā reizēm var just, ka garšas mazliet atšķiras tā pa porcijām, kā nu kura sanākusi, bet parasti visas ir ok.
Nu un tā apmēram 15 - 20 minūtes uz mazas uguns pavāru un tad izkarsētās vai izplaucētās burkās iekšā, skrūvējamo vai aizvalcējamo vāku virsū un gatavs !
Tā savulaik gatavoja mani vecāki un tā gatavoju arī es, vienmēr viss ir labi stāvējis, neviens nav saindējies u.t.t.
Man visi kolēģi jau gadiem saka, lai dzimšanas dienā šiem nesu sēņu burku, nevis konfektes un tā es arī daru !