Diskusijas

Locked
Made

Re: Diskusijas

Post by Made »

Saprotu Māra emocionālo degšanu, iespējams, ka man tāda bija lata/eiro sakarā, bet te forumā - raidītāju dēļ. Nupat redzēju veikalā brālīti, kas tēvam un māsiņai iepērkoties nesamierināmi raudāja jau ar zināmu raudāšanas pārslodzi, bet nespēja iziet no tā stāvokļa un samierināties. Es tad domāju - kā bērnam var iemācīt samierināties? Nevis pārstāt raudāt (kā es to savam bērnam autoritatīvi pieprasīju), bet iekšēji pārvarēt to pieķeršanos iegribētajai idejai, paskatīties uz to no augšas, pamēģināt iedomāties citas idejas realizāciju.

Paskatīties, kā būtu, ja Zīļuku tagad sauks kaut vai Lora (bet labāk Bille un Madara un Made vai pat Saule). Zīļuks, Zīlīte, Lora, Loriņa, mīļumiņš, saulīte, lai meitenei viss labi! Un lai pārējām viss labi!

:) galvenais pēc tam forumā visu izvēlēto vārdiņu labi samīļot :)

Galu galā mums taču ir foruma balsošanas pieredze - bija tik daudz vārdu Durbertam, bet samierinājāmies ar izvēlēto.

Murkjeli, Tev žetons! :)
Hildina

Post by Hildina »

Made wrote:Saprotu Māra emocionālo degšanu, iespējams, ka man tāda bija lata/eiro sakarā, bet te forumā - raidītāju dēļ. Nupat redzēju veikalā brālīti, kas tēvam un māsiņai iepērkoties nesamierināmi raudāja jau ar zināmu raudāšanas pārslodzi, bet nespēja iziet no tā stāvokļa un samierināties. Es tad domāju - kā bērnam var iemācīt samierināties? Nevis pārstāt raudāt (kā es to savam bērnam autoritatīvi pieprasīju), bet iekšēji pārvarēt to pieķeršanos iegribētajai idejai, paskatīties uz to no augšas, pamēģināt iedomāties citas idejas realizāciju.

Paskatīties, kā būtu, ja Zīļuku tagad sauks kaut vai Lora (bet labāk Bille un Madara un Made vai pat Saule). Zīļuks, Zīlīte, Lora, Loriņa, mīļumiņš, saulīte, lai meitenei viss labi! Un lai pārējām viss labi!

:) galvenais pēc tam forumā visu izvēlēto vārdiņu labi samīļot :)

Galu galā mums taču ir foruma balsošanas pieredze - bija tik daudz vārdu Durbertam, bet samierinājāmies ar izvēlēto.

Murkjeli, Tev žetons! :)
Made - Tev arī žetons ! :D
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Minesotas 12. soļu programmā ir apm. tāds punkts ~ spēku izmainīt to, kas ir manos spēkos, spēju samierināties ar to, ko es nespēju izmainīt, un gudrību atšķirt vienu no otra! Kaut kas no tā visa laikam man nav dots. :cry: :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
d.e.

Post by d.e. »

Murķeli, Tev taisnība, Zīļukai tiešām ir pie slaidās kājeles kā mēs viņu saucam, dēvējam vai perakstam nez kādos dokumentos un reģistros.
Tāpat piekrītu Madei, ka jādomā jauns vārdiņš, kas visvairākk piestāvēs Zīķukai.
Taču es nedomāju, ka šeit iet runa par kādu samierināšanos vai nesamierināšanos. Arī bērnam jāmāca, nevis vienkārši samierināties - bet saprast - kāpēc ! Kāpēc kaut kas nenotiek pēc viņa (šajā gadījumā - mūsu ) prāta.
Tad tam bērnam veikalā nebūs jāpārstāj raudāt, jo tas nemaz nebūs sācis raudāt ! Mani ir divi lieli bērni, nekad mūžā neviens nav ne īdējis, ne pasarg dievs gāzies gar zemi veikalā par kaut kādu nerealizējušos sapni kādas milzu čupa čupas vai pārgudras viedās rotaļlietas izskatā :D
Protams nekas nenotiks, ja Zīļukai būs cits vārds vai drīzāk uzvārds.
Es tāpat vēl nebiju nobalsojusi, likās jau sākumā dīvaina visa tā sistēma, ka kādu var izmest.
Manuprāt vienkārši vārda došanas pasākuma veidotāji šajā situācijā izturas nekorekti pret tiem cilvēkiem, kas balsoja un sūtīja maksas sms par vārdu, ko pēc tam vienkārši izmet kā nederīgu. Ja vārds neder, tad nevajadzēja iekļaut sarakstā !
Domāju, ka Māra emocijas ir tieši par attieksmi pret balsotājiem, kuriem dod iespēju balsot par vārdu un tanī pat laikā absolūti nerēķinās ar cilvēku izvēli.
Man nav jāsamietrinās ne ar ko, es vienkārši saprotu , ka šis pasākums ir neprofesionāli un nekorekti izveidota vārda došanas + ziedošanas "spēle".
Made

Post by Made »

Ir varianti tai mācībai - cits saka, sena lūgšana, cits citē Vonnegūtu :D

Dievs, dod man dvēseles mieru pieņemt to, ko es nespēju izmainīt, drosmi izmainīt to, kas ir manos spēkos, un gudrību atšķirt pirmo no otrā. Ne mana, bet Tava griba lai notiek!

Māris Zanders: Periodā pēc vēlēšanām lietderīgi atcerēties veco labo Kurta Vonnegūta prātulu: «Dievs, dod man dvēseles mieru, lai es pieņemtu to, ko izmainīt nespēju, vīrišķību, lai es mainītu to, ko mainīt ir manos spēkos, un gudrību, lai es vienmēr spētu šīs divas lietas atšķirt» (Slaktiņš numur pieci…).

Māri, vai Tu nevari atšķirt, spēj vai nespēj mainīt? Vai nevari rast dvēseles mieru? Liekas, ka Zīļuka ir nozagta? Eh, pieņem to, kā viņas garīgo iesvētību, kad tiek dots cits vārds dzīvei.

Re, kā mēs arvien, manuprāt, nespējam atšķirt mazos zivjērgļus pēc sākumā dotajiem vārdiem (vismaz man N94 joprojām ir Amatiņš) un lietojam gredzenu numurus - vārds ir atdalījies no bērna.
Made

Post by Made »

d.e., ja palasa tajā lapā, tad viss ir atrunāts - ir pateikts, ka jāpagaida, vai neizmetīs no saraksta. Sākumā man arī likās, ka tā ir komercializācija, bet samierinājos, kad izlasīju, ka ziedojumi nonāks LOB kontā, tam man nav žēl un tāpēc visu balsošanu es uzskatu par ziedošanas spēli ar labu iznākumu.
Tiesa, gribētos lai viņiem nav jāizlieto šī nauda deklarētajam mērķim: "Nauda, kas iegūta no Jūsu balsojuma, tiks izmantota izdevumiem, kas radīsies, ja būs nepieciešams doties pēc bojā gājuša putna, ja tas notiks ārpus Latvijas."

Un tas, ko Tu teici par izskaidrošanu bērnam - tas jau arī ir daļa no samierināšanās iemācīšanās. Viņš paskatās uz savu iegribu, vēlmi no cita skatupunkta. Nu labi, varbūt "samierināšanās" vietā labāk derētu "dvēseles miera iegūšanas" :)
Last edited by Made on 22 Jul 2015 14:36, edited 1 time in total.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Nu, būsim godīgi, Ziluka neatbilda noteikumiem - tas klasificējas kā izdomāts jaunvārds. Tā kā to, ka to izmetīs varēja jau arī paredzēt. Sistēma ir nepārdomāta un mazliet nekorekta tam gan - piekrītu. Bet pieturos pie principa - ar savu dziesmu grāmatu svešā baznīcā nav ko līst. Proti, tā ir viņu saimniecība, viņu noteikumi. Ja kādam ir priekšlikumī, kā sistēmu uzlabot citus gadus - varbūt ir vērts par to iemeldēties salidojumā. Vai tas ir tik būtiski? Tas jau atkal cits jautājums.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Forumu ir atkal spams apsēdis! :!:
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

MĀRIS wrote:Minesotas 12. soļu programmā ir apm. tāds punkts ~ spēku izmainīt to, kas ir manos spēkos, spēju samierināties ar to, ko es nespēju izmainīt, un gudrību atšķirt vienu no otra! Kaut kas no tā visa laikam man nav dots. :cry: :P
Vispār jau tā ir daudz senāka gudrība, kā Minesotas programma :D
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Murkjelis wrote:Forumu ir atkal spams apsēdis! :!:
Kur IR? :lol:
Made

Post by Made »

Nu, tās hieroglifu tēmas...
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Tēmu lapā...k-kāds pilsonis pletcherzdq izpildās.
Made

Post by Made »

programma-robots
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Jā, jā. Jau ieraudzīju.
Jau aizrakstīju Vērotājai.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Divas domas:

1. Spriežot pēc tā, kā LNT reklamē "Otro sezonu", šovu, nu tik visi blenzīs laika ziņas, nu tik būs reitingi.
Viņi izskatās, ka par visām varēm mēģina šo stārķi kā intereses objektu atdalīt no Dabasdatiem un personificēt ar balsotājiem goris.lv
Ir skaidrs, ka šovs "Zīļuka dzīvības lidojums" komemerciāli 100x pārtrumpotu šovu "Sazin kaut kādas lotes lidojums".
Cilvēki visu vasaru sekoja Zīļukiem, jūt līdz, atceras. Lote nav nekas. Nulle.
Plus vēl Zīļukai nāktu bonusā klāt bezmaksas atbalsta grupa mūsu visu personā.

Kāpēc organizatori (LNT) to neizmanto? Dīvaini. Tas ir nepaņemt naudu, kura mētājās zem kājām.
Bet nu ja negrib? Neraudāsim!

2. Otra lieta ir daudz skumjāka.
Tā kā bojā iet 90% no 100%, vismaz man negribētos dzirdēt tos vārdus. Labāk kaut kāds abstrakts, bezpersonisks putns, kuram apziņā nav saistības ar MŪSU putniem.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Made

Post by Made »

Vērotāja wrote:Divas domas:
1. ...Cilvēki visu vasaru sekoja Zīļukiem, jūt līdz, atceras. Lote nav nekas. Nulle.
Plus vēl Zīļukai nāktu bonusā klāt bezmaksas atbalsta grupa mūsu visu personā.
...
2. Otra lieta ir daudz skumjāka.
Tā kā bojā iet 90% no 100%, vismaz man negribētos dzirdēt tos vārdus. Labāk kaut kāds abstrakts, bezpersonisks putns, kuram apziņā nav saistības ar MŪSU putniem.
Ja viņi sekoja līdzi, tad arī tagad seko un zinās, ka Lote ir mūsējā Zīļuka, bet tiem, kas nesekoja, ir vienalga. Mēs taču tāpat dosim foruma svētību Lotei līdzi :)
Kāda tur nulle, lai vai kura tā stārķuka būtu!
Man ļoti gribētos, lai mēs pamēģinātu personalizēt pārējās Zīlītes ceļabiedrenes vismaz iedomāti - kā viņas augušas savās ligzdās (Kārsavas, Pārgaujas, Talsu, Vecumnieku novadā). Mēs pat varam pajautāt Mārim Strazdam kaut ko par viņu ligzdu kokiem, apkārtni, brāļiem un māsām, vecākiem.
Man patīk, ka uz kartes parādās vārdi, nevis cipari un numuri, Mellene un Kate un Hugo un Laima - kad es tagad FB skatījos sižetus, man patika, ka bija šie vārdi. Bet mēs varam arī vienkārši paskatīties viņu actiņās un iedomāties, kā pukst viņu katras individuālā sirsniņa un samīļot viņu, novēlot spēku un gudrību un veiksmi, un nepazaudēt šo saikni vismaz tik daudz, ka sekot tieši Meijai nevis vienai no nullēm, kuras bojāeju vieglāk pārvarēt nepieķeroties.

LNT un vispār TV es neskatos, tikai pieejamos sižetus internetā, tāpēc man ir garām visa cepšanās par reitingiem utt.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Nulle bija domāta kā asociācija, kā vārds, kā ar vārdu personificēta būtne. Ne jau stārķēns ir nulle, negribu būt pārprasta.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
d.e.

Post by d.e. »

[quote="Made"]d.e., ja palasa tajā lapā, tad viss ir atrunāts - ir pateikts, ka jāpagaida, vai neizmetīs no saraksta. Sākumā man arī likās, ka tā ir komercializācija, bet samierinājos, kad izlasīju, ka ziedojumi nonāks LOB kontā, tam man nav žēl un tāpēc visu balsošanu es uzskatu par ziedošanas spēli ar labu iznākumu.

Es to visu izlasīju un tieši tāpēc vēl nenobalsoju, ka man tie noteikumi šķiet neloģiski un nekorekti. Man nav žēl arī noziedot, esmu to arī darījusi, man vnk nepatīk spēles, kurās spēlētāju čakarēšana ietverta jau noteikumos ! 8-)
Bet nu galu galā ir izvēle - var spēlēt, var nespēlēt !
Lai Zīļukai veicas LNT seriālā ar jebkuru vārdu ! Galvenais, lai turās, lido, dzīvo un atgriežas :) !
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Es saprotu, ka mēs, Dabasdatu forumā esam nekas, salīdzinot ar LNT, "VIŅU ŠOVU", un šoreiz organizatori ar savu rīcību to skaidri arī pasaka. Kā jau pie mums pierasts- tāpēc, ka es varu! Skumji, bet fakts. Nolaižam austiņas un degunus, lai Lielais var mierīgi iet tālāk! Goda vārds, man Ziluka /tieši tā arī izrunājot/ būtu daudz saprotamāks vārdiņš šai stārķa meitenei, nekā Lora, Milda, Bille...! Ja ņemam tālāk, tad Lursoftā firmu nosaukumus atradīsim visos šajos vārdos /tieši Lora -s ir 44., tālāk Lorac, Bille-s sešas!/ Jebkurš vārds vispirms tiek izdomāts. Tas pats "spams" pirms desmit gadiem vēl neeksistēja, šodien to visi lieto! Kāda atšķirība, vai vārds izdomāts pirms diviem mēnešiem, vai pirms diviem gadsimtiem to vācietis atnesis /zviedrs, polis/! Galvenais, ka vārds dzīvo! :P
Manu noskaņojumu visprecīzāk noarksturoja d.e., tikai es nevaru tik vienkārši samierināties kā Viņa/š/! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
d.e.

Post by d.e. »

Manu noskaņojumu visprecīzāk noarksturoja d.e., tikai es nevaru tik vienkārši samierināties kā Viņa/š/! :P[/quote]

Es taču teicu, man nav jāsamierinās, jo šo pasākumu uzskatu par vnk nekorektu spēli, kurā var gan piedalīties, gan nepiedalīties.
Vai tāpēc mēs hokeju neskatamies, ka gadās, ka tiesnesis sabojā spēli ar vienu absurdu svilpienu vai sodu nevietā ? Tāpat ar putniem, skatījāmies un skatīsimies ! :)
Euu...man liekas, ka esmu šeit vienīgā ar fočeni profilā...un Tu man saki - viņa/š ... :lol:
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”