Murķeli, Tev taisnība, Zīļukai tiešām ir pie slaidās kājeles kā mēs viņu saucam, dēvējam vai perakstam nez kādos dokumentos un reģistros.
Tāpat piekrītu Madei, ka jādomā jauns vārdiņš, kas visvairākk piestāvēs Zīķukai.
Taču es nedomāju, ka šeit iet runa par kādu samierināšanos vai nesamierināšanos. Arī bērnam jāmāca, nevis vienkārši samierināties - bet saprast - kāpēc ! Kāpēc kaut kas nenotiek pēc viņa (šajā gadījumā - mūsu ) prāta.
Tad tam bērnam veikalā nebūs jāpārstāj raudāt, jo tas nemaz nebūs sācis raudāt ! Mani ir divi lieli bērni, nekad mūžā neviens nav ne īdējis, ne pasarg dievs gāzies gar zemi veikalā par kaut kādu nerealizējušos sapni kādas milzu čupa čupas vai pārgudras viedās rotaļlietas izskatā

Protams nekas nenotiks, ja Zīļukai būs cits vārds vai drīzāk uzvārds.
Es tāpat vēl nebiju nobalsojusi, likās jau sākumā dīvaina visa tā sistēma, ka kādu var izmest.
Manuprāt vienkārši vārda došanas pasākuma veidotāji šajā situācijā izturas nekorekti pret tiem cilvēkiem, kas balsoja un sūtīja maksas sms par vārdu, ko pēc tam vienkārši izmet kā nederīgu. Ja vārds neder, tad nevajadzēja iekļaut sarakstā !
Domāju, ka Māra emocijas ir tieši par attieksmi pret balsotājiem, kuriem dod iespēju balsot par vārdu un tanī pat laikā absolūti nerēķinās ar cilvēku izvēli.
Man nav jāsamietrinās ne ar ko, es vienkārši saprotu , ka šis pasākums ir neprofesionāli un nekorekti izveidota vārda došanas + ziedošanas "spēle".