Diskusijas

Locked
Zinta

Re: Diskusijas

Post by Zinta »

20:50 Irmiņas ligzdā gredzeno mazos!
Hildina

Post by Hildina »

Zinta wrote:20:50 Irmiņas ligzdā gredzeno mazos!
PALDIES !
vabolīte

Post by vabolīte »

Zinta, paldies!
Riktīgi labi visu procesu var redzēt.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Ak...puisis, kas gredzenoja Irmiņas mazos, arī nespēja atturēties no nelielas pabužināšanas :) Ko mēs par sevi brīnāmies, ja pat profiņiem mīkstas sirdis :)
Jamsis

Post by Jamsis »

Nokavēju, Irmiņas ligzdā divas +1 (noslēpusies) salijušas zivjērgļu "čupiņas" ar spārniņiem piesegušas galviņu :(
Fonā vecāku saucieni.
Jamsis

Post by Jamsis »

Gredzenojamie objekti šosezon jau iet uz beigām, bet vienalga nevaru pagūt visu aplūkot...
Ik pa laikam kaut ko nokavēju :oops:
Hildina

Post by Hildina »

2 pēdējo svaru sadzirdēju kā - 1,78 kg un 1,64 kg......pirmo nokavēju. Interesanti, ka šie mazuļi klusēja visu laiku, vien centās ieknābt. Tagad guļ kā sastinguši ;)
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Murkjelis wrote:Ak...puisis, kas gredzenoja Irmiņas mazos, arī nespēja atturēties no nelielas pabužināšanas :) Ko mēs par sevi brīnāmies, ja pat profiņiem mīkstas sirdis :)
Viņš vienkārši izmantoja iespēju, kuru mēs visi būtu izmantojuši. :P Paldies, Zinta! :P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

MĀRIS wrote:
Murkjelis wrote:Ak...puisis, kas gredzenoja Irmiņas mazos, arī nespēja atturēties no nelielas pabužināšanas :) Ko mēs par sevi brīnāmies, ja pat profiņiem mīkstas sirdis :)
Viņš vienkārši izmantoja iespēju, kuru mēs visi būtu izmantojuši. :P Paldies, Zinta! :P
Manuprāt tur gan bija arī racionālāki iemesli. Kāds no jaunuļiem varēja satrakoties un izlēkt vai nejauši izkrist no ligzdas, tāpēc arī gredzenotājs centās panākt, lai viņi būtu mierīgāki.
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Made wrote: Ja darbojas pēc garīgiem principiem - nepieķeries sava darba augļiem, bet velti tos dievam - tad tik un tā ir vērts kaut ko darīt, ja ir iekšējs pamudinājums :) un kur nu vēl, ja ar apdomu dara :)
Paldies, Made, es nemācētu to tā noformulēt, bet domu sapratu :)
Aprunāšos vēl ar mežsargu un jautāšu- kad to labāk izdarīt - šoruden vai nākamajā pavasarī.
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

Jamsis wrote:Gredzenojamie objekti šosezon jau iet uz beigām, bet vienalga nevaru pagūt visu aplūkot...
Ik pa laikam kaut ko nokavēju :oops:
ir tēmā video ;)
Made

Post by Made »

Iegāju pie melnajiem stārķiem sarunās un apmulsu :o laikam arī nosarku :oops: mīļš paldies par sirsnīgu attieksmi :P

Bet es gribētu novirzīt uzsvarus:

1) ja kādam par godu, tad tas būtu par godu Zīļuku krustmātei Margaritai Stārastei, viņas mūža darbs tik daudziem bērniem labestību dāvājis (kaut vai "Burtu pasakas" :) ) Varētu būt MARGA vai MARGARITA

2) ja Made, tad ne man par godu, bet pašam vārdiņam, man viņš patiešām patīk, lai gan savulaik kā foruma vārdu paņēmu no bērnībā spēlētās Kurmju Mades ("Paukā un Šmaukā") un vēlāk atradu augstāku literāro tēlu - Aspāzijas Madi "Torņa cēlājā", kas Raiņa Dinai rada. Tomēr, lai cik augstas viņas abas būtu, tādu likteni Zīļukai nenovēlu (te var palasīt http://vip.latnet.lv/lek/petijumi/tornacel.htm). Gribu, ali Zīļukai ir ģimene un bērni.

3) pameklēju Made nozīmi internetā un blakus tam ieraudzīju lielisku latviešu vārdu MADARA, tiesa, ir tāda firma, var nederēt... bet nu firma Kate jau arī savulaik bija un tas netraucēja stārķīti tā nosaukt...

Man patīk arī BILLE :D

Ja forums vienotos par vienu vārdu, tas uzvarētu, manuprāt :)
Emotion

Post by Emotion »

o, cik interesanti...kur var redzēt?
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Emotion wrote:

Tiešsaistes kameras pasaulē - Zivjērgļi Igaunijā (Irma un Jozeps) 2015
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Ligzdas gariņš

Post by Ligzdas gariņš »

Emotion wrote:
Ak, kādēļ vēlu nāci tu… :D viss jau ir noticies,bet ja gribi paskaties tēmā ir 2 video,visu var labu redzēt ;)
http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... &start=600
Maz-ko-zinu

Post by Maz-ko-zinu »

Un atkal Made...
Ja tu zinātu, kāds balzāms manai sāpju mocītai sirdsapziņai ir tavs ieraksts ar citātu 13:46 :D
Es vairs nesūkstīšos par nepļautu sētu, neravētām dienziedēm - citu gadu tanīs bija putnu ligzda.
Un" konikas" ligzdā viss notiek - putnēni čiepst, vecāki šos kušina ar briesmu saucieniem, tad kādu laiku klusums. No otrā stāva loga redzu, ka barība tiek piegādāta, bet identificēt vecāku/s nevaru -to ķaukīsu un mušķērāju tik daudz un atšķirības tik mazas. Redzēju tos, laidelēdamies sētā. Man izskatās, ka tie ir vismazākie Latvijas putni. Toties atšifrēju putniņu, kas bija ielaidies pa logu - visdrīzāk zaļais ķauķītis.
Murkjelis

Post by Murkjelis »

Par stārķenītes vārdu. Lai kā mēs gribētu Zīļuka ne var ne drīkst palikt Zīļuka, Zilite vai kā savādāk bezgala mīļi, bet trausli un bērnišķīgi. Viņā ir jāiekodē spēks. Jo tas, kā tagad zinām, stārķenītei būs ļoti,ļoti vajadzīgs. Tāpēc vārdam būtu jābūt spēcīgam. Kā kādreiz teica, ka puikām vārdā vajag "r", lai būtu stiprāks :) Šajā gadījumā arī stārķu meitenei vajag stiprumu. Varbūt arī bez rrr, bet ar tādu labu spēku iekšā.
Lūk, tāpēc es arī nosliecos par labu uz Margarita vai Marga. Margarita Stāraste, Tečere. Varbūt Viktorija vai Vika
roosaluristaja

Post by roosaluristaja »

Maz-ko-zinu wrote:Un atkal Made...
Ja tu zinātu, kāds balzāms manai sāpju mocītai sirdsapziņai ir tavs ieraksts ar citātu 13:46 :D
Es vairs nesūkstīšos par nepļautu sētu, neravētām dienziedēm - citu gadu tanīs bija putnu ligzda.
Un" konikas" ligzdā viss notiek - putnēni čiepst, vecāki šos kušina ar briesmu saucieniem, tad kādu laiku klusums. No otrā stāva loga redzu, ka barība tiek piegādāta, bet identificēt vecāku/s nevaru -to ķaukīsu un mušķērāju tik daudz un atšķirības tik mazas. Redzēju tos, laidelēdamies sētā. Man izskatās, ka tie ir vismazākie Latvijas putni. Toties atšifrēju putniņu, kas bija ielaidies pa logu - visdrīzāk zaļais ķauķītis.

Zaļais ķauķītis tas visdrīzāk nebij'. No Latvijās ligzdojošajiem ķauķīšiem zaļais ir visretākais. Tas ligzdo lapkoku mežos un krūmājos, sevišķi upju ielejās. Iespēja, ka zaļais kauķītis ielidos pa logu ir apmēram tikpat liela, kā iespēja, ka Latvija kļūs par pasaules čempioni hokejā.
Hildina

Post by Hildina »

Murkjelis wrote:Par stārķenītes vārdu. Lai kā mēs gribētu Zīļuka ne var ne drīkst palikt Zīļuka, Zilite vai kā savādāk bezgala mīļi, bet trausli un bērnišķīgi. Viņā ir jāiekodē spēks. Jo tas, kā tagad zinām, stārķenītei būs ļoti,ļoti vajadzīgs. Tāpēc vārdam būtu jābūt spēcīgam. Kā kādreiz teica, ka puikām vārdā vajag "r", lai būtu stiprāks :) Šajā gadījumā arī stārķu meitenei vajag stiprumu. Varbūt arī bez rrr, bet ar tādu labu spēku iekšā.
Lūk, tāpēc es arī nosliecos par labu uz Margarita vai Marga. Margarita Stāraste, Tečere. Varbūt Viktorija vai Vika
Latvijai kaut ko nozīmē arī vārds Milda :idea:
MĀRIS

Post by MĀRIS »

2013. gads. Mellene, Tince, Oga, Agnese, Dora, Guste, Dace, Santa.
2014. gads. Laima, Laura, Roze, Ulla, Kate, Lote, Grieta, Hugo- vien. vīr. dz. pārstāvis.
Šie ir vārdi, kas jau ir izmantoti projektā. Kā redzams daudzi, ļoti spēcīgi vārdi. Mīļie! Es patiešām nekašķējos. Vienkārši man liekas, ka puspasaules jau ir saistījuši šo stārķa bērnu ar Zīļuku, Zīlīti... :P
Pilnībā piekrītu, ka šeit, forumā mums vajag izlemt stārķenītes vārdu, un tad balsot par to.:P
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”