Diskusijas
Re: Diskusijas
PALDIES !Zinta wrote:20:50 Irmiņas ligzdā gredzeno mazos!
Zinta, paldies!
Riktīgi labi visu procesu var redzēt.
Riktīgi labi visu procesu var redzēt.
Ak...puisis, kas gredzenoja Irmiņas mazos, arī nespēja atturēties no nelielas pabužināšanas
Ko mēs par sevi brīnāmies, ja pat profiņiem mīkstas sirdis 

Nokavēju, Irmiņas ligzdā divas +1 (noslēpusies) salijušas zivjērgļu "čupiņas" ar spārniņiem piesegušas galviņu 
Fonā vecāku saucieni.

Fonā vecāku saucieni.
Gredzenojamie objekti šosezon jau iet uz beigām, bet vienalga nevaru pagūt visu aplūkot...
Ik pa laikam kaut ko nokavēju

2 pēdējo svaru sadzirdēju kā - 1,78 kg un 1,64 kg......pirmo nokavēju. Interesanti, ka šie mazuļi klusēja visu laiku, vien centās ieknābt. Tagad guļ kā sastinguši 

Viņš vienkārši izmantoja iespēju, kuru mēs visi būtu izmantojuši.Murkjelis wrote:Ak...puisis, kas gredzenoja Irmiņas mazos, arī nespēja atturēties no nelielas pabužināšanasKo mēs par sevi brīnāmies, ja pat profiņiem mīkstas sirdis

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
- roosaluristaja
Manuprāt tur gan bija arī racionālāki iemesli. Kāds no jaunuļiem varēja satrakoties un izlēkt vai nejauši izkrist no ligzdas, tāpēc arī gredzenotājs centās panākt, lai viņi būtu mierīgāki.MĀRIS wrote:Viņš vienkārši izmantoja iespēju, kuru mēs visi būtu izmantojuši.Murkjelis wrote:Ak...puisis, kas gredzenoja Irmiņas mazos, arī nespēja atturēties no nelielas pabužināšanasKo mēs par sevi brīnāmies, ja pat profiņiem mīkstas sirdis
Paldies, Zinta!
-
Paldies, Made, es nemācētu to tā noformulēt, bet domu sapratuMade wrote: Ja darbojas pēc garīgiem principiem - nepieķeries sava darba augļiem, bet velti tos dievam - tad tik un tā ir vērts kaut ko darīt, ja ir iekšējs pamudinājumsun kur nu vēl, ja ar apdomu dara

Aprunāšos vēl ar mežsargu un jautāšu- kad to labāk izdarīt - šoruden vai nākamajā pavasarī.
- Ligzdas gariņš
ir tēmā videoJamsis wrote:Gredzenojamie objekti šosezon jau iet uz beigām, bet vienalga nevaru pagūt visu aplūkot...

Iegāju pie melnajiem stārķiem sarunās un apmulsu
laikam arī nosarku
mīļš paldies par sirsnīgu attieksmi
Bet es gribētu novirzīt uzsvarus:
1) ja kādam par godu, tad tas būtu par godu Zīļuku krustmātei Margaritai Stārastei, viņas mūža darbs tik daudziem bērniem labestību dāvājis (kaut vai "Burtu pasakas"
) Varētu būt MARGA vai MARGARITA
2) ja Made, tad ne man par godu, bet pašam vārdiņam, man viņš patiešām patīk, lai gan savulaik kā foruma vārdu paņēmu no bērnībā spēlētās Kurmju Mades ("Paukā un Šmaukā") un vēlāk atradu augstāku literāro tēlu - Aspāzijas Madi "Torņa cēlājā", kas Raiņa Dinai rada. Tomēr, lai cik augstas viņas abas būtu, tādu likteni Zīļukai nenovēlu (te var palasīt http://vip.latnet.lv/lek/petijumi/tornacel.htm). Gribu, ali Zīļukai ir ģimene un bērni.
3) pameklēju Made nozīmi internetā un blakus tam ieraudzīju lielisku latviešu vārdu MADARA, tiesa, ir tāda firma, var nederēt... bet nu firma Kate jau arī savulaik bija un tas netraucēja stārķīti tā nosaukt...
Man patīk arī BILLE
Ja forums vienotos par vienu vārdu, tas uzvarētu, manuprāt

Bet es gribētu novirzīt uzsvarus:
1) ja kādam par godu, tad tas būtu par godu Zīļuku krustmātei Margaritai Stārastei, viņas mūža darbs tik daudziem bērniem labestību dāvājis (kaut vai "Burtu pasakas"

2) ja Made, tad ne man par godu, bet pašam vārdiņam, man viņš patiešām patīk, lai gan savulaik kā foruma vārdu paņēmu no bērnībā spēlētās Kurmju Mades ("Paukā un Šmaukā") un vēlāk atradu augstāku literāro tēlu - Aspāzijas Madi "Torņa cēlājā", kas Raiņa Dinai rada. Tomēr, lai cik augstas viņas abas būtu, tādu likteni Zīļukai nenovēlu (te var palasīt http://vip.latnet.lv/lek/petijumi/tornacel.htm). Gribu, ali Zīļukai ir ģimene un bērni.
3) pameklēju Made nozīmi internetā un blakus tam ieraudzīju lielisku latviešu vārdu MADARA, tiesa, ir tāda firma, var nederēt... bet nu firma Kate jau arī savulaik bija un tas netraucēja stārķīti tā nosaukt...
Man patīk arī BILLE

Ja forums vienotos par vienu vārdu, tas uzvarētu, manuprāt

Zinta wrote:20:50 Irmiņas ligzdā gredzeno mazos!
o, cik interesanti...kur var redzēt?
- Lianaliesma
Emotion wrote:Zinta wrote:20:50 Irmiņas ligzdā gredzeno mazos!
o, cik interesanti...kur var redzēt?
Tiešsaistes kameras pasaulē - Zivjērgļi Igaunijā (Irma un Jozeps) 2015
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus.

- Ligzdas gariņš
Ak, kādēļ vēlu nāci tu…Emotion wrote:o, cik interesanti...kur var redzēt?Zinta wrote:20:50 Irmiņas ligzdā gredzeno mazos!

http://dabasdati.lv/forums/viewtopic.ph ... &start=600
-
Un atkal Made...
Ja tu zinātu, kāds balzāms manai sāpju mocītai sirdsapziņai ir tavs ieraksts ar citātu 13:46
Es vairs nesūkstīšos par nepļautu sētu, neravētām dienziedēm - citu gadu tanīs bija putnu ligzda.
Un" konikas" ligzdā viss notiek - putnēni čiepst, vecāki šos kušina ar briesmu saucieniem, tad kādu laiku klusums. No otrā stāva loga redzu, ka barība tiek piegādāta, bet identificēt vecāku/s nevaru -to ķaukīsu un mušķērāju tik daudz un atšķirības tik mazas. Redzēju tos, laidelēdamies sētā. Man izskatās, ka tie ir vismazākie Latvijas putni. Toties atšifrēju putniņu, kas bija ielaidies pa logu - visdrīzāk zaļais ķauķītis.
Ja tu zinātu, kāds balzāms manai sāpju mocītai sirdsapziņai ir tavs ieraksts ar citātu 13:46

Es vairs nesūkstīšos par nepļautu sētu, neravētām dienziedēm - citu gadu tanīs bija putnu ligzda.
Un" konikas" ligzdā viss notiek - putnēni čiepst, vecāki šos kušina ar briesmu saucieniem, tad kādu laiku klusums. No otrā stāva loga redzu, ka barība tiek piegādāta, bet identificēt vecāku/s nevaru -to ķaukīsu un mušķērāju tik daudz un atšķirības tik mazas. Redzēju tos, laidelēdamies sētā. Man izskatās, ka tie ir vismazākie Latvijas putni. Toties atšifrēju putniņu, kas bija ielaidies pa logu - visdrīzāk zaļais ķauķītis.
Par stārķenītes vārdu. Lai kā mēs gribētu Zīļuka ne var ne drīkst palikt Zīļuka, Zilite vai kā savādāk bezgala mīļi, bet trausli un bērnišķīgi. Viņā ir jāiekodē spēks. Jo tas, kā tagad zinām, stārķenītei būs ļoti,ļoti vajadzīgs. Tāpēc vārdam būtu jābūt spēcīgam. Kā kādreiz teica, ka puikām vārdā vajag "r", lai būtu stiprāks
Šajā gadījumā arī stārķu meitenei vajag stiprumu. Varbūt arī bez rrr, bet ar tādu labu spēku iekšā.
Lūk, tāpēc es arī nosliecos par labu uz Margarita vai Marga. Margarita Stāraste, Tečere. Varbūt Viktorija vai Vika

Lūk, tāpēc es arī nosliecos par labu uz Margarita vai Marga. Margarita Stāraste, Tečere. Varbūt Viktorija vai Vika
- roosaluristaja
Maz-ko-zinu wrote:Un atkal Made...
Ja tu zinātu, kāds balzāms manai sāpju mocītai sirdsapziņai ir tavs ieraksts ar citātu 13:46![]()
Zaļais ķauķītis tas visdrīzāk nebij'. No Latvijās ligzdojošajiem ķauķīšiem zaļais ir visretākais. Tas ligzdo lapkoku mežos un krūmājos, sevišķi upju ielejās. Iespēja, ka zaļais kauķītis ielidos pa logu ir apmēram tikpat liela, kā iespēja, ka Latvija kļūs par pasaules čempioni hokejā.
Latvijai kaut ko nozīmē arī vārds MildaMurkjelis wrote:Par stārķenītes vārdu. Lai kā mēs gribētu Zīļuka ne var ne drīkst palikt Zīļuka, Zilite vai kā savādāk bezgala mīļi, bet trausli un bērnišķīgi. Viņā ir jāiekodē spēks. Jo tas, kā tagad zinām, stārķenītei būs ļoti,ļoti vajadzīgs. Tāpēc vārdam būtu jābūt spēcīgam. Kā kādreiz teica, ka puikām vārdā vajag "r", lai būtu stiprāksŠajā gadījumā arī stārķu meitenei vajag stiprumu. Varbūt arī bez rrr, bet ar tādu labu spēku iekšā.

2013. gads. Mellene, Tince, Oga, Agnese, Dora, Guste, Dace, Santa.
2014. gads. Laima, Laura, Roze, Ulla, Kate, Lote, Grieta, Hugo- vien. vīr. dz. pārstāvis.
Šie ir vārdi, kas jau ir izmantoti projektā. Kā redzams daudzi, ļoti spēcīgi vārdi. Mīļie! Es patiešām nekašķējos. Vienkārši man liekas, ka puspasaules jau ir saistījuši šo stārķa bērnu ar Zīļuku, Zīlīti...
Pilnībā piekrītu, ka šeit, forumā mums vajag izlemt stārķenītes vārdu, un tad balsot par to.
2014. gads. Laima, Laura, Roze, Ulla, Kate, Lote, Grieta, Hugo- vien. vīr. dz. pārstāvis.
Šie ir vārdi, kas jau ir izmantoti projektā. Kā redzams daudzi, ļoti spēcīgi vārdi. Mīļie! Es patiešām nekašķējos. Vienkārši man liekas, ka puspasaules jau ir saistījuši šo stārķa bērnu ar Zīļuku, Zīlīti...

Pilnībā piekrītu, ka šeit, forumā mums vajag izlemt stārķenītes vārdu, un tad balsot par to.

Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/