puke wrote:
Vērotāja un d.e., ko un cik daudz ziņot nosaka paša interese un iespējas. Dabasdati ir ļoti demokrātiski un tāda arī ir ideja, ka jebkurš var ziņot pat, ja nezin kas tas tāds ir. Zinu, ka Ieva M., Andris K. un vēl daudzi citi ziņo pilnīgi visu, ko sastop un nav atšķirība vai, piemēram, lielo zīlīti ieziņo viņi vai kāds cits lietotājs. Ja vajadzēs kādam pētīt lielo zīlīšu izplatību, tad viņam noderēs visi dati neatkarīgi no ziņotāja.
Tā ka kautrību pie malas un ziņojiet droši. Jūsu piemērs arī iedvesmos citus!

Paldies !
Es gan neesmu neko pārāk kautrīga, tas drīzāk domāts tā, ka meža pīles, mušķērājus u.tml. vai bebrus, kuri šķiet tik ierasti kā mājdzīvnieki, nešķiet svarīgi ieziņot !
Protams var ziņot par visu, ko redz, bet tad jau uz katru vaboli caur kameru jāskatās. Tas jau vairāk no cilvēka atkarīgs, es velku laukā tel.un bildēju tik to, kas man šķiet interesants un arī tad man nav sajūta, ka visparastāko krupi (Bufo bufo) jāziņo, ja tāpat skaidrs, ka ūdens malā tādi dzīvo. Nākamvasar mēģināšu piefiksēt smilšu krupi, tas salīdzinoši ir retums, ja nu gadīsies manā ceļā, noteikti ieziņošu !