Diskusijas

Sunshine

Re: Diskusijas

Post by Sunshine »

Simba wrote:
Sunshine wrote:Man liekas, forums tikai iegūtu, ja te būtu mazāk noteikumu un pamācību, un vairāk vienkāršības un viegluma.
Ja mērķis ir viena cilvēka forums (vai vienas kliķes forums ilgtermiņā), kur noteikumus, par piemēru paņemot konkrēto gadījumu, nosaka kāda balss aizkulisēs, kuram pirmajam ir tiesības likt bildes un kuram pēdējam - tad es Tev piekrītu.

Taču, ja mērķis ir daudzu, dažādu, daudzpusīgu cilvēku kopējais forums ar vienlīdzīgām tiesībām, tad es neredzu veidu, kā bez skaidru un saprotamu robežu novilkšanas to panākt. Var jau ar goda prātu un sirdsapziņu mēģināt, taču tad tam ir jābūt vienlīdzīgā līmenī visiem cilvēkiem :P
Mērķis mums visiem ir līdzīgs. Domāju, par to visi piekritīs - tie, kas esam šeit, mēs redzam šī foruma mērķi līdzīgi. Vienkārši visi esam cilvēki - reizēm saguruši, reizēm jūtīgi, reizēm vienkārši pasakām kaut ko, ko nevajadzēja.

Varbūt mēs varam mēģināt uztvert notikumus un lietas vieglāk; īpaši tādus, kas vairāk attiecas uz citiem. Un nerakstīt uzreiz citiem 5 lappušu manifestus un izvērst milzīgu diskusiju, bet vairāk vienkārši paši darīt lietas citādāk.

Bet, ja ļoti gribas tomēr kādu publiski sodīt un pakaunināt, varam arī skaļos manifestos pieprasīt "kliķes" profilu izdzēšanu u.t.t.
Sunshine

Post by Sunshine »

Par profila izdzēšanu vēl mazliet mierīgi padomāšu. Bet varbūt tas ir tiešām labākais risinājums, kā forumam attīrīties no kļūdainajiem dažiem, kuriem vajag psihoterapeitu.
Tad šeit paliks tikai skaidrie, godprātīgie un tie, kuri nekad nekļūdās.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Aicinu slēgt šo diskusiju!
Visi ir izteikušies, tālāk būs tikai atkārtošanās.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Šie uzbrukumi kļūst pārāk apgrūtinoši, piedāvāju slēgt visas diskusiju sadaļas.
Tēmās komentāri, kuri neattiecas uz dabu, tiks dzēsti.
Made

Post by Made »

Nevajadzētu gan slēgt diskusijas :roll: tik jauki off topiki tomēr sastopami :P
(kas nav tieši par ligzdām, bet ir par putniem vispār, par dabu un attieksmi pret dabu un pasauli.. )
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made, priekš saitēm uz interesantiem rakstiem vai video par dabu var atvērt atsevišķu tēmu, kura tā arī sauksies un kur būs tikai šī daļa.

Bet šīs nebeidzamās diskusijas ar savstarpējām pretenzijām ir apgrūtinošas visiem.
Cilvēki nāk uz forumu, lai dalītos novērojumos un palasītu par tiem notikumiem, kurus pats nav redzējis.
Hobijam ir jāsniedz prieks un gandarījums, nevis forums jāver vaļā ar paniskām bailēm, ka atkal būs priekšā kaut kas nepatīkams.
Made

Post by Made »

Bet parunāties? :roll: kāpēc ne? ne jau vienmēr ir kašķi.. tādā ziņā, ka man interesē ne tikai norāde uz kaut ko, bet arī forumiešu atsauksmes, viedokļi...
MĀRIS

Post by MĀRIS »

Tēmu slēgt kā tādu vienkārši nebūtu pareizi.
Dabu nevar iemācīt. Viss notiek pēc dabas likumiem. Imis /Tālis/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ja diskutētu par glifosātu, mežizstrādi Amazones džungļos, mamutu izmiršanu vai to, kāda izskatās Zeme no kosmiskās stacijas, vai tad kādam būtu iebildumi? Nu nē taču.
Made

Post by Made »

Vērotāja, mīļā, gan jau būs labi! :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Bez Simbas Labās gribas manifesta mēs būtu krietni nabagāki šajos Ziemassvētkos. :)
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
skarleta

Post by skarleta »

Es ,kura ar putniem galvā :D ,vēl tagad neesmu sapratusi KĀPĒC vispār sākās šī diskusija ..... Un labi vien ir :) Esmu tāda ,kāda esmu ,gribu komentēt komentēju , ,gribu bildes likt ,lieku ,neiedziļinoties , kas , kam ,kāpēc varētu kautkas nepatikt ,nu jā ,pēdējā laikā forumā nav vairs tā foršā atmosfēra ,kas bija agrāk ,bet kāpēc tas tā noticis ...labi ,neiedziļināšos :roll: Vienalga man ar Jums ir forši ,un ceru ,ka nezudīs tas prieks apmeklēt forumu ,kur satieku savējos :P Image
La Marie

Post by La Marie »

Man arī reizēm ir problēmas ar sevi un savu galvu. :) Bet es ar to strādāju. :D
Tomēr daudz svarīgāk būtu, ja mēs koncentrētos un turētos pie konkrētajām tēmām, konkrēto sugu vērošanu un komentēšanu. Es vēlreiz aicinātu nenovērsties no tēmas, neieslīgt pārmērībās. Piemēram, ja ērgļu ligzdā viesojas zīlīte vai sīlis, tad šim faktam, iespējams, pietiek ar vienu ierakstu. Ja kāds retāks viesis, tad gan izpētam, kas tas tāds ir.
Nu tā ir mana sāpe par foruma saturu, ko ļoti vēlos jūs lūgt pārdomāt. Bez slēptiem mājieniem, bez pārmetumiem, bet no sirds. Protams, akceptēšu vairākuma viedokli un intereses.
Laimīgu Jauno 2018!
Sunshine

Post by Sunshine »

Paldies Fejai un Raganietei par labiem, sirsnīgiem vārdiem un atbalstu.
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāj, lūdzu neslēdz Diskusiju sadaļu. Manifestā ir skaidri norādītas robežas un manuprāt, ja mēs visi pie tām pieturēsimies un ieklausīsimies konstruktīvos priekšlikumos, nevis emocijās, tad mums atradīsies daudz jauku lietu par ko šajā sadaļā patērzēt. Viss būs labi ! :)

Image

Uzminiet, kas tas ir ? ;) Jā...tauriņš, Acainais raibenis :D Izdomājis, ka ir pavasaris un atmodies manas kolēģes dzīvoklī, Garkalnē, kur šobrīd aiz loga ārā ir balts sniegs.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pamodies tauriņš?! :shock:
Manā dobē mazu, dzeltenu ziediņu zem lapas izdzinusi prīmula. Un kaut kādas pavasara mazpuķītes dzen zaļus asnus.
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Pamodies tauriņš?! :shock:
Manā dobē mazu, dzeltenu ziediņu zem lapas izdzinusi prīmula. Un kaut kādas pavasara mazpuķītes dzen zaļus asnus.
Jā, tauriņš pamodies, acīmredzot bija kaut kur istabā paslēpies, jo ārā tur mīnusi. Ziema gan pagaidām tāda ir kā ir, vietām tiešām zaļumi lien ārā, man pie darba zem lielas izrotātas egles koši zaļa gārsa sadīgusi vai tamlīdzīga nezāle. :D
Ģeogrāfs

Post by Ģeogrāfs »

Paturpināšu "pavasara" tēmu- šodien drusciņ pastaigājos:

Image

Image

Image

Pie šīs bildes- tas bija dzenis, bet tik maziņš, ka, noliekot blakus dzilnīti, abi būtu gandrīz vienāda auguma... Mātes Googles padomos apmaldījos,
tāpat, kā par šo zīļubērnu: es saku, ka purva zīlīte, kolēģe pretojas, ka meža.

Image

Image
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Ģeogrāf, varbūt puķe ieskatīsies un pateiks kaut ko sakarīgāku, bet cik atceros no Igaunijas barotavu pierakstiem, tad purva zīlīti no pelēkās zīlītes vizuāli atšķirt ir gandrīz neiespējami. Toties šīs sugas vienu no otras lieliski var atšķirt pēc dziesmas, kas ir atšķirīga.

http://ornitofaunistika.com/lvp/poepal.htm

http://ornitofaunistika.com/lvp/poemon.htm

Meža zīlīte tā nav noteikti, tā izskatās savādāk http://ornitofaunistika.com/lvp/perate.htm
skarleta

Post by skarleta »

Kas jums nāk uz barotavu ? Man pārsvarā zvirbuļi :D Un ļoooooooti daudz :)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”