Diskusijas

Vērotāja

Re: Diskusijas

Post by Vērotāja »

Portālam ir problēmas ar https sertifikātu. IT speciālistam par problēmu ir paziņots.
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Paldies, Vērotāj, biju dikti norūpējusies par savu datoru
Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā. Z.Mauriņa
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Mēs mācāmies bez nosacījuma iemīlēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus. :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

http://www.arkive.org/
Arkive blog http://blog.arkive.org/2016/11/guest-bl ... -november/

Izrādās, pasaulē kopš 2010.gada 30.novembrī tiek atzīmēta "Izzudušo dzīvās dabas sugu piemiņas diena" (pazīstama arī kā pazudušo sugu diena).
Izzušana pati par sevi ir normāla dzīvo radību dzīves daļa uz Zemes. Tas, kas absolūti nav normāls, ir pašreizējais ātrums, kādā sugas izzūd. Daudzi zinātnieki uzskata, ka mēs piedzīvojam 6. masveida sugu izzušanu - vissliktāko periodu kopš Dinozauru laikmeta beigām. Šokējoši, bet šodien pastāv tikai puse no daudzajiem savvaļas dzīvniekiem, kā pirms četrdesmit gadiem!
Atšķirībā no iepriekšējās masveida izzušanas, šī nav saistīta ar kādu meteorītu vai vulkānu. To pilnībā izraisījusi cilvēka rīcība. Un tikai cilvēka rīcība ir spējīga to apturēt.
 "Kāpēc atcerēties zaudētās sugas?" Tam ir trīs galvenie iemesli.
Pirmkārt, lai aizsargātu un atjaunotu pasaules ekosistēmu, ir ļoti svarīgi saprast, kas ar to notiek. Šodienas bērni dzīvo stipri noplicinātā pasaulē, taču viņi par to vairumā nezina, jo nekad nav zinājuši neko citu.
Otrkārt, daudzi no cilvēku rīcības dēļ zudušo radību stāstiem satur mācības. Jo īpaši tās, kas saistītas ar pārmērīgu medīšanu un dabisko dzīvotņu zudumu, kas ir lielākais drauds savvaļas dzīvniekiem mūsdienu pasaulē.
Treškārt, bet ne mazāk svarīgi, Atceres diena lielu uzsvaru liek uz stāstījumu kā līdzekli, lai atcerētos izmirušās sugas. Šie stāsti bieži vien ir neaizmirstami, ar kolorītiem raksturiem un radībām, par ko ir grūti ticēt, ka tie pastāvēja. Dzīvnieki, piemēram, Stellera jūras govs, kalnu moa, kas atgādina strausu emu un dzīvoja Jaunzēlandē, un Tasmānijas tīģeris, var izklausīties fantastiski, taču tie dzīvoja nemaz ne tik sen, viduslaikos.

30.novembris - Izzudušo dzīvās dabas sugu piemiņas diena

http://blog.arkive.org/2016/11/guest-bl ... -november/
Image
Saskaņu forumā veicina savlaicīga un publiska vienošanās par pieņemamāko problēmas risinājumu.
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Sveiki, Dabasdati.lv lietotāj!
Mēs, Dabadati.lv un Latvijas Dabas fonds vēl nekad iepriekš neesam Jūs visus kopā uzrunājuši, taču šoreiz lieta ir ļoti svarīga - svarīga Latvijas dabai, svarīga mums, un mēs ceram, ka arī jums.
Runa ir par Latvijas mežiem. Iespējams, Jau esat dzirdējuši, ka Zemkopības ministrija ir sagatavojusi un virza saskaņošanai Ministru kabinetā grozījumus noteikumos "Par koku ciršanu mežā".
Grozījumi atļaus kailcirtes Rīgas jūras līča un Baltijas jūras piekrastē - tur, kur tās līdz šim bija aizliegtas. Tie arī visā Latvijā samazinās koku minimālo caurmēru (resnumu), pēc kura sasniegšanas tos varēs nocirst. Līdz ar to būs iespējams cirst jaunākus kokus.
Atļaujot cirst arvien jaunākus mežus, tiks apdraudētas sugas, kuru pastāvēšana nav iespējama bez resnākiem kokiem. Mazais ērglis, melnā dzilna, melnais stārķis - tās ir tikai dažas sugas, kas ļoti cietīs no šiem grozījumiem. Mēs ļoti negribētu, lai samazinās dabasdati.lv ziņoto sugu daudzveidība.
Grozījumiem nav veikts pienācīgs ietekmes uz vidi novērtējums, to izstrādāšana lielā steigā pirms iegūti svarīgi biotopu kartēšanas dati par aizsargājamo biotopu izplatību Latvijā, un tie ignorē būtiskus Latvijas likumdošanas aktus. Grozījumiem stājoties spēkā, pastāv risks zaudēt dabas vērtības, var pasliktināties mežu izturība pret klimata pārmaiņām un kaitēkļiem, kā arī samazināties sēņošanas, ogošanas un atpūtas iespējas, ko sniedz dabiski meži.
Un galu galā - mēs arvien vairāk mežos redzēsim kailcirtes.
Pieņemot lēmumus līdz šim Zemkopības ministrija nav izvērtējusi ietekmi ne uz vienu no šiem aspektiem, tādēļ nav pamata domāt, ka grozījumi tiks pieņemti Latvijas sabiedrības un dabas interesēs.
Ja arī Jums rūp Latvijas daba un Jūs uzskatāt, ka mežu apsaimniekošanai jābūt ilgtspējīgai un valstij ir jāņem vērā sabiedrības intereses, mēs aicinām:
- parakstīt petīciju pret Grozījumiem vietnē www.100kailcirteslatvijai.lv
- dalīties ar petīciju un aicināt savus draugus, ģimeni, darba kolēģus, sociālo tīklu sekotājus arī to parakstīt
- pievienoties Facebook lapai https://www.facebook.com/100kailcirtes/, kur varēs iegūt ziņas par Grozījumu virzīšanas procesa attīstību.
Ja jums rodas kādi jautājumi, ir vēlēšanās iesaistīties meža aktīvistu grupā, ir kādas idejas vai viedokļi - rakstiet 100kailcirteslatvijai@gmail.com
Paldies par Jūsu atbalstu!
Dabasdati.lv un Latvijas Dabas fonds
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma, paldies, ka atgādini šo svarīgo tēmu.
Izcelšu galveno, ja ir kāds, kam nav laika gari lasīt:

Lūdzam parakstīt petīciju pret ZM sagatavotajiem grozījumiem noteikumos "Par koku ciršanu mežā".

http://www.100kailcirteslatvijai.lv/
Vērotāja

Post by Vērotāja »

lianaliesma wrote: Šokējoši, bet šodien pastāv tikai puse no daudzajiem savvaļas dzīvniekiem, kā pirms četrdesmit gadiem!
Šis teikums tiešām šokēja. Tikai 40 gadi un ir izmirusi puse planētas dzīvnieku sugas! Neticami stulbi :evil:
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Simba

Post by Simba »

Kaut kāds vājprāts...
Rokas nolaižas :cry:
Lote

Post by Lote »

Petīcija pret ZM PARAKSTĪTA!!!'Paldies Lianaliesma par atgādinājumu.
Vērotāja

Post by Vērotāja »

TasPatsFans wrote:Petīcija pret ZM PARAKSTĪTA!!!'Paldies Lianaliesma par atgādinājumu.
Palēnām tie paraksti nāk klāt. Kad lianaliesma ielika šo ziņu, bija apm 2850 paraksti, tagad ir pāri 3680.
Simba

Post by Simba »

Vērotāja wrote: Palēnām tie paraksti nāk klāt. Kad lianaliesma ielika šo ziņu, bija apm 2850 paraksti, tagad ir pāri 3680.
Tur gan izrādās, ka var parakstīties arī divreiz. Vienu brīdi neatcerējos, vai esmu parakstījusi un nolēmu - dubults neplīst, gan jau atmetīs, ja būšu - un pieņēma. Nodomāju - nu i duma, bļaustās pa pasauli, bet pati neko nedara. Un, kad tagad lianaliesma ielika, vēlreiz pārbaudīju - vai tiešām mans paraksts tur ir, un rezultātā arī tas aizgāja. Tā ka vismaz divas reizes esmu parakstījusies, lai ZM ir līdz galam skaidrs, ko Simba domā :lol:

Facebookā redzēju, ka studenti no vides zinībām arī ir sarosījušies un nu jau gāja runa arī par piketu. Ko es viennozīmīgi arī atbalstu, jo mierīgā ceļā izskatās, ka interese uzklausīt viedokļus ir nekāda. Būs vien jākāpj savām mentalitātēm pāri un jāiet stāvēt priekšā makgraiveriem vai kā viņus tur :twisted:
Mīce

Post by Mīce »

Vērotāja wrote:
TasPatsFans wrote:Petīcija pret ZM PARAKSTĪTA!!!'Paldies Lianaliesma par atgādinājumu.
Palēnām tie paraksti nāk klāt. Kad lianaliesma ielika šo ziņu, bija apm 2850 paraksti, tagad ir pāri 3680.
Jā, es arī savējos savaņģoju, lai parakstās( starp tiem ir arī mežu īpašnieki). Par piketu gan vajadzētu nopietni domāt!
Mīce

Post by Mīce »

Jā, un Vērotājai milzīgs paldies par visu kamerās redzamo un nojaušamo notikumu atspoguļošanu pa dienām un mēnešiem!Tev tas prasa lileu laiku, bet pārējiem (kā man), kad nav laika daudz skatīties, ir iespēja vismaz zināt notikošo ! :)
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Es tad izmantošu iespēju, lai foruma moderatoru vārdā pateiktu paldies visiem, kas ne tikai skatās tiešraides, bet arī dokumentē -

PALDIES, ka esat pievienojušies "dokumentētājiem", La Marie, Māri, mega2, Tāli, Feja, Raganiete, TasPatsFans, skarleta, Made, d.e., Ligzdas gariņ, sandra3006, Sandra L. ... Image

Tas paliek ne tikai savam priekam, bet galvenokārt DD foruma arhīvam un forumiešiem baudījumam.

Un tad arī Vērotājai ir ko likt Aktualitātēs :D

Lai mums, dabas vērotājiem, interesantu faktu, attēlu un emociju bagāta tikšanās vieta šeit, virtuālajā DD vidē Image
skarleta

Post by skarleta »

ImageImage
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Pievienojos lianaliesmas komentāram, ja nebūtu dokumentētāju, tad nebūtu ko likt aktualitātēs.
Tāpēc milzīgs paldies visiem, kam ir labā griba dalīties redzētajā :D

Man tā dzīve šogad apmeta kūleni, ceru, ka drīz atkal būšu pilnvērtīgā ierindā dokumentētājos.
d.e.

Post by d.e. »

Vērotāja wrote:Pievienojos lianaliesmas komentāram, ja nebūtu dokumentētāju, tad nebūtu ko likt aktualitātēs.
Tāpēc milzīgs paldies visiem, kam ir labā griba dalīties redzētajā :D
lianaliesma, Vērotāja , jums abām paldies par gan par labiem vārdiem, gan to milzīgo darbu, ko te ieguldat ik dienu ! ImageImage
Man tā dzīve šogad apmeta kūleni, ceru, ka drīz atkal būšu pilnvērtīgā ierindā dokumentētājos.
Priecājos par Tevi ! :) Es savukārt esmu izlidojusi no ierindas un metu kūleņus, bet kā teica Terminators - I will come back :mrgreen:
Simba

Post by Simba »

d.e. wrote:
Priecājos par Tevi ! :) Es savukārt esmu izlidojusi no ierindas un metu kūleņus, bet kā teica Terminators - I will come back :mrgreen:
Es savu profesionālo karjeru lielo kūleņu mešanā sāku pērnā gada septembra beigās. Sākumā domāju - nomiršu. Taču tagad ar pilnu pārliecību varu teikt - jo jaudīgāks kūlenis, jo skaistākas rozes pēc tam. Tā kā - izturību un pacietību, un būs labi :P
Lianaliesma

Post by Lianaliesma »

Vērotāja, d.e., Simba
Lai izdodas veiksmīgi uz kājām! ImageImage
d.e.

Post by d.e. »

Lianaliesma, Simba, paldies ! :)
Simba, man tā izlidošana no ierindas bija domāta - izlidošana no vērotāju/rakstītāju - ierindas. Strādāju turpat, kur agrāk (vismaz pagaidām), bet nu, reizēm ir kaut kādi posmi dzīvē, kad sakrīt visādas ntās it kā sīkās nebūšanas ar kurām jātiek pamazām galā. Viss būs kārtībā mums visiem, par to es nešaubos! :) Tieši tāpēc arī no manis milzīgs paldies par to, ka ir ko palasīties naktī buroties caur foruma ligzdu apskatiem. Ja es vēl naktī sāktu bildes taisīt, tas ievilktos pavisam ilgi un no rīta 7ņos es būšu zombijs. Taisnību sakot, tāda es arī esmu no rīta ! :lol: :mrgreen:
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”