Diskusijas

Lote

Re: Diskusijas

Post by Lote »

lianaliesma wrote:Madara, liels paldies! Tik skaisti! Un mīļi ap sirdi, izskrienot cauri visām ligzdām pagājušajā ligzdošanas sezonā :P :P :P
Paldies,paldies un paldies Madara vēlreiz... Skumji un mīļi patiešām jauki šo atcerēties..
Hildina

Post by Hildina »

Šodien klausījos radioziņas un gandrīz neticami - mazajiem ērgļiem būs padots " skābeklis " :shock: !?
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Hildiņa wrote:Šodien klausījos radioziņas un gandrīz neticami - mazajiem ērgļiem būs padots " skābeklis " :shock: !?
Domāju, ka runa par šo projektu, kuru finansē Eiropa, bet īsteno Latvijas dabas fonds http://ldf.lv/lv/projects/life-aqpom-ma ... na-latvija
Dabu vajag mīlēt ar sirdi, bet izprast to vajag ar prātu. U.Piterāns
skarleta

Post by skarleta »

Simba

Post by Simba »

Nekur jau pavisam nepazudīs :D
Ja atceras, ka pagājušajā gadā bija sausais gads un līdz pat vēlam rudenim akas daudzviet bija sausas, tad šis slapjums ir daudz, taču visticamāk, ka labāk kā pērnais gads, vismaz priekš ekoloģijas noteikti.
Tas gan ir mans subjektīvais vērtējums :P
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Visu gadu īsti nesanāca ligzdas skatīties, taču pamazām dzīvē ienāk kaut kāda skaidrība un noteiktība un nolēmu pievēsties savu iemīļoto pingvīnu ligzdošanai.
Un te manas pacietības vadzis lūza, jo bildes nav īsti labas, bet datorā līdz ar Win10 ienākšanu, vairs nav kādreiz iemīļotās programmiņas - Microsoft office picture manager.
Ķēros pie šī trūkuma novēršanas savā datorā un izdevās ar pirmo piegājienu.

Ja kādam vajag, tas ir pavisam vienkārši. No vecajām programmām mums savā datorā jāieliek komponente, kura satur šo programmu.
Vispirms vajag paskatīties vai dators ir 32-bit vai 64-bit
Settings (iestatījumi) > About (par sistēmu) vai var nospiest uz Mans dators ar labo taustiņu un apakšā atvērt Iestatījumus

Tad jāiet uz http://forum.thewindowsclub.com/downloa ... -free.html
Pirmā komentāra apakšā, zem video ir linki, lejuplādēt 2010 gada versiju atbilstoši savam datoram

Image

Kad programma lejuplādēta, Microsoft office picture manager ir turpat kur bija agrāk. Uz foto nospiež labo taustiņu > atvērt ar > vienīgi agrāk bija uzraksts manager, tagad ir uzraksts atvērt ar Microsoft office 2010, bet apakšā ir tā pati vecā programma.
Made

Post by Made »

Es citādā veidā, bet arī instalēju to programmu, bet nedaudz vīlos, ka nav tāda, kā bija man iepriekš (varbūt man bija 2013.gada MO Picture Manager versija, kas MO SharePoint Designer 2013.gada sastāvā vairs nav, tāpēc varēja instalēt tikai 2010.gada versiju). Izskats nav vairs pierastais, tas nu tā, bet neatradu arī retušas iespēju - noņemt pleķus no debesu bildēm utt. Izlīdzināšanai nav tīkla, bet ir grādi (jeb tas ir Win10 jaunajā?). Toties, ja nemaldos, bildes var samazināt, norādot detalizētāk, nekā tikai mazas/vidējas (mani tas "besīja" manā iepriekšējā versijā, jo pirms tam lietotajā XnView biju pieradusi norādīt pikseļus).

Paldies, Vērotāja! (ka Tev arī bija ilgas pēc tās programmas :P)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Made wrote:Es citādā veidā, bet arī instalēju to programmu, bet nedaudz vīlos, ka nav tāda, kā bija man iepriekš (varbūt man bija 2013.gada MO Picture Manager versija, kas MO SharePoint Designer 2013.gada sastāvā vairs nav, tāpēc varēja instalēt tikai 2010.gada versiju). Izskats nav vairs pierastais, tas nu tā, bet neatradu arī retušas iespēju - noņemt pleķus no debesu bildēm utt. Izlīdzināšanai nav tīkla, bet ir grādi (jeb tas ir Win10 jaunajā?). Toties, ja nemaldos, bildes var samazināt, norādot detalizētāk, nekā tikai mazas/vidējas (mani tas "besīja" manā iepriekšējā versijā, jo pirms tam lietotajā XnView biju pieradusi norādīt pikseļus).

Paldies, Vērotāja! (ka Tev arī bija ilgas pēc tās programmas :P)
Made, šī nav atsevišķa programma, bet tā ir iepriekšējā Microsoft office daļa. Tāpēc tā ir 1000% viens pret vienu kā bija integrēta vecajās XP un citās iepriekšējās Office programmās.
Office jau nav viens veselums, bet atsevišķu daļu kopums, piemēram, Exel, Word utt. Tad tas, ko piedāvāju lejuplādēt, ir Microsoft office picture manager tās oriģinālajā veidā. Ar samazināšanu pikseļos un visu citu, kas ir oriģinālajā versijā. Jo tā arī ir oriģinālā versija! ;)
Made

Post by Made »

Es biju nopirkusi MO mājas un studentu latvisko versiju 2013, bet, manuprāt PM nebija MO 2013 sastāvdaļa arī citās versijās... eh, nu kāpēc tik grūti pieņemt jauno pat tad, ja tur ir arī labas lietas... :lol: (es par win10 piedāvātajām iespējām)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Iespējams, ka studentu versijā kaut kas varēja arī nebūt?
Re, te ir PM bildes no foruma pirmsākumiem, tā, ko var lejuplādēt, ir tāda pati https://dabasdati.lv/forums/viewtopic.php?f=21&t=136
Made

Post by Made »

Atceros tos laikus, kad sestdiena, nav jāīet uz darbu, varētu pagulēt, bet kas tev deva... :lol:

Sarmīte

Post by Sarmīte »

Lūgums! Kas par putnu? Strazds? Balodis? Bilde slikta :oops: ,caur loga stiklu un augsta koka galotnē.
Image
d.e.

Post by d.e. »

Raganiete wrote:Lūgums! Kas par putnu? Strazds? Balodis? Bilde slikta :oops: ,caur loga stiklu un augsta koka galotnē.
Balodis nav 100%, man liekas, ka pelēkais strazds.
Sarmīte

Post by Sarmīte »

d.e. wrote:
Balodis nav 100%, man liekas, ka pelēkais strazds.
Strazds varētu būt,bet paliels un apaļīgs.Pelēkos esmu redzējusi,bet šis bija ļoti liels .Parasti tādi slaidāki trāpījušies :)
d.e.

Post by d.e. »

Raganiete wrote: Strazds varētu būt,bet paliels un apaļīgs.Pelēkos esmu redzējusi,bet šis bija ļoti liels .Parasti tādi slaidāki trāpījušies :)
Gan jau ka uzbužinājies, lai siltāk, tāpēc tāds apaļāks izskatās ! :D
mega2

Post by mega2 »

Labrīt,Raganiet!
Sveiciens Valsts Svētkos!
Atradu vairākus iespējamos kandidātus Tavai bildei-tas pavisam droši nav balodis,bet kāds no strazdveidīgajiem putniem,bet kurš tieši,nepateikšu-varētu būt melnā mežastrazda mātīte(?)
http://ornitofaunistika.com/lvp/turmer.htm
dziedātājstrazds(?)
http://ornitofaunistika.com/lvp/turphi.htm
sila strazds(?)
http://ornitofaunistika.com/lvp/turvis.htm
arī pelēkais strazds ir līdzīgs(?)
http://ornitofaunistika.com/lvp/turpil.htm
Last edited by mega2 on 18 Nov 2017 06:01, edited 1 time in total.
Sarmīte

Post by Sarmīte »

mega2 wrote:Labrīt,Raganiet!
Sveiciens Valsts Svētkos!
Atradu 3 iespējamos kandidātus Tavai bildei-tas pavisam droši nav balodis,bet kāds no strazdveidīgajiem putniem,bet kurš tieši,nepateikšu-varētu būt melnā mežastrazda mātīte(?)
Labrīt,mega2!Sveiciens Latvijas jubilejā!
Paldies par variantiem,pirmais liekas ļoti līdzīgs. :) No tālienes izskatījās kā balodis,kad pievilku tuvāk,kļuva skaidrs,ka balodis tas nav. ;)
Vērotāja

Post by Vērotāja »

Labrīt!
Sveiciens svētkos!

No 4 megas ieliktajiem putniem, tas noteikti nav diedātājstrazds un sila strazds. Tiem knābis savādāks.

Paliek melnā mežastrazda mātīte vai pelēkais strazds. No šīm divām sugām es piekrītu d.e. viedoklim un lieku uz pelēko strazdu.

Raganietes bildē redzams, ka knābja apakšējā daļa ir dzeltena, tāda ir pelēkajam strazdam. Raganietes bildē redzama dzeltena svītra virs acs, tāda ir pelēkajam strazdam. Šīs divas pazīmes melnā mežastrada mātītei nav. Nu un raksts uz vēdera arī atbilst pelēkajam strazdam.
http://ornitofaunistika.com/lvp/turpil.htm

Raganiet, noteikti esi redzējusi ziemā tās nenormāli apaļās zīlītes? Vai nu kad auksti, vai kā, bet putni dažreiz mēdz piepūsties tikai mazliet, bet retāk piepūšās pilnīgi apaļi.
puke

Post by puke »

Žēl, ka tik tagad pamanu šo diskusiju. Tas ir pelēkais strazds. Ziemas sezonā parasti baros klaiņo apkārt.
Sarmīte

Post by Sarmīte »

puke wrote:Žēl, ka tik tagad pamanu šo diskusiju. Tas ir pelēkais strazds. Ziemas sezonā parasti baros klaiņo apkārt.
Paldies visiem par piedalīšanos putna atpazīšanā. :) Pelēkie strazdi ir redzēti(parasti baros),vasarā bariem dzīvoja manos ķiršos :lol: .Tik resns nekad nebija gadījies un pilnīgi viens. ;)
Locked

Return to “Arhivētās sadaļas”